Laptop ASUS VivoBook S14 S433 yang unggul, bergaya dan hebat

Sebagai pengeluar komputer riba terlaris di Indonesia, ASUS selalu menghadirkan komputer riba segar  sesuai dengan keperluan penggunanya. Sekiranya ASUS Zenbook ditujukan untuk pengguna profesional, kali ini ASUS secara rasmi melancarkan komputer riba khusus untuk golongan muda, ASUS VivoBook S14.

Pada komputer riba ini, reka bentuk adalah fokus utama ASUS. Reka bentuknya sangat  bergaya  dan moden. Bukan itu sahaja, malah ASUS juga menyediakan empat pilihan warna yang  bergaya  untuk siri VivoBook baru ini.

Dalam usaha untuk membuat komputer riba yang lebih menarik, ASUS juga membenamkan berkuasa  prestasi  pada komputer riba, kedua-dua dari segi pemproses dan grafik. Hmm, lebih ingin tahu kan  kelebihan lain yang ditawarkan VivoBook S14 ini? Ayuh, baca artikel ini hingga akhir!

1. Warna yang bergaya dan berwarna

Warna yang bergaya dan berwarna

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, ASUS VivoBook S14 ini mempunyai sasaran untuk golongan muda. Jadi, setiap reka bentuk dibuat lebih  berwarna  dan  bergaya  berbanding dengan model komputer riba ASUS yang lain. Pada VivoBook S14 S433 ia membolehkan penggunanya menyesuaikan apa sahaja yang mereka perlukan dengan bebas.

Kemudian, empat pilihan warna VivoBook S14 S433 juga sangat menarik dan disesuaikan dengan keperibadian setiap pengguna. Contohnya, jika anda seorang yang mempunyai keperibadian yang berani  dan tegas, anda mungkin menyukai warna-warna cerah seperti Gaia Green atau Resolute Red.

Tetapi, jika anda lebih suka gaya yang tenang dan misteri - elegan, warna Dreamy Silver atau Indie Black boleh menjadi pilihan yang tepat. Apa sahaja pilihan warna, semuanya tetap bergaya  dan berwarnawarni !

2. Reka Bentuk Moden

Reka bentuk moden

Ini adalah komputer riba yang disasarkan kepada orang muda, jadi selain warna komputer riba, reka bentuknya juga menjadi perhatian penting. Biasanya, orang muda lebih suka reka bentuk moden tetapi ringkas. Oleh itu, ASUS memberikan reka bentuk dengan badan yang nipis dan ringan.

ASUS VivoBook S14 S433 sahaja beratnya hanya 1.4 paun. Malah ketebalannya hanya 15.9mm. Dengan cara itu, anda boleh membawa komputer riba ASUS ini ke mana sahaja dengan mudah walaupun menggunakan beg kecil. Makan,  kecil tidak bermaksud mudah rosak, ya, kerana ASUS ini juga mempunyai badan yang cukup kukuh,  anda tahu !

Lalu, berapakah lebar skrin? Sama seperti kebanyakan komputer riba pada umumnya, ASUS VivoBook S14 S433 mempunyai skrin selebar 14 inci, hanya skrin pada komputer riba ini yang lebih kecil berkat kehadiran teknologi Paparan NanoEdge. Untuk maklumat anda,  ini adalah teknologi paparan eksklusif yang mempunyai  bazel  yang sangat tipis.

Teknologi ini juga dapat menghasilkan skrin dengan nisbah skrin-ke-badan  hingga 85% yang anda tahu ! Tidak cukup di sana, NanoEdge Display inilah yang menjadikan keseluruhan reka bentuk badan komputer riba menjadi lebih ringkas. Tetapi, jelas skrinnya masih lebih lega dan mengasyikkan ! Hebat,  bukan ?

Oh ya,  skrin ASUS VivoBook S14 S433 juga direka untuk menyokong kreativiti pengguna. Sebabnya, skrin boleh menghasilkan  ruang warna hingga 100% sRGB  . Jadi, bagi anda pencipta kandungan muda  , komputer riba ini semestinya sesuai. Apa yang menarik mengenai ASUS VivoBook S14 S433 ini ialah ia mempunyai sudut tontonan lebar sehingga 178 darjah yang anda tahu !

3. Kelengkapan Ciri

Kelengkapan Ciri

Sebagai orang muda yang produktif, tentu saja, memerlukan pelbagai ciri yang berkualiti, bukan ? ASUS sangat memahami hal ini, dan oleh itu ia merangkumi pelbagai ciri premium untuk menyokong aktiviti anak muda yang selalu aktif kapan saja dan di mana sahaja.

Beberapa ciri yang terdapat dalam ASUS VivoBook S14 S433 ini, seperti  cap jari  atau cap jari. Dengan ciri ini, pengguna tidak perlu bersusah payah mengetik kata laluan  untuk memasuki sistem Windows, cukup meletakkan jari anda dan secara langsung dapat memasuki sistem Windows dengan cepat tanpa lambat!  Oh ya,  sistem  cap jari disatukan dengan ciri Windows Hello pada Windows 10 yang anda tahu !

