15 Permainan Memasak Terbaik dan Paling Menyeronokkan di Android

Adalah wajar bahawa kanak-kanak perempuan paling senang bermain permainan memasak. Biasanya, kanak-kanak paling suka membayangkan bermain memasak seolah-olah mereka memasak makanan sebenar. Namun, kini teknologi semakin canggih sehingga kanak-kanak perempuan dapat bermain memasak dengan hampir 15 permainan memasak berikut.

Pelbagai jenis hidangan juga dipersembahkan dalam sepuluh permainan memasak yang lebih khusus dikhaskan untuk kanak-kanak perempuan seperti memasak pizza, memasak ais krim, malah memasak kue hari jadi dapat dimainkan oleh para pemain. Anda ingin tahu bagaimana permainan memasak untuk kanak-kanak perempuan yang menarik? Adakah permainan memasak nasi goreng? Berikutan kajian semula.

1. Demam Memasak

permainan memasak Demam Memasak

Lebih daripada 2 juta pengguna telefon Android telah memuat turun permainan ini di PlayStore. Permainan yang menawarkan sekitar 400 jenis hidangan dengan 150 pelbagai rempah-rempah rahsia cukup menarik dan sangat menyeronokkan untuk dimainkan oleh pemain permainan Cooking Fever, termasuk pizza dan popcorn juga terdapat dalam permainan ini.

Selain menyajikan pelbagai hidangan dan rempah, Cooking Fever juga dilengkapi dengan menampilkan ciri-ciri unggul seperti 19 lokasi paling unik. Dan yang unik, permainan Cooking Fever akan dihadapi oleh 400 tahap yang mempunyai tahap rintangan yang berbeza. Nah, adakah anda mahu memainkannya juga? Muat turun permainan di sini.

2. Kegilaan Memasak

Kegilaan Memasak

Dalam permainan Cooking Madness ini, anda tidak boleh berehat kerana pelanggan akan terus datang untuk memesan makanan. Anda mesti cepat melayannya dan jangan membuat pelanggan kecewa. Selain itu, anda juga mempunyai misi untuk  membuka  restoran di setiap tingkat. Untuk  membuka kunci  restoran, tentu ada had pendapatan minimum dari menjual makanan di Cooking Madness.

Bukan itu sahaja, Cooking Madness juga menyediakan beberapa petua untuk memasak agar hidangan yang dibuat lebih sedap. Oh ya,  anda juga boleh menaik taraf  semua peralatan memasak supaya hidangan dapat disiapkan dengan lebih cepat. Menarik,  bukan ? Ayuh, segera  muat turun  permainan di sini.

3. MAMA MEMASAK Mari Masakļ¼

MAMA MEMASAK Mari Masak

MOKOK MAMA Mari Masak, permainan memasak seterusnya yang boleh menjadi pilihan terbaik bagi anda yang benar-benar ingin memuat turun dan bermain permainan memasak dengan cara yang penuh semangat. Dalam permainan ini, anda tentu saja diminta untuk memasak pelbagai hidangan yang terdapat di menu.

Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai kreativiti yang tinggi dari segi memasak, anda boleh mendapatkan resipi memasak anda sendiri dalam permainan ini yang anda tahu. Selagi anda dikehendaki dan ditugaskan untuk memasak, para pemain juga wajib menjalankan restoran.

Jadi dalam permainan ini yang telah dimuat turun hampir 400,000 kali di PlayStore ini, ini akan memberi anda tanggungjawab untuk menjalankan restoran dan menjadi koki yang boleh dipercayai. Ingin mencuba? Klik di sini untuk memuat turun permainan.

4. Pizza Baik, Pizza Hebat

Pizza Baik, Pizza Hebat

Sesuai dengan nama permainan, Good Pizza, Great Pizza mengajak pemain untuk memasak pizza. Pizza yang dimasak boleh menggunakan  topping  mengikut citarasa pemain. Perhatikan, ada banyak  topping  untuk dipilih seperti sosis, bawang, pepperoni, cendawan, dan sayur-sayuran lain yang menjadikan pizza anda lebih unik.

Walaupun anda boleh membuat pizza sesuka hati, jangan lupa bahawa pelanggan anda mempunyai citarasa pizza mereka sendiri. Oleh itu, buat pizza untuk pesanan dari pelanggan anda. Dengan begitu, perniagaan pizza terus berjalan dan anda dapat membuat pelanggan berpuas hati dengan masakan pizza.

