10 Permainan seperti PUBG yang Tidak Kurang Menyeronokkan di Android

Siapa yang tidak kenal PUBG? PUBG atau PlayerUnknown's BattleGround adalah permainan  yang digemari ramai orang.  Permainan  yang dilancarkan pada tahun 2017 dan diedarkan melalui Steam sangat popular. Populariti permainan ini meningkat setelah muncul di gedung aplikasi Android dan iOS dengan nama PUBG Mobile.

Menurut Wikipedia, PUBG pada mulanya dilancarkan di Steam melalui  program beta akses awal , sebelum akhirnya diluncurkan dalam versi penuh pada bulan Disember 2017. Kemudian pada tahun 2018, versi Android dan iOS secara rasmi dilancarkan dan dijuluki permainan terlaris sepanjang masa dengan pencapaian penjualan yang mencecah lima puluh juta sebulan pada bulan Jun 2018.

Wabah PUBG di kalangan pencinta permainan  menjadikan pembangun berminat untuk melancarkan permainan yang serupa dengan PUBG itu sendiri. Ya, ada banyak permainan battle royale lain yang serupa dengan konsep yang dipromosikan oleh PUBG di luar sana.

Bagi anda yang ingin tahu  permainan  apa yang serupa dengan PUBG Mobile, anda boleh mencuba memainkan beberapa alternatif permainan  PUBG yang terdapat pada peranti Android berikut.

1. Peraturan Hidup

PERATURAN PENGAMBILAN

Nah, satu permainan  yang mesti anda mainkan adalah Rules of Survival (RoS). Permainan ini mempunyai tiga pilihan mod permainan: mod solo, mod duo dan skuad . Pada awal permainan, akan ada tutorial cepat yang diberikan sehingga Anda tidak kesulitan bermain permainan yang dibuat oleh NetEast Inc. ini.

Rules of Survival mempunyai peta besar yang membolehkan 120 pemain menyertai medan perang. Permainan ini juga membolehkan pemain menerokai medan perang dalam bentuk pulau terbengkalai yang besar dengan alat pengangkutan seperti trak, motosikal atau belayar di perairan dengan kapal moto . Menarik bukan? Sila muat turun permainan di sini.

2. Tanah Harapan: Berjuang Untuk Hidup

Permainan seperti PUBG Land Hopeless

Tambahan pula , permainan android yang serupa dengan PUBG adalah Hopeless Land: Fight For Survival. Permainan ini boleh memuatkan 121 pemain dalam satu masa. Para pemain diharuskan untuk terus hidup dan bertahan di pulau gurun yang sangat mematikan. Mirip dengan Rules of Survival , Hopeless Land: Fight For Survival mempunyai pelbagai jenis peralatan pengangkutan, dari kereta ke kereta kebal .

Senjata yang dapat digunakan dalam permainan ini hampir sama dengan permainan battle royale yang lain , tetapi juga beragam. Mulai dari AK, SMG hingga bom tangan dan bom asap . Hopeless Land: Fight For Survival juga boleh dimainkan dalam tiga mod  permainan iaitu solo, duo dan juga mod skuad . Ingin tahu? Hanya memuat turun permainan di sini.

3. Pisau Keluar

Pisau Keluar

Selain Rules of Survival atau ROS , NetEase.Inc juga melancarkan permainan gaya PUBG yang bertajuk Knives Out . Anda boleh menyertai 100 pemain lain di medan perang. Permainan ini menghendaki semua pemain menjelajah bangunan untuk mencari pelbagai jenis senjata hingga dadah. Hampir sama dengan permainan seperti PUBG yang lain, Knives Out juga membolehkan pemain menggunakan trak tentera sebagai alat pengangkutan.

Menurut techworm.net, Knives Out adalah salah satu permainan android gaya PUBG yang mempunyai kualiti grafik yang tinggi tetapi tetap lancar ketika dimainkan. Ingin mencuba? Klik pada pautan ini untuk memuat turun permainan- dia.

4. Garena Bebas Api - Winterlands

Garena Bebas Api

Garena Free Fire - Winterlands adalah permainan yang dilancarkan oleh Garena yang sebelumnya melancarkan Point Blank dan Arena of Valor. Di Garena Free Fire - Winterlands, sebanyak 49 pemain boleh bergabung untuk bermain dalam satu masa. Pemain diberi masa sekitar 10 minit untuk menyelesaikan permainan. Di samping itu, dalam permainan ini anda boleh bermain dalam mod skuad yang membolehkan empat pemain menyertai pasukan.

Menurut Techworm.net, apa yang unik dari permainan ini adalah  mod race death  yang membolehkan dua pemain dalam satu pasukan bergabung untuk melarikan diri dari musuh menggunakan kenderaan yang ada. Berminat? Muat turun permainan di sini.

5. Titik Kosong: Teguran

Titik Blank Strike

Rasanya tidak lengkap jika anda tidak memasukkan permainan Point Blank: Menyerang ke dalam  senarai. Ya, anda boleh bermain Point Blank: Strike dengan rasa cabaran yang lebih kuat kerana Point Blank: Strike kini hadir dalam  mode bertahan. Dalam mod ini, anda akan dicabar untuk bertahan dan tidak mati terlebih dahulu.

