10 Permainan VR Terbaik untuk Peranti Google Cardboard 2020

Apakah Permainan Virtual Reality (VR)? Ini adalah permainan yang boleh dimainkan dengan peranti realiti maya. Semasa bermain permainan VR, anda akan merasa seperti memasuki permainan, dengan kata lain permainan ini memberikan penampilan visual yang sangat nyata.

Permainan VR untuk Google Cardboard baru-baru ini menjadi perbualan yang meriah. Google Cardboard itu sendiri adalah cermin mata VR yang cukup unik. Ya, alat dengar realiti maya ini hanya dibuat menggunakan bahan berasaskan kadbod.

Walaupun diperbuat daripada kadbod, Google Cardboard sudah sangat serasi untuk memainkan beberapa permainan VR, anda tahu ! Nah, ingin tahu apakah permainan VR terbaik yang tersedia untuk Google Cardboard? Lihat senarai yang telah diringkaskan dengan yang berikut!

10 Permainan VR Terbaik untuk Google Cardboard

Jangan salah, walaupun sebilangan besar permainan berikut bukanlah permainan PC, tetapi permainan berikut dapat memberikan pengalaman bermain yang tidak kurang menarik. Inilah permainan VR terbaik untuk Google Cardboard yang boleh anda cuba.

1. InMind VR dan InCell VR

InMind-VR-dan-InCell-VR

Bagi anda yang ingin berpengalaman bermain permainan VR untuk menjadi pendidikan. kedua-dua permainan ini sesuai dimainkan. InMind VR adalah permainan yang dapat membawa anda ke otak manusia dan menyaksikan secara langsung bagaimana otak berfungsi. Begitu juga dengan InCell VR yang, seperti namanya, dapat mengajar anda mengenai struktur mikroskop dalam tubuh manusia.

Dalam kedua-dua permainan, anda akan memainkan watak protagonis yang dibuat begitu kecil sehingga dapat memasuki bahagian otak dan badan. Dalam InMind VR, misi anda adalah mencari neuron yang cacat dan menghalangnya menyebarkan sinaps palsu ke neuron lain.

Misi InCell VR juga lebih kurang sama - anda harus meneroka sistem saraf di tubuh seseorang yang telah dijangkiti virus. InCell VR juga termasuk dalam genre  perlumbaan kerana anda harus memberi vaksin dengan cepat sebelum terlambat. Anda boleh memuat turun InMind VR di pautan ini dan InCell VR di pautan ini.

2. Kod keras

Kod keras

Secara amnya, cermin mata VR seperti Cardboard sesuai untuk bermain permainan  orang pertama supaya  rendamannya lebih ketara - tetapi berbeza dengan permainan VR yang satu ini. Kod keras, permainan  teka - teki dan penembak yang membawa perspektif orang ketiga dengan  tetapan futuristik gaya Portal.

Dari segi  permainan , mungkin anda akan mengingati permainan seperti Tomb Raider sebelumnya walaupun mempunyai latar belakang yang berbeza. Anda akan menggunakan senjata untuk menembak pelbagai robot yang akan menjadi musuh anda di setiap peringkat. Untuk menjadi lebih menarik, anda boleh memainkannya menggunakan gamepad dan juga dengan orang lain dalam  berbilang pemain . Sekiranya berminat, sila muat turun Hardcode di pautan ini.

3. VR X-Racer

VR X-Racer

Bagi anda yang ingin merasakan sensasi mengendalikan pesawat, VR X-Racer boleh menjadi pilihan yang tepat sebagai salah satu permainan VR terbaik. Permainan VR X-Racer ini bukan hanya permainan yang menampilkan visual sebenar tetapi juga menyajikan konsep yang cukup tegang untuk dimainkan.

Pada permulaan kisah VR X-Racer ini, terdapat perang bintang ke-3 yang memerlukan pemain untuk melawan makhluk asing. Aliens datang untuk menyerang manusia menggunakan UFO. Sekarang, sudah tiba masanya pemain bertindak. Anda perlu mengawal dan menggerakkan seorang pejuang untuk bertempur dengan orang asing. Kalahkan semua makhluk asing dengan mengklik di sini.

4. Rumah pangsa

Rumah Pangsa

Adakah anda suka menembak permainan dengan grafik yang ringkas tetapi unik? Flat adalah jawapannya. Pada pandangan pertama, grafik kelihatan seperti grafik yang ditawarkan dalam permainan SUPERHOT di PC. Ya, walaupun Flats mempunyai reka bentuk yang lebih mudah anyway .

Oh ya, Flats juga mempunyai grafik yang lebih banyak varian warna daripada SUPERHOT. Kemudian, terdapat beberapa mod seperti  singleplayer, multiplayer, headshot Challenge , dan sebagainya. Sayangnya, Flats tidak lagi tersedia di Google Play Store tetapi anda boleh mendapatkannya secara percuma melalui QooApp atau di pautan ini.

5. Pengawal VR

Pengawal VR

Bermain permainan VR akan lebih menyeronokkan jika anda menggunakan gamepad. Tetapi, jika anda belum berpeluang membeli gamepad tetapi masih memiliki telefon Android kuno di rumah, anda boleh mengubahnya menjadi pengawal.

