Ingin Memeriksa Spesifikasi HP? Cuba telefon pintar saya

Telefon pintar adalah bukti kemajuan teknologi komunikasi. Walaupun kekurangan infrastruktur dan jurang digital antara kawasan luar bandar dan bandar, penembusan dalam talian di Indonesia terus meningkat.

Ini dibuktikan oleh Persatuan Penyedia Perkhidmatan Internet Indonesia (APJII) yang menerangkan hasil tinjauan yang bertajuk Penetrasi dan Tingkah Laku Pengguna Internet Indonesia pada tahun 2017. Hasil tinjauan dengan kerjasama teknopreneur mengatakan, penembusan pengguna internet di Indonesia meningkat kepada 143.26 juta orang, atau setara dengan 54, 68 peratus daripada jumlah penduduk republik ini. Dalam tinjauan serupa tahun 2016 hingga 2017

Menurut International Data Corporation (IDC) Indonesia yang mengeluarkan penelitian mengenai Top 5 Smartphone Brands yang menguasai pasaran Indonesia. Penganalisis IDC Market Risky Febrian mengatakan Samsung masih menduduki posisi pertama, diikuti oleh Xiaomi, Oppo, Vivo, dan Advan. Lima Jenama Telefon Pintar Teratas mampu merangkumi 85% pasaran telefon pintar di Indonesia. (Cnbcindonesia, 2018)

rawpixel-651370-lepaskan

Setiap orang mesti mempunyai pertimbangan sendiri sebelum membeli telefon bimbit baru. Terdapat lebih mengutamakan kualiti kamera dalam membeli telefon bimbit. Walau bagaimanapun, ada juga beberapa orang yang melihat ukuran RAM dan memori dalaman sebelum memutuskan jenis telefon bimbit yang akan dibeli. Sebenarnya, ada pengguna yang mungkin mengutamakan telefon bimbit dengan sensor cap jari di layar.

Nah, adakah anda salah seorang yang mempunyai pertimbangan ketika ingin membeli telefon bimbit? Sekiranya demikian, anda perlu memeriksa spesifikasi lengkap telefon bimbit sebelum membelinya.

Sebelum internet mula menyentuh semua lapisan masyarakat di Indonesia, anda harus membeli tabloid mudah alih khas untuk memeriksa spesifikasi HP. Malangnya, spesifikasi yang ditawarkan dalam tabloid juga tidak begitu lengkap. Akibatnya, anda harus memeriksa spesifikasi telefon bimbit terus ke kedai. Sangat tidak praktikal, bukan ?

Kini, anda dapat dengan mudah memeriksa spesifikasi HP melalui sebilangan laman web penyedia telefon bimbit. Satu laman web yang memberikan maklumat spesifikasi HP lengkap adalah Smartphoneku.com. Contohnya, apabila anda ingin melihat spesifikasi HP Infinix terkini, anda boleh segera mencari jenis HP Infinix yang anda ingin lihat spesifikasi di laman web ini.

Bukan hanya memberikan spesifikasi HP, telefon pintar saya juga memberikan ulasan lengkap mengenai beberapa jenis HP yang baru dilancarkan di pasaran, anda tahu . Sebagai contoh, ketika saya ingin melihat  ulasan mengenai ASUS Zenfone Max Pro M2, telefon pintar saya memberikan  ulasan lengkap yang membincangkan keburukan dan kelebihan permainan HP  .

Dengan adanya telefon pintar saya, anda dan pembeli HP berpotensi lain dapat dengan mudah mengetahui maklumat mengenai spesifikasi, kekurangan, dan kelebihan HP sebelum membeli. Maklumat yang terdapat di telefon pintar saya menghalang anda untuk " membeli kucing dalam karung ", alias membeli telefon bimbit tanpa mengetahui spesifikasinya dengan jelas.

Tunggu apa lagi? Segera cari spesifikasi dan ulasan HP yang anda perlukan pada telefon pintar saya. Buka laman web melalui penyemak imbas atau pasang aplikasi pada peranti Android anda sekarang.