10 Aplikasi untuk Menonton Filem India Terbaik di Android

Bukan hanya Hollywood yang disukai oleh kebanyakan orang. Kerana filem buatan India atau lebih dikenali sebagai Bollywood ini juga mempunyai banyak peminat di Indonesia. Tidak jarang sebilangan stesen TV di Indonesia sering menayangkan filem dari Tanah Benua, India. Sebagai tambahan kepada cerita yang menarik, filem India cukup untuk menarik perhatian peminat filem dengan lagu yang menyeronokkan dan unik.

Sekarang, siapa yang suka filem India? Ingin menonton filem India dengan mudah? Sekiranya anda ingin terus mengemas kini dan menonton Bollywood dengan mudah, anda hanya perlu memuat turun 10 aplikasi untuk menonton filem India berikut.

Kenapa? Kerana, koleksi aplikasi untuk menonton filem India cukup mudah digunakan dan boleh dikatakan mempunyai koleksi filem India yang cukup lengkap yang anda tahu. 

1. Eros Sekarang

Eros Sekarang

Eros Now adalah tindakan pembukaan sebagai salah satu cadangan aplikasi untuk menonton filem India terbaik dari isyarat Caris. Kenapa? Sederhana dan aplikasi ini mempunyai koleksi filem Bollywood yang boleh dikatakan sangat lengkap. Anda boleh menontonnya di mana sahaja, bila-bila masa!

Selain lengkap, aplikasi Eros Now juga mempunyai antara muka yang mudah difahami dan anda tidak akan menghadapi masalah mencari filem India kegemaran anda. Kerana, Eros Now mempunyai ciri di mana anda boleh mencari filem India kegemaran mengikut kategori, mulai dari Pesta, Romance, Bintang, dll. Ingin tahu? Muat turun di sini.

2. Main Hungama

Main Hungama

Ingin menonton Salman Khan, Shah Rukh Khan, Ranbir Kapoor, atau Deepika Padukone? Kemudian anda perlu memuat turun dan memasang aplikasi Hungama Play. Ini adalah aplikasi paling lengkap untuk menonton filem India.

Malah, anda juga boleh memilih filem berdasarkan genre . Contohnya, jika anda ingin menonton filem India dengan tema percintaan, maka pilihlah kategori romantik. Sangat mudah, bukan? Tetapi sayangnya, filem India dalam aplikasi ini tidak memberikan sari kata berbahasa Indonesia. Berminat?

3. Spuul

Spuul

Ini adalah aplikasi menonton filem India di Android yang menawarkan ciri untuk memuat turun filem secara langsung. Nah, aplikasi ini dinamakan Spuul. Aplikasi ini sendiri mendakwa bahawa pengguna boleh memuat turun filem India dengan kapasiti yang agak ringan hanya 60MB. Bukan hanya itu, Spuul juga menyediakan sub bahasa Inggeris untuk setiap filem dalam aplikasi ini. Mahu menonton?

4. Saluran Bollywood

aplikasi untuk menonton filem India Channel Bollywood

Nah, aplikasi ini juga sama dengan aplikasi sebelumnya yang menawarkan menonton filem India dengan mudah. Adalah Bollywood Channel, di mana anda dapat menonton filem India dengan resolusi 1080p HD.

Namun, agar anda dapat menikmati menonton filem dengan lancar tanpa halangan, pastikan sambungan internet anda cepat dan kuat. Sebabnya, Saluran Bollywood memerlukan sambungan internet minimum 5Mbps untuk menonton filem resolusi HD dan 2Mbps untuk menonton filem resolusi SD. Jadi mana pilihan anda? Muat turun aplikasi di sini.

5. Filem India

Filem India

Sesuai dengan nama aplikasinya, tentunya Indian Films hanya menyajikan filem Bollywood kegemaran dan terbaru. Dalam aplikasi ini, pengguna akan difasilitasi untuk memilih filem India berdasarkan penilaian penonton dan juga ulasan dari penonton lain.

Selain itu, Indian Films mempunyai ciri kategori yang memudahkan anda mencari filem Bollywood yang ingin anda tonton. Anda juga boleh memuat turun filem India secara langsung dalam aplikasi Filem India. Muat turun dana segera dapatkan permohonannya di sini.

