10 Cadangan Tetikus Logitech Terbaik di Indonesia 2020

Logitech adalah jenama tetikus, papan kekunci dan aksesori PC lain yang terkenal. Kualiti produk yang dikeluarkan oleh Logitech tidak perlu diragui. Di Indonesia sahaja, banyak orang telah menggunakan produk Logitech ini.

Salah satu produk yang popular adalah tetikus. Baik, adakah anda juga pengguna setia Logitech mouse? Sekiranya anda merancang untuk membeli tetikus baru, anda boleh mendengar senarai tikus Logitech terbaik dari yang berikut.

1. Logitech MX Anywhere 2S

Logitech MX Anywhere 2S

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Buka senarai tikus Logitech terbaik, dapatkan cadangan produk dari Logitech MX Anywhere 2S. Ini adalah tetikus tanpa wayar yang boleh menyambung ke tiga komputer yang berbeza. Anda boleh menavigasi untuk menyalin tampal dari satu PC ke PC yang lain. Sensor Darkfield 4,000 dpi yang melengkapkan tetikus menjadikannya dapat beroperasi di permukaan mana pun, termasuk permukaan kaca.

Logitech juga melengkapkan tetikus ini dengan Hyper-Fast Scroll yang dapat menaikkan atau menurunkan layar PC dalam masa yang cepat. Bateri tetikus ini boleh dicas berkali-kali dan dicas sepenuhnya dapat menjadikan tetikus berfungsi selama 70 hari penuh. Harga Logitech MX Anywhere 2S adalah sekitar 1 juta.

2. Logitech Ultrathin Touch Mouse T630

Tetikus Sentuh Logitech Ultrathin T630

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Tetikus dengan reka bentuk moden yang sangat nipis akan kelihatan sesuai untuk melengkapkan Ultrabook anda. Sebagai tambahan, Logitech Ultrathin Touch Mouse T630 muncul dengan navigasi sentuh, jadi anda tidak akan mendengar "klik" lagi ketika menekan tetikus ini.

Logitech sudah menggunakan teknologi Penjejakan Optik Lanjutan pada tetikus yang menawarkan resolusi sensor 1.000 dpi. Bateri yang digunakan oleh tetikus tanpa wayar ini boleh bertahan sehingga 10 hari apabila anda mengecas sepenuhnya bateri. Logitech Ultrathin Touch Mouse T630 berharga 800 ribu - 1 juta rupiah.

3. Logitech MX Master 3

Logitech-MX-Master-3

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Tetikus Logitech ini mempunyai ketepatan dan ketepatan yang tinggi dengan ciri-ciri yang luar biasa. Contohnya, roda tatal yang menggunakan teknologi Elektromagnetik MagSpeed ​​™ dapat digerakkan dan dihentikan tepat pada titik yang anda mahukan - hampir tanpa suara.

Anda juga boleh menggunakan tetikus ini pada dua komputer yang berbeza secara serentak, bahkan pada dua sistem operasi yang berbeza (seperti Windows dan Mac). Di samping itu, anda juga boleh menyambungkan tetikus dengan tiga peranti yang berbeza, cukup klik butang khas untuk memilih peranti tersebut.

Dengan menggunakan teknologi Tracking Logitech Darkfield ™, tetikus dapat digunakan di permukaan mana pun dengan bahan apa pun, bahkan kaca. Ia mempunyai resolusi 4.000 DPI - menjadikannya 5 kali lebih tepat daripada tetikus biasa.

Tetikus  tanpa wayar ini boleh bertahan hingga 70 hari penggunaan dan boleh dicas menggunakan kabel USB-C. Sekiranya secara kebetulan bateri tetikus habis semasa anda ingin menggunakannya sebentar, anda hanya perlu mengecasnya selama 1 minit dan tetikus dapat digunakan selama 3 jam. Dapatkan tetikus Logitech terbaru dengan harga Rp 2 juta.

4. Logitech G Pro Tanpa Wayar

Logitech-G-Pro-Tanpa Wayar

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Siri Logitech G Pro Wireless adalah tetikus yang sangat sesuai untuk permainan yang kompetitif. Sensor optik 16K HEROnya mampu bertindak balas dengan cepat kerana mempunyai kelajuan 400 IPS dengan resolusi pergerakan 16,000 DPI.

Anda juga tidak perlu bimbang tentang baterinya kerana boleh bertahan hingga 48 jam jika lampu RGB menyala, dan hingga 60 jam jika tidak menyala lampu.

Terdapat juga kad memori yang tertanam di tetikus untuk merakam konfigurasi yang telah anda buat. Oleh itu, anda tidak perlu menetapkan semula tetikus ketika dipindahkan ke PC lain. Sekiranya anda berminat, anda boleh mendapatkan tetikus permainan Logitech khas ini dengan kisaran harga Rp. 2 juta.

5. Logitech MX Ergo Wireless

Logitech-MX-Ergo-Wireless

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Sekiranya anda menggerakkan tetikus terlalu kerap sehingga tangan anda cepat sakit, anda harus menggunakan tetikus yang mempunyai  trackball seperti Logitech MX Ergo Wireless. Tetikus ini juga sangat tertumpu pada anda yang mengutamakan keselesaan - tercermin pada kemampuannya untuk dimiringkan hingga 20 darjah untuk merasa lebih alami di tangan.

