10 Aplikasi Rakaman Panggilan Terbaik Untuk iPhone 2020

Sekiranya anda seorang peniaga, ada kalanya anda perlu merakam perbualan penting semasa melakukan panggilan dengan rakan niaga atau pelanggan. Ini diperlukan sebagai rujukan di masa depan, supaya anda dapat menjalankan perniagaan dengan baik sesuai dengan perjanjian.

Terdapat banyak aplikasi perakam panggilan yang dapat anda temukan di pasaran aplikasi Android dan iOS. Khusus untuk pengguna iPhone, di bawah ini akan membincangkan 10 aplikasi perakam suara terbaik di App Store. Oleh itu, anda tidak perlu bingung memilih aplikasi yang anda pilih.

1. Perakam Panggilan Simpan & Dengar

Aplikasi perakam iPhone

Call Recorder Save & Listen adalah aplikasi perakam panggilan paling maju yang kami cadangkan untuk pengguna iPhone. Dengan sejumlah ciri yang sangat baik, aplikasi ini siap membantu anda merakam dan menyimpan semua panggilan penting, baik yang masuk maupun yang keluar, dengan mudah, cepat, dan tanpa had.

Terdapat banyak ciri maju dan mengagumkan yang ditawarkan oleh Call Recorder Save & Listen. Salah satu perkara yang mungkin tidak dimiliki pesaing adalah penukaran suara menjadi teks. Dengan teknologi canggih, setiap perbincangan dalam panggilan dapat ditukar menjadi teks dengan mudah dan tepat.

Teknologi penukaran suara ke teks dalam Call Recorder Save & Listen juga dapat mengenali orang pertama dan orang kedua dalam panggilan. Oleh itu, anda tidak perlu bersusah payah mengedit teks panggilan. Di samping itu, sistem ini juga dapat memberi anda teks ucapan yang lengkap. Sangat mengagumkan, bukan?

Ciri-ciri lain yang sangat baik yang ditawarkan oleh aplikasi Perakam Panggilan Simpan & Dengarkan panggilan adalah seperti berikut.

  • Pengesan Panggilan

Aplikasi perekam panggilan Simpan & Dengarkan Perekam Panggilan dapat mengesan bila panggilan datang kepada anda dan memberikan cadangan untuk merakam panggilan ini. Ciri ini tentu menjadikannya sangat mudah untuk merakam panggilan.

  • Penamaan automatik

Anda tidak perlu repot menamakan fail panggilan yang dirakam yang berjaya anda buat dengan Call Recorder Save & Listen. Ini kerana ciri penamaan automatik secara automatik akan menamakan keseluruhan rekod panggilan mengikut nombor yang anda panggil atau nama dalam direktori anda. Ia juga dapat membantu anda mencari fail rakaman panggilan tertentu dengan mudah di kemudian hari.

  • Privasi Disulitkan

Dengan ciri ini, anda adalah satu-satunya orang yang dapat mengakses semua data rekod panggilan penting anda. Kerana dienkripsi dengan Face ID dan Touch ID, tidak ada orang lain yang dapat mendengarkan panggilan anda yang dirakam, yang mungkin termasuk maklumat yang sangat penting mengenai perniagaan anda.

  • Butang Kongsi

Aplikasi Simpan & Dengarkan Perekam Panggilan juga membolehkan anda berkongsi fail yang dirakam dengan rakan perniagaan atau pelanggan dalam perbualan sebagai rujukan untuk mereka. Anda boleh berkongsi fail melalui e-mel atau WhatsApp dan Telegram di banyak saluran.

  • Sokongan Langsung

Kualiti produk dapat dilihat dari kualiti perkhidmatannya. Untuk memberikan pengalaman terbaik bagi penggunanya, Call Recorder Save & Listen juga menyediakan perkhidmatan sokongan langsung dengan pasukan sokongan langsung yang boleh dipercayai.

Sekiranya anda ingin mencuba aplikasi ini, Call Recorder Save & Listen memberi anda tempoh percubaan selama tiga hari. Anda boleh memuat turun secara langsung aplikasi Perekam Panggilan Simpan & Dengar panggilan di sini.

2. TapeACall Pro

TapeACall Pro

TapeACall Pro membolehkan anda merakam panggilan masuk dan keluar tanpa had. Anda juga boleh memuat turun rakaman ke komputer dengan mudah atau memuat naiknya ke sejumlah perkhidmatan awan. Sejumlah ciri lain juga tersedia, termasuk berkongsi fitur melalui e-mel dan media sosial, memainkan rakaman di latar belakang, dan perkhidmatan pelanggan. Perlu diperhatikan bahawa aplikasi TapeACall menghendaki operator anda menyokong panggilan 3 arah.

