15 Permainan yang Tidak Membosankan untuk Dimainkan di Android

Apa yang biasa anda lakukan sekiranya anda bosan? Adakah anda sibuk memeriksa media sosial atau memilih untuk bermain permainan di telefon pintar? Ya, permainan memang merupakan pilihan yang tepat untuk membuang masa. Namun, beberapa permainan terasa membosankan jika dimainkan berulang kali. Anda memerlukan permainan yang tidak membosankan walaupun telah dimainkan berulang kali.

Untuk memenuhi keperluan anda untuk permainan yang menarik dan menyeronokkan, ia telah merangkum 15 permainan yang tidak membosankan untuk dimainkan di telefon pintar Android anda. Ayuh , segera muat turun permainan ini dan mainkan apabila anda bosan!

1. Mobile Legends: Bang Bang

Legenda Mudah Alih

Mobile Legends: Bang Bang terbukti menjadi salah satu permainan yang tidak membosankan untuk dimainkan di Android. Kerana, sekarang Mobile Legends: Bang Bang mempunyai banyak pemain, terutama orang muda. Permainan ini adalah salah satu permainan dalam talian yang paling popular yang boleh anda mainkan di Android.

Dalam permainan, pemain dapat melawan musuh bersama rakan. Anda boleh membentuk kumpulan atau klan yang  disebut  untuk berkumpul dengan  klan  lain. Mobile Legends: Bang Bang menyokong pertempuran 5 melawan 5. Juga, Mobile Legends: Bang Bang menghadirkan wira yang sangat hebat. Adakah anda mahu mencubanya? Muat turun permainan di sini.

2. Helix Jump

Helix Jump

Satu permainan yang tidak akan membosankan pemain adalah Helix Jump. Permainan yang dikembangkan oleh  pengembang  VOODOO menyajikan permainan di mana anda harus menarik bola ke bawah. Tetapi, tentu ada rintangan dan rintangan yang ada di depan.

Anda mesti melewati blok berputar di tiang. Bola yang anda dribbling mesti melalui jurang antara blok. Juga, jika bola mencapai warna tertentu di blok, bola akan hancur dan anda dinyatakan  tamat. Ingin mencuba bermain? Muat turun permainan di sini.

3. slither.io

permainan ular slither.io

Permainan Slither.io adalah permainan ular di mana anda boleh bermain dalam talian. Oleh itu, anda harus menjaga ular itu hidup dan jangan memukul ular pemain lain. Sekiranya anda memukul ular pemain lain, ular anda akan meletup dan dinyatakan  tamat permainan. Sebaliknya jika ada ular pemain lain yang memukul ular anda, maka ular yang memukul akan meletup.

4. Bola Cinta

Bola Cinta

Nah, jika permainan yang satu ini anda mesti membuat dua bola bersama-sama. Jadi, dalam permainan ini terdapat dua bola, iaitu biru dan merah jambu. Kedua-dua bola itu berjauhan, oleh itu pemain ditugaskan untuk menarik garisan supaya bola bergolek dan tidak lagi terpisah. Permainan ini sangat lucu,  bukan ? Jom muat turun di sini.

5. Bangkit

bangun

Ingin bermain permainan yang tidak membosankan tetapi mencabar? Penyelesaian yang tepat jika anda bermain permainan Rise Up. Ini adalah permainan percuma di mana pemain akan dicabar untuk mengelakkan belon tidak pecah. Anda harus berhati-hati dengan pelbagai rintangan dan rintangan.

Tugas utama selain menjaga belon, anda mesti membawa belon terbang setinggi dan sejauh mungkin. Walaupun kedengarannya sederhana, tetapi sebenarnya permainan Rise Up juga cukup untuk membuat para pemain teruja. Ingin tahu? Boleh dapatkan permainan di sini.

6. Raja Ludo

Raja Ludo

Sekiranya anda ingin bermain permainan ringan yang menyeronokkan dan tidak membosankan, Ludo King boleh menjadi pilihan terbaik untuk anda. Kerana permainan yang mendapat lebih dari 800,000 kali muat turun sangat menarik dan menarik untuk dimainkan dengan rakan anda.

Ludo King menggunakan konsep permainan Ludo seperti biasa. Apa yang menarik Ludo King adalah tempat anda boleh mengajak rakan bermain bersama. Bukan hanya bermain, di sini anda boleh bermain sambil berbual dengan pemain lain. Ludo King tidak akan diperkosa jika dimainkan dengan rakan sekerja. Main Ludo King di sini.

7. BARIS Mari Kaya

LINE Mari Kaya

Mungkin anda sudah biasa dengan permainan yang satu ini. LINE Let's Get Rich juga merupakan salah satu permainan paling popular. Seperti yang anda ketahui, LINE Let's Get Rich adalah permainan yang mengambil konsep permainan monopoli. Permainan LINE Let's Get Rich boleh dikatakan menyeronokkan dan mengasyikkan.

Jadi, LINE Let's Get Rich boleh menjadi salah satu permainan pilihan untuk menghilangkan kebosanan. Di sini anda akan bertanding siapa yang terbaik dalam bermain monopoli. Anda boleh memainkannya dengan peraturan permainan monopoli secara umum. Hati-hati agar tidak kehabisan wang. Muat turun permainan di sini.

8. Tanah Bad

Tanah Badar

Senarai permainan yang tidak membosankan bermula dengan Badland, yang merupakan permainan pengembaraan kecil yang memerlukan pemain meneroka hutan yang lebat. Walaupun hutan kelihatan cantik, ada yang tidak kena dengan hutan. Pemain mesti mengawal salah seorang penghuni hutan untuk mengetahui apa yang berlaku.

