10 Saluran YouTube Paling Lucu Yang Akan Membuat Anda Ketawa

Pada era super canggih ini, netizen sememangnya lebih baik dalam menyalurkan bakat mereka. Ini telah menjadi salah satu kelebihan pengembangan teknologi. Sebagai contoh, terdapat banyak netizen yang suka membuat lagu penutup video , tutorial, ulasan , hingga aksi lucu.

Tidak hairanlah terlalu banyak netizen dengan adegan lucu sebenarnya menjadi YouTuber yang terkenal setelah mereka memuat naik video mereka ke platform YouTube. Mereka mempunyai saluran YouTube dengan kandungan yang dapat membuat anda ketawa.

Sebenarnya, tidak sedikit dari video mereka yang dapat membalikkan suasana hati anda yang sangat buruk. Nah, di bawah ini terdapat beberapa saluran YouTube yang popular.

1. Arif Muhammad

Arif Muhammad

Tokoh Mak Beti sangat melekat pada YouTuber bernama Arif Muhammad. Mengisahkan tentang kehidupan keluarga dan rakan-rakan Beti, saluran YouTube bernama Arif Muhammad ini selalu berjaya mengundang tawa.

Memulakan kariernya sebagai YouTuber sejak 2017, kini Arif atau Mak Beti berjaya meraih pelanggan yang mencecah lebih dari 9 juta orang. Itu adalah jumlah yang cukup hebat kerana ia hanya diperoleh dalam jangka masa tiga tahun.

Sebab terbesar mengapa Arif Muhammad mempunyai begitu banyak pelanggan adalah kerana kandungan yang disajikannya sangat pelbagai dan lucu, jadi saluran ini menarik untuk ditonton.

2. Arizona Yoga

Yoga Arizona

Kalau dulu ada Mak Beti, sekarang ada Tasya aka Arizona Yoga. Bermula dengan video berdurasi satu minit di Instagram, namanya melambung tinggi ketika tersebar ke YouTube. Kini, jumlah pelanggan Arizona Yoga telah mencapai lebih dari 300 ribu orang.

Video yang dibangkitkan pastinya lucu dan sangat berkaitan dengan kehidupan seharian, misalnya seperti jenis pelawat, sikap gadis yang dibenci oleh budak lelaki, petua untuk mengambil gambar, cabaran untuk berpesta. Oleh itu, banyak netizen turut sama ketawa kerana melihat aksi Tasya dan rakan-rakannya.

3. Pengeluaran LASTDAY

Pengeluaran LASTDAY

Seterusnya ialah LASTDAY Production yang juga memulakan kariernya di Instagram. Kini, YouTuber, yang mempunyai kira-kira lima ahli, berjaya melanggan lebih daripada 1.8 juta orang.

Sebab mengapa saluran ini popular adalah kerana LASTDAY Production boleh dikatakan konsisten dalam memuat naik video lucu setiap bulan sejak 2014 hingga sekarang.

Kandungan yang dibangkitkan oleh LASTDAY Production pastinya berbeza-beza, mulai dari jenis teman, ciri-ciri material gadis, masa lalu vs sekarang, jenis hati yang hancur, hingga bloopers . Video Pengeluaran LASTDAY mana yang membuatkan anda banyak ketawa?

4. Ray Buat Trailer

Ray untuk Trailer

Bagaimana keadaannya jika treler filem boleh dibuat semula menjadi video yang sangat lucu? Ya, anda boleh menontonnya di saluran YouTube bernama Ray Create Trailer. Bukan hanya filem, tetapi rancangan televisyen juga berjaya diedit untuk menjadi lucu oleh saluran ini.

Beberapa video treler yang telah diedit menjadi lucu oleh saluran ini termasuk filem KKN di Village penari, Dilan 1991, Terlalu Tampan, ke rancangan televisyen Rumah Uya dan Kaget Money.

Sebagai tambahan, Ray Create Trailer tidak hanya mengangkat dari trailer filem, tetapi juga membuat kompilasi video lucu dari YouTuber lain. YouTuber, yang dianggap kreatif, lucu dan unik, telah mengumpulkan lebih daripada 1.2 juta pelanggan .

