10 Pilihan Smartfren HP 4G Murah dan Berkualiti 2017

Tidak hairanlah Smartfren adalah salah satu jenama terkenal Indonesia yang menjadi sasaran kebanyakan pengguna telefon pintar. Selain harga yang murah, tetapi telefon bimbit dropout Indonesia ini mempunyai kualiti dan spesifikasi yang tidak kurang kompetitifnya dengan jenama telefon bimbit terkenal lainnya. Banyak telefon bimbit telah dihasilkan oleh Smartfren.

Bermula dari HP Smartfren di bawah 1 juta hingga telefon pintar HP cukup canggih. Walau bagaimanapun, kali ini kita akan membincangkan 10 pilihan HP 4G Smartfren yang murah tetapi tidak murah. Ingin tahu? Lihat HP Smartfren 4G yang murah berikut ini.

Berikut adalah 10 Pilihan HP Smartfren 4G yang Murah dan Baik

1. Smartfren Andromax A

Smartfren Andromax A

Dengan hanya mengantongi 600 ribu dana, anda boleh mencuri rumah Smartfren telefon pintar 4G yang murah ini. Andromax A adalah salah satu telefon bimbit Smartfren dengan harga yang menjimatkan. Bukan hanya bergantung pada harga yang murah, tetapi telefon bimbit Andromax A sudah dilengkapi dengan kemudahan sambungan 4G.

Bukan itu sahaja, Andromax A juga dilengkapi dengan pemproses Quad-Core yang digabungkan dengan RAM 1GB dan memori dalaman 8GB. HP Smartfren 4.5 inci juga mempunyai sistem operasi Android lollipop. Dilihat dari bahagian fotografi, Andromax telah dipasang oleh kamera belakang dan kamera depan dengan setiap resolusi 5MP.

Adakah anda berminat untuk membelinya? Anda boleh membeli HP Smartfren 4G yang murah ini di kedai dalam talian Blibli atau Lazada.

2. Smartfren Andromax B

smartfren andromax b

Mempunyai kekeluargaan dengan Andromax A, Andromax B tidak jauh berbeza dengan Andromax A, cuma Andromax B lebih unggul dalam sistem operasi Android yang dilengkapi dengan Android OS 6.0 Marshmallow. Bukan itu sahaja, salah satu HP Smartfren 4G yang murah juga mempunyai pemproses Snapdragon 210 Quad Core 1.1 GHz Cortex A7.

Di kawasan penyimpanan data, Andromax B dilengkapi dengan memori dalaman 8GB yang digabungkan dengan RAM 1GB. Telefon bimbit 4.5 inci ini boleh anda bawa pulang dengan harga yang cukup murah iaitu hanya 800 ribu yang anda tahu. Berminat untuk membawa pulang Smartfren HP murah ini? Beli di kedai dalam talian Blibli atau Lazada.

3. Smartfren Andromax E2

Smartfren 4g hp Andromax E2 murah

Anda mahukan julat HP 4G 750 - 850 ribu sahaja? Mungkin HP 4G Smartfren yang murah ini sesuai untuk anda. Sebab Andromax E2 adalah salah satu telefon bimbit yang telah membawa kemudahan sambungan 4G. Bukan sahaja unggul dalam penyambungan internet, tetapi HP ini telah dipasang dengan pemproses Quad Core 1.3 GHz yang digabungkan dengan RAM 1GB.

Dilihat dari bahagian operasi sistem, HP yang mempunyai skrin selebar 4.5 inci sudah dilengkapi dengan OS Android 5.1 (Lollipop). Di samping itu, Andromax E2 mempunyai kapasiti ROM 8GB untuk menyimpan data anda.

Di bahagian fotografi, anda boleh menikmati resolusi 5MP untuk kamera depan dan kamera belakang. Untuk membawa pulang telefon bimbit 4G yang murah, anda boleh membelinya di kedai dalam talian atau Lazada blibli.

4. Smartfren Andromax E2 Plus

Andromax E2 Plus

Andromax E2 Plus adalah revolusi Andromax E2. Namun, perbezaannya ialah Andromax E2 Plus lebih unggul daripada pendahulunya, Andromax E2. Harganya lebih rendah daripada Andromax E2, tetapi anda masih boleh membawa pulang Andromax E2 Plus dengan harga hanya 1,000,000 rupiah.

Andromax E2 Plus dilengkapi dengan sistem operasi Android 5.0 Lollipop yang digabungkan dengan pemproses Cortex-A7 Quad-Core 1.3 GHz dan RAM 2GB. Untuk bahagian penyimpanan data, anda boleh menyimpan data dalam memori dalaman 16 GB.

Dalam garis fotografi, salah satu HP Smartfren 4G yang murah sudah dilengkapi dengan kamera belakang 5.0 MP - Autofokus, BSI, LED Flash dan kamera depan 5.0 MP - Fixed Focus, LED Flash. Kapasiti bateri sedia ada 1900 mAh. Sekiranya anda berminat, anda boleh membelinya di Lazada atau Blibli.

5. Smartfren Andromax R2

Andromax R2

Andromax R2 adalah salah satu telefon pintar Smartfren dengan spesifikasi yang unggul berbanding dengan Smartfren HP 4G yang murah sebelumnya. Dalam spesifikasinya Andromax R2 dilengkapi dengan kamera belakang 13MP dan kamera depan 5MP. Tidak cukup di sana, R2 juga digemari oleh pemproses Octa Core 1.4 GHz.