Namun, ini tidak mudah kerana pemain mesti melalui perangkap dan rintangan yang berimaginasi. Permainan inovatif berasaskan fizik ini juga disokong oleh grafik dan audio yang hebat. Badland boleh dimuat turun secara percuma melalui Google Play Store.

9. Jatuhkan7

Drop7 permainan yang tidak membosankan

Jenis permainan apa yang sesuai untuk menghilangkan kebosanan? Sudah tentu permainan jenis teka-teki, bukan ? Drop7 adalah permainan teka-teki yang akan menghipnotis dan memberikan anda cabaran yang mudah tetapi sangat menarik untuk diselesaikan. Tugas pemain adalah menjatuhkan cakera ke dalam kotak grid 7 × 7, kemudian bersihkan cakera apabila bilangan cakera sepadan dengan lajur atau baris.

Permainan ini bukan berbilang pemain, tetapi ada Papan Kulit yang boleh anda gunakan untuk melihat skor rakan anda atau pemain lain dari seluruh dunia. Buktikan bahawa anda adalah master Drop7 dengan memuat turun dan memainkan permainan ini dengan segera!

10. Teka-teki & Naga

Teka-teki & Naga

Puzzle & Dragons adalah permainan yang agak unik kerana melibatkan teka-teki dengan monster yang bertarung. Permainan ini sebenarnya agak santai kerana pemain hanya perlu menyiapkan pasukan monster di penjara untuk menghadapi cabaran musuh. Terdapat lebih daripada 2,000 raksasa unik yang dapat anda kumpulkan untuk membentuk pasukan. Monster akan berkembang menjadi bentuk baru yang pastinya lebih kuat.

Sementara itu, permainan ini juga melibatkan teka-teki, di mana pemain harus mencocokkan tiga bola dengan warna dan bentuk yang sama. Puzzle & Dragons juga menyediakan mod berbilang pemain supaya pemain dapat berhubung dengan rakan untuk bersama-sama membina pasukan monster yang lebih kuat.

11. Titik

Titik

Ringkas, menarik dan percuma. Itu adalah kata-kata yang tepat untuk menggambarkan Titik. Permainan yang tidak membosankan yang boleh dimainkan pada telefon pintar atau tablet Android anda. Tugas pemain dalam permainan ini sangat mudah , pemain mesti menghubungkan satu titik dengan warna yang sama untuk membuat segi empat, bukan bulatan.

Reka bentuknya sangat minimalis dan disokong dengan muzik santai, jadi anda pasti akan menikmati permainan ini. Untuk lebih mencabar, mainkan Titik dalam mod berbilang pemain di Facebook atau Twitter. Titik boleh dimuat turun secara percuma melalui Play Store sekarang.

12. Osmos

Osmos

Ini adalah permainan berasaskan fizik yang sangat menarik untuk dicuba. Pemain akan bertindak sebagai galaksi mote yang bertahan dengan menyerap organisma kecil. Yang perlu anda lakukan di Osmos adalah bertahan, tetapi anda juga perlu mencari pemangsa yang lebih besar.

Dengan runut bunyi yang menarik, anda harus menggunakan alat dengar semasa bermain permainan ini. Osmos adalah sejenis permainan kasual, tetapi dapat menghilangkan kebosanan. Permainan arcade ini dijual di Play Store dengan harga IDR 44,000.

13. Berkilau

Berkilau

Masih ingat dengan Zuma? Permainan legenda sememangnya sangat pesat dan menarik untuk dimainkan walaupun plotnya nampak sangat sederhana. Sekarang, ada juga permainan jenis Zuma yang dapat dimainkan di telefon Android anda, yaitu Sparkle.

Cara bermain permainan ini hampir sama dengan Zuma, di mana pemain mesti menembak bola ke arah bola dengan warna yang sama. Padankan 3 bola sehingga dapat menghilang dan memberi lebih banyak ruang kepada anda untuk mengelakkan permainan berakhir . Sesiapa sahaja akan bersetuju sekiranya kami menamakan Sparkle sebagai permainan yang tepat untuk membunuh masa di mana sahaja.

14. Terraria

Terraria

Masalah grafik, Terraria mungkin salah satu permainan Android yang tidak menawarkan grafik yang menakjubkan. Namun, anda boleh mencuba permainan ini untuk mengelakkan bosa. Di dalam Terraria, pemain akan menjelajahi pulau-pulau yang terapung di langit dan terlibat dalam pertempuran dengan bos jahat ketika dalam perjalanan.

Dengan kata lain, tugas pemain hanya untuk membimbing watak untuk melompat, menggali, menjelajahi gua yang menyeramkan, menggali lagi, dan membina rumah baru. Terarria boleh didapati secara percuma di Google Play Store.

15. Lumba Mendaki Bukit

Perlumbaan pendakian bukit

Pemain akan melakonkan watak Newton Bill, pakar trek bukit. Dalam Hill Climb Racing ini, Bill tidak akan berhenti sebelum dia dapat menakluki bukit tertinggi di bulan.

Cabaran persekitaran sepanjang permainan ini dapat dihadapi dengan pelbagai jenis kereta yang berbeza. Namun, ketika membimbing Bill sampai ke bukit tertinggi, anda mesti berwaspada kerana kereta lama ini sering kehabisan bahan bakar.

Dengan 10 permainan yang tidak membosankan, masa yang lama tidak akan terasa. Anda boleh bermain permainan terpilih di Android semasa anda menunggu atau hanya menghabiskan masa lapang. Sekarang, adakah anda mempunyai cadangan untuk permainan Android lain yang tidak membosankan? Ayuh , kongsi dengan kami di ruangan komen.