5 Produk Jualan Kilat Murah yang Boleh Anda Beli di Gearbest

Laman web e-dagang di Indonesia memang sangat banyak. Kita boleh mencari barang apa pun di laman membeli-belah dalam talian yang ada tanpa perlu datang ke kedai secara langsung. Selesaikan pembayaran, barang yang kami beli akan dihantar terus ke tempat tersebut.

Sayangnya, kadang-kadang kita sering tidak menemui barang yang dicari di laman e-Dagang tempatan, terutamanya jika kita mencari alat atau barang elektronik yang tidak dipasarkan di Indonesia.

Penyelesaian untuk mendapatkan barang yang tidak terdapat di laman membeli-belah dalam talian tempatan adalah dengan mencarinya di laman membeli-belah antarabangsa. Terdapat begitu banyak laman web membeli-belah antarabangsa yang terdapat di dunia maya. Namun, sebagai pembeli kita harus berhati-hati dalam memilih laman web e-dagang antarabangsa yang menawarkan pelbagai promosi menarik. Sebabnya, kita juga harus mempertimbangkan cukai dan kos penghantaran.

Gearbest, Laman Belanja Gadget yang Mempunyai Banyak Promosi

Gearbest

Dari sekian banyak laman web e-dagang yang tersebar di seluruh dunia maya, cari salah satu laman web yang menawarkan promosi paling menarik, iaitu Gearbest. Bukan hanya alat dan elektronik, Gearbest juga menjual pelbagai keperluan seperti laman membeli-belah tempatan.

Menariknya, Gearbest dengan kerap memberikan penjualan barang menarik dengan harga yang sangat berpatutan. Sekarang, jika harga barang itu murah, kita tidak perlu risau tentang kos penghantaran dan cukai, bukan ?

Di Gearbest, anda dapat menemui beberapa item berkualiti yang mendapat promosi penjualan kilat , seperti:

1. UMIDIGI Z2 4G Phablet

Phablet UMIDIGI Z2 4G

Item pertama yang anda dapat ialah UMIDIGI Z2 4G Phablet. Peranti yang boleh disambungkan ke rangkaian 4G menawarkan kapasiti RAM 6GB. Selain itu,  phablet ini dilengkapi dengan CPU Octa Core 2.0 GHz dengan CPU MTK6763.

Jangan berhenti di situ, UMIDIGI Z2 4G Phablet juga menghadirkan dua kamera, satu kamera depan 8MP dan kamera belakang 16MP. Untuk simpanan fail peribadi, anda boleh menggunakan ROM 64GB di  phablet layar 6,2 inci ini.

Untuk memiliki Phablet UMIDIGI Z2 4G, anda hanya perlu mengeluarkan USD 249,99 (sekitar 3,7 juta rupiah) kerana Gearbest menawarkan potongan 26 peratus dari harga biasa. Periksa dan beli produk dengan segera di pautan ini.

2. UMIDIGI A1 Pro 4G Phablet

GB 2

Tidak mahu menunggu promo UMIDGI Z2 PRO 4G Phablet? Ambil sahaja produk yang kini mendapat potongan besar di Gearbest, iaitu UMIDIGI A1 Pro 4G Phablet. Gearbest memberikan potongan harga untuk phablets dengan RAM 3GB hingga 25 peratus. Anda hanya perlu membayar USD 99,99 atau jika ditukarkan (1 USD = Rp. 14,912) hanya sekitar 1,5 juta.

UMIDIGI A1 Pro 4G Phablet menawarkan kamera belakang 13MP + 5MP dengan bateri berkapasiti 3,150 mAh yang cukup besar. Untuk spesifikasi yang ditawarkan oleh phablet ini, anda harus membelanjakan dari 3-4 juta rupiah, tetapi di Gearbest anda dapat memperoleh phablet yang berkualiti dengan harga hanya 1,5 juta rupiah. Anda boleh membelinya secara langsung di pautan ini.

3. Pelompat Notebook EZBOOK 3 PRO

GB 3

Gearbest adalah gudang alat berkualiti dengan harga yang berpatutan. Selain kedua-dua phablets atas, anda juga boleh membeli semua nipis komputer riba dengan saiz 13.3 inci, iaitu Jumper EZBOOK 3 PRO Notebook.

Buku nota ini, yang telah disokong oleh Windows 10, ditawarkan untuk promosi penjualan kilat dengan harga USD 219,99 atau sekitar 3,2 juta rupiah. Sudah tentu Gearbest telah memberikan potongan harga sebanyak 22% untuk notebook ini. Produk ini boleh dibeli secara langsung melalui pautan ini.

4. Chuwi Hi9 Pro CWI548 4G Phablet

GB 4

Berapa banyak wang yang perlu anda belanjakan untuk membeli phablet 8,4 inci yang dilengkapi dengan pemproses Deca Core MT6797 (Helio X20), RAM 3GB, grafik ARM Mali-T880 780 MHz, dan sistem operasi Android 8.0? Adakah itu 3 atau 4 juta rupiah?

Lupakan harganya kerana Gearbest menawarkan phablet spesifikasi lengkap dengan harga yang sangat berpatutan. Chuwi Hi9 Pro CWI548 4G Phablet adalah phablet   dengan spesifikasi seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya.

Phablet yang hebat ini mendapat diskaun 26% dari Gearbest. Kesannya, pembeli hanya perlu membayar USD 135.99 atau 2 juta rupiah tetapi tidak kepada 2.1 juta rupiah. Anda boleh membelinya secara langsung melalui pautan ini.

