SJCAM SJ8 PLUS, Kamera Tindakan Terbaik dengan Harga yang Mampu

Pelancong, atau apa yang sering disebut sebagai pengembara, benar-benar berkewajiban untuk menangkap setiap saat yang mereka lakukan di luar ruangan, sama ada alam terbuka atau pengembaraan di laut dan hutan. Oleh itu, berdasarkan keperluan ini, maka kamera tindakan (action cam) adalah salah satu alat yang pasti diperlukan untuk pelancong.

Sebenarnya, kamera aksi ini sangat bagus untuk merakam setiap saat di luar rumah. Pengguna boleh merakam dengan pelbagai tindakan secara bebas dan tentunya kamera aksi ini mempunyai bentuk yang lebih fleksibel dan senang dibawa kemana sahaja. Dengan bentuk yang cenderung lebih kecil, pastinya memudahkan pengguna merakam pelbagai aktiviti di luar ruangan.

Sekarang setelah anda mengetahui sedikit tentang kamera aksi dan penggunaannya, inilah masanya untuk memilih kamera aksi terbaik untuk anda. Terdapat banyak jenama kamera aksi yang dijual di pasaran dengan harga dan ciri yang berbeza. Rata-rata, kamera aksi ini harganya agak mahal, yang membuatkan ramai orang enggan membelinya.

Tetapi, perkataan "mahal" tidak berlaku untuk kamera SJ8 PLUS. Kerana kamera aksi berharga dengan julat harga yang cukup berpatutan dan mesra di dalam beg. Walaupun murah, kamera aksi SJ8 PLUS dari SJCAM bukanlah kamera yang murah. Kerana, SJ8 PLUS juga menawarkan pelbagai ciri lengkap dan kemampuan unggul.

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai kamera aksi murah dan berkualiti ini, SJCAM 8, ini? Baca terus komen berikut.

SJ8 PLUS dari SJCAM

SJ-8 PLUS dari SJCAM

Sebelum ini ada sedikit menyebut tentang kamera aksi, hari ini kami mengesyorkan kamera aksi yang baik dan tidak menjadikan poket anda kering. SJ8 PLUS adalah kamera aksi dan juga rangkaian antara 3 produk SJCAM.

SJCAM sendiri cukup profesional dan mempunyai pengalaman yang cukup baik dalam menghasilkan kamera aksi. Jadi, anda tidak perlu bimbang tentang penggunaan, ciri, dan kemahiran merekam aktiviti luar dengan SJ8 PLUS ini.

Jadi, apa yang palang pintu kelebihan SJ8 tindakan kamera PLUS? Cukup banyak dan lengkap, salah satu kelebihannya ialah, SJ8 PLUS adalah kamera aksi 4K! Ya, 4K adalah resolusi kamera yang boleh dikatakan terbaik berbanding resolusi lain.

Jangan terkejut dengan kehadiran 4K yang terasa "wow ini mahal!" Tidak! Telah dikatakan sebelum ini bahawa SJ8 PLUS adalah kamera aksi yang sesuai dengan dompet, sekitar 160 $ ​​atau 2,3 ​​juta, anda tahu !

Harga yang ditawarkan tentunya lebih berpatutan jika anda membandingkannya dengan kamera aksi yang lain. Namun, walaupun dijual dengan harga murah, namun itu tidak menjadikan SJ8 CAM murah. Kerana, anda dapat menemui beberapa ciri unggul terbaik yang dapat anda gunakan ketika merakam momen berharga semasa melakukan aktiviti luar.

Ciri dan Kelebihan SJ8 PLUS

Ciri dan Kelebihan SJ8 PLUS

Dengan tanda harga yang berpatutan, tetapi SJCAM tidak melupakan soal ciri. Sudah tentu ciri tersebut adalah salah satu bahagian yang mesti diserlahkan agar pengguna dapat menggunakan kamera aksi dengan lebih optimum. Berikut adalah beberapa ciri dan kelebihan yang anda dapat dari SJ-8 PLUS:

  • Menyokong resolusi 4K, ini adalah salah satu tarikan yang diperlukan oleh kebanyakan pengguna kamera aksi. Resolusi 4K sendiri biasanya terdapat pada kamera aksi yang cenderung mahal, tetapi SJ8 PLUS telah membawa 4K dengan 60FPS untuk merakam setiap tindakan penggunanya.
  • Murah tetapi berkualiti tinggi, SJ-8 PLUS juga menjamin prestasi pemprosesan gambar yang baik dan optimum. Ini juga disokong oleh kehadiran sensor IMX Sony ganda dan digabungkan dengan chipset Novatek NT.
  • Malah, SJ-8 PLUS juga mempunyai susun atur terperinci dengan bergantung pada lensa 7G (2 lensa aspheric) yang dilengkapi dengan FOV 170 darjah. Kini, dengan ciri-ciri ini membolehkan pengguna dapat menghasilkan gambar dan resolusi video seperti yang dikehendaki. Anda hanya perlu memilih mod dan merakam momen dengan segera!
  • Pengalaman di depan kamera dengan ciri penstabilan Gyro juga disajikan dalam SJ8 PLUS ini, anda dapat merakam aksi menarik dengan kamera ini di bawah air dan ketahanan.
  • Selain tahan air dan tahan lasak, tentunya prestasi bateri adalah satu perkara yang mesti dipertimbangkan. SJCAM sangat faham, akan sangat mengecewakan jika anda sibuk beraksi, tetapi tiba-tiba kamera aksi mati kerana bateri habis. Maka dari itu, SJ-8 PLUS dilengkapi dengan kapasiti 1200 mAh dan boleh dibuka. Ini bermakna anda boleh membawa bateri ganti yang cukup dan tidak perlu bimbang kehabisan bateri!
  • Masih banyak kelebihan SJ-8 PLUS, skrin sentuh IPS yang sangat responsif. Ya, SJCAM juga mempunyai ciri skrin sentuh yang cukup responsif dan bagus. Ini tentunya merupakan kelebihan untuk SJ-8 PLUS.
  • Menjamin kepuasan hasil rakaman realiti pada kamera SJ8 PLUS (dengan persekitaran yang berpatutan). Ini disokong berkat perisian yang selalu dikemas kini, agar kamera ini dapat dijalankan tanpa gangguan.

Ada perkara yang penting dan anda harus tahu bahawa semasa anda membeli kamera tindakan ini, pengguna tidak hanya mendapatkan kotak dan kamera. Sebabnya, SJCAM juga menyediakan beberapa peralatan sokongan untuk merakam saat-saat berharga ketika anda berada di luar rumah.

Sekiranya anda memerlukan aksesori untuk SJ-8 PLUS, anda boleh segera melengkapkan aksesori kamera tindakan anda dengan mengunjungi kedai web SJCAM. Dengan aksesori lengkap, tentu saja, rakaman aksi luar yang menarik akan lebih bermakna!

Jadi tunggu apa lagi? Kamera aksi ini sememangnya sesuai untuk anda yang suka melancong atau backpacking. Anda boleh segera menggunakan SJ8 PLUS Action Camera terbaru dengan mengklik di sini.