Ini adalah Kelebihan dan Kekurangan Menggunakan VPN Router

Sebilangan besar pemasaran dalam talian sudah mengetahui apa itu rangkaian peribadi maya atau VPN ( rangkaian peribadi maya ). Pada masa ini, penggunaan VPN sudah biasa berlaku di kalangan pemasar digital. Anda tentu juga tahu bahawa menggunakan rangkaian awam boleh mengambil risiko penggodaman dan pencurian data. Sekiranya seseorang ingin menjatuhkan perniagaan anda, mereka akan selalu mencari jalan untuk menyusup ke sistem anda.

Dengan rangkaian peribadi maya, anda akan merasa lebih tenang kerana data dan maklumat peribadi anda dijamin selamat. Dengan cara ini, anda dapat menjaga kerahsiaan transaksi dan aktiviti anda. Dan salah satu berita baik mengenai sambungan VPN sekarang ialah VPN dapat disambungkan ke penghala.

Penggunaan router di rangkaian maya peribadi adalah satu kejayaan luar biasa bagi pemasar dalam talian hari ini. Adakah anda memerlukan penghala VPN? Jawapannya bergantung pada sama ada anda sudah memilikinya atau tidak. Tetapi jika tidak, anda pasti memerlukannya, terutamanya jika anda berminat dalam pemasaran perniagaan dalam talian. Ringkasnya, dengan kemajuan masyarakat dan teknologi hari ini, sangat memalukan jika anda mengabaikan kepentingan VPN.

Mengapa Menggunakan VPN?

Akses-Internet-Ciri-Ciri-

Untuk perniagaan dalam talian, melakukan transaksi yang selamat dengan rakan sekerja dan rakan perniagaan adalah salah satu keutamaan. Dengan sambungan rangkaian maya peribadi, anda akan mempunyai sambungan dengan alamat yang dienkripsi. Selain itu, penggunaan internet anda akan selamat kerana alamat IP tersembunyi (tanpa nama). Dengan cara ini, sistem anda dapat mengelakkan penggodaman dan pencurian data.

Dalam masyarakat moden masa kini, terdapat banyak alat seperti komputer riba, telefon bimbit, tablet, iPad, dan banyak lagi yang memerlukan sambungan internet. Sebenarnya, hampir setiap isi rumah di kawasan kejiranan anda sudah mempunyai sekurang-kurangnya satu peranti mudah alih.

Oleh itu, untuk melindungi semua alat ini dari kebocoran data dan virus, anda mesti mempunyai sambungan VPN di rumah anda. Untuk kecekapan yang lebih baik, anda boleh menggunakan penghala VPN untuk memastikan bahawa semua peranti selamat dari penggodaman. Untuk penjelasan lebih lanjut, berikut adalah kelebihan dan kekurangan menggunakan penghala VPN di rumah anda.

Kelebihan Menggunakan VPN Router

1. Sambungkan beberapa peranti pada satu sambungan VPN

Penghala VPN

Menghubungkan beberapa sambungan VPN pada setiap peranti akan sangat menyusahkan, dan tentu saja mahal. Selain daripada itu, ini juga akan menghabiskan banyak masa anda.

Oleh itu, cara yang lebih mudah dan paling berkesan adalah dengan menyambungkan VPN anda ke penghala. Dengan cara ini, anda boleh menggunakan semua peranti dengan sambungan rangkaian peribadi maya. Ini juga akan membolehkan anda menggunakan internet secara bebas tanpa risau. Anda boleh mempunyai privasi dengan rangkaian yang selamat dan selamat.

2. Pemasangan cepat dan mudah

Anda mungkin ingin tahu perbezaan antara router VPN dan router biasa. Pada dasarnya, mereka sama, iaitu berfungsi sebagai input utama untuk membahagikan hubungan antara rangkaian dan peranti. Satu-satunya perbezaan ialah penghala VPN mempunyai sambungan peribadi.

Apabila anda tidak mempunyai penghala, anda harus memasang VPN satu per satu pada beberapa peranti. Ini akan membuang masa kerana anda harus memuat turun dan memasangnya secara berasingan. Oleh itu, mempunyai penghala VPN akan menjadi kaedah yang paling berkesan untuk menghubungkan beberapa peranti ke rangkaian selamat yang sama.

Kelemahan Menggunakan Penghala VPN

1. Pemasangannya rumit dan penyedia VPN tidak serasi

pasang-a-vpn-penghala

Berbanding dengan aplikasi VPN, pemasangan penghala VPN boleh dikatakan lebih rumit untuk dipasang. Anda mungkin memerlukan bantuan penyedia VPN untuk penyediaannya. Walaupun tidak sesulit yang dibayangkan, pemasangan router VPN ini akan memerlukan sedikit masa lagi sehingga router VPN dapat digunakan.

Selain itu, sebilangan penyedia VPN tidak menyediakan ciri persediaan untuk menyambung ke penghala VPN. Oleh itu, jika penyedia VPN anda tidak serasi, maka anda hanya akan disambungkan ke satu rangkaian. Terdapat pelbagai sebab mengapa ada yang tidak menawarkan tetapan penghala VPN. Sebagai contoh, kerana kualiti VPN tidak cukup tinggi untuk bekerja dengan penghala.

2. Semakin banyak peranti, kelajuan sambungan semakin rendah.

Masalah utama ketika menggunakan penghala VPN adalah bahawa sambungan menjadi lebih perlahan apabila terdapat banyak peranti yang tersambung. Dengan cara ini, semua peranti masih mendapat sambungan yang dienkripsi, tetapi masa memuat akan jauh lebih perlahan daripada biasa kerana sambungan yang terhad.

kerja luar untuk berkongsi hubungan. Ini bermaksud, untuk setiap peranti yang disambungkan, rangkaian juga berkongsi sebahagian kelajuannya. Ini mungkin menjadi masalah kritikal bagi kebanyakan orang, terutama mereka yang mempunyai perniagaan yang memerlukan hubungan kumpulan.

Ini juga menjadi masalah bagi orang yang menggunakan internet untuk streaming video, memuat turun, dan bermain permainan dalam talian. Namun, apa yang perlu anda lakukan ialah mempunyai sambungan pantas atau memasang sambungan VPN berkelajuan tinggi yang dapat menangani lalu lintas.

Kesimpulannya

Penggunaan penghala VPN sangat penting terutama bagi anda yang mempunyai perniagaan berasaskan dalam talian. Terdapat banyak faedah yang anda dapat hanya dengan memasang VPN. Lebih-lebih lagi apabila anda menggunakan penghala VPN, lebih banyak faedah yang anda terima. Oleh itu, jika anda ingin mempunyai sambungan yang selamat dan selamat 24 jam sehari, maka memasang penghala VPN adalah pilihan terbaik.