Niagahoster, Perkhidmatan Hosting Murah dan Berkualiti

Dalam era yang serba canggih dan pantas seperti sekarang, memiliki blog atau laman web telah menjadi kewajiban bagi semua orang. Oleh itu, tidak menghairankan bahawa saat ini terdapat banyak jenis laman web di internet, mulai dari laman web peribadi yang berisi pengalaman harian, hingga laman web tertentu untuk mempromosikan perniagaan.

Jadi, sukar untuk membuat laman web , bukan? Sudah tentu tidak, anda boleh menggunakan perkhidmatan hosting Niagahoster untuk membuat laman web, sama ada membuat laman web untuk perniagaan atau tujuan lain. Nah, mengapa mesti menjadi Niagahoster? Yang paling penting adalah kualiti dan harganya boleh dikatakan sangat berpatutan. Ingin mengetahui kelebihan lain? Teruskan membaca artikel ini hingga akhir, ya!

Apa itu Niagahoster?

niagahoster indonesia

Niagahoster adalah penyedia perkhidmatan web hosting dan domain yang sangat popular di Indonesia. Walau bagaimanapun, anda mesti mengetahui lebih daripada itu! Anda harus tahu bahawa Niagahoster mempunyai banyak kelebihan, dan ini juga alasan mengapa anda harus memilih Niagahoster.

Niagahoster sendiri adalah domain dan perkhidmatan hosting yang mempunyai pengalaman dan sokongan perkhidmatan yang baik. Sudah tentu ini menjadi kelebihan apabila anda mempertimbangkan untuk membuat web. Terutama bagi anda yang tidak biasa dengan hosting dan domain, maka dengan Niagahoster anda akan dipermudah dalam memilih hosting domain sesuai yang diperlukan.

Selain berpengalaman, yang paling penting ialah Niaghoster mempunyai harga yang murah. Inilah sebab utama bagi 351 pelanggan yang berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan oleh Niagahoster. Bagaimana tidak, harga hosting dan domain yang berpatutan dengan kualiti yang baik, akan membuat pelanggannya berpuas hati.

Bukan itu sahaja, malah rekod kepuasan pelanggan juga bernilai 9 dari 10 yang anda tahu. Anda juga perlu tahu, bahawa Niagahoster berada di bawah Hostinger Group di mana syarikat hosting sangat berpengalaman dengan melayani lebih dari 500 pelayan di dunia. Jadi, masih ragu-ragu memilih Niagahoster?

Kelebihan Menggunakan Niagahoster

Sekarang, kita sudah mengetahui tentang Niagahoster dan kelebihannya sekilas, sudah tiba masanya kita mengetahui dengan lebih terperinci mengenai kelebihan yang ditawarkan oleh Niagahoster untuk pelanggannya. Ingin tahu? Sekiranya demikian, anda boleh membaca penjelasan berikut:

1. Banyak Pilihan Pakej Hosting Murah

Apa itu Niagahoster

Sekiranya anda rasa anda perlu memiliki web hosting dan domain yang mahal, mungkin anda belum tahu Niagahoster. Kenapa? Anda perlu tahu bahawa Niagahoster menyediakan pelbagai pakej hosting murmer (murah).

Jadi, bukan hanya perniagaan modal yang dapat membeli perkhidmatan hosting, tetapi bagi anda yang masih memiliki perniagaan kecil juga dapat membuat web dengan hosting dan domain yang murah. Pakej termurah yang ditawarkan oleh Niagahoster adalah Pakej Bayi di mana anda hanya perlu membayar Rp 19.800 sebulan.

Namun, jika anda menginginkan layanan hosting untuk bisnis yang cukup besar, maka Anda juga dapat memilih Pakej Perniagaan dengan harga Rp. 91,800 / bulan. Dapat dilihat, betul, pakej yang ditawarkan oleh Niagahoster sangat murah dan berpatutan.

Terdapat juga paket cloud VPS di mana pakej ini ditujukan untuk pelanggan yang mempunyai laman web dengan trafik tinggi. Dengan pakej cloud VPS, perkhidmatan dan domain hosting anda akan lebih lancar walaupun trafik laman web anda sangat sesak. Jadi, pakej mana yang anda pilih?

2. Spesifikasi Terbaik dengan Masa Penggunaan 99.9%

Spesifikasi Terbaik dengan Masa Penggunaan 99%

Telah dikatakan sebelumnya, Niagahoster bukan sekadar perkhidmatan hosting yang hanya bergantung pada "murah". Sebabnya, Niagahoster sendiri mempunyai spesifikasi yang berkualiti dan cukup baik. Jadi, pelanggan tidak perlu risau tentang prestasi komputer pelayan di Niagahoster.

Bukan hanya spesifikasi yang memenuhi syarat, Niagahoster juga menjamin 99.9% waktu operasi, yang bermaksud pelayan akan sentiasa aktif atau dihidupkan. Oleh itu, sangat kecil kemungkinan web anda tidak dapat diakses.

