10 Aplikasi Penyuntingan Video Dalam Talian yang Boleh Digunakan oleh Pemula

YouTube kini telah berubah menjadi gaya hidup dan bukan lagi platform perkongsian video. Setiap hari lebih dari 100 bilion jam video ditonton di YouTube. Jangan abaikan kebangkitan semula video pendek TikTok. Oleh itu, menyunting video bukan hanya untuk orang yang memahami teknologi, tetapi juga mereka yang masih baru.

Bagi pemula, mungkin perlu mencari aplikasi penyuntingan video dalam talian terbaik yang mudah dimulakan. Terdapat banyak aplikasi untuk mengedit video yang tersedia. Untuk kemudahan anda, artikel ini akan merangkum sejumlah aplikasi penyuntingan video dalam talian yang mudah digunakan sehingga dalam beberapa minit anda dapat berkongsi video anda di media sosial.

1. Magisto

Magisto

Pembuat video berteknologi tinggi AI Magisto adalah perkara paling luar biasa dari aplikasi ini. Hanya dalam beberapa minit kisah video anda siap dikongsi. Sekiranya anda seorang pemasar , Magisto tetap sesuai dengan citarasa anda.

Magisto atau Magical Video Editor adalah alat penyuntingan video yang mempunyai kemampuan untuk menukar video biasa bahkan menjadi filem yang sahih, seperti sihir. Yang harus anda buat ialah memilih dua atau lebih video, lagu untuk runut bunyi , kemudian sahkan pilihan anda.

Tunggu beberapa minit sehingga prosesnya selesai. Prosesnya akan memakan masa bergantung pada berapa banyak klip yang telah anda pilih. Setelah selesai, anda dapat memeriksa dan melihat bagaimana aplikasi ini menghasilkan video dari semua sumber yang anda gunakan.

Magisto adalah platform silang yang bermaksud anda boleh menggunakannya di peranti mudah alih, tablet dan web. Cukup gunakan akaun yang sama dan anda boleh mengakses video anda di semua peranti. Anda boleh berkongsi video secara langsung ke platform media sosial. Muat turun Magisto.

2. ClipChamp

ClipChamp

Salah satu alat penyuntingan video dalam talian percuma yang terkenal ialah ClipChamp. Selain itu, alat penyuntingan video ini juga menyediakan penukar, pemampat video, dan perakam kamera web. Platform kerjanya yang intuitif membolehkan pemula menyelesaikan penyuntingan video dalam masa yang singkat.

Hasil edit boleh disimpan secara langsung di komputer atau dikongsi dengan Google Drive dan lain-lain. Ciri drag and drop yang sederhana membolehkan anda memotong, memotong, memutar, dan membalik video mengikut keperluan mereka.

Selain itu, aplikasi ini juga membolehkan anda menyesuaikan kecerahan, ketepuan dan kontras dengan mudah. Anda juga boleh menambah peralihan, hamparan , teks dan latar belakang. Terdapat perpustakaan yang menyediakan fail video dan audio berbayar dan percuma untuk dipilih. Muat turun ClipChamp.

3. Video Hippo

Video Hippo

Hippo Video adalah aplikasi penyuntingan video dalam talian yang mempunyai antara muka yang mudah, bersih, dan bagus seperti ClipChamp. Penyuntingan menggunakan penyunting video dalam talian tanpa tanda air membolehkan anda menambahkan muzik dari PC atau Google Drive untuk hasil yang lebih baik.

Apabila anda ingin mengedit video menggunakan Hippo, anda hanya perlu mengimport video dari PC anda. Apa yang menarik lagi, anda juga dapat merakam video secara langsung dari kamera web. Selain itu, anda juga boleh memilih resolusi video sebelum mula mengedit. Muat turun Hippo Video.

