5 sebab mengapa anda tidak boleh membeli pengikut Instagram

Mengapa orang sanggup menghabiskan banyak wang hanya untuk membeli pengikut di Instagram? Sebab paling mudah adalah menaikkan prestij mereka atau kelihatan keren dan bergaya di hadapan rakan mereka.

Sebab lain adalah untuk kelihatan dipercayai di hadapan bakal pelanggan atau pelanggan mereka. Biasanya, ini dilakukan oleh kedai dalam talian yang baru memulakan perniagaan. Calon pelanggan atau pelanggan mempercayai kedai dalam talian yang mempunyai banyak pengikut daripada mereka yang mempunyai sedikit pengikut.

Tetapi ada juga yang membelinya untuk bersenang-senang dan ingin mengetahui bagaimana sistem pembelian pengikut di Instagram berfungsi. Perkara seperti ini biasanya dilakukan oleh penyelidik atau penulis, seperti yang telah dilakukan oleh pengarang artikel ini sendiri.

Apa pun alasannya, jika anda adalah pemilik kedai dalam talian atau seseorang yang ingin menjadi selebriti, membeli pengikut bukanlah kaedah terbaik untuk meningkatkan jumlah peminat anda. Berikut adalah 5 sebab mengapa anda tidak boleh membeli pengikut:

1. Aktiviti tidak normal

activfans-Reason-Why-You-Don't-Buy-Follower-selebgram-online-shop-1

Biasanya pengguna Instagram baru dan ingin segera mempunyai banyak pengikut yang tidak memikirkan strategi. Ini menjadikan mereka membeli pengikut dalam jumlah besar dan semuanya pada masa yang sama.

Tiba-tiba akaun Instagram mempunyai ribuan pengikut tanpa kandungan yang baik. Sebenarnya, kadangkala gambar yang disiarkan tidak optimum. Siapa yang tidak mengemukakan soalan, "kenapa anda mempunyai banyak pengikut tetapi suapan atau cerita masih sifar". Hasil terburuk, pengguna Instagram lain menganggap pengikut pasif.

Jangan fikir Instagram tidak mengetahui bahawa beribu-ribu pengikut anda adalah hasil membeli alias pasif. Instagram dapat mengetahui sama ada terdapat aktiviti luar biasa yang berlaku.

Kegiatan yang tidak biasa di sini bermaksud bahawa jumlah pengikut bertambah banyak dalam masa yang singkat. Sekiranya anda tidak berhati-hati atau membeli pengikut terlalu kerap, tidak mustahil akaun Instagram anda dapat ditamatkan (digantung) oleh Instagram.

2. Pengikut pasif mempunyai interaksi yang rendah atau sifar

activfans-Sebab-Mengapa-Anda-Jangan-Beli-Pengikut-selebgram-dalam talian-kedai-2

Apabila peminat atau pengikut di akaun Instagram adalah pengikut pasif, anda tidak benar-benar membuat orang yang berminat atau ingin berinteraksi dengan akaun media sosial anda. Sebilangan besar hanya akaun klon. Anda hanya membeli jumlahnya.

Cubalah, anda menyiarkan cerita atau suapan dan melihat jumlah suka. Berapa banyak suka yang anda dapat? Walaupun kedai dalam talian atau selebriti benar-benar memerlukan pengikut yang sebenar sehingga ketika mereka menyiarkan kandungan, terdapat reaksi dan respons. Jadi sebenarnya ada pertunangan.

Sekiranya pertunangan tidak berlaku, maka siapa yang akan membeli produk tersebut di kedai dalam talian anda? Siapa yang akan menggunakan perkhidmatan anda sebagai selebriti? Tidak berguna, betul, jika anda masih mahu membeli pengikut pasif.