5. Burger

Burger

Permainan yang dibuat oleh Magma Mobile ini mempunyai konsep permainan memasak burger. Di sini para pemain diminta untuk memasak burger dengan cepat tanpa ada kesilapan. Sekiranya anda melakukan kesalahan, pelanggan tidak akan menerima masakan anda. Jika demikian, anda tidak akan mendapat wang.

Selain memiliki konsep bermain yang menarik, Burger juga menyajikan beberapa ciri menarik, beberapa di antaranya lebih dari 300 tingkat yang siap ditaklukkan dan pelbagai ramuan untuk membuat burger. Setiap kali anda menyelesaikan misi atau tahap tertentu, anda boleh  membuka  bahan tambahan lain. Mahu main? Muat turun di sini.

6. Chef Dunia

Chef Dunia

Ia tidak menyenangkan jika hanya memasak, jadi World Chef hadir sebagai permainan memasak yang lebih unik dan ketagihan. Di sini, pemain akan diposisikan sebagai koki yang boleh dipercayai yang dapat memasak pelbagai hidangan dari seluruh pelosok dunia. Namun, untuk menjadikan masakan koki terkenal di kalangan masyarakat, anda mesti berusaha menaikkan prestij restoran terlebih dahulu.

Sangat mudah, anda hanya perlu mengikuti setiap misi di World Chef. Setiap misi adalah dalam bentuk pesanan makanan dari pelanggan. Setiap pelanggan yang berpuas hati akan membayar untuk memasak anda. Wang dari pelanggan ini dapat digunakan untuk  mengembangkan  restoran. Semakin besar restoran dibuat, semakin banyak pelanggan datang. Berminat?

7. Chef Makanan Lori

Chef Makanan Lori

Dalam permainan Food Truck Chef ini, pemain tidak mempunyai restoran mewah dengan gaya permainan World Chef. Keunikan permainan ini adalah bahagian trak makanan  ,  yang bermaksud anda menjajakan makanan dengan menggunakan trak khas yang menjual makanan. Jangan memandang rendah  trak makanan,  kerana dengan trak yang satu ini, anda dapat memasak sekitar 700 hidangan dari seluruh dunia.

Namun, untuk dapat memasak semua makanan ini, anda mesti dapat menyelesaikan setiap misi yang diberikan Food Truck Chef. Misi berbeza untuk setiap peringkat. Perhatikan, terdapat kira-kira 680 tahap yang boleh anda mainkan. Sebenarnya, setiap tingkat ditempatkan di lokasi yang menarik, seperti New York, Rio, Tokyo Paris, London, dan Rome.

8. MEMASAK DASH

MEMASAK DASH

Menjadi tukang masak restoran yang terkenal adalah apa yang dilakukan oleh pemain permainan COOKING DASH. Permainan memasak yang juga berfungsi sebagai permainan restoran kali ini akan meletakkan pemain dalam posisi untuk menjadi tukang masak yang dapat dipercayai dengan memasak pelbagai hidangan yang ada dalam senarai menu. Anda harus berusaha, masak dengan cepat tanpa gagal.

Anda akan melayani pelbagai jenis pelanggan. Mulai dari pelanggan biasa hingga pelanggan VIP alias pelanggan khas. Untuk mendapatkan lebih banyak mata, anda boleh mendapatkannya dari pelanggan VIP. Anda boleh menukar banyak mata dengan peralatan memasak yang diperlukan. Berminat untuk bermain? Muat turun permainan di sini.

9. Masak! Bandar Kegilaan Percuma

Masak! Bandar Kegilaan Percuma

Ingin mencuba memasak makanan dari seluruh dunia? Kemudian permainan Masak! City of Free Frenzy sesuai untuk dimainkan. Kerana, dalam permainan ini menyediakan masakan gaya  Barat  ke Asia. Pemain boleh memasak sushi, steak, pizza, burger, dan juga memasak kek  terlalu ! Baiklah, jadi anda boleh memasak semuanya kemudian menyelesaikan semua peringkat, ya! Berani mencuba? Main di sini.

10. Restoran Little Panda

Restoran Little Panda

Sekiranya permainan yang satu ini sangat sesuai untuk dimainkan oleh kanak-kanak, baik kanak-kanak kecil maupun sekolah. Nah, di sini para pemain akan diminta untuk memasak pelbagai jenis resipi makanan, dalam bentuk kek, makanan goreng, roti bakar, dan banyak lagi.