6. HOOQ

HOOQ

Anda biasa dengan aplikasi menonton filem yang satu ini? Ya, HOOQ mungkin lebih dikenali sebagai aplikasi untuk menonton filem Hollywood. Tetapi sebenarnya, HOOQ juga mempunyai koleksi filem India yang cukup lengkap, anda tahu.

Dalam aplikasi HOOQ, anda juga dapat menonton filem India yang paling popular dan terkini. Itu bukan bahagian yang penting, artikel mengenai HOOQ anda boleh menonton filem India dengan sari kata Indonesia yang anda tahu. Ingin menonton filem India di HOOQ? Hanya lawati pautan ini!

7. Viu

Viu

Walaupun Viu terkenal sebagai aplikasi untuk menonton drama Korea, tetapi sebenarnya Viu juga mempunyai koleksi filem India yang  anda tahu. Tidak kurang lengkap daripada aplikasi lain, Viu juga menayangkan filem India dengan banyak  genre,  mulai dari  percintaan  hingga  aksi. Sekarang, yang menyeronokkan adalah, pada terjemahan bahasa Indonesia Viu ini tersedia. Jadi, anda tidak perlu bersusah payah mencari  kapal selam  untuk filem itu.

Selain itu,  antara muka  dalam aplikasi ini cukup mudah dan senang difahami. Contohnya, anda boleh mencari filem India kegemaran anda hanya mengikut tajuk, supaya lebih mudah untuk anda menonton filem tersebut. Ingin mencuba menonton filem India di Viu? Ayuh, muat turun aplikasinya terus di sini.

8. Tonton LK21

Tonton LK21 PRO HD

Nah, jika aplikasi yang satu ini juga serupa dengan HOOQ. Ya, Tonton LK21 sememangnya aplikasi di mana anda dapat menonton filem apa sahaja secara percuma termasuk filem India. Ciri aplikasi Nonton LK21 ini juga menyediakan sari kata dalam bahasa Indonesia.

Bukan itu sahaja, Watch LK21 juga diklasifikasikan sebagai satu aplikasi yang sentiasa mengemas kini mengenai filem-filem yang hits, popular, dan juga filem-filem terkini. Jadi, bagi anda yang tidak mahu ketinggalan filem India terkini, teruskan dan gunakan aplikasi Watch LK21.

9. TV Tubi

Aplikasi tv dalam talian Tubi TV

Satu lagi aplikasi yang menyajikan filem India dan lengkap dengan sari kata Indonesia, Tubi TV. Aplikasi ini bukan hanya aplikasi untuk menonton drama Korea, artikel Tubi TV juga mempunyai tumpukan koleksi filem India yang paling terkenal, anda tahu.

Dengan aplikasi ini, pengguna dapat dengan mudah mencari filem India kegemaran. Yang harus anda lakukan ialah ketik tajuk dalam ciri mesin pencari dan biarkan Tubi TV mencari filem untuk anda. Di samping itu, anda pasti akan menonton filem India dengan resolusi HD. Bagus, bukan? Mari dapatkan permohonan di pautan ini.

10. Filem Hindi Percuma

Filem Hindi Percuma

Seperti namanya, aplikasi ini menyediakan banyak filem India secara percuma. Anda juga boleh menontonnya di  luar  talian dan  dalam talian. Nah, untuk koleksi filem itu sendiri cukup lengkap, mulai dari  genre aksi, romantik, thriller,  hingga seram. Menariknya, Filem Hindi Percuma mendakwa memiliki koleksi besar filem India dari tahun 2016 hingga sekarang  Ingin mencuba menonton filem India dalam Filem Hindi Percuma? Ayuh, muat turun segera di sini.

Itu adalah ulasan aplikasi untuk menonton filem India di telefon Android. Jadi, sekarang anda tidak perlu menunggu filem India di TV, gunakan salah satu aplikasi di atas dan nikmati semua filem India. Adakah anda mempunyai cadangan untuk menonton filem India yang lain? Tuliskan di ruangan komen.