4. Tanaman Video

Pangkas Video

Aplikasi ini adalah aplikasi yang sangat mudah dan berguna untuk memotong video. Dengan platform ini, anda boleh memotong bahagian video yang tidak diingini dengan mudah dan menyingkirkan latar belakang yang menjengkelkan, atau memperbesar video, dll.

Memotong video dalam talian dengan Tanaman Video sangat mudah. Yang perlu anda lakukan ialah memuat naik video, menukar video mengikut keperluan anda dan kemudian memuat turun hasilnya. Aplikasi ini juga memudahkan pengguna mengakses aplikasi penyuntingan video dalam talian yang lain.

Tidak jauh berbeza dengan aplikasi penyunting video dalam talian yang lain, Tanaman Video juga mempunyai kebaikan dan keburukan. Untuk kebaikan, anda boleh menikmati editor dalam talian percuma tanpa pemasangan dan muat turun. Aplikasi ini boleh digunakan di semua pelayar internet. Tanaman video juga percuma tanda air.

Walau bagaimanapun, ciri yang disediakan oleh Video Crop adalah terhad. Aplikasi ini tidak memberi peluang untuk meneroka kehebatan penyuntingan video . Pemotongan video sesuai untuk pemula atau anda yang mula belajar mengedit video. Muat turun Video Tanaman.

5. BeeCut

Bersalah

BeeCut adalah aplikasi penyunting video dalam talian yang memudahkan pengguna menukar video ke GIF, mengekstrak audio dari video, menggabungkan, memutar, memotong video, dan lain-lain. Aplikasi ini menyediakan hampir semua fungsi yang diperlukan untuk membuat video dalam beberapa minit.

Aplikasi ini adalah ruang kreatif di mana anda dapat menggunakan imaginasi anda untuk membuat video pendek yang penuh inspirasi. Platform ini menyokong pelbagai format video yang popular termasuk MP4, MOV, AVI, WEBM, dan lain-lain.

Mempunyai antara muka pengguna yang mesra dan teknologi pemprosesan video yang canggih, BeeCut adalah aplikasi berasaskan web yang berfungsi dengan baik dengan penyemak imbas yang boleh anda gunakan di PC, Mac, iOS, atau Android. Anda tidak perlu memasang aplikasi yang rumit, cukup kunjungi laman web BeeCut. Muat turun BeeCut.

6. Pemotong Video Dalam Talian

Pemotong Video Dalam Talian

Walaupun pada tahap tertentu aplikasi ini bukan penyunting video, Pemotong Video Dalam Talian adalah aplikasi penyuntingan video dalam talian yang intuitif, ramah pengguna dan tidak terbatas pada pemotongan video seperti namanya.

Pengguna dapat memuat naik video dari komputer atau melalui Dropbox, Google Drive atau URL secara langsung. Dengan aplikasi ini anda boleh memainkan video dengan mudah hingga 90, 180 atau bahkan 270 darjah, memotong atau menggunakan beberapa ciri penyuntingan gaya profesional.

Anda boleh menyimpan video yang diedit dengan kualiti asli atau 1080P Full HD. Pemotong Video Dalam Talian dapat memproses video dengan mudah dengan ukuran fail maksimum 500MB dan pengguna dapat dengan mudah mengakses format fail media yang popular. Aplikasi ini percuma dan semua ciri dapat diakses.

Untuk menggunakan aplikasi penyuntingan video dalam talian ini, pengguna tidak perlu mendaftar untuk menggunakannya dan juga video yang disimpan tanpa tanda air. Tetapi ada baiknya jika aplikasi dalam talian ini juga dapat menggabungkan muzik dan kesan. Muat turun Pemotong Video Dalam Talian.

7. WeVideo

WeVideo

WeVideo adalah penyunting video dalam talian yang dapat menangkap, membuat, melihat dan berkongsi video dengan resolusi 4K dengan mudah. Anda dapat menggunakan aplikasi ini di semua penyemak imbas komputer Mac atau PC, Chromebook, iOS, dan Android.

