10 Jenama CCTV Terbaik dengan Harga Mesra 2020

Keperluan untuk kamera pengawasan atau CCTV kini semakin meningkat. Tidak hanya dipasang di tempat persendirian, kini kamera CCTV juga dapat dijumpai dengan mudah di jalan-jalan kota. Ini tentu saja dilakukan untuk meningkatkan keselamatan, keselesaan, dan mengurangkan jenayah.

Sekiranya anda sedang mencari rujukan untuk jenama CCTV yang bagus, maka anda berada di tempat yang tepat. Apabila iniakan membincangkan jenama atau jenama CCTV terkemuka yang disyorkan untuk anda. Jenama di bawah adalah jenama global dan jenama tempatan. Jadi, apakah jenama CCTV terbaik? Ayuh, periksa di bawah.

1. Panasonic

K-EF134L01E

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Jenama elektronik dari Jepun pada umumnya disukai oleh orang-orang di Indonesia dan di seluruh dunia. Ini kerana kualiti produk yang mereka berikan sangat terjamin dan berteknologi tinggi. Walaupun harga boleh lebih tinggi daripada yang lain, produk Jepun mempunyai ketahanan yang sangat baik, sehingga dapat digunakan lebih lama.

Salah satu jenama atau jenama elektronik terbaik dari negara Sakura adalah Panasonic. Mungkin sebilangan besar dari kita sangat biasa dengan jenama yang satu ini. Syarikat Panasonic telah ditubuhkan sejak tahun 1918 dan kini beribu pejabat di Osaka, Jepun. Kawasan perkhidmatan syarikat ini merangkumi seluruh dunia termasuk Indonesia.

Banyak produk elektronik telah dikeluarkan oleh syarikat ini, salah satunya adalah CCTV. Produk CCTV dari Panasonic dianggap sangat baik dan berkualiti tinggi. Salah satu model CCTV Panasonic ialah Kamera IP Panasonic K-EF134L01E yang direka untuk dapat menahan semua keadaan cuaca dengan suhu antara -30C hingga + 60C.

CCTV dilengkapi dengan sensor kamera CMOS 720 MP dengan kualiti HD 720p. Jarak fokus yang dapat dicapai oleh CCTV ini mencapai 20 meter dan dibuat kalis air sehingga dapat dipasang di luar rumah (peringkat IP 66). Harga yang ditawarkan juga bervariasi, mulai dari Rp 600 ribu hingga Rp 3 juta.

2. Sony

SNC-DH110W

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Sony juga merupakan pengeluar peralatan elektronik dari Jepun dengan kualiti yang sangat baik. Penulis telah menggunakan satu produk Sony dan memang terasa sangat memuaskan. Terdapat kebanggaan bagi sesetengah orang apabila produk Sony melengkapkan kehidupan mereka.

Selain membuat alat elektronik untuk keperluan isi rumah, Sony juga menghasilkan semikonduktor, permainan video, filem, program televisyen, muzik, dan banyak lagi. Dan mengenai CCTV, jenama Sony juga antara yang terbaik di lapangan.

Salah satu model CCTV dari Sony ialah Sony SNC-DH110. Ini adalah jenis CCTV dalaman yang mempunyai sensor kamera 1.3 Megapixel dengan kualiti 720p (resolusi maksimum adalah 1280 x 960) dan menyokong format H.264 pada 30fps.

CCTV ini dapat berfungsi dengan optimum pada waktu siang atau malam hari. Its padat dan reka bentuk yang bergaya menjadikan CCTV ini elegan dan sejuk apabila dipasang dalam ruang rumah atau pejabat.

3. Samsung

Samsung SmartCam SNH-P6410NB

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Selain terkenal dengan produk telefon pintarnya, Samsung juga membuat peralatan elektronik lain termasuk kamera pengintai atau CCTV. Untuk makluman, Samsung adalah jenama terkemuka dari Negeri Ginseng, Korea Selatan. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 1938 dan jenama Samsung kini telah menjadi salah satu yang terbaik dan paling popular di dunia.

Salah satu produk CCTV terbaik dari Samsung ialah Samsung SmartCam SNH-P6410NB. Sensor CMOS pada kamera CCTV ini mampu merakam gambar yang cukup halus, jernih, dan kelihatan semula jadi dalam 1080p. Anda juga boleh menggunakan resolusi yang lebih rendah untuk menjimatkan lebar jalur.

CCTV jenis ini adalah kamera IP dalaman yang menjadikannya sesuai untuk kamera pengawasan di pejabat atau tempat komersial. CCTV ini dilengkapi dengan slot Micro SD hingga 64 GB dan disokong oleh fitur sensor gerakan untuk mengesan pergerakan. Berminat?

4. Hikvision

DS-2CD2942F-IS

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Jenama ini berasal dari China dan telah berdiri sejak tahun 2001. Syarikat ini dikhaskan untuk membuat produk pengawasan atau kamera CCTV dan sistem pengawasan rangkaian. Hikvision menyediakan produk CCTVnya ke pasaran global melalui ribuan rangkaian di 155 negara di seluruh dunia. Ibu pejabat syarikat itu terletak di Hangzhou, China.

Salah satu model CCTV terbaik yang dikeluarkan oleh Hikvision adalah Kamera IP Hikvision DS-2CD2942F-IS. CCTV ini mempunyai sensor kamera Fisheye Mini Dome 4 MP dan mampu menghasilkan kualiti video Full HD atau 1080p dan HD / 720p pada 30 fps (resolusi maksimum adalah 2560 x 1440 pada 15 fps. Oleh itu, gambar CCTV yang dirakam dapat dilihat dengan jelas dan perincian .