Cara yang agak mudah, hanya dengan memuat turun aplikasi VR Pengawal, anda boleh melakukan satu siri  setup untuk  dibuat semula lama anda telefon bimbit . Untuk memuat turunnya, sila klik pautan ini.

6. VR Voyage yang Salah

Kesalahan-Pelayaran-VR

Permainan ini adalah permainan genre FPS dengan  tetapan yang cukup unik. Anda akan menjelajahi pelbagai kawasan dengan reka bentuk landskap yang cukup menarik dan bernuansa retro. Voyage VR yang salah menceritakan kisah seseorang yang bertujuan memasuki dunia yang tidak dikenali. Dia juga akhirnya harus berusaha untuk mengetahui peranannya di dunia ini dan mengapa dunia itu diciptakan.

Untuk memainkannya, anda dikehendaki mempunyai gamepad Bluetooth untuk memindahkan watak dengan selesa. Oh ya, permainan ini juga membawa genre  teka-teki yang menyeronokkan dan mencabar. Berminat? Ayuh muat turun permainan ini di sini.

7. Trinus

trinus-kadbod-vr

Sangat disayangkan bahawa Google Cardboard hanya dapat digunakan untuk bermain permainan Android. Tetapi, dengan bantuan aplikasi, anda dapat  mengetahui untuk memainkan permainan VR PC di HP. Nama aplikasinya adalah Trinus yang dapat dipasang pada telefon bimbit Android untuk menghubungkan telefon bimbit ke PC.

Malah, Trinus juga dapat memaparkan permainan bukan VR ke telefon bimbit anda sehingga pilihan permainannya lebih bervariasi. Terdapat dua versi yang boleh anda gunakan, iaitu Trinus berbayar dan Trinus Lite. Ada kalanya Android atau PC anda tidak dapat berjalan dengan baik menggunakan aplikasi ini, kerana disarankan untuk mencuba versi Lite terlebih dahulu secara percuma. Untuk mendapatkan Trinus Lite, klik di sini.

8. Voxel Fly VR

Voxel-Fly-VR

Pernah membayangkan permainan Space Impact menggunakan VR? Imaginasi itu boleh menjadi kenyataan dalam permainan Voxel Fly VR ini. Pada pandangan pertama,  permainan ini mempunyai persamaan dengan permainan sekolah lama yang disebut oleh penulis sebelumnya. Bezanya, grafik dalam permainan ini dengan kualiti 3D dengan gaya  seni yang boleh dianggap cukup unik.

Ini  permainan mempunyai  tidak berkesudahan permainan  - anda perlu cuba untuk memusnahkan musuh dan terus hidup seberapa lama yang boleh untuk mendapatkan skor yang tinggi. Uniknya, anda juga boleh bermain permainan ini dalam 2D ​​sekiranya anda tidak membawa kadbod dalam perjalanan anda. Sekiranya berminat, sila muat turun Voxel FLy VR di pautan ini.

9. Membisikkan Eons # 0

Eon Berbisik # 0

Sekiranya anda ingin bermain permainan VR dengan  genre  pengembaraan, maka pilihan yang tepat untuk memuat turun Whispering Eons # 0. Sebabnya, permainan ini bukan sahaja memaparkan animasi grafik 3D yang menarik, tetapi juga jalan cerita permainan yang menarik. Jadi, berikut adalah beberapa  adegan  yang harus anda mainkan di sini. Dan, setiap  adegan mempunyai misi yang berbeza. Penasaran dengan permainan ini? Main di sini sahaja, ya!

10. Minos Starfighter VR

Minos Starfighter VR

Anda boleh mengatakan bahawa Minos Starfighter VR adalah permainan menembak ruang pertama untuk Google Carboard. Secara teknikal, permainan ini tidak mempunyai had masa. Jadi, anda boleh bermain permainan ini sehingga anda bosan.

Di Minos Starfighter VR terdapat tiga persekitaran dengan tahap kesukaran yang berbeza. Setiap persekitaran tentu akan memberikan tahap kesukaran yang lebih tinggi daripada persekitaran sebelumnya.

Setakat ini, Minos Starfighter VR adalah permainan Google Cardboard yang cantik. Ia mendakwa bahawa Minos Starfighter VR adalah salah satu permainan VR terbaik yang pernah ada. Untuk bermain permainan ini, anda mesti terlebih dahulu membeli Minos Starfighter VR dengan harga Rp17 ribu dengan mengklik di sini.

Seperti yang telah kita ketahui, Google Cardboard adalah cermin mata realiti maya dengan harga yang lebih murah daripada cermin mata VR lain? Ini kerana bahan asas yang digunakan sebagai bingkai Google Cardboard adalah kadbod.

Sekiranya anda ingin membeli Google Cardboard, senarai permainan VR terbaik untuk Google Cardboard yang diringkaskan oleh ini boleh menjadi kaedah untuk mencuba gelas realiti maya baru ini! Selamat bermain!