Cara Mudah Memindahkan Foto, Video & Muzik ke iPhone dengan MacX Mediatrans

Ia tidak biasa lagi jika banyak pengguna iOS mengadu betapa sukar dan rumitnya memindahkan foto, video, atau muzik dari iPhone ke PC atau sebaliknya. Sebenarnya, menyandarkan data sangat penting, kerana iPhone sendiri mempunyai kapasiti terhad untuk menampung semua foto, video, muzik, dan juga fail penting anda.

Atas sebab ini, anda memerlukan alat terbaik untuk membantu anda memindahkan semua data iPhone ke PC, atau sebaliknya, dengan mudah dan selamat. Memang kehadiran iTunes cukup membantu, tetapi sayangnya iTunes bukan alat terbaik untuk memindahkan data pada peranti iOS anda.

Jadi, adakah cara terbaik untuk memindahkan semua data dari / ke iPhone? Sudah tentu ada! Anda boleh menggunakan MacX Mediatrans sebagai alternatif untuk iTunes. Permohonan ini adalah sangat berguna untuk iPhone pengguna dalam memindahkan data. Bagus lagi, anda boleh menggunakan aplikasi ini pada PC berasaskan Windows. Ingin mengetahui lebih lanjut? Ayuh, baca artikel!

Kelebihan Mediatrans MacX & WinX Mediatrans

Kelebihan MacX Mediatrans

Sebelum membincangkan kelebihan aplikasi ini, mari kita "berkenalan" terlebih dahulu dengan MacX Mediatrans. MacX Mediatrans itu sendiri adalah perisian yang boleh anda gunakan sama ada pada PC / komputer riba berdasarkan Mac (MacX Mediatrans) atau Windows (WinX Mediatrans). Fungsi aplikasi ini adalah untuk membantu pengguna iPhone dalam memindahkan data.

Sebagai contoh, anda ingin memindahkan foto, video, dan muzik dari iPhone ke PC, atau sebaliknya, semua yang anda perlukan adalah aplikasi untuk pelbagai fungsi. Selain itu, MacX Mediatrans mempunyai antara muka yang sederhana, memudahkan pengguna menjalankan aplikasi ini.

Bukan itu sahaja, ada kelebihan lain yang akan anda peroleh ketika menggunakan MacX Mediatrans. Apa kelebihannya? Berikut adalah kelebihan yang ditawarkan oleh MacX Mediatrans:

 • Lakukan pemindahan data dengan cepat dan mudah.
 • Tidak seperti iTunes, aplikasi MacX Meditrans lebih stabil tanpa  ralat.
 • Segerakkan foto, muzik dan video antara iOS dan Mac.
 • Lakukan pemindahan data dengan berkesan, kerana anda dapat memilih data tertentu untuk dipindahkan dan tidak memerlukan anda memindahkan semua data.
 • Boleh memindahkan video dengan pelbagai format, seperti MKV, FLV, AVI, WMV, dan banyak lagi. Sebenarnya, MacX Meditrans tersedia untuk banyak format, tidak seperti iTunes yang hanya menyokong beberapa format video.
 • Boleh melakukan kompres automatik agar video 4K dan video HD disimpan ke iPhone, sehingga akan meringankan kapasiti iPhone anda. Juga, terdapat ciri video penukaran automatik untuk iOS.
 • Tidak perlu risau tentang senarai main muzik yang akan dihapus, kerana aplikasi ini menjamin bahawa ia tidak akan mengganti atau menghapus senarai main muzik setelah mengimport muzik dari Mac.
 • Kelebihan lain yang menarik, aplikasi ini dapat memindahkan muzik walaupun bukan muzik dari iTunes!
 • Tidak seperti iTunes, MacX Mediatrans mempunyai kemampuan untuk menguruskan fail anda dengan mudah. Anda boleh menambah, memadam, dan bahkan mengedit senarai main di Mac menggunakan MacX Mediatrans.
 • Nah, kelebihan yang ada ini pasti akan sangat berguna untuk anda. Di MacX Mediatrans, anda boleh mengubah iPhone anda menjadi storan luaran, membuat nada dering untuk iPhone, dan bahkan menyulitkan fail pada iPhone dan Mac. Sangat bagus, bukan ?

Ikuti Hadiah dan Dapatkan Aplikasi Percuma!

Ambil Hadiah dan Dapatkan Aplikasi Percuma

Banyak jalan menuju ke Rom, mungkin satu ayat itu dapat menggambarkan betapa mudahnya mendapatkan aplikasi ini secara percuma. Ya, anda boleh mendapatkan aplikasi MacX Meditrans dan WinX Mediatrans secara percuma dengan mengikuti pemberian melalui pautan berikut:

 • Pemberian Mediatrans MacX

Cara menggunakan Meditrans MacX / WinX Meditrans

Kedua-dua MacX Mediatrans dan WinX Mediatrans kedua-duanya mudah digunakan. Nah, kali ini anda berkongsi tutorial juga kelebihan menggunakan aplikasi ini. Oh ya, di sini kami menggunakan WinX Mediatrans kerana PC yang kami gunakan adalah berdasarkan Windows. Berikut pertimbangkan caranya:

1. Pindahkan Foto dari iPhone ke Mac / Windows PC

Tidak perlu rumit untuk memindahkan foto dari iPhone ke Mac atau PC Windows, kerana hanya dengan beberapa klik maka foto anda telah dipindahkan ke PC. Namun, sebelum memasuki tahap tutorial, anda perlu mengetahui bahawa memindahkan data menggunakan aplikasi ini sangat cepat dengan julat kelajuan 8 saat untuk 100 foto beresolusi 4K.

