Nikmati Gairah Hidup Anda dengan Samsung Galaxy S20

Setiap orang mempunyai kriteria tersendiri dalam memilih telefon pintar . Ada yang mengutamakan kualiti kamera, tetapi ada juga yang lebih mementingkan ketahanan bateri agar dapat menjalankan pergerakannya tanpa dibatasi oleh batt rendah . Pendek kata, setiap orang mesti mempunyai jenis telefon pintar yang pasti berbeza antara satu sama lain.

Untuk memenuhi keperluan semua pengguna telefon pintar yang cenderung berbeza, Samsung melancarkan Galaxy S20. Telefon pintar ini menawarkan kriteria yang diinginkan oleh hampir semua pengguna telefon pintar .

Dalam siri Galaxy S20 ini, Samsung menawarkan tiga pilihan telefon bimbit yang memberikan pengalaman penggunaan maksimum untuk semua pengguna. Siri pada Galaxy S20 adalah Galaxy S20, Galaxy S20 +, dan Galaxy S20 Ultra.

Galaxy S20 Ultra

Galaxy S20

Bagi anda yang suka merakam video untuk tujuan dokumentari atau hanya mengemas kini media sosial, Samsung Galaxy S20 Ultra adalah pilihan yang tepat. Jenis ini menawarkan pengalaman rakaman video yang sangat menakjubkan. Terdapat 4 kamera dengan resolusi hingga 1080MP. Bukan itu sahaja, anda boleh merakam video berkualiti 8K dan menggunakan ciri Space Zoom 100X dengan kamera telefon ini.

Galaxy S20 Ultra sememangnya direka untuk pengguna yang merakam video secara aktif. Kerana, Samsung juga menyematkan penyuntingan video terbina dalam siri ini. Anda akan mendapat pengalaman rakaman video yang menarik yang tidak pernah anda rasakan sebelumnya.

Bukan hanya unggul dalam sektor kamera, Galaxy S20 Ultra juga serasi untuk pengguna yang gemar bermain permainan . Bagaimana tidak, telefon pintar ini membawa skrin yang cukup lebar (6.9) dan kadar penyegaran yang tinggi hingga 120Hz. Prestasi pemproses Exynos 990 yang digabungkan dengan RAM LPDDR5 hingga 16GB juga menjadikan aktiviti permainan lebih lancar tanpa halangan.

Semua pergerakan yang anda lakukan pada Galaxy 20 Ultra dijamin akan bertahan lama. Kerana, Samsung menyematkan bateri berkapasiti 5,000mAh yang akan menjadikan telefon ini dapat beroperasi dalam waktu yang lama tanpa perlu bimbang kehabisan bateri.

Galaxy S20 +

Galaxy S20 +

Pencinta perjalanan juga diperlukan untuk memiliki Samsung Galaxy S20 +. Telefon kamera ini sangat menyokong untuk merakam momen-momen epik di tempat baru yang anda lawati. Kamera ini disokong dengan ciri DepthVision dan Super Steady yang menjadikan gambar untuk suapan Instagram lebih menawan.

Abadikan setiap detik istimewa yang anda lihat dengan 4 kamera belakang dengan resolusi tertinggi 64MP. Tidak ketinggalan Samsung juga menyediakan fitur Zoom Resolusi Super 30X untuk menyediakan pelbagai pilihan penggambaran.

Semua gambar stok dan data lain yang dapat anda simpan dalam memori luaran yang dapat dimaksimumkan hingga 1 TB. Semua aktiviti anda dengan telefon pintar juga tidak akan terganggu oleh masalah bateri yang boros kerana Galaxy S20 + sudah menggunakan kapasiti bateri 4,500mAh.

Galaxy S20

Samsung Galaxy S20

Dari tiga siri S20, siri Galaxy S20 biasa adalah yang paling menjimatkan tetapi sudah menyediakan ciri-ciri yang sangat lengkap. Sekiranya anda pengguna media sosial yang aktif, Galaxy S20 akan menemani anda dengan setia. Telefon bimbit ini sangat serasi untuk menjadi pemandu harian anda .

Kehadiran mod singlet-take (AI) berasaskan kecerdasan buatan membolehkan Galaxy S20 merakam pelbagai versi sepanjang masa dan membolehkan anda memilih foto pilihan anda tanpa mengambil terlalu banyak foto. Sebenarnya, telefon pintar ini menjadikan anda dapat mengumpulkan gambar di galeri dan menyusun gambar mengikut kehendak anda.

Ingin menstrim filem dengan Galaxy S20? Betul boleh! Samsung menanamkan skrin Quad HD + Dynamic AMOLED 2X untuk melihat pelbagai kandungan yang lebih nyata. Bersama dengan pelancaran Galaxy S20, Samsung juga melancarkan Galaxy Buds + sebagai earbud tanpa wayar pertama yang benar dengan pembesar suara dua hala . Menonton filem menjadi lebih menarik dengan kualiti audio luar biasa yang dihasilkan oleh Galaxy Buds +.

Adakah anda menemui siri Samsung Galaxy S20 yang akan anda miliki? Dalam tempoh Pra-Pesanan ini, Samsung akan membuat tawaran yang menguntungkan anda, anda tahu!

Promo Pre-Order sah untuk semua Galaxy S20 Series. Promo Pre-Order Galaxy S9 Trade-in berharga 2-3 juta rupiah, ditambah bonus Galaxy Buds + bernilai 2.299 juta rupiah. Wah, promo ini benar-benar akan membuat anda bertuah!

Tawaran Pra-Pesanan Galaxy S20 Series:

  • Galaxy S20 IDR 12,999,000
  • Galaxy S20 + IDR 14,499,000 (Galaxy Buds percuma + bernilai IDR 2,299,000)
  • Galaxy S20 Ultra IDR 18,499,000 (Galaxy Buds percuma + bernilai IDR 2,299,000)
  • Pulangan tunai hingga Rp 1.000.000 (menurut ketentuan rakan bank, tidak berlaku untuk pertukaran)
  • Promo pertukaran menerima pelbagai jenama telefon pintar sesuai dengan peraturan yang berlaku.

Samsung Galaxy S20 Series boleh diburu melalui Pre-Order (PO) dari 12-23 Februari 2020 melalui www.samsung.com/en/galaxylaunchpack/