15 Permainan untuk Gadis Terbaik di Android Mudah Alih

Berpakaian, memasak, dan juga membeli - belah adalah perkara biasa bagi wanita. Bukan hanya orang dewasa, kanak-kanak perempuan juga suka melakukan tiga perkara ini. Sudah tentu, melakukan perkara seperti berpakaian, memasak, dan membeli-belah tidak dilakukan oleh anak-anak. Mereka boleh melakukannya dengan 10 permainan untuk gadis-gadis berikut.

Kali ini, bertujuan untuk permainan yang ditujukan untuk kanak-kanak perempuan. Kami merangkumnya menjadi 15 permainan untuk kanak-kanak perempuan yang menyeronokkan dan keren untuk dimainkan di telefon Android. Adakah anda juga mahu memuat turun sepuluh permainan khusus untuk kanak-kanak perempuan? Segera, lihat ulasan berikut.

1. Pelari Puteri Subway

Pelari Puteri Subway

Subway Princess Runner mempunyai konsep bermain seperti permainan Temple Run, cuma watak dalam permainan ini adalah  puteri. Jadi, mungkin kanak-kanak perempuan lebih suka kerana ia memaparkan gadis  stylist. Sederhana, pemain hanya perlu berlari untuk mengelakkan kejar dan tidak terperangkap.

Semasa berlari, anda mesti mengambil setiap duit syiling yang berkeliaran di jalanan. Anda boleh mengumpulkan duit syiling ini dan menjadi mata wang anda. Semakin banyak duit syiling yang diperoleh, semakin besar skor yang diperoleh. Sekiranya anda berminat untuk bermain permainan ini, sila terus klik di sini untuk memuat turunnya.

2. Angela saya yang bercakap

Angela saya yang bercakap

Ini adalah permainan yang serupa dengan My Talking Tom, hanya dalam permainan ini memaparkan watak kucing betina yang cantik dan comel. Di sini, para pemain akan diberitahu untuk menjaga kucing betina bernama Angela. Ia juga kucing yang bercakap.

Dia berseru, Angela boleh berpakaian mengikut kehendak pemain. Jadi, permainan My Talking Angela sememangnya sesuai untuk kanak-kanak perempuan yang suka berpakaian, menggilap Angela dengan solek, memakai pakaian yang  bergaya,  dan banyak lagi keseronokan yang lain. Mahu memainkannya? Boleh dimuat turun terus di sini.

3. Permainan Dress Up Fesyen Baby Panda

Permainan berdandan fesyen Baby Panda

Seperti namanya, permainan ini akan mengundang pemain untuk membuat pakaian dan stylist yang bagus  Di sini, pemain akan bertindak sebagai panda yang comel dan menggemaskan. Walaupun dia panda, tetapi panda mempunyai bakat untuk menjadi perancang. Tugas pemain hanya untuk membuat pakaian dengan baik dan mengikut kreativiti tanpa batasan.

Untuk membuat pakaian, Fashion Dress Up Game Baby Panda juga menyediakan pelbagai alat untuk mengukur pakaian, corak bentuk, kain potong, dan tujuan lain. Malah, permainan ini juga telah menyediakan pelbagai aksesori menarik agar pakaian dapat kelihatan lebih cantik. Menarik,  bukan ? Ayuh, main permainan di sini.

4. Salon Makeup Puteri

?? Salon Makeup Puteri

Bermain berdandan dan menghias diri biasanya paling digemari oleh kebanyakan gadis. Oleh itu, kali ini anda mengesyorkan Princess Makeup Salon. Seperti namanya, permainan ini mengajak pemain untuk berpakaian dan memilih pakaian yang indah untuk puteri kerajaan yang cantik.

Tugasnya bermula dari memilih  puteri yang  ingin anda gayakan. Setelah memilih watak yang akan digayakan, langkah seterusnya adalah membawa  puteri  ke bilik solek. Nah, di ruangan ini pemain ditugaskan untuk membersihkan seluruh tubuh  puteri,  mulai dari mencuci rambut, spa, topeng muka, hingga perawatan rambut.

Apabila semuanya selesai, bersih dan berbau harum, maka  puteri  mula berpakaian. Pada peringkat ini pemain akan melihat pelbagai koleksi solek yang sangat lengkap. Semua boleh digunakan mengikut citarasa. Jangan lupa juga menyediakan aksesori cantik untuk puteri,  sama ada dalam bentuk kalung, gelang, anting-anting, dll. Akhirnya, pemilihan pakaian. Semua pakaian di Princess Makeup Salon juga sangat lengkap dan cantik!

