10 Tetikus Permainan Murah Berkualiti Baik pada tahun 2020

Semasa bermain beberapa permainan dalam talian, anda memerlukan sokongan tetikus untuk dapat menjalankan permainan. Sebenarnya, untuk jenis permainan tertentu, anda mungkin memerlukan tetikus khas untuk permainan.

Tetikus permainan khas umumnya dirancang dengan butang tambahan untuk menyokong aktiviti permainan anda. Nah, jika anda ingin mencari tetikus permainan berkualiti murah, anda boleh mendengar senarai tetikus permainan terbaik dengan maksimum Rp 500 ribu yang disarankan oleh yang berikut.

1. Logitech Prodigy G102

Logitech Prodigy G102 Tetikus Permainan Murah

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Tetikus permainan murah yang akan kami ulas di sini adalah Logitech Prodigy G102. Tetikus ini, yang hanya berharga 250 ribu rupiah, dilengkapi dengan resolusi sensor 200 - 6,000 dpi yang dapat kita atur sendiri. Ketepatan tinggi tetikus ini dapat disesuaikan dengan gaya permainan anda.

Terdapat 6 butang pada tetikus ini yang boleh anda atur sendiri. Selain itu, penampilan produk ini juga kelihatan lebih keren berkat RGB Lighting, warnanya boleh diubah sesuka hati. Logitech Prodigy G102 menawarkan prestasi yang 8 kali lebih pantas daripada tetikus biasa. Adakah anda berminat untuk memiliki tetikus permainan yang canggih ini?

2. Logitech G300S

Logitech G300S

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Mendapat wang tunai 200 ribu tetapi mahu membeli tetikus permainan dengan kualiti utama? Beli sahaja Logitech G300S. Ini adalah tetikus permainan yang membawa resolusi sensor 250 - 2.500 dpi. Tetikus ini mempunyai 9 butang yang tetapannya dapat kita buat sendiri sesuai keperluan. Selain itu, Logitech G300S benar-benar pantas kerana kadar laporan hanya 1 saat.

Kelebihan lain dari produk ini adalah ketahanannya. Ketahanan tetikus permainan ini cukup lama kerana umurnya mencecah 10 juta klik. Berbicara mengenai penampilan, bentuk Logitech G300S sangat sederhana dan pencahayaan pada tetikus ini dapat disesuaikan mengikut warna pilihan kami.

3. Persaingan Steelseries 3

Steelseries-Rival-3

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Untuk mendapatkan pengalaman permainan maksimum, tetikus mesti mempunyai kepekaan yang tinggi. Oleh itu, Steelseries Rival 3 mempunyai 100 hingga 8,500 DPI dengan sensor optik TrueMove Core yang mempunyai keupayaan penjejakan 1: 1. Maksudnya, pergerakan tetikus akan sangat tepat dengan pergerakan  kursor di layar.

Pencahayaan prisma RGB pada badan juga mampu memperlihatkan jutaan warna yang tajam dan terang, memberikan kesan futuristik dan menambahkan nilai tambah pada estetika reka bentuk tetikus. Bentuk ergonomik juga sangat selesa dipakai untuk dua jenis cengkaman seperti cengkaman cakar dan  cengkaman jari .

Untuk ketahanan tetikus, Steelseries Rival 3 mempunyai 60 juta klik seumur hidup ditambah lapisan polimer super kuat yang mampu memastikan tetikus tahan lama. Dapatkan tetikus permainan murah ini dengan harga Rp 500 ribu.

4. Dragonwar Thor G9

Dragonwar Thor G9

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Tetikus permainan murah seterusnya datang dari Dragonwar Thor G9. Tetikus yang kami  tinjau dalam senarai tetikus makro murah dilengkapi dengan reka bentuk yang hebat dan lampu LED ini mempunyai 7 butang kawalan yang tentunya boleh disesuaikan sendiri.

Terdapat 512k memori dalam tetikus di tetikus ini yang berfungsi untuk menyimpan tetapan tetikus anda sehingga ketika menukar PC atau komputer riba, anda tidak perlu mengaturnya semula.

Seperti tikus permainan berkualiti lain, Dragonwar Thor G9 mempunyai beberapa resolusi sensor, iaitu 800 / 1,600 / 2,400 / 3,200 dpi. Selain itu, terdapat kabel 1.8 meter pada tetikus ini sehingga anda tidak perlu rumit walaupun anda bermain permainan dengan tetikus berwayar. Harga jual Dragonwar Thor G9 di pasaran sekitar 180 ribu rupiah.

5. Logitech G402 Hyperion Fury

Logitech-G402-Hyperion-Fury

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Siapa kata tetikus marko mesti mahal? Anda boleh mendapatkan tetikus permainan dengan 8 butang makro yang dapat diprogram sesuai kebutuhan dengan harga Rp 400 ribu saja. Bukan hanya itu, Logitech G402 Hyperion Fury juga mempunyai kelajuan  pengesanan yang  luar biasa dengan  kadar pengundian 1.000 Mhz yang bermaksud tetikus  melapor  ke PC setiap 1 ms ( milisaat ).

