10 Kelebihan Membeli Domain dan Hosting di IDwebhost

Adakah anda memerlukan domain dan hosting yang murah dan berkualiti tinggi? Tidak perlu keliru kerana kami mempunyai cadangan yang tepat untuk anda. Anda boleh mencari domain dan hosting di IDwebhost, penyedia hosting dan domain yang berpengalaman dan terkenal di Indonesia.

sendiri telah menggunakan perkhidmatan IDwebhost.com dari tahun 2013 dan berpuas hati dengan kualiti yang diberikan oleh IDwebhost. Kerana pengalaman itu, tidak ada salahnya mencadangkan IDwebhost sebagai penyedia hosting pilihan anda.

Mengapa IDwebhost? IDwebhost mempunyai pelbagai kelebihan, baik untuk domain dan hosting. Apakah kelebihan ini? Berikut adalah perinciannya.

Kelebihan Membeli Domain di IDwebhost

1. Harga Rendah

Berbanding dengan pendaftar lain, IDwebhost adalah syarikat pendaftar domain yang menawarkan harga yang lebih rendah. IDwebhost nampaknya memahami bahawa orang Indonesia suka barang murah. Di samping itu, IDWEBHOST sering mengadakan promosi pembelian domain pada bulan-bulan tertentu dengan harga yang bahkan lebih murah daripada harga domain pada hari kerja.

2. Mempunyai pelbagai peluasan domain

Kelebihan lain dari IDwebhost ialah pelbagai pilihan domain dapat dipilih. Bagi mereka yang tidak tahu, peluasan domain adalah nama belakang identiti laman web. Contohnya laman Caris Signal.com dan Bacaterus.com mempunyai peluasan domain ".com". Terdapat juga pelanjutan lain seperti Wikipedia, yang mempunyai peluasan domain ".org".

Umumnya, pendaftar domain di Indonesia hanya menampilkan peluasan domain yang popular seperti ".com", ".co", ".net", .co.id ", dan" .id ". Di IDwebhost, anda boleh memilih pelbagai peluasan domain yang bahkan boleh mempunyai peluasan domain dengan niche khas yang dapat disesuaikan dengan identiti laman web yang anda miliki.

Contohnya ialah peluasan domain ".computer" yang pastinya sesuai untuk laman web yang berkaitan dengan komputer. Terdapat juga peluasan domain menarik lain yang disediakan oleh IDwebhost. Sebut saja pelanjutan domain ". Teknikal", ". Syarikat", ". Murah", dan beratus-ratus pelanjutan domain yang lain. Anda boleh memilih sambungan yang sangat sesuai dengan keperluan laman web anda.

3. Menawarkan Banyak Kemudahan

Tidak banyak pendaftar domain yang menawarkan lebih banyak ciri atau kemudahan. Rata-rata, pendaftar lain hanya menawarkan pembelian domain dengan ciri sementara. Tidak seperti IDwebhost yang menawarkan banyak kemudahan ketika anda membeli domain melalui IDwebhost.

Apakah kemudahan yang diperoleh semasa membeli domain di IDwebhost? Kemudahan domain yang diperoleh merangkumi yang berikut:

 • DNS Terurus, satu ciri untuk menetapkan alamat IP domain anda ke pelayan yang anda mahukan.
 • Penerusan E-mel, satu ciri yang membolehkan anda memiliki e-mel mengikut nama domain anda yang akan diarahkan ke e-mel yang anda miliki.
 • Domain Forwarding, ciri yang membolehkan domain diarahkan ke laman web lain yang anda miliki.
 • Perlindungan Pencurian, ciri yang melindungi domain anda dari kecurian.
 • DNS Sec, ciri yang melindungi daripada menyerang domain anda.
 • Domain Lock, satu ciri untuk mengunci nama domain anda sehingga tidak dapat diubah oleh pranksters.
 • Rahsia Domain, ciri untuk mengunci domain untuk dipindahkan bila-bila masa.

4. Perkhidmatan pantas dan responsif

IDwebhost tidak hanya memberi tumpuan kepada penjualan tetapi juga memberi tumpuan untuk memberikan perkhidmatan terbaik. Perkhidmatan di IDwebhost cukup pantas dan responsif. Sekiranya anda mempunyai aduan mengenai domain, IDwebhost siap memberikan penyelesaian.

Malah, IDwebhost juga dapat memberikan nama domain yang berkaitan yang anda mahu pilih. Di samping itu, IDWEBHOST sangat mengambil berat tentang pengguna. Ini dibuktikan dengan cara mereka membuka pintu untuk menerima semua aduan dan masalah 24 jam tanpa henti. Tidak ada cerita untuk IDwebhost untuk menutup aduan perkhidmatan pada waktu tertentu.

