10 Aplikasi untuk memuat turun lagu secara percuma di Android Mobile

Adakah yang lebih baik daripada mengalirkan lagu kegemaran kami secara percuma? Ya, ada begitu banyak aplikasi dan perkhidmatan yang menyediakan lagu untuk didengarkan secara percuma. Sebut saja Spotify, Rdio, Pandora, dan Youtube.

Jadi, bagaimana jika anda mahukan lebih daripada sekadar streaming muzik percuma? Kadang-kadang, kita juga mahu menyimpan lagu-lagu kegemaran di telefon pintar untuk didengar berulang kali. Ya, dengan memuat turun dan menyimpannya, kita dapat mendengarkannya setiap saat walaupun tidak ada sambungan internet.

Nah, beberapa aplikasi untuk memuat turun lagu melalui peranti Android ini boleh menjadi penyelesaian bagi anda yang ingin memuat turun lagu kegemaran anda dengan mudah. Beberapa aplikasi untuk memuat turun lagu ini boleh dimuat turun secara percuma di Play Store.

Namun, ingat bahawa lagu percuma yang biasanya anda muat turun secara percuma mungkin tidak mempunyai izin hak cipta dari pemilik atau pengedar lagu tersebut. Oleh itu, pastikan anda mempunyai kebenaran Cretive Commons atau Copyleft sebelum memuat turun MP3. Berikut adalah senarai aplikasi untuk memuat turun lagu melalui peranti berasaskan Android.

1. Muzik IndiHome

Muzik IndiHome

Aplikasi untuk memuat turun lagu yang satu ini memudahkan pengguna Android melakukan streaming dan memuat turun lagu secara sah. Terdapat sekitar dua juta lagu lama dan baru yang terdapat di IndiHome Music. Kualiti lagu yang terdapat dalam aplikasi ini setara dengan kualiti lagu dari CD asli.

Selain itu, IndiHome Music juga menyediakan fitur Mobile Karaoke, di mana anda dapat menyanyikan lagu-lagu kegemaran anda kapan saja dan di mana sahaja kerana aplikasi ini juga menyediakan lirik lagu tersebut. Antaramuka aplikasi ini direka sederhana dan mesra untuk memudahkan pengguna mengakses muzik kegemaran mereka tanpa kerumitan. Anda boleh mendapatkan Muzik IndiHome secara percuma di Google Play Store.

2. Spotify

Spotify

Dalam beberapa bulan terakhir, Spotify secara rasmi memasuki Indonesia. Kehadiran aplikasi ini disambut baik oleh pengguna Android di Indonesia. Kerana, Spotify adalah aplikasi streaming muzik yang sangat terkenal di seluruh dunia. Di samping itu, lagu-lagu yang terdapat di Spotify selalu terkini .

Spotify adalah aplikasi untuk streaming muzik, tetapi jika anda membeli kemudahan Premium dalam aplikasi ini, maka Anda dapat mengunduh musik favorit untuk didengarkan di luar talian. Untuk membeli kemudahan Premium ini, anda hanya perlu membayar 50 ribu rupiah sebulan. Selanjutnya, anda boleh memuat turun lagu kegemaran anda sebanyak mungkin. Spotify sendiri adalah aplikasi yang boleh dipasang secara percuma.

3. Muzik JOOX

Muzik JOOX

JOOX Music adalah pesaing dari Spotify, di mana aplikasi ini juga menyediakan kemudahan untuk streaming muzik dan memuat turun lagu untuk didengarkan di luar talian. Sama seperti Spotify, anda mesti terlebih dahulu membeli kemudahan VIP JOOX untuk memuat turun lagu di luar talian.

Harga untuk JOOX VIP adalah 25 ribu untuk 1 minggu, 49 ribu untuk 1 bulan, 139 ribu selama 3 bulan, 259 ribu selama 6 bulan, dan 509 ribu selama 12 bulan. Selain itu, dengan membeli VIP JOOX ini, anda dapat memainkan muzik sesuka hati, tanpa rawak , dan dapat mengalirkan muzik dengan kualiti yang jauh lebih baik. Sekarang, berminat memuat turun Muzik JOOX di telefon bimbit anda?

4. Pemuat turun Muzik Mp3 & Muat turun Muzik Percuma

Pemuat turun Muzik Mp3 & Muat turun Muzik Percuma

Seterusnya, kami mengesyorkan aplikasi Mp3 Music Downloader & Free Music Download. Sekiranya aplikasi inj mempunyai konsep yang serupa dengan JOOX dan Spotify. Di sini, anda boleh mendengar banyak lagu percuma  dalam talian. Tetapi, jika anda ingin mendengarkan lagu di  luar talian,  anda boleh memuat turun lagu kegemaran anda.