Selain reka bentuk ergonomiknya, anda juga boleh menyambungkan tetikus ini dengan dua cara - USB  dongle atau Bluetooth penjimatan kuasa. Pasang dongle  USB  ke satu PC dan sambungkan tetikus ini melalui Bluetooth ke PC kedua. Dengan cara ini, anda boleh menggunakan tetikus untuk dua PC pada masa yang sama.

Anda juga hanya perlu mengisi selama 1 minit untuk dapat menggunakan tetikus ini sepanjang hari. Sementara itu, Logitech MX Ergo Wireless boleh bertahan sehingga 4 bulan setelah dicas sepenuhnya. Anda boleh mendapatkan tetikus ini dengan harga Rp 2 juta.

6. Logitech M720 Triathlon

Logitech M720

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Logitech mouse yang satu ini dirancang untuk dapat beroperasi pada tiga komputer secara serentak. Tetikus ini dilengkapi dengan butang khas yang membolehkan pengguna beralih dari satu komputer ke komputer lain. Tiga petunjuk nombor juga telah disediakan untuk menunjukkan komputer mana yang disambungkan ke tetikus ini.

Secara keseluruhan, tetikus Logitech M720 kelihatan licin dan mengagumkan. Sebagai tambahan kepada reka bentuk yang berbentuk tangan dan tahan lama, produk ini mempunyai dua model tatal, iaitu pengguliran yang sangat pantas untuk menerokai dokumen dan halaman web yang panjang dan tatal klik untuk klik untuk tatal yang lebih tepat.

Ketahanan juga berasal dari sektor bateri. Hanya dengan bateri AA, tetikus Logitech M720 boleh bertahan sehingga 24 bulan! Butang hidup / mati dan lampu penunjuk juga telah ditambahkan untuk pengalaman penggunaan yang lebih baik. Segera dapatkan produk bernilai Rp 700 ribu.

7. Logitech M705 Marathon

Logitech-M705-Marathon

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Sekiranya anda lebih suka jangka hayat bateri daripada aspek lain, tetikus ini sangat sesuai kerana boleh bertahan sehingga 3 tahun menggunakan 2 bateri AA. Keupayaan  penjejakan ini juga cukup baik, anda hampir dapat menggunakannya di setiap jenis permukaan yang ada (kecuali kaca).

Ciri Hyper Scroll pada  roda tatal juga sesuai untuk aktiviti pejabat. Anda boleh memindahkan halaman dengan cepat hanya dengan satu  tatal . Harga yang disenaraikan di berbagai  pasar cukup terjangkau, hanya Rp 500 ribu hingga Rp 1 juta.

8. Permainan Logitech G600 MMO

Logitech-G600-MMO-Permainan

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Ini adalah tetikus siri Logitech G yang boleh dipercayai untuk bermain permainan. Khusus untuk permainan genre MMO, anda dapat menikmati 12 butang makro di sebelah kiri tetikus yang dapat diprogramkan melalui aplikasi Logitech G Hub.

Terdapat juga dua kekunci G Shift untuk memilih antara dua konfigurasi butang pratetap . Dengan cara ini, butang dapat dikonfigurasi untuk dua perintah yang berbeza. Mengubah tetapan DPI juga sangat mudah, Anda hanya perlu mengklik untuk mengubah DPI rendah (250 DPI) menjadi DPI cepat (8.200 DPI). Harganya cukup berpatutan untuk tetikus makro kelas ini iaitu Rp 1 juta.

9. Logitech G403

Logitech G403

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Ini adalah tetikus permainan bernilai $ 1 juta yang dirancang sebaik mungkin untuk memberikan pengalaman permainan yang menyenangkan. Dengan reka bentuk yang ringan dan ergonomik, Logitech G403 adalah pilihan tepat jika anda memerlukan tetikus permainan dengan kualiti dan ketahanan yang baik.

Logitech G403 dibina dengan teknologi yang berkelayakan yang menjadikannya berfungsi beberapa kali lebih responsif dan tepat daripada tetikus biasa. Sejumlah ciri yang sangat baik juga ditambat pada tetikus ini, termasuk sistem pemberat yang dapat disesuaikan, pencahayaan yang sejuk, dan sebagainya.

10. Wira Logitech G502

Logitech-G502-Wira

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Bagi anda yang sering berpendapat bahawa berat tetikus sangat berpengaruh, mungkin anda akan menyukai tetikus permainan Logitech ini. Anda lihat, ada lima keping pemberat, masing-masing seberat 3.6 gram. Dengan cara ini, anda boleh bereksperimen untuk mengetahui berat tetikus yang sesuai untuk  gaya permainan anda.

Tidak hanya berat tetikus yang dapat dikonfigurasi, Anda juga dapat memindahkan tetapan DPI hingga 5 pengaturan, dengan rentang resolusi 100 hingga 16.000 DPI. Oh ya, tetikus permainan ini juga mempunyai HERO 16K sebagai sensor,  anda tahu ! Dapatkan tetikus ini dengan harga Rp 1 juta.

Itulah senarai tikus Logitech terbaik untuk pelbagai tujuan, mulai dari aktiviti multitasking, permainan, dan reka bentuk grafik. Harganya juga berbeza dari 300 ribu hingga 1 juta rupiah. Tetikus Logitech mana yang menjadi kegemaran anda?