5. Lenovo P8

GB 5

Sekiranya anda merasa kurang biasa dengan phablet dari Chuwi atau UMIDIGI, beli saja phablet yang lebih dikenali di telinga anda. Lenovo adalah jenama yang cukup popular di Indonesia. Sebagai laman web membeli-belah dalam talian yang besar, Gearbest juga tidak mahu ketinggalan menawarkan Lenovo P8, salah satu phablet terlaris dari jenama tersebut.

Lenovo P8 adalah phablet 8 inci yang disokong oleh RAM 3GB dan dua kamera, iaitu kamera depan 5MP dan kamera belakang 8MP. Bukan hanya itu, phablet ini boleh digunakan di rangkaian 4G.

Gearbest menawarkan promo DISKAUN 32% untuk Lenovo P8. Harga phablet ini hanya USD 136.99 atau sekitar 2 juta rupiah. Harga yang ditawarkan di Gearbest jauh lebih murah daripada harga di Indonesia yang masih sekitar 2,5 juta rupiah. Anda boleh membeli produk ini melalui pautan ini.

Penghantaran Percuma (S&K yang berkenaan)

GB 6

Salah satu halangan ketika membeli-belah dalam talian di laman web e-dagang antarabangsa adalah bahawa kos penghantaran cukup tinggi. Semakin jauh negara asal barang dihantar, semakin tinggi kos penghantaran. Sebenarnya, tidak jarang pembeli membelanjakan ratusan ribu rupiah hanya untuk membayar penghantaran.

Di Gearbest, anda bukan sahaja akan mendapatkan barang berkualiti dengan harga yang berpatutan, tetapi anda juga berhak mendapatkan penghantaran percuma. Seperti yang dilihat di bawah, anda boleh membeli Lenovo P8 dengan penghantaran percuma apabila memilih kaedah penghantaran Surat Udara Berdaftar .

Dianggarkan barang tiba lebih lama daripada membayar kos penghantaran sendiri. Namun, tidak mengapa menunggu 10-25 hari selagi kita dapat menjimatkan hingga 200 ribu rupiah, bukan ?

Cara Membeli di Gearbest Tanpa Kad Kredit

Selain kos penghantaran yang tinggi, kaedah pembayaran juga menjadi halangan bagi kita yang ingin berbelanja secara dalam talian di laman web e-Dagang antarabangsa. Terutama jika kita tidak mempunyai akaun atau kad kredit PayPal, tentu ini menjadi halangan bagi kita untuk membeli-belah secara dalam talian .

Nah, penyelesaian mudah yang boleh anda cuba adalah menggunakan VCN yang ditawarkan oleh BNI. VCN adalah pengganti kad kredit yang sumber dana dipotong terus dari akaun simpanan anda. Syarat utama untuk dapat menggunakan kemudahan VCN adalah anda mesti mempunyai simpanan BNI terlebih dahulu. Sekiranya anda sudah mempunyai akaun BNI dan mengaktifkan VCN, ikuti kaedah membeli-belah berikut:

  • Masukkan pautan item yang akan dibeli, kemudian masukkan jumlah item. Klik "Beli Sekarang" untuk meneruskan proses pembelian

Beli GB 1

  • Isi butir-butir nama penerima dan alamat penghantaran dengan lengkap (cuba gunakan alamat sesuai dengan surat-menyurat terperinci).

Beli GB 2

  • Periksa butiran barang yang dibeli lagi dan pilih kaedah penghantaran (kami memilih kaedah penghantaran yang percuma). Sekiranya anda ingin menambahkan insurans, klik ruangan "Insurans" maka anda akan dikenakan bayaran tambahan sebanyak USD 5.00. Selesaikan dengan menekan butang "Letakkan Pesanan Anda".

Beli GB 3

  • Pilih kaedah pembayaran kad kredit ( lihat, kami mendapat potongan 5% tambahan) dan klik butang "Bayar Sekarang".

Beli GB 4

  • Sebelum mengisi data kad kredit anda, dapatkan dahulu BNI VCN anda di telefon bimbit yang nombornya sudah didaftarkan dalam akaun BNI. Sebagai contoh, kami membeli Lenovo P8 dengan harga USD 136,99 (nilai tukar Rp 14,912) hingga Rp 2,042,863. Sebagai langkah berjaga-jaga, kami meminta VCN IDR 2.200.000. Namun, anda tidak perlu risau kerana simpanan anda akan ditolak mengikut nilai perbelanjaan di Gearbest

Beli GB 5

  • Masukkan semua data kad kredit VCN di laman web Gearbest.

Beli GB 6

  • Selesaikan dengan menekan butang "Bayar Sekarang".

Beli GB 7

Sekiranya pembayaran anda berjaya, penghantaran barang akan segera diproses. Membayar barang di Gearbest menggunakan PayPal atau kad kredit tentunya lebih mudah daripada menggunakan VCN yang nilai nominalnya mesti berdasarkan rupiah. Oleh itu, pertimbangkan terlebih dahulu membuat akaun PayPal jika anda tidak mempunyai kad kredit.

Nah, membeli-belah di laman web e-dagang antarabangsa tidak perlu membayar banyak wang, bukan ? Di Gearbest anda boleh mendapatkan barang berkualiti, harga rendah, dan pelbagai promosi yang sangat menguntungkan!