PDFelement 6, Aplikasi Penyunting PDF yang kaya dengan ciri

Kadang-kadang, saya keliru ketika membaca dokumen PDF tetapi tidak dapat mengeditnya dengan segera. Oleh kerana dokumen PDF biasanya hanya untuk dibaca, dokumen tersebut tidak dapat menambah nota atau menggabungkan dua dokumen PDF sekaligus.

Tetapi, kali ini saya menemui penyelesaian terbaik dengan bergantung pada perisian PDFelement6. Perisian ini sangat membantu saya, baik dalam menyunting dokumen PDF, menggabungkan PDF, dan menukar PDF. Sekarang, melalui artikel ini, saya akan berkongsi pengalaman dan kelebihan PDFelement6. Teruskan membaca ulasan dalam artikel ini hingga akhir, ya!

Ciri elemen PDF

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, PDFelement6 memang merupakan perisian PDF khas. Bukan hanya membuka dan membaca dokumen PDF, kerana saya juga dapat mengedit PDF secara langsung. Tetapi, terdapat ciri-ciri baik lain dalam perisian ini yang anda tahu. Berikut adalah beberapa ciri yang sangat baik dari PDFelement6:

1. Edit

Edit

Ya, PDFelement6 benar-benar memanjakan saya dengan pelbagai alat penyuntingan. Beberapa alat penyuntingan termasuk mengedit teks, gambar, halaman, pautan, dan membuat tanda air.

 • Edit Teks

Bila lagi akan mencari perisian PDF yang boleh mengedit teks secara langsung? Dalam PDFelement6, saya dapat segera menghapus atau menambahkan teks dalam PDF. Sebenarnya, saya boleh menukar jenis fon dengan mudah mengikut citarasa. Bukan hanya itu, terdapat juga ciri-ciri yang ada untuk menyesuaikan ukuran huruf.

Tidak ketinggalan, dalam PDFelement6, saya dapat menyesuaikan kedudukan teks, di tepi kiri, tepi kanan, atau tengah. Bagaimanapun, saya boleh mengedit dokumen PDF dengan bebas seperti saya menaip Microsoft Word. Malah, perisian ini juga dapat menambahkan teks ke PDF . Jadi, ia bukan hanya menyunting. Sangat lengkap, bukan ?

 • Edit Gambar

Bukan hanya teks, saya juga berusaha mengedit gambar dalam dokumen PDF dan hasilnya saya dapat memutar gambar, menghapus gambar, dan bahkan menambahkan gambar ke dokumen PDF. Juga, ada ciri di mana saya dapat menyesuaikan kedudukan gambar, anda tahu. Sangat lengkap, bukan ?

 • Edit Halaman

Tidak banyak perisian PDF yang mempunyai ciri yang berkelayakan. Dalam PDFelement6, saya dapat memperoleh ciri-ciri yang baik dan sangat berguna, salah satunya adalah mengedit halaman. Ya, dengan perisian ini, saya dapat menghapus halaman, membelah halaman, untuk menambahkan halaman baru dalam dokumen PDF.

Yang pasti, perisian ini juga dapat menambahkan beberapa halaman dari dokumen PDF yang lain. Sebagai contoh, saya mahukan dokumen PDF A dalam dokumen PDF B, jadi saya hanya perlu memasukkan dokumen PDF A ke dalam dokumen PDF B dalam ciri sisipan.

Tenang saja, tidak semua dokumen PDF A akan dipindahkan ke dokumen PDF B. Kerana saya juga dapat memilih halaman tertentu yang ingin anda sertakan dalam dokumen PDF B. Mudah, bukan ?

 • Tambah Pautan

PDF yang diedit juga dapat menambah pautan. Oleh itu, saya dapat memasukkan sumber dengan mudah dalam bentuk pautan dalam teks PDF. Sebenarnya, perisian ini juga menyediakan dua jenis pautan, segi empat tepat yang dilihat atau segi empat tepat yang tidak kelihatan. Yang baiknya, saya juga boleh menukar warna pautan supaya tidak kelihatan monoton.

 • Tambah Tanda Air

Tidak ada yang salah ketika menyunting dokumen dan ingin diberi tanda air sebagai tanda hak cipta. Oleh itu, PDFelement6 menambah ciri tanda air supaya pengguna dapat melekatkan "pemilikan" pada PDF yang diedit.

Selain menambahkan tanda air, perisian ini juga dapat menghapus tanda air dan mengemas kini tanda air. Jadi, perisian ini sangat lengkap dan ciri-cirinya sangat bagus.