Kamera ini juga mampu menangkap medan pandangan mendatar 186 ° untuk kawasan liputan yang luas. Untuk dapat beroperasi dalam keadaan cahaya rendah, CCTV ini dilengkapi dengan fitur sensitiviti cahaya rendah 0.1 LUX.

5. Dahua

Dahua IPC-HDW1320S

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Dahua juga merupakan syarikat elektronik China yang pakar dalam membuat produk dan perkhidmatan pengawasan video. Produk Dahua, seperti kamera keselamatan atau CCTV, kamera rangkaian, dan kamera fisheye telah digunakan di lebih dari 180 negara di dunia. Sama seperti Hikvision, syarikat ini juga beribu pejabat di Hangzhou, China.

Salah satu produk CCTV terbaik dari jenama Dahua ialah Dahua IPC-HDW1320S. Salah satu ciri utama CCTV ini ialah Siang & Malam yang membolehkannya beroperasi selama sehari penuh dalam keadaan cahaya yang cukup atau bahkan dalam keadaan gelap. Julat efektif CCTV ini mencapai 30 meter dan sudah mempunyai nilai IP 67.

6. Pautan D

D-Link DCS-5222L

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Selain itu, terdapat jenama D-Link yang merupakan pengeluar peralatan rangkaian dari Taiwan. Produk D-Link diarahkan ke pasaran rangkaian dan komunikasi. Produk perniagaan mereka termasuk, antara lain, kamera pengawasan dan firewall .

Walaupun produk pengguna merangkumi peranti tanpa wayar, jalur lebar dan Rumah Digital (seperti pemain media, media penyimpanan, dan kamera pengawasan / NVR)

Salah satu kamera pengintai atau produk CCTV dari D-Link adalah D-Link DCS-5222L. CCTV ini mampu menghasilkan rakaman gambar berkualiti HD dan merupakan sejenis CCTV Cloud IP Camera yang dapat disambungkan ke rangkaian WiFi rumah. Ciri Night Vision juga telah ditambahkan untuk membantu pengawasan yang baik pada waktu malam.

7. Escam

ESCAM HD3300V

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Escam juga merupakan penyedia CCTV terkemuka yang lain. CCTV dari Escam boleh menjadi salah satu pilihan terbaik untuk pemasangan di rumah atau di pejabat. Salah satu jenis model CCTV yang dikeluarkan oleh Escam adalah ESCAM HD3300V yang membawa beberapa ciri menarik.

Kualiti rakaman yang dapat dihasilkan oleh CCTV adalah Full HD, sehingga gambar yang dipaparkan dapat dilihat dengan jelas dan terperinci . ESCAM HD3300V juga dilengkapi dengan ciri kalis air yang boleh digunakan di luar rumah. Di samping itu, CCTV ini dapat mengesan pergerakan apa pun semasa rakaman kerana ciri pengesanan gerakan tertanam di dalamnya.

8. Avtech

Avtech DG103

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Jenama Avtech CCTV juga salah satu yang terbaik di pasaran. Avtech sendiri adalah syarikat penyedia kamera keselamatan yang beribu pejabat di Taipei, Taiwan. Avtech juga masuk sebagai pembuat CCTV terkemuka di dunia. Salah satu produk CCTV yang disyorkan dari Avtech adalah Avtech DG103 HD TVI.

CCTV khusus untuk kegunaan dalaman yang membawa sensor kamera 2 MP dan dipantau hingga 20 meter. CCTV ini berharga cukup berpatutan dan mampu menghasilkan kualiti rakaman HD atau 720p dan Full HD atau 1080p. Salah satu ciri yang dibawanya adalah kepekaan cahaya rendah 0.1 lux untuk beroperasi dengan baik dalam keadaan cahaya rendah.

9. Anran

Anran

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Jenama CCTV Anran dapat dipertimbangkan untuk digunakan sebagai kamera pengawasan dalaman dan luaran . Salah satu produk CCTV Anran ialah Sistem Kamera POE 1080p Plug & Play 1080p .

CCTV ini mampu merakam kualiti video FHD dan membawa sejumlah ciri seperti Penglihatan Siang & Malam , Pengesanan Gerak, Penggera E-mel, Rakaman Berjadual , dan sudah memiliki Penarafan IP 66 (kamera kalis air).

10. Infiniti

Kamera Infiniti CCTV TS-63

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Infinity adalah pengeluar CCTV tempatan yang menyediakan pelbagai model CCTV dengan harga yang cukup kompetitif atau boleh dikatakan berpatutan kerana produknya dipasang di Indonesia. Salah satu produk CCTV dari Infinity adalah Infinity Camera CCTV TS-63.

Sensor kamera yang digunakan adalah CMOS berprestasi tinggi 2 Megapixel dan mampu menghalang kualiti video FHD. Jangkauannya mencapai 20 meter dan sudah mempunyai peringkat IP66.

Itulah beberapa jenama CCTV terbaik di pasaran sekarang. Terdapat banyak jenama CCTV terbaik lain yang belum disebutkan di sini. Sekiranya terdapat jenama lain yang anda rasa juga bagus, sila isi ruangan komen agar pembaca lain tahu.

Mencari rujukan untuk membeli tv pintar? Baca artikel mengenai 10 Jenama TV Pintar Terbaik dan Terbaik pada tahun 2019