Untuk memuat turun lagu dalam aplikasi ini, anda tidak dikenakan sebarang kos atau percuma. Namun, anda harus memahami dengan iklan yang sering muncul, ya. Segera dapatkan aplikasi ini secara percuma di PlayStore melalui pautan ini.

5. Muat turun Muzik Mp3

Muat turun Muzik Mp3

Memuat turun lagu kegemaran tidak perlu lagi menyusahkan. PlayStore menawarkan pelbagai aplikasi untuk memuat turun lagu yang mudah, praktikal, dan juga percuma. Salah satu aplikasi yang disediakan ialah Muat turun Muzik Mp3. Sesuai dengan nama aplikasinya, tentu saja Download Mp3 Music menyediakan berbagai jenis musik dan lagu.

Anda tidak perlu risau tentang masalah kualiti lagu, artikel Muat turun Muzik Mp3 menjamin kualiti suara yang tinggi dan juga pasti memuaskan. Adakah anda ingin memuat turun lagu kegemaran anda dalam Muat turun Muzik Mp3? Cukup klik di sini dan muat turun aplikasinya dengan segera.

6. LAGU

Dengan senang hati

Tidak banyak pengguna Android yang mengetahui mengenai aplikasi yang satu ini. SONGily adalah aplikasi sederhana yang dapat digunakan untuk memuat turun lagu kegemaran anda. Antaramuka yang mudah dan proses muat turun yang mudah menjadikan SONG mendapat banyak respons positif dari pengguna Android.

Selain itu, kapasiti memori yang diperlukan oleh aplikasi ini tidak terlalu banyak, kerana SONGily hanya bersaiz 3.7 MB. Anda boleh memasang secara LAGU secara percuma melalui Google Play Store. Aplikasi ini telah mendapat penilaian 4.1 bintang, ini membuktikan bahawa aplikasi ini cukup patut dicuba.

7. 4kongsi

4kongsi

Selain memuat turun video dan gambar, aplikasi 4shared juga dapat digunakan sebagai wadah untuk memuat turun lagu-lagu kegemaran anda. Cara memuat turun lagu di 4shared juga diklasifikasikan sebagai sangat mudah. Pada mulanya, anda boleh memuat turun aplikasi 4shared.

Kemudian, anda boleh memasukkan identiti anda menggunakan akaun Facebook atau Gmail. Selepas itu, anda dapat segera mencari lagu yang ingin anda muat turun. Kemudian, klik  muat turun  untuk lagu yang ingin anda simpan. 4shared juga menawarkan pelbagai kapasiti lagu yang ingin anda muat turun 

8. RockMyRun

RockMyRun

Aplikasi ini memudahkan anda memuat turun lagu untuk didengarkan di luar talian . RockMyRun menyediakan senarai main dari beberapa DJ rawak dan runut bunyi yang tepat untuk menemani aktiviti sukan anda.

Aplikasi ini juga sangat sesuai untuk anda yang ingin mendengar muzik semasa anda bersenam. Anda boleh menyesuaikan tahap BPM lagu yang didengarkan dengan degupan jantung anda. RockMyRun mempunyai penapis yang dapat menyesuaikan senarai main lagu terbaik untuk anda dengarkan ketika anda bersenam.

Ciri myBeat dapat menukar lagu secara automatik sesuai dengan keadaan anda sekarang. Terdapat pelbagai senarai main lagu dari DJ terkenal yang bersedia menjadikan aktiviti sukan anda lebih menarik dan menyeronokkan. Sila muat turun aplikasi secara percuma di sini.

9. Muzik Google Play

Muzik Google Play

Dari namanya sahaja anda pasti dapat meneka bahawa aplikasi ini masih berkaitan dengan Play Store. Ya, Muzik Google Play adalah aplikasi andalan semua peranti berasaskan Android untuk memuat turun lagu kegemaran anda.

Pada pandangan pertama aplikasi ini serupa tetapi tidak sama dengan iTunes Apple. Dengan aplikasi ini, anda juga dapat memuat naik musik anda sendiri untuk didengarkan pada perangkat Android. Muzik Google Play menyediakan akses ke lebih daripada 30 juta lagu.