3. Mengapa membeli pengikut pasif, jika anda boleh mendapatkan pengikut aktif secara organik

activfans-Sebab-Mengapa-Anda-Jangan-Beli-Pengikut-selebgram-dalam talian-kedai-3

Sekiranya anda mahukan cara lain untuk mempunyai banyak pengikut aktif, gunakan cara yang lebih baik untuk meningkatkan pengikut secara organik, dengan menggunakan alat automasi Instagram, misalnya: Activfans.com . Alat ini selamat & dapat membantu anda mendapatkan pengikut baru dan mengoptimumkan akaun Instagram anda.

Caranya adalah dengan berinteraksi dengan pengguna lain yang telah anda sasarkan, jadi jika pengguna tersebut berminat dengan akaun anda, mereka akan mengikutinya secara sukarela, itulah yang disebut pengikut organik.

Ramai pengguna Activfans, pengikut dan suka mereka meningkat secara konsisten. Salah satu ciri utama yang sangat berkesan untuk pertumbuhan akaun Instagram anda adalah DM balasan automatik (pesanan langsung). Di mana akaun Instagram anda akan memberi ucapan automatik kepada pengikut baru apabila mereka mengklik butang ikuti.

Sangat menarik bukan? Sekiranya anda ingin mengetahui 5 ciri menarik lain, sila klik ► //activfans.com .

4. Pengikut hilang serta-merta

activfans-Reason-Why-You-Don't-Buy-Follower-selebgram-online-shop-4

Pernahkah anda mendengar bahawa Instagram sering mengubah algoritma sehingga aktiviti tersebut menghapus akaun Instagram yang dianggap "bug"? Perubahan yang berlaku seiring dengan pembersihan sering dilakukan tanpa pengumuman dari Instagram.

Bayangkan saja, apabila anda mempunyai puluhan ribu pengikut pasif, misalnya, terdapat 51.4k. Kemudian Instagram melakukan pembersihan dan selamat! pengikut hanya tinggal 2k. Betapa menyedihkannya. Pengikut sebenar lain yang masih bertahan hanya dapat menggegarkan. Sia-sia anda membelanjakan wang untuk membeli pengikut.

5. Mempertaruhkan reputasi

activfans-Sebab-Mengapa-Anda-Jangan-Beli-Pengikut-selebgram-dalam talian-kedai-5

Sebenarnya pengikut palsu dapat dikesan dengan mudah. Cukup ketik Google, anda akan dapat mencari beberapa perisian yang boleh digunakan untuk mengenal pasti pengikut palsu dalam akaun anda. Dengan alat ini, anda juga dapat menganalisis berapa peratus pengikut anda yang palsu dan yang asli. Amat memalukan bahawa 90% pengikut anda palsu ??

Ini akan merosakkan reputasi dan nama anda. Terutama jika anda seorang selebriti atau cuba menggunakan akaun Instagram untuk perniagaan. Sudah tentu anda tidak mahu orang lain tahu bahawa beribu-ribu pengikut yang anda miliki semuanya palsu, bukan? Sangat menyenangkan jika mempunyai berjuta-juta pengikut atau peminat tetapi setelah terperangkap jumlahnya tidak lebih dari tipuan, maka anda akan merasa malu kerana reputasi anda tercemar.

Itulah sebab ke-5 mengapa anda tidak boleh membeli pengikut Instagram. Tidak ada jaminan bahawa membeli pengikut pasif akan menjadikan anda lebih terkenal sebagai selebriti atau kedai dalam talian. Dana yang telah anda habiskan akan sia-sia. Lebih-lebih lagi, pengikut pasif dapat dikurangkan atau ketika algoritma Instagram membersihkan akaun yang tidak jelas.

Tetapi anda tidak perlu risau, anda boleh menggunakan cara lain untuk meningkatkan pengikut dengan mengaktifkan alat Instagram, Activfans .

Dengan menggunakan Activfans, urusan akaun Instagram akan menjadi lebih mudah. Belum lagi interaksi dengan pengikut apabila anda tidak mempunyai masa untuk menjaga Instagram. Contohnya anda boleh bertanya secara automatik kepada pengikut baru apabila mereka mengikuti akaun Instagram anda. Berminat untuk merasakan semua itu? Semak terus di laman web Activfans, klik //activfans.com .