5. berhati-hatiDalam internet

berhati-hatiDalam internet

Video lucu sememangnya tidak jauh dari kata sepeser pun, sehingga banyak netizen bersaing untuk membuat video sepeser pun. Salah satunya adalah saluran internet YouTube yang berhati - hati.

Ya, di saluran ini anda boleh mendapatkan video sepeser pun dengan suntingan yang dapat membuat anda ketawa tanpa henti. Sekiranya anda menyukai dimes, nampaknya saluran ini sangat sesuai untuk anda.

6. Animasi Nopal

Animasi Nopal

Mungkin berbeza dengan saluran YouTube yang lain, Nopal Animation adalah dalam bentuk kartun dengan suara yang sangat lucu dan lucu. Kisah Nopal dan Cute Girl boleh membuatkan anda gagal fokus. Kerana kisah mereka dinilai di luar kepala manusia. Malah yang paling virus ini saluran adalah apabila episod Cute Girl berjaya menukar lagu Sama Apa Dimasukkan Anda.

Menariknya lagi, Animasi Nopal ini baru dibuat dua tahun yang lalu, tepatnya pada 27 April 2018. Namun, siapa sangka saluran YouTube Nopal Animation berjaya mengumpulkan lebih daripada 5.6 juta pelanggan . Pasti kerana kisah lucu antara saudara-saudara ini.

7. Dalang Pelo

Dalang Pelo

Sama seperti Animasi Nopal, saluran YouTube Dalang Pelo juga dianggap sebagai video kartun lucu. Kisah Acil, Leri, dan Paman Gepeng boleh membuat anda ketawa terbahak-bahak. Lebih-lebih lagi, ditambah dengan suara dubbing super terang yang sempurna dalam setiap watak.

The saluran diuruskan oleh Nur Alif Ramadhan berjaya poket lebih daripada 2.6 juta pelanggan . Ini diperoleh oleh Nur Alif Ramadhan setelah empat tahun memulakan kerja di YouTube. Adakah anda juga suka mengikuti kehidupan Acil dan rakan-rakan?

8. Harbatah

Harbatah

Nama saluran YouTube Harbatah tidak asing lagi bagi pencinta kandungan komedi. Dengan kandungan yang mempunyai rasa humor yang tinggi, saluran ini selalu menjadikan sesiapa sahaja yang menonton, termasuk anda mungkin.

Kandungan video yang dia pilih bervariasi, mulai dari parodi, komplikasi TikTok, hingga cerita tentang dia sebagai sultan. Oleh itu, jangan terkejut dengan banyak kandungan lucu di YouTube, saluran Harbatah ini mempunyai lebih dari 1.9 juta pelanggan !

9. Raditya Dika

Raditya Dika

Sebagai komik, aksi lucu Raditya Dika tidak perlu ditanyakan lagi. Oleh itu, jangan terkejut jika kandungan YouTube Raditya Dika sangat lucu dan boleh membuat orang menertawakannya walaupun leluconnya sangat kecil.

Kandungannya yang pelbagai menjadikan saluran YouTube Raditya Dika lebih berwarna. Di saluran ini terdapat juga kandungan ketika Radit berdiri komedi . Kerana aksi lucu yang tidak bosan ditonton, Radit berjaya memiliki lebih dari 8.7 juta pelanggan .

10. TV Bangijal

TV Bangijal

Adakah anda masih ingat sosok Joker, penjual siomay? Ya, Joker dianggap sebagai ikon dari saluran YouTube yang disebut Bangijal TV. Harap maklum bahawa Bangijal TV memulakan kerjayanya di Instagram. Namun, dengan perkembangan teknologi, Bangijal TV kini mempunyai saluran YouTube dengan lebih dari 1.1 juta pelanggan .

Adakah anda tahu mengapa kandungan TV Bangijal sering membuat anda ketawa? Ini kerana setiap ahli TV Bangijal selalu mempunyai ciri dan bahasa lucu tersendiri. Walaupun mempunyai banyak bahasa lucu dan unik, Bangijal TV mempunyai kamus tersendiri!

Itulah beberapa saluran YouTube paling lucu yang dapat menjadikan hari anda lebih bahagia. Ya, walaupun di YouTube terdapat banyak saluran dengan video lucu lain, tetapi saluran di atas boleh dikatakan paling popular. Sebagai peringatan, bilangan pelanggan 10 saluran YouTube di atas mesti berubah setiap hari.