10 Aplikasi untuk Memuat turun Video YouTube Terbaik di PC

YouTube adalah platform yang merupakan harta karun repositori audio dan video yang besar. Platform ini menawarkan pelbagai pilihan. Kita boleh memilih untuk mengakses muzik terkini, melanggan pelbagai saluran seperti politik, kecantikan, memasak, berita, fesyen, sukan, pembelajaran, dan lain-lain.

Sebilangan besar daripada kita suka menyimpan video dari YouTube di PC atau telefon bimbit sehingga dapat ditonton di luar talian. Satu-satunya cara ialah memuat turunnya. Diperlukan memuat turun aplikasi muat turun video pihak ketiga YouTube. Berikut adalah beberapa pilihan untuk aplikasi muat turun video Youtube untuk PC.

1. Gihosoft TubeDapatkan

Tube GihosoftDapatkan

Gihosoft TubeGet adalah aplikasi mudah alih untuk memuat turun YouTube. Aplikasi ini dapat memuat turun video dari YouTube dan laman web streaming video lain. Mudah dan ringkas adalah yang terbaik dari aplikasi ini. Gihosoft TubeGet mempunyai hampir semua ciri yang diperlukan oleh pemuat turun video .

Ciri lain yang menakjubkan dari aplikasi muat turun video YouTube ke MP4 ini ialah menyokong memuat turun video HD & UHD dari YouTube, seperti resolusi 720P, 1080P, 2K, 4K dan 8K. Aplikasi ini mempunyai versi Windows dan Mac, dan juga disatukan dengan banyak fungsi praktikal.

Gihosoft TubeGet boleh memuat turun semua senarai main di YouTube. Dengan mod muat turun sekali klik, pengguna kini dapat menggunakan aplikasi ini sebagai alat muat turun video YouTube untuk menyimpan video YouTube ke Windows XP / 7/8/10 / Vista.

Gihosoft TubeGet mempunyai versi percuma dan pro. Untuk versi percuma, pengguna boleh memuat turun 5 video setiap hari. Algoritma YouTube berubah secara berkala, jadi aplikasi ini akan mengemas kini kod yang sesuai, bersama dengan memperbaiki bug dan menambahkan ciri baru.

2. Pemuat turun Video Jihosoft 4K

Pemuat turun Video Jihosoft 4K

Jihosoft 4K Video Downloader adalah salah satu aplikasi muat turun video YouTube terbaik untuk PC. Dengan alat yang hebat ini, pengguna dapat memuat turun video dengan cepat dari YouTube, Twitter, Facebook, Reddit, Instagram, Dailymotion, Vimeo, TED, Naver TV, dan laman web lain yang popular.

Video yang dimuat turun boleh disimpan dalam resolusi yang berbeza, misalnya 720P, 1080P, 2K, 4K, juga 8K, dan banyak lagi. Selain memuat turun video, aplikasi ini juga memungkinkan pengguna memuat turun semua saluran YouTube dan senarai main . Ini sangat berguna terutamanya apabila pengguna perlu memuat turun semua video dalam senarai main ke komputer untuk sandaran.

Yang membuat aplikasi percuma ini menonjol ialah pengguna dapat memuat turun sari kata / cc, audio asli, penutup video atau menukar video YouTube menjadi audio MP3. Selain itu, Jihosoft 4K Video Downloader juga mempunyai fungsi penukaran video percuma.

Pengguna boleh menukar video yang dimuat turun atau tempatan menjadi MP4, AVI, MOV, MKV, dan format lain. Juga boleh memotong video, menambah penapis, audio, sub , tanda air dan lain-lain.

3. Muat turun YouTube percuma

Muat turun YouTube percuma

Satu aplikasi muat turun hebat lain untuk YouTube ialah Muat turun YouTube Percuma. Pemuat turun ini direka khas untuk memuat turun video YouTube. Ini tidak bermaksud aplikasi ini tidak dapat memuat turun video dari laman web lain.

Tidak berbeza dengan aplikasi lain, pengguna hanya perlu menampal pautan video ke dalam aplikasi dan dapat segera memuat turun video atau membiarkannya memuat turun dengan sendirinya. Muat turun YouTube percuma mempunyai pilihan yang disebut muat turun automatik sehingga anda dapat memuat turunnya secara automatik.

Pengguna boleh memuat turun banyak video sekaligus. Penukar video juga disertakan dalam aplikasi. Fungsi ini boleh digunakan untuk menukar video secara langsung ke format lain seperti Mp4, AVI, MKV, WebM, WMV dan lain-lain. Aplikasi ini juga boleh digunakan pada Mac.

4. Pemuat turun YouTube Winx

Pemuat turun YouTube Winx

WinX YouTube Downloader mempunyai paparan ringkas yang memudahkan pengguna. WinX membolehkan pengguna memuat turun video dari lebih 40 laman web popular, termasuk YouTube, Vimeo, Facebook dan Dailymotion, dan sejumlah hampir 500 laman web lagi.

Aplikasi ini juga membolehkan pengguna memuat turun kualiti video yang diberikan oleh pemilik video. Ini bermaksud pengguna boleh memuat turun video 4K Full HD jika disediakan oleh pemuat naik. Terdapat juga penukar video yang dapat menukar video ke format dan audio lain.

5. Pemuat Muat turun YouTube

Pemuat turun YouTube Airy

Pengguna boleh memuat turun semua video YouTube hanya dengan satu klik menggunakan aplikasi Airy. Oleh itu pengguna dapat mengaksesnya walaupun mereka berada di luar atau di luar talian . Airy YouTube Downloader dapat memuat turun video YouTube dalam pelbagai format, MP4, FLV, dan 3GP.