Untuk RAM, R2 dilengkapi dengan RAM 2GB, ditambah memori dalaman 16GB. R2 adalah telefon bimbit yang mempunyai skrin selebar 5.0 inci dan dengan kapasiti bateri 2320 mAh.

Adakah anda berminat untuk membelinya? Anda tidak perlu terlalu dalam, kerana anda boleh mendapatkan Andromax R2 pada kisaran harga 1.6 - 1.7 juta sahaja dan anda boleh membelinya di kedai dalam talian Blibli atau Lazada.

6. Smartfren Andromax L.

Andromax L

Sekiranya anda mempunyai dana dalam lingkungan satu juta rupiah dan ingin membeli telefon bimbit 4G yang murah, Andromax L mungkin merupakan penyelesaian yang tepat untuk anda. Sebabnya ialah Andromax L selain dilengkapi dengan kemudahan sambungan 4G, anda juga dapat menikmati kamera belakang dengan resolusi 8MP yang juga digabungkan dengan kamera depan beresolusi 5MP.

Tidak cukup untuk berhenti di sana, Andromax L juga mempunyai OS Android 6 (Marshmallow). Smartfren 4G berlayar 5.0 inci yang murah juga dilengkapi dengan pemproses Quad Core 1.3 GHz Cortex A7 yang digabungkan dengan RAM 2GB. Untuk bateri, anda boleh menikmati bateri berkapasiti 2400 mAh.

Berminat untuk membawa pulang Andromax L? Anda boleh mendapatkannya di kedai dalam talian Blibli atau Lazada.

7. Edisi Khas Andromax R

Edisi Khas Andromax R

Dengan hanya mengantongi satu juta dana, anda sudah boleh mendapatkan HP Smartfren 4G yang satu ini. Andromax R Special Edition atau dikenali sebagai Andromax R SE mempunyai spesifikasi dengan OS Android Lollipop yang juga digabungkan dengan RAM 2GB.

Telefon bimbit dengan skrin selebar 5 inci sudah dilengkapi dengan resolusi HD 1280 x 720 piksel. Tidak cukup di sana, Andromax R SE telah membawa pemproses Qualcomm Snapdragon 410 Quad Core 1.2 GHz - Cortex A53. Di bahagian memori dalaman, Smartfren melengkapkan HP 4G ini dengan ROM 16GB yang boleh anda tambah hingga 32GB.

Di bahagian fotografi, anda dapat menikmati kamera belakang dengan resolusi 8MP dan kamera depan dengan resolusi 5MP. Berminat?

 8. Smartfren Andromax R

Smartfren Andromax R HP dengan Flash pada Kamera Depan yang Murah

Masih mengenai HP Smartfren 4G yang murah dan bagus, kali ini berasal dari Andromax R. Andromax R masih berkaitan dengan Andromax SE. Memang, spesifikasi Andromax R SE masih lebih unggul, tetapi Andromax R tidak kurang hebatnya dengan HP Smartfren 4G sebelumnya. Sebab Andromax R dilengkapi dengan OS Android v5.0 (Lollipop).

Bukan hanya itu, Andromax R juga mempunyai pemproses Quad-core 1.2 GHz, chipset Snapdragon 410 yang digabungkan dengan kapasiti RAM 1GB. Anda juga menyimpan data anda dengan ROM ROM 8GB yang boleh anda tambahkan dalam memori luaran hingga 32GB.

Bergerak dengan skrin selebar 5.0 inci dilengkapi dengan kamera belakang 8MP dan kamera depan 5MP dan bateri berkapasiti 2200 mAh. Berminat memiliki telefon bimbit 4G yang murah ini? Anda boleh mendapatkannya di lazada atau blibli dengan julat harga 1 - 1.3 juta.

9. Smartfren Andromax EC

Smartfren Andromax EC

Hanya dengan menyediakan dana dalam kisaran 850,000 rupiah, anda sudah dapat menghentikan penggunaan mudah alih 4G nasional. Andromax EC selain mempunyai harga yang miring, HP ini dilengkapi dengan OS Android v5.0 Lollipop yang juga disokong oleh pemproses Cortex A53 Quad Core 1.2 GHz.

Bukan hanya itu, RAM di Andromax EC sudah mempunyai kapasiti 1GB, anda juga dapat menikmati memori dalaman berkapasiti 8GB. Bergerak dengan skrin 4.0 inci mempunyai kamera belakang yang berkualiti dan kamera depan 5MP. Anda boleh membeli Andromax EC di Blibli atau Lazada.

10. Smartfren Andromax ES

Smartfren Andromax Es

Akhir sekali, kali ini HP Smartfren 4G yang murah dikenali sebagai jenis Andromax ES. Andromax ES berharga sekitar 1 juta. Dalam pensijilannya, Andromax ES telah disokong oleh pemproses quad-core 1.2 GHz yang digabungkan dengan chipset Qualcomm Snapdragon 410.

Tidak cukup di sana, sistem operasi yang digunakan adalah Android OS v5.0 Lollipop yang dilengkapi dengan RAM 1GB. Untuk bahagian memori dalaman, Smartfren menyediakan ROM 8GB. Anda juga boleh meningkatkan memori luaran hingga 32GB.

Di bahagian kamera, Smartfren melengkapkan kamera belakang dengan resolusi 5MP dan kamera belakang beresolusi 3MP. Untuk kapasiti bateri, Andromax ES mempunyai kapasiti bateri 1500 mAh.

Nah, itulah 10 pilihan HP 4G Smartfren yang murah dan bagus yang disyorkan oleh Caris Signal. Di mana HP Smartfren kegemaran anda?