Tidak hanya itu, bahkan ada fitur untuk menukar foto HEIC menjadi JPG secara automatik dengan penyuntingan foto yang mendukung format HEIC. Perkara yang baik sekali lagi, anda boleh segera memadam foto di iPhone melalui peranti Mac! Bagus, bukan ? Sekarang, mari kita bincangkan tutorial berikut:

 1. Buka aplikasi Mediatrans MacX / WinX Mediatrans. Kemudian, pilih Pemindahan Foto.

Pindahkan Foto dari iPhone ke komputer riba Windows 1

 1. Selepas itu, pilih foto yang ingin anda pindahkan (semua foto atau beberapa foto bergantung pada keperluan). Kemudian klik Eksport foto yang dipilih lebih awal ke PC / Mac anda.

Pindahkan Foto dari iPhone ke komputer riba Windows 2

 1. Selesai, semua gambar akan disimpan terus di PC anda! Sangat mudah, bukan ?

2. Pindahkan video dari iPhone / iPad ke PC

Kelebihan lain yang anda peroleh ketika menggunakan aplikasi ini adalah, ia dapat memindahkan video dengan mudah. Malah, anda juga boleh menukar video secara automatik secara automatik melalui iDevices. Istimewa, Mediatrans MacX / WinX Mediatrans menyokong pelbagai format video untuk ditukar , anda tahu !

Terdapat satu lagi kelebihan iaitu mengurangkan kira-kira 50% saiz video 4K dan HD sehingga penyimpanan pada iPhone anda lebih lembut. Oh ya, anda juga boleh, benar-benar, memadamkan video pada iPhone melalui Mac secara langsung. Dan untuk tutorial, mari kita periksa perkara berikut secara lengkap:

 1. Buka aplikasi, dan jangan lupa menyambungkan iPhone / iPad ke PC / Mac anda. Kemudian, pilih ciri Pengurus Video untuk memindahkan video.

Pindahkan video dari iPhone ke komputer riba Windows 1

 1. Kemudian, pilih video yang ingin anda pindahkan. Selepas itu, kemudian klik Eksport untuk memindahkan video. Ringkas, bukan ?

Pindahkan video dari iPhone ke komputer riba Windows 2

3. Pindahkan muzik dari Mac ke iPhone tanpa had

Ini telah selesai dengan memindahkan foto dan video, sekarang ini menjelaskan tentang pemindahan muzik. Ya, seperti yang dikatakan sebelumnya bahawa aplikasi ini dapat dengan mudah memindahkan muzik dari Mac ke iPhone atau sebaliknya. Ini bermaksud anda tidak perlu memindahkan semua muzik, cukup pilih muzik yang anda benar-benar ingin pindahkan.

Selain itu, aplikasi ini juga memiliki alat untuk menghapus, mengedit, membuat daftar main dan mengelola album musik tanpa batasan seperti iTunes. Baiklah, anda tidak perlu membeli dari iTunes untuk memindahkan lagu. Sebenarnya, aplikasi ini menyokong pemindahan lagu yang baru sahaja dimuat turun dari Mac ke iPhone / iPad.

Sudah tahu faedahnya, sekarang adalah masa untuk mengetahui cara memindahkan lagu dari iPhone ke Mac / Windows PC atau sebaliknya. Ikuti langkah di bawah:

 1. Aktifkan aplikasi dan sambungkan iPhone anda ke Mac / Windows PC. Kemudian pilih menu Pengurus Muzik.

Import dan eksport muzik ke iPhone 1

 1. Jika ya, pilih muzik yang ingin dipindahkan, kemudian klik Eksport untuk memindahkan lagu dari iPhone ke PC.

Import dan eksport muzik ke iPhone 2

 1. Sementara itu, untuk memindahkan lagu dari PC ke iPhone, anda boleh langsung klik Tambahkan Muzik + dan segera pilih lagu yang ingin dipindahkan. Selesai!

Import dan eksport muzik ke iPhone 3

Sekiranya seperti ini, anda hanya perlu menunggu beberapa saat untuk semua lagu berpindah ke PC Mac / Windows.

4. Lindungi Fail Anda dengan Kata Laluan

Lindungi Data Media Anda dengan Kata Laluan

Jangan bimbang tentang masalah keselamatan data, kerana MacX Mediatrans siap melindungi fail anda dengan menggunakan enkripsi kata laluan. Uniknya, aplikasi ini juga menyokong teknologi enkripsi kelas Tentera, seperti AES 256 dan lain-lain.

5. Buat Nada Dering untuk iPhone

Boleh Membuat Nada Dering untuk iPhone anda

Siapa kata menggunakan iPhone membataskan anda untuk membuat nada dering anda sendiri? Sebenarnya, dalam aplikasi ini anda boleh membuat nada dering anda sendiri dengan kualiti audio yang asli. Sebenarnya, aplikasi ini secara langsung dapat menukar muzik ke iPhone dengan format MP3 / AAC.

6. Dokumen Pindah

Boleh Memindahkan Fail dalam Bentuk Dokumen

Anda tidak hanya dapat memindahkan foto, video dan lagu, tetapi Anda juga dapat memindahkan data dalam bentuk dokumen. Contohnya, anda ingin memindahkan dokumen dalam bentuk Word, Excel, PDF, DMG, aplikasi, ibook, dan lain-lain, dari iPhone ke PC atau sebaliknya.

Jadi, adakah anda masih menghadapi kesukaran dan kekeliruan untuk memindahkan data iPhone ke PC? Tidak perlu ragu-ragu lagi, cukup gunakan aplikasi Mediatrans MacX ini, mari!