5. Hello Kitty Nail Salon

Hello Kitty Nail Salon

Dari nama permainan, sudah pasti anda sudah dapat meneka bahawa permainan ini memang mempunyai unsur watak Hello Kitty. Ya, di sini pemain akan membuat solekan kuku, mulai dari memetik kuku, hingga memberikan aksesori manis ke kuku pelanggan. Terdapat banyak pilihan warna cat kuku yang terdapat di Hello Kitty Nail Salon, mulai dari warna terang hingga warna dengan hiasan bling-bling.

6. Penata Fesyen Antarabangsa

Penata Fesyen Antarabangsa

Sekiranya permainan yang satu ini meletakkan pemain sebagai pereka berbakat. Semuanya bermula dari bawah, dari sebelum anda dikenali sebagai pereka. Untuk menjadi pereka terkenal, sudah tentu anda harus bekerja keras dan sentiasa mengasah kemahiran anda dalam membuat  fesyen  yang menarik dan dikenali.

Sangat mudah, di International Fashion Stylist ada pertandingan di mana pemain akan diminta untuk menyatukan setiap pakaian yang ada. Selain pakaian yang sepadan, anda juga harus memikirkan aksesori, seperti beg, gelang, kalung, kasut, dan lain-lain. Semua gaya pakaian dan aksesori yang dipilih akan dinilai, seberapa baik dan sesuai dengan pilihan reka bentuk anda. Sekiranya keputusannya baik, anda boleh mendapat skor yang lebih besar. Berminat bermain Stylist Fesyen Antarabangsa?

7. Hebat - Bencana Perkahwinan Angela? ?

Hebat - Bencana Perkahwinan Angela? ? adalah satu permainan untuk kanak-kanak perempuan yang tidak kurang menarik daripada permainan sebelumnya. Di sini, pemain akan diminta mengatur perkahwinan seseorang. Sebagai  penganjur perkahwinan, ini  bermaksud bahawa pemain mesti menyiapkan semuanya dengan sempurna, jangan biarkan pelanggan merasa kecewa dengan kerja anda, ya!

Semuanya bermula dengan memilih gaun pengantin. Anda mesti berunding dengan  penjahit  untuk membuat gaun yang sangat cantik. Selain itu, fikirkan juga tempat, makanan, dan perkara lain yang mungkin diperlukan semasa majlis perkahwinan. Sekiranya anda berjaya melalui cabaran, anda berhak mendapatkan  item peningkatan terkini secara percuma!

Apa yang menjadikan permainan ini lebih menarik adalah tahap yang cukup banyak. Tercatat, Hebat - Bencana Perkahwinan Angela? ? mempunyai 60 tahap cerita dengan 24 tahap bonus , dan 6 tahap yang tidak berkesudahan meningkat. Sangat,  bukan ? Tetapi ia tidak berhenti di situ. Kerana lokasi perkahwinan juga cukup berbeza dengan 6 lokasi berbeza yang menarik, unik, dan estetik!

8. Bunga Fesyen DIY Little Panda

Bunga Fesyen DIY Little Panda

Sekiranya anda bosan dengan permainan pakaian atau permainan dengan tema  fesyen,  anda harus mencuba bermain permainan DIY Fashion Flower Little Panda. Seperti namanya, permainan ini akan menjadikan pemain sebagai ahli  bunga  atau bunga. Apa yang unik dari permainan ini, watak yang digunakan bukan manusia tetapi panda yang comel dan menggemaskan.

Tugas anda dalam permainan ini agak berbeza. Jadi, pemain mesti menghias makanan, dan hiasan lain dengan bergantung pada bunga yang telah disediakan. Bunga-bunga dalam permainan ini juga sangat pelbagai dengan warna-warna yang indah, jadi pastinya pemain tidak akan bosan bermain permainan ini.

Oh ya, selain menghias dengan bergantung pada bunga, anda juga akan disajikan dengan pelbagai  permainan mini. Dari permainan mini  ini  anda juga boleh mendapat hadiah menarik. Ingin tahu hadiahnya? Maka anda perlu bermain permainan!

9. Memasak di Dapur

Memasak di Dapur

Tidak hairanlah jika memasak boleh menjadi salah satu hobi kanak-kanak perempuan. Mereka boleh membuat masakan mereka dengan bermain permainan Memasak di Dapur. Permainan untuk kanak-kanak perempuan yang juga berganda sebagai permainan memasak cukup menarik dan menyeronokkan untuk dimainkan oleh kanak-kanak perempuan.

Dalam permainan Memasak di Dapur, anak perempuan anda dapat memasak pelbagai jenis hidangan dalam resipi. Mempersembahkan makanan terkenal seperti donat, burger, dan makanan lain yang boleh dimasak malah dibuat oleh pemain. Sebabnya, permainan ini menyediakan sekitar 25 jenis hidangan yang siap dimasak yang anda tahu. Mari memasak dalam permainan Memasak di Dapur, muat turun di sini.