Ada juga tombol DPI yang dapat digunakan seketika untuk mengubah profil DPI dengan 4 pengaturan. Ini memudahkan anda menghadapi musuh dalam pelbagai situasi. Material super dan grip yang  diperbuat daripada getah menjadikannya selesa bermain FPS dalam jangka masa yang lama. Berminat?

6. Corsair Harpoon Pro

Corsair-Harpoon-Pro

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Dengan  beralih dari jenama Omron yang terkenal, tetikus permainan ini mempunyai daya tahan yang luar biasa, sehingga 20 juta klik. Sementara itu, Corsair Harpoon Pro juga memiliki tahap ketepatan yang cukup tinggi, iaitu hingga 12.000 DPI. Sesuai untuk peminat permainan FPS dan MOBA.

Kemudian, daripada mengganggu mengklik  kemahiran di bar semasa bermain MMO, mengapa tidak hanya memetakan semula 6 butang makro yang ada? Dengan cara ini, anda dapat membunuh lawan dengan lebih cepat dan praktikal. Sekiranya anda berminat, anda boleh membelinya dengan harga Rp 350 ribu.

7. Fantech HERO UX1

Fantech-HERO-UX1

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Biasanya harga yang berpatutan selalu identik dengan persepsi kebolehubahan. Anggapan ini berjaya disangkal dengan tetikus permainan ini yang dapat bertahan hingga penggunaan 50 juta klik! Berat hanya 50 gram juga lebih mudah dikendalikan ketika anda cuba menembak lawan yang sedang melarikan diri.

Terdapat 8 butang makro yang dapat disesuaikan mengikut keperluan anda. Selain itu,  jangkauan resolusi pada tetikus permainan ini juga sangat luas antara 50 hingga 16.000 DPI. Juga sesuai untuk pereka yang memerlukan ketepatan yang tepat semasa mengedit foto. Tetikus permainan ini berharga Rp 375 ribu.

8. A4tech Berdarah P81

A4tech-Berdarah-P81

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Bagi anda yang mencari tetikus permainan murah dengan reka bentuk unik, anda boleh menggunakan tetikus A4Tech Bloody P81. Selain dari kelebihan motif cahaya bintang yang  dibawanya, badan tetikus ini juga ditingkatkan dengan lima tetapan lampu latar LED yang boleh disesuaikan  .

Memiliki teknologi Light Strike, tetikus ini mampu memberikan  laporan kepada PC setiap 0.2 ms sehingga  mengesan tetikus juga sangat cepat.

Daya tahan  suis juga dapat diadu, dapat bertahan hingga 20 juta klik dengan resolusi hingga 5.000 DPI. Jangan lupa memanfaatkan 8 butang makro yang tersedia untuk pengalaman permainan yang lebih praktikal dan menyeronokkan. Harga? Hanya sekitar Rp 400 ribu.

9. Sades Revolver

Sades-Revolver

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Tidak menjadi masalah sama ada anda pengguna tangan kanan atau kiri, kerana tetikus permainan berkualiti dan murah ini dapat digunakan dengan selesa menggunakan kedua tangan. Terdapat dua butang makro di kiri dan kanan yang direka untuk kemudahan anda.

Tukar pada klik kanan dan kiri juga dibuat oleh Omron yang sangat tahan lama, sehingga 20 juta klik penggunaan. Tetikus kabel ini mempunyai sensor optik PMW 3325 yang mempunyai ketepatan tinggi dengan resolusi antara 200 hingga 1,000 DPI. Anda dijamin mendapat pengalaman permainan yang menyenangkan dengan tetikus ini. Harganya hanya pada kisaran Rp 250 ribu saja.

10. Kebangkitan Digital Alliance G8

Digital-Alliance-G8-Kebangkitan semula

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Jangan biarkan pengalaman  permainan  anda kurang memuaskan kerana kekangan kos. Anda boleh mendapatkan tetikus makro ini dengan harga hanya Rp 200 ribu. Perlu dipertimbangkan bahawa tetikus ini mempunyai 8 butang makro dan jangka hayat penggunaan yang panjang hingga 20 juta klik.

Bagi anda yang mempunyai CPU menara yang mendukung RGB, tetikus ini juga memiliki lampu LED RGB yang dapat Anda sesuaikan sehingga warnanya sesuai dengan keseluruhan tampilan PC. Keselesaan,  gaya , ketahanan tinggi - ketiga-tiganya dapat dinikmati tanpa menguras dompet anda.

Senarai tikus permainan kos rendah berkualiti ini akan membantu anda, terutama pemain permainan , untuk mencari tetikus terbaik. Tetikus dengan kualiti yang baik akan membolehkan anda bermain permainan dalam jangka masa yang lama dan memenangi setiap pertempuran dalam permainan yang anda mainkan.