10 Permainan Fighter Terbaik di PC untuk Cuba

Kewujudan permainan tempur tidak begitu terkenal seperti permainan berasaskan dunia terbuka , RPG, battle royale , dan lain-lain. Jenis permainan ini pastinya boleh menjadi alternatif lain apabila anda bosan bermain permainan dengan premis yang monoton.

Permainan konsep pejuang tentunya menawarkan persekitaran baru, di mana anda yang memainkannya akan dijemput untuk meneroka langit biru yang luas. Walau bagaimanapun, penerokaannya tidak begitu selesa seperti yang dibayangkan, kerana anda harus bertempur di udara melawan pesawat perang musuh yang siap menembak setiap saat.

Sekiranya anda masih keliru mencari permainan tempur yang menarik dan mencabar, akan senaraikan cadangan di bawah. Semua permainan yang dibincangkan boleh dimainkan di platform Windows (PC), dan mempunyai permainan yang membuat anda merasa di rumah untuk memainkannya.

1. Krew Pengebom (2017)

Krew Pengebom

Bomber Crew adalah permainan berdasarkan strategi masa nyata yang dikembangkan oleh Runner Duck dan diterbitkan oleh Curve Digital. Permainan ini sendiri pertama kali dikeluarkan pada itu Windows, OS X dan platform Linux pada 19 Oktober 2017.

Dalam permainan ini, pemain dapat memberikan pesanan kepada kru pesawat ketika melakukan kempen misi pengeboman semasa Perang Dunia II. Semua anggota kru dapat memperoleh pelbagai kemahiran yang diperoleh sepanjang permainan.

Setiap misi yang dijalankan mempunyai tahap risiko yang berbeza. Bahaya boleh datang dari mana saja, termasuk dari cuaca buruk dan pesawat perang musuh. Sebelum terbang di udara, pastikan bahan bakar, peluru, dan keperluan lain tersedia dengan betul.

2. Cabaran Tanpa Henti Vertikal Strike (2017)

Cabaran Tanpa Henti Teguran Vertikal

Terdapat dua pilihan kempen yang boleh anda mainkan dalam permainan pejuang PC ini. Kempen pertama adalah mod anti-air arcade di mana pemain mesti menguasai langit dengan melakukan pertempuran udara dan mesti memenanginya.

Mod kedua dipanggil mod arked anti kapal.  Di sini pemain mempunyai misi untuk menenggelamkan kapal musuh ke dasar lautan sambil mengelakkan tembakan meriam.

Dalam permainan ini pemain dapat menggunakan pelbagai pesawat, seperti jet pejuang F-22, F-3A, dan banyak lagi. Pemain seterusnya boleh memilih empat senjata berbeza yang terdiri daripada pelbagai peluru berpandu jarak jauh dan jarak dekat. Semua senjata ini sangat berguna dan digunakan sesuai dengan pilihan mod kempen masing-masing.

3. Ace Combat 7: Langit Tidak Diketahui (2019)

Ace Combat 7

Permainan pejuang PC ini menawarkan dua mod kawalan yang dapat dipilih oleh pemain, yaitu pemula (pemula), dan ahli (berpengalaman). Sepanjang permainan, pemain akan diberi 28 jenis pesawat yang dapat dikendalikan, seperti A-10C Thunderbolt II, F-4E Phantom II, dan Gripen E.

Apabila dalam satu kempen, pemain akan mendapat mata wang yang disebut MRP. Wang itu boleh digunakan untuk membeli pesawat baru dan peralatan tambahan lain melalui pohon teknologi.

Pada awal permainan, pemain memulakan permainan dengan mengawal jenis pesawat F-16C. Setelah menyelesaikan misi keempat, pemain boleh mendapatkan pesawat baru secara automatik dari jenis MiG-21 dan F-104 Starfighter. Setiap pesawat dilengkapi dengan peluru berpandu standard untuk perang di udara, perang di darat, dan senjata khas lain.