Penyimpanan awan yang ditawarkan oleh WeVideo membolehkan anda memulakan projek pada satu peranti dan membuka dan meneruskan kerja yang tertinggal di aplikasi lain. Anda juga dapat mengedit video dengan rakan sepasukan jika membeli pakej perniagaan. Muat turun WeVideo.

8. Pembuat Filem Dalam Talian

Pembuat Filem Dalam Talian

Berbanding dengan aplikasi lain, aplikasi penyunting video dalam talian tanpa tanda air adalah aplikasi yang paling dipercayai untuk membuat video yang luar biasa. Movie Maker Online adalah alat mudah yang menyediakan banyak ciri.

Aplikasi ini membolehkan pengguna menikmati aktiviti proses penyuntingan video. Dengan menggunakan Movie Maker Online, anda dapat menambahkan foto ke video. Alat dalam talian ini juga membolehkan anda membuat video animasi HD.

Beberapa ciri lain yang disediakan oleh Movie Maker Online termasuk klip video trip and cut, mengedit trek audio dan juga menetapkan gaya teks. Anda juga dapat membuat video seperti profesional dengan menambahkan penapis, peralihan, dan crossfade.

Malangnya, Movie Maker Online juga mempunyai kekurangan. Semasa menggunakan aplikasi penyuntingan dalam talian ini, anda akan menemui banyak iklan yang mengganggu yang mengalihkan perhatian. Kelajuan muat naik boleh menjadi sangat perlahan sehingga mengganggu ketika berkongsi pengeditan. Muat turun MovieMakerOnline.

9. Video

Video

Wideo adalah laman web pembuat video dalam talian untuk membuat video animasi, menjelaskan video dan video pemasaran lain. Aplikasi ini mempunyai banyak templat video. Sebelum mula membuat video dalam talian, anda mesti log masuk terlebih dahulu.

Selepas itu anda boleh membuat video dalam talian dengan editor animasi ini dan kemudian elemen seret dan lepas membolehkan anda membuat urutan animasi. Wideo membolehkan anda menggunakan seberapa banyak elemen yang berbeza yang anda mahu buat video anda.

Berlainan dengan beberapa laman web, anda tidak dibatasi ketika menggunakan elemen stok, seperti teks, kartun, gambar, dan gambar, dan komponen. Namun, nampaknya Wideo hanya membenarkan anda memuat naik gambar dalam format .jpg, .png dan .gif dan latar belakang atau muzik anda sendiri. Muat turun Wideo.

10. Kapwing

Kapwing

Kapwing menyediakan banyak produk yang berkaitan dengan penyuntingan video dalam talian. Antara produk ini termasuk pembuat video, penjana meme dalam talian, pemangkas video , dan penyesuai semula video , menambahkan sari kata , menambahkan gelung audio dan video , dan studio video dalam talian semua-dalam-satu .

Studio Video ini membolehkan anda menggabungkan video, GIF dan foto, menambahkan teks dan audio untuk membuat video baru. Untuk mengedit video, anda hanya perlu memuat naik fail media dari komputer anda atau menempelkan URL video untuk memulakannya.

Selain itu, pembuat video dalam talian ini juga menyediakan sampel, jadi anda boleh menggunakan sampel sebelum memuat naik media anda sendiri. Anda boleh memuat turun video yang diedit secara langsung atau membagikannya ke akaun sosial. Tanda air muncul apabila tidak dilog masuk . Muat turun Kapwing.

Bagi anda pembuat video untuk YouTube atau platform lain yang serupa, kini anda boleh melakukan penyuntingan dengan mudah menggunakan aplikasi yang disebutkan di atas. Walaupun ada batasan, tetapi aplikasi ini cukup membantu anda untuk dapat memuat naik atau berkongsi video anda di media sosial. Jangan lupa untuk memeriksa komputer riba untuk penyuntingan video terbaik hanya di Caris Signal.