2. Menambah Nota / Catatan

Tambah Nota

Ciri lain yang terdapat dalam PDFelement6 adalah, saya dapat menambah nota. Ya, dengan perisian ini, saya dapat menulis nota, menyerlahkan, melukis, setem, dan juga memberi komen dengan mudah. Bagaimanapun, dengan hanya perisian yang satu ini, saya sudah dapat melakukan banyak perkara!

3. Tukar dan Buat Dokumen PDF

Tukar dan Buat Dokumen PDF

Rasanya tidak lengkap jika anda dapat mengedit PDF tanpa adanya ciri penukaran dokumen PDF, ya? PDFelement6 memahaminya, jadi ciri untuk menukar PDF juga terdapat di sini. Sebenarnya, walaupun membuat penukaran PDF tidak memerlukan masa yang lama, ia sangat pantas!

Di samping itu, saya juga dapat menikmati alat untuk mengekstrak, menggabungkan dua atau lebih dokumen PDF, membuat borang ( kotak semak, butang radio, kotak kombo, kotak senarai, dll.), Untuk membentuk pustaka templat.

4. Jaminan Keselamatan

Jaminan Keselamatan

Jangan bimbang tentang masalah privasi dan keselamatan, kerana PDFelement6 mempunyai ciri-ciri untuk menjamin keselamatan dokumen PDF. Terdapat ciri kata laluan di mana saya dapat mengunci dokumen PDF penting menggunakan kata laluan yang hanya diketahui oleh saya.

Selain mengunci dokumen PDF, saya juga tidak perlu risau untuk menghantar dokumen PDF penting kepada orang lain. Kerana, ada ciri Tanda di mana dokumen PDF hanya dapat dibuka dengan menggunakan tanda yang saya buat. Jadi, dokumen PDF yang penting akan tetap selamat tanpa perlu risau tentang seseorang yang menonton. Sangat bagus, bukan ?

Cara Menggunakan PDFelement6

Saya telah menerangkan tentang pelbagai ciri yang terdapat dalam PDFelement6, sekarang saya ingin berkongsi tentang cara menggunakannya. Tidak rumit dan sangat mudah, walaupun pertama kali saya menggunakan perisian ini, sangat mudah difahami. Namun, sebelum memasuki tahap penggunaan PDFelement6, sila muat turun dan pasang perisian terlebih dahulu.

1. Cara Menyunting

Tidak sukar untuk mengedit PDF, sama ada teks, gambar, tambah pautan, atau meletakkan tanda air. Ikuti langkah-langkah ini untuk mengedit PDF menggunakan PDFelement6:

 • Buka dan masukkan perisian, kemudian pilih menu Edit PDF.

Cara menyunting 1

 • Selepas itu, pilih dokumen PDF yang ingin anda edit dan klik  buka.

Cara menyunting 2

 • Seterusnya, pilih menu  Edit.

Cara menyunting 3

 • Untuk mengedit teks, klik pada pilihan Tambah Teks. Di sini anda boleh mengarahkan kursor ke teks yang ingin diedit secara langsung. Sebenarnya, pilihan alat untuk menukar fon, saiz fon juga terdapat di lajur sebelah kanan.

Cara menyunting 4

 • Sekarang, untuk mengedit gambar, anda hanya boleh klik pada Tambah Gambar. Selepas itu akan segera muncul untuk memilih gambar. Pilih gambar, kemudian klik  buka.

Cara menyunting 5

 • Sementara itu, untuk menambah pautan, klik Pautan dan tentukan lokasi pautan yang diperlukan.

Cara menyunting 6

 • Seterusnya, untuk menambah dan menghapus tanda air, kemudian pilih Pilih Hapus Tanda Air untuk menghapus tanda air, kemas kini tanda air untuk mengemas kini tanda air, dan Latar Baru untuk menambah latar belakang baru (ini boleh dipercayai untuk membuat tanda air).

Cara menyunting 7

2. Cara Menambah Nota / Catatan

Baiklah, untuk ini satu tutorial boleh digunakan untuk meletakkan ruangan komen atau nota. Mahu tahu bagaimana? Periksa langkah-langkah berikut:

 • Pilih menu  Komen. Kemudian, pilih ruangan nota atau komen yang dikehendaki. Terdapat 4 jenis ruangan nota, nota, mesin taip, kotak teks, dan kawasan Sorotan.

Cara menambah nota 1

 • Untuk jenis Catatan akan muncul kotak dan segera tuliskan nota / komen yang diperlukan.

Cara menambah nota 2

 • Dalam jenis mesin taip , anda boleh menaip nota secara langsung tanpa kotak seperti dalam jenis  Catatan. Caranya, klik taip taip dan tulis nota.

Cara menambah nota 3

 • Bagi Kotak Teks , kotak sederhana (tidak seperti Catatan ) akan muncul dan anda boleh segera menaip nota itu.