10. Salon Sekolah Menengah

Salon Sekolah Menengah

Untuk kanak-kanak perempuan yang suka berpakaian hanya boleh bermain permainan High School Salon. Kerana permainan yang satu ini menyajikan permainan di mana para pemain dibebaskan untuk menggayakan setiap watak yang telah disediakan oleh permainan.

Terdapat 4 watak wanita yang setaraf dengan gadis peringkat sekolah menengah. Selain disajikan dengan 4 watak gadis, permainan High School Salon menyediakan pelbagai ciri di mana anda boleh menggayakannya, mengubah pakaian watak anda mengikut cita rasa, bahkan untuk bersosial dengan teman-teman lain. Menarik kan? Klik terus di sini untuk memuat turun permainan.

11. Hannah's High School Crush - Perombakan Tarikh Pertama

Hancur Kolej Hannah

Tidak jauh berbeza dengan permainan High School Salon. Cuma bahawa keciciran permainan pembangun TutoTOONS ini lebih unik dengan menghadirkan jalan cerita sebelum bermain permainan. Hannah's High School Crush - First Date Makeover, watak utama seorang gadis muda bernama Hannah.

Hannah bukan gadis yang popular di sekolahnya. Dia tidak pernah menyentuh apa yang disebut dengan alat solek. Namun, suatu hari dia meminta rakannya, Jessica, untuk membuat sedikit perubahan pada wajahnya kerana ingin memikat hati seorang remaja lelaki.

Ya, Hannah suka dan ingin berkencan dengan lelaki impiannya yang masih remaja. Tugas pemain adalah menggayakan Hannah secantik mungkin sehingga lelaki itu berminat. Boleh buat? Buktikan jika anda boleh dengan bermain permainan di sini.

12. Bayi? Penjahit Bayi 2

Penjahit Kecil 2

Sekiranya anda bosan dengan permainan untuk kanak-kanak perempuan yang hanya menampilkan permainan dengan konsep berpakaian, memasak, atau membeli - belah. Kemudian anda boleh memilih pilihan pada permainan Baby️? Baby Tailor 2. Permainan ini sebenarnya mengambil tema dan konsep jahitan.

Dalam permainan ini, para pemain akan diminta untuk merancang pakaian mereka sendiri. Bermula dari melukis corak yang kemudian diikuti dengan memotong kain atau bahan yang disediakan. Selepas itu, pemain boleh menjahit pakaian buatan sendiri dengan melampirkan pelbagai aksesori pada pakaian buatan sendiri. Unik? Klik terus di sini untuk memuat turun permainan.

13. Rancanglah Gadis itu

Rancanglah Gadis itu

Masih ada permainan untuk kanak-kanak perempuan yang mengambil tema dan konsep membuat pakaian. Kali ini permainan ini dipanggil Design It Girl. Permainan ini juga cukup popular dengan meraup lebih dari 50,000 kali pengguna Android memuat turun permainan Design It Girl di PlayStore.

Dalam permainan ini, pemain akan diminta untuk menolong watak bernama Lucy menjalankan kedai pakaian. Anda akan diminta pertolongan dalam membuat beberapa pakaian. Selain membuat pakaian, tugas anda yang lain adalah membersihkan noda pada pakaian agar sesuai dengan pakaian yang sesuai untuk pelanggan. Mudah? Menarik? Muat turun di sini.

14. Bintang Gadis Salon

Salon Gadis Bintang

Menyajikan pelbagai gaya rambut dengan ciri-ciri SPA yang dapat merosakkan watak dalam permainan, menjadikan permainan ini juga dimasukkan ke dalam salah satu permainan untuk kanak-kanak perempuan boleh dikatakan kegemaran dan menyeronokkan untuk dimainkan.

Star Girl Salon, permainan yang menawarkan permainan berdandan juga menjaga pelanggan seperti berada di salon. Terdapat pelbagai bahagian seperti bahagian Spa, bahagian solek, dan bahagian pakaian. Di setiap bahagian atau bahagian mempunyai tugas masing-masing. Sekiranya berminat, klik di sini untuk bermain permainan.

15. Permainan Pasaraya

Permainan Pasaraya

Jika dilihat dari namanya,  ya,  mungkin anda sudah dapat meneka maksud Game Supermarket. Ya, di sini para pemain akan diminta membeli-belah, mulai dari membawa troli, mengambil beberapa barang runcit, hingga membayar di juruwang. Jadi, permainan ini juga sesuai untuk anda yang ingin mendidik anak-anak tentang cara berbelanja di pasar raya atau yang ingin bermain permainan membeli-belah / membeli - belah. Berminat? Muat turun di sini.

Itulah kegembiraan koleksi permainan untuk kanak-kanak perempuan yang boleh menjadi pilihan terbaik. Semua permainan ini unik dan pastinya sangat menyeronokkan untuk dimainkan oleh kanak-kanak perempuan. Bagaimana, anda telah menentukan permainan yang ingin anda muat turun?