5. Berpengalaman dan Dipercayai

IDwebhost adalah syarikat pendaftar domain yang berpengalaman. Sudah ratusan ribu domain di Indonesia didaftarkan melalui IDwebhost. Selain itu, IDwebhost juga merupakan syarikat pertama yang mendapat akreditasi pendaftar dari pendaftar antarabangsa, ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers).

Dengan pengalaman dan banyak pelanggan yang dikendalikan oleh IDwebhost, jelas bahawa IDwebhost bukan pendaftar palsu.

Kelebihan Membeli Hosting di IDwebhost

1. Pakej Hosting Termurah Mulai dari Rp1,000

IDwebhost menyediakan pakej hosting murah. Bayangkan, dengan hanya Rp1,000 / bulan, anda boleh mendapatkan pakej hosting untuk domain anda. Hampir tidak ada penyedia hosting yang menawarkan pakej jika dikira setiap tahun, hanya IDR 12,000. Sangat murah, bukan?

Pakej hosting ini sesuai untuk kegunaan peribadi atau bagi anda yang baru mula membina laman web. Sekiranya diumpamakan, pakej hosting ini seperti prestasi ujian percubaan hosting anda dari IDwebhost.

Sekiranya anda berpuas hati, dan laman web anda perlu meningkat, sudah tentu anda boleh menaik taraf ke pakej hosting murah lain dengan kapasiti dan lebar jalur yang lebih besar. Pakej hosting lain juga masih berpatutan.

2. Hosting Murah dengan Banyak Ciri

Kehadiran pakej hosting murah dari IDwebhost tidak bermaksud bahawa pakej hosting ini murah. Hosting di IDwebhost mempunyai banyak ciri yang menjadikan nilai pakej hosting lebih baik daripada penyedia pakej hosting yang lain. Ciri-ciri hebat pakej hosting IDwebhost merangkumi yang berikut:

 • SSL percuma, anda yang membeli pakej hosting di IDwebhost berhak mendapatkan ciri SSL yang sangat penting sebagai keselamatan laman web anda. Malah, SSL juga merupakan salah satu faktor yang mempengaruhi SEO laman web.
 • Lebar Lebar tidak terhad, kini banyak pemilik laman web memerlukan hosting atau pelayan dengan lebar jalur yang tidak dikira. Baiklah, IDwebhost memahami perkara ini sehingga ciri ini terdapat dalam pakej hosting yang ditawarkan oleh IDwebhost.
 • Pangkalan Data MySQL tanpa had, ciri ini sangat berguna sehingga pangkalan data laman web dapat diuruskan dengan mudah dan praktikal.
 • Installer CMS percuma, satu ciri yang memudahkan anda memilih CMS seperti yang anda mahukan dengan memasangnya dengan mudah melalui Softaculous di cPanel.
 • Backup hosting, ciri yang memudahkan anda membuat backup hosting secara tetap dari cPanel.

3. Perkhidmatan Pelayan Dedikasi dengan Jaminan Wang Dikembalikan

IDwebhost menyediakan perkhidmatan pelayan khusus yang umumnya ditujukan untuk keperluan laman web korporat dan perniagaan. Perkhidmatan pelayan khusus dari IDwebhost ini mempunyai spesifikasi pelayan yang berkelayakan dengan harga yang kompetitif. IDwebhost juga memberikan jaminan wang dikembalikan untuk pelayan khusus. Jaminan ini dapat diperoleh sekiranya terdapat halangan selama 30 hari. Cukup menarik, bukan?

4. Kualiti Pelayan yang pantas dan stabil

Perkhidmatan pakej hosting murah dan pelayan khusus dari IDwebhost menggunakan pelayan yang berkualiti, pantas dan stabil. IDwebhost mempunyai pelayan yang tersebar di mana-mana dengan masa operasi yang dijamin hingga 99.9%.

5. Sokongan Penuh dan Kemudahan Pembayaran

Seperti perkhidmatan domain, perkhidmatan hosting IDwebhost juga disokong sepenuhnya selama 24 jam tanpa henti. Selain itu, anda juga tidak akan rumit mengenai masalah pembayaran. Kenapa? Kerana IDwebhost pada masa ini menyokong pembayaran melalui 8 akaun. Pembayaran juga dapat dilakukan dengan transfer, menggunakan kartu kredit, menggunakan PayPal, dan bahkan menggunakan gateway pembayaran.

Itulah 10 kelebihan perkhidmatan domain dan hosting dari IDwebhost. Dengan ciri-ciri ini anda pasti tidak perlu berfikir dua kali sekiranya anda ingin mencari penyedia hosting dan domain yang murah tetapi berkualiti.