Cara menambah nota 4

 • Akhirnya, terdapat Kawasan Sorotan di mana anda dapat menonjolkan kata-kata tertentu. Kemudian, untuk menulis nota, anda hanya boleh klik dua kali pada bahagian Kawasan Sorotan .

Cara menambah nota 5

3. Cara Menambah dan Membuat Setem

Dalam PDFelement6 juga menyediakan ciri Setem, di mana anda boleh menampal setem pada dokumen PDF. Yang baik, jika anda tidak mempunyai cap khas maka perisian ini mempunyai beberapa contoh setem yang boleh anda gunakan. Inilah cara menggunakannya:

 • Klik pada menu Komen >> Setem.

Cara menambah setem 1

 • Kemudian, pilih setem yang anda perlukan. Berikut adalah beberapa templat untuk setem yang boleh anda gunakan. Klik salah satu daripadanya dan tampalkannya dalam dokumen PDF anda. Mudah, bukan ?

Cara menambah setem 2

 • Untuk membuat cap, sila klik pada bahagian Buat Cap. Selepas itu, kemudian pilih bahagian Buat Cap Peribadi.

cara menambah setem 3

 • Kemudian, masukkan gambar setem yang anda buat tadi dengan mengklik Pilih Gambar.
 • Tentukan gambar setem dan masukkan terus ke dalam dokumen PDF. Selesai, sekarang dokumen PDF anda telah ditambahkan 

4. Cara Menukar PDF

Adakah anda mahu menukar PDF? Can, anyway, dengan menggunakan perisian ini. Sebenarnya, caranya sangat mudah dan ringkas. Anda boleh mengikuti beberapa cara:

 • Buka perisian PDFelement6, teruskan dengan memilih menu Convert PDF. Kemudian, anda hanya perlu memilih dan memasukkan dokumen PDF yang ingin anda tukar.

Tukar PDF 1

 • Selepas itu, pilih format fail yang ingin anda  tukar. Sekiranya anda selesai memilih, anda boleh klik Simpan.

Tukar PDF 2

Bagaimana, bagaimana menggunakan PDFelement6 diklasifikasikan sebagai sangat mudah dan sederhana, bukan ? Jadi, anda tidak perlu ragu-ragu lagi, kerana semua dokumen PDF dapat diedit dan bahkan ditukar secara praktikal dalam satu perisian.

Sokongan Sistem Operasi

Menyokong Pelbagai Sistem

Tambahan lain dari PDFelement6 ialah ia dapat digunakan pada mana-mana peranti dengan pelbagai sistem yang digunakan. Ya, anda boleh menggunakan perisian ini pada peranti Windows (Windows 10) dan Mac dengan MacOS 10.13 High Sierra. Di samping itu, PDFelement Express boleh digunakan oleh pengguna Mac dengan macOS 10.12 atau lebih tinggi.

Menariknya, bahkan perisian ini tersedia untuk telefon pintar . Bagi pengguna iOS, perisian ini dapat berjalan dengan baik di iOS 9. Ingin menggunakan perisian ini di telefon bimbit? Klik di sini untuk memuat turun di PlayStore (Android) dan klik pada pautan ini untuk memuat turun di App Store (iOS).

Variasi Produk Elemen PDF6

Dua Jenis Pemilihan Produk PDFElement6

Terdapat dua jenis pilihan produk untuk dipilih dan disesuaikan dengan keperluan setiap pengguna, versi standard dan versi profesional. Apa adalah perbezaan antara kedua-dua jenis produk? Berikut adalah perbandingan kedua versi:

 • Versi Piawai

Seperti namanya, versi ini hanya menyediakan sejumlah fitur, seperti mengedit PDF, membuat PDF, menambahkan anotasi, menjamin privasi dokumen PDF, menambahkan tanda air, tajuk & footer, menambahkan latar belakang, akses percuma ke templat yang sudah tersedia, dan menambahkan pelabelan halaman.

 • Versi Profesional

Tidak seperti Versi Piawai, versi pro ini lebih lengkap dan biasanya ditujukan untuk pejabat yang sememangnya sering bergantung pada PDF. Semua ciri Versi Standard tersedia dalam Versi Profesional dengan tambahan berikut:

Pengecaman Bentuk Automatik, Pengecaman Karakter Optik (OCR), Penomboran Bates, Pengekstrakan Data Bentuk, Pengurangan, Fail PDF Proses Kumpulan, Pengoptimalan Ukuran Fail, Pengimbas ke PDF, Sokongan PDF / A, Demonstrasi Produk Atas Permintaan, Potongan Volume untuk Perniagaan , dan Perundingan Pengurusan Perubahan.