Permohonan yang dibuat oleh Google Inc. Ini telah dimuat turun selama 5 juta kali oleh pengguna Android. Beberapa ulasan di halaman aplikasi ini juga menunjukkan bahawa pengguna merasa puas ketika menggunakan Muzik Google Play untuk memuat turun lagu-lagu kegemaran mereka. Sebilangan ulasan juga mengatakan bahawa aplikasi ini ringkas dan sangat senang digunakan .

10. Pengurus Muat turun Lanjutan

aplikasi untuk memuat turun lagu Pengurus Muat turun Lanjutan

Aplikasi ini membolehkan anda memuat turun tiga lagu sekaligus, baik dalam format MP3 dan MP4. Advanced Download Manager juga menyediakan tetapan yang berbeza untuk setiap lagu yang anda muat turun.

Anda juga dapat menetapkan kelajuan muat turun yang akan digunakan sehingga tidak menghabiskan terlalu banyak lebar jalur . Penyesuaian kelajuan muat turun ini jarang dijumpai di beberapa aplikasi muat turun muzik lain. Multi-threading ciri membantu untuk mempercepatkan proses memuat turun lagu-lagu.

Semasa memuat turun lagu dengan Pengurus Muat Turun Lanjutan, layar alat anda akan memaparkan proses muat turun yang sedang berjalan. Apabila muat turun selesai, anda akan mendapat isyarat melalui nada atau getaran.

Semua fail yang dimuat turun akan disimpan dalam memori luaran peranti. Aplikasi ini, yang telah dikembangkan oleh DimonVideo, telah dimuat turun 50 juta kali oleh pengguna Android. Sila muat turun aplikasi melalui Google Play Store di sini.

11. Anghami

Anghami

Aplikasi yang menyediakan pelbagai lagu antarabangsa sememangnya biasa. Aplikasi ini sangat luar biasa kerana menyediakan pelbagai jenis muzik dari Timur Tengah. Anghami pastinya merupakan jalan penyelesaian untuk peminat muzik Arab dan setakat ini sukar untuk memuat turun di internet. Dalam bahasa Arab sendiri, Anghami adalah perkhidmatan yang serupa dengan Muzik Google Play.

Tidak hanya menyediakan lagu-lagu Arab, Anghami juga menyediakan beberapa lagu antarabangsa. Aplikasi ini juga telah disokong dengan fitur audio dari Dolby yang memberikan pengalaman yang berbeza ketika mendengar muzik. Dengan aplikasi ini anda dapat membuat senarai main lagu-lagu kegemaran anda dan mendengarkannya di mana sahaja dan kapan saja.

The Senarai harga untuk menjadi pelanggan Anghami adalah $ 0.99 / bulan untuk memuat turun 20 lagu, $ 4.99 / bulan untuk tanpa had muat turun lagu , dan $ 59,99 untuk memuat turun lagu-lagu unlimitedly untuk 15 bulan penuh.

Aplikasi ini, yang telah dimuat turun 50 juta kali oleh pengguna Android, juga membolehkan anda berkongsi senarai main melalui Instagram, WhatsApp, Twitter dan Facebook! Sila cuba aplikasi dengan memuat turunnya di pautan ini.

12. Muat turun Muzik Mp3

Muat turun Muzik Mp3

Muat turun Muzik Mp3 menyediakan pelbagai lagu dengan pelbagai  genre  dan negara, sangat lengkap. Di samping itu, Mp3 Music Download menawarkan kemudahan  memuat turun  lagu dengan hanya satu klik. Sebenarnya, anda dapat dengan mudah mencari lagu yang ingin anda muat turun,  sama ada mencarinya berdasarkan  senarai  artis, tajuk, atau  genre .

Terdapat lebih banyak perkara menarik dalam Muat turun Muzik Mp3, iaitu  Ringtone Maker. Ya, dengan lagu dalam Muat turun Muzik Mp3, anda dapat menjadikan lagu tersebut sebagai nada dering  anda  . Tidak perlu risau tentang kapasiti, kerana Muat turun Muzik Mp3 hanya memerlukan 5.8MB ruang. Berminat? Boleh  dimuat turun  di sini.

Sekarang, koleksi aplikasi muat turun lagu ini dapat menjadi penyelesaian bagi anda yang ingin memuat turun lagu kegemaran anda terus dari telefon pintar atau tablet anda. Aplikasi untuk memuat turun lagu sangat mudah bagi anda untuk menyimpan lagu kegemaran anda dalam alat .

Oh, ya,  jika anda memerlukan cadangan untuk mendengar muzik dalam talian, anda boleh segera menyemak senarai aplikasi penuh dalam artikel ini. Saya harap ini dapat membantu!