4. IL-2 Sturmovik: 1946 (2006)

IL-2 Sturmovik

Dikatakan bahawa Perang Dunia II masih berlaku pada tahun 1946, dan pemain mesti berada dalam situasi konflik yang melibatkan banyak negara. Melalui keadaan tegang ini, pemain akan mengawal pelbagai jenis pesawat tempur dan pengebom untuk menjalankan misi tertentu.

Permainan ini mempunyai senario yang cukup luas bukan hanya melibatkan wilayah Eropah, tetapi juga rantau Asia akan turut serta. Pemain akan mengambil bahagian dalam perang di Kesatuan Soviet, China, Korea dan Jepun. Dalam permainan ini, pemain akan dimanjakan dengan sembilan kempen di mana terdapat 200 misi untuk diselesaikan.

Pemain boleh memilih sebagai juruterbang pejuang atau pengebom untuk tentera udara Jerman, Soviet Union dan Jepun. Pemain kemudian mengawal salah satu pesawat ini untuk bertempur di langit Eropah dan melawan American Super B-29 di Iwo Jima.

5. Battlestations: Midway (2007)

Pertarungan

Terletak di Pasifik semasa Perang Dunia II, permainan ini menggunakan mekanisme permainan aksi dan taktik masa nyata . Pemain dapat memerintah semua aset armada mereka, laut, udara dan darat dan menguasai salah satu dari tiga.

Satu kempen dalam permainan ini menumpukan pada satu siri misi di Pearl Harbor dan mengandungi 11 senario sejarah dari perspektif Amerika Syarikat. Semua itu dimainkan melalui perspektif seorang pemuda bernama Henry Walker, dan sahabatnya Donald Locklear yang merupakan juruterbang di Angkatan Udara bernama Flying Tigers .

Pemain kemudian boleh memesan kapal peronda torpedo (Elco PT Boat), dan armada tentera laut (CVBG) untuk turut serta dalam Pertempuran Midway di Pearl Harbor. Permainan ini juga menawarkan beberapa tahap cabaran yang menyukarkan pemain. Sebaliknya, Battlestations: Midway menampilkan John F. Kennedy dan Franklin D. Roosevelt sebagai pemain koma .

6. Tom Clancy's HAWX 2 (2010)

Tom Clancy's HAWX 2

Permainan ini menampilkan kempen cerita yang boleh dimainkan secara tunggal atau berbilang pemain sehingga tiga orang. Dalam kebanyakan misi, pemain memandu pesawat tempur, tetapi kadang-kadang, pemain dapat mengawal kenderaan udara tanpa pemandu (UAV) dari jauh.

Di samping itu, terdapat juga misi yang memerlukan pemain bertindak sebagai pengendali senjata di pesawat tempur Spooky AC-130. Pemain kemudian akan terlibat dalam permainan untuk menerbangkan pesawat dari pangkalan udara, mendarat ke pesawat lengan, dan mengisi minyak.

Dalam permainan ini, pemain akan mengawal watak seperti Major Alex Hunter, juruterbang dari skuadron Altitude Warfare - Experimental (HAWX), Kapten Dimitri Ivanovich Sokov dari Tentera Udara Rusia, Leftenan Colin Munro dari Tentera Laut Diraja Britain dan Kolonel David Crenshaw dari skuadron HAWX. .

7. Sayap! Edisi Remastered (2014)

Sayap! Edisi Remastered

Ini adalah versi remaster dari permainan Wings yang pertama kali diluncurkan pada tahun 1990 di platform Amiga. Permainan ini menawarkan permainan arked dari Perang Dunia I, dan dipersembahkan dalam perspektif orang pertama. Terdapat tiga arena permainan yang berbeza, semuanya diselingi dengan cerita berdasarkan teks.

Permainan pertama pada dasarnya adalah simulator penerbangan berasaskan 3D. Pemain itu mempunyai misi untuk menghancurkan pesawat tempur Tentera Udara Jerman, dan pesawat Zeppelin terapung.

Pada arked kedua, pemain ditugaskan untuk memusnahkan unit tanah milik musuh, seperti meletupkan kereta api, trak, membunuh infanteri, dan menghancurkan markas.