Apa yang menarik mengenai Little Panda's Restaurant adalah watak animasi panda yang comel. Ya, di sini para pemain diposisikan sebagai  tukang masak  tetapi dalam bentuk panda yang comel. Malah, permainan Little Panda's Restaurant juga sangat  berwarna-warni  yang pastinya menggembirakan kanak-kanak untuk memainkannya.

11. Memasak di Dapur

Memasak di Dapur

Permainan untuk memasak pizza, memasak kue, koktel, hamburger, donat, sup, bahkan memasak hidangan ala Itali, spageti dapat dilakukan dengan memainkan permainan Memasak di Dapur. The permainan yang dibangunkan dan dicipta oleh Permainan Girl pemaju - Vasco Permainan telah dimuat turun lebih daripada 140,000 pemuat turun di PlayStore.

Girl Games - Vasco Games, tidak hanya menyediakan permainan untuk memasak. Menghias dan mempamerkan makanan yang indah juga menarik adalah salah satu tugas lain yang mesti dilakukan oleh pemain Memasak di Dapur, bukankah itu menarik? Sekiranya anda berminat, anda boleh klik di sini untuk memuat turun permainan.

12. Masha dan Bear: Dash Memasak

Dash Masak Masha dan Beruang

Permainan panas yang menawarkan animasi yang disesuaikan dengan kartun Masha and the Bear adalah salah satu ciri menarik yang dapat diperoleh dari permainan Masha dan Bear: Cooking Dash. Permainan ini mendakwa bahawa permainan ini sangat sesuai dimainkan oleh kanak-kanak berumur sekitar 2 hingga 8 tahun, terutamanya untuk kanak-kanak perempuan.

Masha dan Bear: Cooking Dash juga menyajikan ciri andalan yang menambah permainan ini lebih menarik kerana ketersediaan 16 watak animasi dalam permainan. Selain watak, permainan ini juga menyajikan sekitar 33 bahan makanan yang siap dimasak oleh para pemain. Muat turun permainan di sini.

13. Kisah Memasak

Kisah Memasak

Memasak sambil berpetualang adalah konsep yang disediakan oleh permainan Cooking Tale. Permainan memasak ini menyajikan konsep unik di mana anda para pemain akan menjadi seorang chef bernama Audrey. Audrey mengendalikan sebuah restoran di dalam kereta yang siap dikelilingi dari satu bandar ke bandar lain.

Anda akan memasak pelbagai hidangan, mulai dari masakan ala barat hingga menjadikan kopi menjadi salah satu ciri menarik yang ditawarkan oleh Cooking Tale. Anda mesti memasak dengan cepat dan juga melayani pelanggan dengan cepat. Jana banyak wang dan jadikan perniagaan makanan lebih berjaya! Muat turun permainan di sini.

14. Master Buku Masakan

Master Buku Masakan

Memasak berdasarkan buku resipi makanan adalah perkara yang cukup menarik untuk dilakukan dan bermain dengan permainan Cookbook Master ini. Permainan yang cukup popular dengan lebih daripada 90,000 pemuat turun di PlayStore sudah siap dengan pelbagai resipi yang ada.

Anda boleh mengikuti langkah atau langkah bagaimana membuat hidangan dari Cookbook Master. Bermula dari memasak makanan Kentang Garam Mashed, Wortel Glazed, Mac n 'Cheese, Bakso, Sausage Bake, Caesar Salad, Steak Parmigiana, Hamburger, Cheese Stuffed Peppers, Beef Stroganoff, Chili con Carne, dan juga ayam goreng dalam permainan ini. Cuba permainan di sini.

15. Penyelamat Chef

Penyelamat Chef

Memasak dan menjalankan perniagaan restoran adalah suatu keharusan bagi pemain permainan Chef Rescue. Permainan ini menawarkan pelbagai jenis hidangan yang ada. Anda boleh memasaknya dan kemudian menjualnya di restoran kepada pelanggan.

Kumpulkan banyak wang dari menjual masakan anda dan para pemain dapat meningkatkan baik untuk memasak makanan dapur atau untuk restoran yang merupakan kawasan perniagaan dalam permainan Chef Rescue. Menarik, menarik, dan menyeronokkan, segera dapatkan permainan secara percuma dengan mengklik permainan di sini.

Itulah pilihan permainan memasak yang paling menarik, menyeronokkan, dan paling menarik. Semua permainan di atas menawarkan pelbagai hidangan yang boleh dimasak oleh anda dan ada juga yang boleh dihiasi sendiri yang anda tahu. Permainan mana yang anda mahu mainkan?