Sedikit maklumat, Windows Hello di Windows 10 dapat membuka kunci  dan mengesan  cap jari dengan  lebih baik dan pantas. Hasil pengesanan cap jari lebih tepat. Yang paling penting, sistem keselamatan mesti dijaga. Jadi, anda tidak perlu risau tentang keselamatan data yang terdapat pada komputer riba ASUS VivoBook S14 S433 ini.

4. Kesambungan Terbaik

Kesambungan Terbaik

Semua orang pasti memerlukan internet, terutamanya golongan muda yang mempunyai banyak aktiviti. Internet telah menjadi perkara terpenting dan tidak boleh ditinggalkan. Oleh kerana keperluan ini, maka ASUS dengan Intel memberikan sambungan terbaik untuk menyokong internet yang lebih pantas, iaitu kehadiran WiFi 6 (Gig +). Apa bezanya dengan versi WiFi sebelumnya?

Yang pasti, WiFi 6 dapat memindahkan data dengan cepat. Sebenarnya, WiFi 6 didakwa mampu melakukan pemindahan data yang lebih tinggi, iaitu hingga tiga kali, kapasiti rangkaian hingga empat kali lebih banyak, dan latensi hingga 75% lebih rendah. Jadi, jangan  tidak  bimbang tentang yang terhalang kerana sambungan internet yang tidak mencukupi, ya!

Selain masalah WiFi, ASUS VivoBook S14 S433 juga dilengkapi dengan pelbagai  port  USB yang cukup memadai, seperti USB 3.2 (Gen 1) Type-C. Untuk USB 3.2 (Gen 1) Type-C didakwa dapat memindahkan data dengan lebih pantas dan lebih baik. Tetapi malangnya, ASUS VivoBook S14 S433 belum memberikan sambungan port USB Thunderbolt.

5. Persembahan yang pantas

Persembahan pantas

Inilah yang paling dinanti-nantikan, iaitu soal prestasi. Rasanya tidak berguna jika reka bentuknya OK tetapi prestasinya perlahan. Oleh itu, ASUS juga mementingkan prestasi pada ASUS VivoBook S14 S433. Komputer riba ASUS terbaru ini, dikuasakan oleh Intel Core 10th Gen, adalah yang terkini dan terkini.

Terdapat dua pilihan pemproses pada ASUS VivoBook S14 S433, iaitu Intel® Core ™ i5 dan Intel® Core ™ i7. Walaupun prosesornya berbeza, kapasiti RAM sama pada 8GB DDR4. Selain itu, prestasinya juga diperkuat dengan adanya penyimpanan yang  mencukupi, 512 + 32GB M.2 PCIe NVME Intel Optane SSD. Bagi GPU, terdapat NVIDIA GeForce MX250 dan Intel UHD Graphics. Sangat  hebat  di kelasnya.

6. Penceramah Premium

Penceramah Premium

Satu lagi kelebihan ASUS VivoBook S14 S433 adalah pembesar suara. Ya, ASUS memasang pembesar suara premium. Pembesar suara terbina dalam yang disahkan Harman Kardon. Malah ada mikrofon terpasang yang berkualiti. Jadi, suara yang dihasilkan oleh pembesar suara di komputer riba ini sangat bagus, terutamanya jika anda suka mendengar lagu di komputer riba anda.

7. Pelekat dan T-shirt Eksklusif

decal

Perkara menarik yang terdapat dalam ASUS VivoBook S14 S433 adalah pelekatnya. Jadi, pelepasan VivoBook adalah kerjasama dengan Muklay, seorang artis Indonesia yang menarik pelekat khas untuk VivoBook S14 S433. Setiap pembelian komputer riba ini, pengguna akan diberikan pelekat eksklusif tanpa had. Anda boleh meletakkan pelekat di badan komputer riba mengikut citarasa anda.

Baju

Selain pelekat, ASUS juga bekerjasama dengan Billionaire's Project,  jenama  dari Jakarta yang cukup popular di kalangan orang muda. ASUS dan Billionaire's Project menjadikan T-shirt VivoBook S14 S433 boleh didapati dalam empat warna agar sesuai dengan warna komputer riba VivoBook S14 S433.

Sekarang, itulah beberapa kelebihan unik komputer riba ASUS VivoBook S14 S433. Dari segi reka bentuknya sangat moden, minimalis, tetapi tetap bergaya. Di samping itu, persembahan juga boleh dikatakan sangat berkualiti di kelasnya. Malah, ASUS juga menyajikan pelbagai stiker dan kemeja eksklusif untuk pengguna ASUS VivoBook S14 S433.

Jadi adakah anda berminat untuk membeli komputer riba terbaru dari ASUS? Sekiranya anda berminat, anda perlu menyisihkan Rp13,999,000 untuk versi Core i5 dan Rp 15,999,000 untuk Core i7.