Dapat disimpulkan bahawa versi pro mempunyai lebih banyak kelebihan. Tetapi, kembali lagi dengan keperluan masing-masing, jika anda hanya mempunyai cukup ciri dalam Versi Standard, maka pilih versi standard. Namun, jika anda lebih suka ciri penyuntingan PDF yang lebih lengkap, pilih Versi Profesional.

Harga

Berapakah Harga untuk Setiap Versi

Adakah anda telah memutuskan untuk memilih perisian versi standard atau pro? Baiklah, sekarang adalah masa untuk anda mengetahui harga untuk membeli perisian ini. Berikut adalah senarai harga untuk setiap versi pada Windows dan Mac:

 • Versi Standard, jika versi standard hanya dapat digunakan oleh pengguna Windows hanya dengan harga $ 59.95.
 • Versi Profesional untuk Windows boleh dibeli dengan harga $ 89.95 (untuk 1 PC), $ 169.11 (untuk 2-10 PC), dan $ 890.51 (untuk 11-20 PC).
 • Versi Profesional untuk Mac boleh dibeli dengan harga $ 59.97 (untuk 1 Mac), $ 187.91 (untuk 2-10 Mac), dan $ 989.51 (untuk 11-20 Mac).

Pembelian perisian PDFelement6 dapat dilakukan dengan menggunakan kad kredit atau melalui Paypal.

Testimoni dari Pengguna Elemen PDF6

Testimoni dari Pengguna Elemen PDF6

Rasanya tidak betul sekiranya saya mengakui bahawa perisian PDFElement6 ini benar-benar baik dan berguna. Kerana, beberapa ulasan dan tanggapan dari pengguna lain juga bersetuju dengan saya bahawa PDFelement6 layak dimiliki. Seperti yang dikatakan oleh beberapa pengguna:

 • "PDFelements adalah perisian yang sangat saya cari. Saya tidak perlu membeli perisian lagi dan tidak perlu mempelajarinya dengan sukar. "
 • "Semua yang diperlukan ada dalam satu perisian tanpa perlu membeli perisian lain."
 • "Produk ini sangat mudah difahami, sangat efisien dan tepat untuk menukar atau membuat dokumen PDF asli."
 • "Harganya berpatutan dan merupakan alternatif yang baik untuk pengguna."
 • "Memuat turun perisian sangat mudah. Saya menggunakan perisian ini setiap hari dan antara muka sangat mudah! Saya mempunyai versi lama, ketika saya mempunyai PC baru, saya memerlukan PDFelement sebagai satu-satunya pilihan saya. "
 • "Perisian ini lebih murah daripada Adobe Acrobat. Perisian ini juga mempunyai banyak ciri yang disalin oleh Adobe Acrobat. Malah, ada juga percubaan untuk mencuba menukar fail ke PDF atau sebaliknya. Tetapi, siapa yang tahu bahawa fail dan dokumen anda tidak akan bocor? Ditambah dengan kehadiran penggodam yang membimbangkan, jadi keselamatan data perlu dipertimbangkan dengan baik. Oleh itu, gunakan Elemen PDF. Beli perisian dan anda boleh menikmati semua ciri dalam Adobe Acrobat dengan harga yang lebih berpatutan. Sebenarnya, anda tidak perlu disambungkan ke internet! Bahagian yang paling menarik, grafik antara muka sangat mudah difahami! Sekiranya terdapat beberapa perkara yang tidak difahami, anda hanya perlu mencarinya di Google! "
 • "Elemen PDF sangat mudah digunakan untuk menggabungkan dan menyunting dokumen PDF."
 • "Produk ini sangat mudah digunakan. Sebenarnya, saya dapat mengedit atau membuat borang baru dengan mudah. ​​"
 • "Harga yang berpatutan untuk perisian penyuntingan PDF. Ciri-cirinya, harga, pelaksanaan, dan bahkan sangat mudah difahami. "
 • "Elemen PDF adalah perisian yang murah dan dapat menjadi pilihan alternatif untuk penyunting PDF."
 • "Mudah menggunakan perisian ini tanpa memerlukan pengetahuan khusus. Malah susun aturnya sangat mudah difahami. "
 • "Syarikat ini benar-benar memberikan kelebihan sesuai dengan apa yang diiklankan. Ini adalah PDF pelbagai aspek yang luar biasa. "

Demikian perbincangan mengenai perisian untuk menyunting PDF, PDFelement6. Bagaimana, sangat lengkap dan baik, bukan ?

Kedua-dua produk PDFelement 6, versi standard dan pro, boleh dicuba secara percuma dengan mengklik di sini. Sebenarnya, jika anda seorang pelajar, anda boleh menikmati diskaun 40% untuk pembelian PDF yang sah sehingga 14 September.