Aplikasi ini serasi dengan video HD dan Ultra HD dan dapat mengekalkan kualitinya. Untuk memuat turun video, pengguna hanya perlu menyalin dan menampal pautan ke bar alamat, memilih lokasi video dan resolusi yang diinginkan, pengguna akan mendapatkan video di perangkat mereka.

Apa yang kurang dari Airy YouTube Downloader adalah bahawa untuk versi percuma aplikasi ini hanya membolehkan pengguna memuat turun dua video untuk diuji. Selepas itu, pengguna perlu membayar untuk memuat turun lebih banyak video.

6. Mana-mana Penukar Video

Mana-mana Penukar Video

Jika dilihat dari namanya, aplikasi ini hanya dikhaskan untuk menukar video, tidak lebih dari itu. Mana-mana Penukar Video bukan sahaja salah satu pengunduh YouTube percuma terbaik, tetapi juga membolehkan pengguna memuat turun dari lebih dari 100 laman web lain yang terkenal.

Yang terbaik dari Any Video Converter adalah bahawa aplikasi ini juga menyediakan editor terbina dalam. Pengguna dapat menggunakannya dengan mudah untuk mengedit video, seperti penyesuaian warna, pemotongan video, dan beberapa pilihan lain.

Malangnya, pemuat turun ini tidak membenarkan pengguna memuat turun banyak video sekaligus. Pengguna mesti memuat turun video kegemaran mereka satu persatu atau menaik taraf ke premium untuk menggunakan ciri tersebut.

7. Pemuat turun Video Freemake

Pemuat turun Video Freemake

Freemake Video Downloader adalah pakar muat turun video untuk pengguna Windows kerana aplikasi ini adalah alat lengkap yang terdiri daripada banyak fungsi berguna. Semasa memuat turun, pengguna juga dapat menghadkan kelajuan muat turun ke julat yang dapat diterima.

Selain itu, aplikasi ini dapat mentransfer video di YouTube ke awan setelah pengguna memilih Google Drive atau Dropbox sebagai tujuan penyimpanan lalai , melindungi mereka dari kehilangan informasi hingga batas tertinggi, dan memastikan pengguna dapat menonton video di Windows, Mac, Android & iOS.

Versi percuma Freemake Video Downloader mempunyai batasan, seperti kecepatan muat turun terhad kepada 4 Mbps, dan ada juga tanda air di awal dan di akhir video. Sekiranya anda menggunakan versi premium, tanda air akan hilang dan kelajuannya tidak terhad.

Freemake Video Downloader juga mengembangkan ciri muat turun satu klik. Cukup ketuk togol untuk mengaktifkan mod. Untuk memuat turun, cukup tampal pautan video ke dalam program, pilih resolusi video yang diinginkan, dan video akan segera dimuat turun di komputer Windows.

8. aTube Catcher

aTube Catcher

aTube Catcher adalah salah satu daripada banyak aplikasi muat turun video YouTube yang dapat digunakan pada PC. Dengan ciri canggihnya, pengguna dapat mengubah keseluruhan proses muat turun menjadi sesuatu yang cukup mudah.

Aplikasi aTube Catcher adalah perisian bebas virus yang serba boleh yang boleh melakukan banyak perkara. Selain memuat turun video dalam talian, aplikasi ini juga dapat menukar video ke format popular lain yang diinginkan pengguna.

Di samping itu, aTube Catcher mempunyai perekam skrin terbina dalam, dengan mana pengguna dapat merakam apa sahaja yang berlaku di layar dengan mudah. Dengan begitu banyak fungsi yang terintegrasi dalam satu perisian, pengguna akan kecanduan menggunakannya.

9. KlipGrab

KlipGrab

ClipGrab adalah aplikasi muat turun YouTube selamat yang disyorkan. Walaupun percuma, pengguna mesti berhati-hati semasa memasang aplikasi ini. Ini kerana aplikasi ini mempunyai adware seperti penyemak imbas Opera, cubalah mengelakkannya.

Selain daripada masalah adware ini , ClipGrab adalah salah satu pemuat turun video terbaik yang menyediakan keupayaan muat turun YouTube yang komprehensif. Pengguna boleh memuat turun video YouTube secara langsung dengan pautan yang disalin dari YouTube.

Selain itu, pengguna juga dapat mencari video melalui kata kunci kerana mereka mempunyai penyemak imbas lalai. Aplikasi ini juga mempunyai tetapan proksi , cukup masukkan IP dan port, proksi akan berjaya dikonfigurasikan. ClipGrab juga dapat mengekstrak audio dari video YouTube dan menyimpannya sebagai fail MP3.

10. MassTube

MassTube

Ketika menggunakan pelbagai aplikasi untuk memuat turun video dari YouTube dan laman web serupa, ternyata banyak aplikasi tidak memiliki fitur yang memungkinkan pengguna memuat turun banyak file pada waktu yang sama. Itulah ciri utama yang dimiliki oleh MassTube.

Tidak syak lagi, MassTube adalah aplikasi hebat untuk semua peminat video di luar sana. Ini kerana aplikasi ini membolehkan pengguna memuat turun video kegemaran mereka dalam sekelip mata, dan percuma.

Pilih video dan format yang diinginkan untuk ditukar, seperti MP4, FLV, 3GP, MP3, MPEG, MPG, SWF atau OGG. Berkat semua ciri ini dan antara muka yang intuitif, MassTube telah menjadi aplikasi yang sangat menarik bagi pencinta video yang tidak mahu mengeluarkan wang.

Jadi, sekarang anda tidak perlu bingung semasa memuat turun video dari YouTube di PC. Pelbagai pilihan aplikasi muat turun video YouTube untuk PC di atas adalah jawapan untuk anda. Jangan lupa untuk memeriksa aplikasi video lain hanya di Caris Signal.