Bagi segmen ketiga, pemain memberi tumpuan kepada permainan pengeboman dalam konsep arena top-down 2D . Kemudian, pemain akan diberi peluru bom terhad, dan mesti memusnahkan beberapa bangunan yang menjadi sasaran misi tersebut.

8. Combat Wings: Pertempuran Britain (2008)

Sayap Tempur

Combat Wings: Battle of Britain adalah permainan simulasi perang yang menempatkan pemain di kokpit pejuang semasa Perang Dunia II. Tugas pemain cukup jelas dalam permainan ini, menembak pesawat tempur musuh di langit Eropah dan pastikan mereka tidak menjatuhkan bom atau menembak pesawat yang anda kendalikan.

Semasa permainan, pemain tidak perlu memikirkan bahan bakar atau menyesuaikan mekanisme pesawat. Pemain hanya berkonsentrasi cukup untuk terbang, fokus dan menembak musuh sebanyak yang mereka lalui.

Terdapat sejumlah 23 misi yang berlaku pada waktu siang dan malam yang gelap. Permainan ini menyediakan sembilan jenis pesawat yang dapat dikendalikan, seperti Handley Page Halifax, Hawker Hurricane Mk.I, Panavia Tornado, Heinkel He-111H, Junkers Ju-87B 'Stuka', Junkers Ju-88A, Messerschmitt BF-109E, Ski Supermarine Spitfire , dan Westland Whirlwind.

9. Pesawat perang: WW2 Dogfight (2018)

Pesawat perang

Dalam permainan pejuang PC ini, pemain dijemput untuk mengendalikan lebih dari 50 pesawat bersejarah, mulai dari pesawat tempur klasik hingga pengebom ringan dan berat. Setiap pesawat ini terdiri daripada Spitfire, P-51, Hurricane, Lancaster, Il-2 "Shturmovik", La-5FN, Ju-87 "Stuka", Fw 200 "Condor" dan B-17 "Flying Fortress".

Pemain akan memainkan pelbagai kempen untuk setiap negara, seperti Amerika Syarikat, Kesatuan Soviet, Britain, Jepun dan Jerman. Tambahan pula, pemain akan berada dalam situasi Perang Dunia II dan bertindak sebagai ketua perintis Skuadron Unit Adara.

Di unit ketenteraan ini, pemain dapat mengumpulkan juruterbang skuadron terbaik dan melatih mereka untuk membantu anda bertempur di udara. Sekiranya anda cukup berani, anda dapat menjalankan misi anda sendiri dengan bertempur secara solo di langit melawan musuh. Permainan ini juga menawarkan yang agak luas tetapan dengan memaparkan lokasi peperangan di Eropah, Afrika dan Asia.

10. IL-2 Sturmovik: Pertempuran Stalingrad (2014)

IL-2 Sturmovik

IL-2 Sturmovik: Pertempuran Stalingrad memfokuskan pada Perang Dunia II pada musim sejuk pada tempoh 1941 hingga 1943. Dalam permainan ini, pemain akan menerbangkan hingga 10 pesawat semasa pertempuran di udara. Pesawat tempur terdiri daripada pengebom Yakovlev Yak-1, LaGG-3, Me109f, Junkers Ju 87, IIlyushin II-2, serta pengebom Petlyakov Pe-2 dan Heinkel He 111.

Mod kerjaya pemain tunggal dalam permainan ini akan membawa pemain untuk bertarung dalam pertempuran Stalingrad, Moscow dan Kuban. Semua mod ini memberikan pengalaman kepada pemain dalam situasi mencengkam Eropah semasa Perang Dunia II.

Pemain boleh memilih untuk menyertai skuadron pejuang atau pengebom. Pemain akan menjadi juruterbang baru sebelum mencapai karier tertinggi sebagai komandan skuadron. Pemain akan menentukan biografi juruterbang, membaca sejarah skuadron yang dipilih, memeriksa surat khabar mengenai kemajuan perang, dan kemudian bersiap untuk berangkat untuk bertempur di udara.

Kegembiraan bermain permainan tempur tentunya anda dapat merasakannya jika anda sudah mencubanya. Nah, beberapa permainan pejuang PC di atas sudah ada di Steam, dan anda boleh memasangnya secara langsung di platform .