Anda juga harus tahu bahawa Niagahoster menggunakan jenis hosting IIX, yang bermaksud bahawa lokasi pelayan berada di Indonesia, Indonesia Internet Exchange. Oleh kerana lokasi pelayan berada di Indonesia, akses dapat lebih cepat jika akses web Anda juga di Indonesia.

Satu lagi perkara istimewa ialah Niagahoster juga menghadirkan Pusat Data Hijau Tier-4 DCI Indonesia. Intinya adalah, pusat data yang digunakan oleh Niagahoster sudah berafiliasi dengan Equinix yang merupakan salah satu penyedia pusat data terbaik di dunia, anda tahu.

3. Lebar Jalur dan Ruang Cakera yang tidak terhad

Banyak Pilihan Pakej Hosting Murah

Murah tidak bermaksud murah, Niagahoster memang murah tetapi anda perlu tahu bahawa semua pakej yang anda pilih di Niagahoster menerapkan sistem lebar jalur yang tidak terhad  . Apakah maksudnya? Maksudnya, anda tidak perlu risau tentang had lebar jalur yang mengakses laman web anda. Jadi, tidak kira berapa banyak pengguna yang mengaksesnya, laman web anda akan tetap selamat dan tetap dapat diakses .

Selain itu, Niagahoster juga menawarkan kelebihan lain di mana pelanggannya dapat menikmati ruang simpanan atau ruang cakera tidak terhad! Walau bagaimanapun, ruang cakera  tanpa had  ini tidak berlaku untuk pengguna Pakej Bayi, kerana pakej ini hanya terhad kepada 500MB.

Sedikit maklumat juga, yang jarang sekali menyediakan perkhidmatan yang menawarkan kelebihan tanpa had untuk lebar jalur dan ruang cakera. Oleh itu, dengan polisi tanpa had ini, anda boleh mempertimbangkan untuk menggunakan perkhidmatan Niagahoster.

 4. Domain dan SSL percuma

Domain dan SSL percuma

Masih dengan kelebihan Niagahoster di mana perkhidmatan hosting ini menawarkan domain percuma juga SSL, yang keduanya membeli pakej pelajar, peribadi, dan perniagaan. Anda perlu tahu bahawa biasanya selain memerlukan hosting, anda juga perlu memiliki domain. Nah, Niagahoster menawarkan perkhidmatan hosting domain percuma, yang bermaksud anda dapat menjimatkan sekitar 100,000 rupiah .

Bukan hanya itu, anda juga akan mendapat SSL (Secure Socket Layer) secara percuma dari Niagahoster. SSL berfungsi untuk melindungi dan melindungi laman web anda dalam bentuk penyulitan data. Sedikit maklumat juga, biasanya untuk menambahkan SSL / HTPPS akan dikenakan biaya tambahan, tetapi itu tidak berlaku untuk Niagahoster!

5. Jaminan Keselamatan

Jaminan keselamatan

Jangan bimbang tentang yg ingin tahu penggodam menggodam laman web anda. Sebabnya, Niagahoster menjamin keselamatan tambahan dari serangan penggodam web. Nah, Niagahoster menggunakan keselamatan dari BitNinja Smart Server Security yang mampu melakukan Anti-Hacker, Anti-DDos Attack, juga Anti-Anti-Spammer.

6. Jaminan Wang dikembalikan tanpa syarat

Jaminan Pulangan Wang Tanpa Syarat

Jaminan sekiranya pelanggan Niagahoster tidak berpuas hati dengan perkhidmatan ini, anda boleh meminta bayaran balik tanpa syarat. Oleh itu, Niagahoster menawarkan jaminan pengembalian wang tanpa syarat untuk penggunaan 30 hari pertama jika salah satu kelebihan Niagahoster tidak dipenuhi.

7. Sokongan Teknikal 24 Jam

Sokongan Teknikal 24 jam

Sekiranya terdapat masalah dengan perkhidmatan hosting di Niagahoster, Niagahoster akan segera memperbaikinya untuk anda. Di samping itu, anda boleh melaporkan bila-bila masa selama 24 jam berturut-turut . Oleh itu, adakah pasti seberapa profesional Niagahoster?

Kemudahan mendapatkan bantuan dari Niagahoster adalah, anda boleh memintanya melalui Facebook Messanger. Jadi, laporan anda juga akan dihubungkan ke Facebook. Ini bermaksud anda tidak perlu repot-repot untuk mengakses laman Niagahoster kerana semuanya difasilitasi untuk memuaskan pelanggan.

Kini, dengan Niagahoster ini anda dapat memilih perkhidmatan hosting terbaik sesuai dengan keperluan setiap pengguna. Lebih-lebih lagi, dengan segudang kelebihan dan kelebihan yang ditawarkan oleh Niagahoster. Jadi, anda tidak perlu ragu-ragu lagi untuk memilih Niagahoster. Ayuh, segera buat laman web dengan perkhidmatan hosting murah dari Niagahoster!