3. Perakam Panggilan - IntCall

Perakam Panggilan - IntCall

Selain merakam panggilan domestik, aplikasi Call Recorder - IntCall juga dapat digunakan untuk merakam panggilan antarabangsa. Beberapa ciri yang ditawarkan oleh aplikasi perekam panggilan satu ini termasuk mengeksport rakaman ke sejumlah penyimpanan awan, berkongsi melalui WhatsApp atau mengirim melalui e-mel dan menetapkan judul untuk setiap rakaman.

4. Rakaman Panggilan dengan NoNotes

Rakaman Panggilan oleh NoNotes

Rakaman Panggilan Dengan NoNotes membolehkan anda merakam panggilan dengan pilihan untuk menyalin. Di samping itu, aplikasi ini juga memudahkan pengguna merakam panggilan ke seluruh dunia dan menyimpannya di awan. Anda boleh mendapatkan rakaman panggilan percuma selama 20 minit sebulan dan pilihan untuk membeli lebih banyak jika diperlukan.

5. Aplikasi Perakam Panggilan.

Aplikasi Perakam Panggilan.

Mempunyai antara muka intuitif, Call Recorder App. dilengkapi dengan pelbagai ciri yang diperlukan untuk merakam panggilan dan menguruskan rakaman. Sebagai tambahan kepada ciri asas, aplikasi ini juga menawarkan pilihan untuk mengeksport rakaman ke aplikasi lain, mengubah nama rakaman untuk pengenalan yang mudah, dan mengakses rakaman sebaik sahaja perbualan selesai.

6. Perakam Panggilan Rev

Perakam Panggilan Rev

Aplikasi ini percuma dan tanpa had, tetapi buat masa ini anda hanya boleh mendaftar dengan nombor telefon Amerika Syarikat. Selain dapat merakam panggilan masuk dan keluar iPhone anda, Rev Call Recorder juga menawarkan pilihan untuk merakam rakaman pada kadar rendah oleh ahli transkripsi manusia yang mahir.

7. Call Recorder Lite untuk iPhone

Panggil Perakam Lite untuk iPhone

Selain menawarkan ciri-ciri asas seperti merekod panggilan masuk dan keluar dan berkongsi melalui media sosial dan e-mel, Call Recorder Lite untuk aplikasi iPhone juga dilengkapi dengan beberapa ciri-ciri yang sangat baik, seperti rakaman kawalan main balik untuk ke hadapan atau ke belakang skip dan pelarasan tahap kelajuan perubahan main balik.

8. Perakam Panggilan ACR

Perakam Panggilan ACR

Aplikasi perakam panggilan ini mempunyai banyak nombor akses, sehingga dapat membantu meningkatkan kualiti rakaman telefon untuk banyak negara. Beberapa ciri berguna yang ditawarkan oleh Perekam Panggilan ACR termasuk mengatur fail yang direkam dalam kategori, mengedit audio yang dirakam, memuat naik fail yang direkam ke Slack dan beberapa penyimpanan awan, serta fitur ucapan-ke-teks dalam lebih dari 50 bahasa.

9. Rekod Panggilan Panggilan Telefon-Panggilan

Rakam Panggilan Panggilan-Panggilan Telefon

Selain menawarkan perakam dan rakaman panggilan tanpa had, aplikasi perekam panggilan Call Phone Calls-Call Rec juga membolehkan pengguna memainkan rakaman tanpa had. Beberapa ciri lain yang ditawarkannya termasuk berkongsi dan menguruskan rakaman, menyokong sejumlah bahasa, tersedia di seluruh dunia, menampilkan ID pemanggil di laman utama, dan sebagainya.

10. Rakaman Aplikasi - Re: Call

Aplikasi Rakaman - ReCall

Aplikasi Rakaman - Re: Call membolehkan anda merakam panggilan masuk dan keluar, antarabangsa atau domestik. Selain itu, anda boleh merakam panggilan dengan iPhone anda sendiri atau merakam menggunakan aplikasi dengan ID pemanggil peribadi. Anda juga boleh menggunakan nombor telefon peribadi yang berbeza untuk rakaman.

Sekarang ini adalah perbincangan ringkas mengenai beberapa aplikasi perakam panggilan yang baik untuk iPhone. Sekarang anda tidak perlu bingung lagi dalam memilih aplikasi perakam panggilan mana yang baik untuk iPhone anda.