Anda mesti sentiasa peka dengan pergerakan musuh. Oh ya,  musuh di Point Blank: Strike bukan AI tetapi Point Blank: Pemain menyerang dari seluruh dunia. Sekiranya anda ingin menjadi pemenang, maka bertahan hingga akhir adalah satu-satunya jalan. Mari bermain permainan di sini.

6. Medan Perang Survival Tentera Darat US WW2

WW2 US Battleground Survival Battleground

WW2 US Army Commando Survival Battleground adalah salah satu permainan yang kami cadangkan dengan model permainan yang serupa dengan PUBG. Dalam permainan, anda akan dibuang ke lokasi yang tidak diketahui dan penuh dengan musuh. Untuk memenanginya, anda mesti bertahan agar tidak ditembak oleh pemain WW2 US Army Commando Survival Battleground.

Apa yang menarik dari permainan ini adalah  suasana  perang dunia, jadi semuanya terasa seperti kembali ke era perang dunia 2. Di samping itu, anda juga boleh memilih untuk bermain dengan dua sudut pandangan yang berbeza, iaitu TPS ( orang ketiga ) atau FPS ( orang pertama ). Mahu main? Dapatkan permainan dengan segera di sini.

7. Grand Battle Royale

Grand Battle Royale

Sekiranya anda ingin mencuba keseronokan bermain PUBG dalam gaya Minecraft , Grand Battle Royale sangat sesuai untuk anda. Ya, permainan ini cukup unik kerana watak-watak di dalamnya berbentuk lego . Tetapi tidak membuat kesilapan, walaupun ia kelihatan lucu dan comel, ini permainan boleh dikatakan yang cukup menarik permainan untuk bermain.

Pemain secara bebas boleh memilih pelbagai jenis senjata mulai dari senapang mesin, senapang serangan hingga pedang logam. Menarik kan? Muat turun permainan  di sini!

8. Survival Besar

Survival Besar

Permainan  seterusnya adalah Vast Survival. Permainan ini boleh memuatkan sehingga 26 pemain pada masa yang sama. Menariknya, anda boleh bergabung dengan pemain lain yang menggunakan sistem operasi berbeza iaitu iO.

Yup, Vast Survival adalah permainan yang termasuk dalam kategori cross-platform . Di samping itu, Vast Survival juga mempunyai peta dunia yang cukup besar, yang jaraknya sekitar 100 km menjadikan anda puas menerokai peta dunianya yang indah .

Betul , tapi ingat, permainan ini adalah permainan bertahan yang pastinya memerlukan pemain bertahan dengan pelbagai cabaran yang mesti dihadapi. Berminat untuk bermain? Sila muat turun Vast Survival di sini.

9. Kelangsungan Hidup Hitam

Kelangsungan Hidup Hitam

Black Survival adalah permainan PUBG lain yang mesti anda cuba, terutamanya untuk anda yang gemarkan anime atau manga. Kenapa? Watak yang anda mainkan di sini berbentuk seperti watak anime atau manga.

Walaupun tidak memiliki dunia terbuka seperti kebanyakan permainan PUBG, menurut techworm.net, Black Survival memiliki peta yang cukup luas untuk diterokai dan termasuk dalam kategori main peranan strategi (RPG) masa nyata . Mahu? Anda hanya perlu memuat turunnya di sini.

10. Pertempuran Ops Royal Strike

Battle Ops Royal Strike

Adakah anda peminat Counter Strike ? Pasti anda akan merasa seperti berada di rumah dengan permainan yang satu ini : Battle Ops Royal Strike. Permainan ini mempunyai keunikan tersendiri, senjata yang digunakan di dalamnya serupa dengan yang ada dalam permainan Counter Strike .

Pemain diberi masa 20 minit untuk menyelesaikan permainan . Mereka yang berjaya membunuh musuh akan diberi satu mata. Pasukan yang mengumpulkan mata terbanyak akan diisytiharkan sebagai pemenang. Nah, permainan ini boleh menjadi alternatif bagi anda yang ingin merasakan sensasi bermain PUBG dengan senjata khas permainan FPS yang popular pada zamannya. Cuba permainan di sini.

11. Serangan Peluru

Serangan Peluru

Seterusnya , terdapat Bullet Strik e. Permainan  ini mempunyai kualiti grafik yang cukup bagus. Hampir sama dengan permainan dalam gaya PUBG lain, Bullet Strike memerlukan pemain bertahan di medan perang dengan pelbagai ancaman.

Tetapi tenang, permainan ini mempunyai banyak pilihan senjata yang dapat digunakan di medan perang. Bermula dari pistol hingga penembak tepat . Berani mencuba? Klik pautan ini untuk memuat turun Bullet Strike.

12. Kubah Kiamat

Kubah Kiamat

Akhirnya, terdapat Dome of Doom . JalanTikus mengesyorkan permainan ini untuk anda yang ingin bermain permainan serupa dengan PUBG tanpa sambungan internet, aka offline . Selain dapat dimainkan di luar talian , permainan yang dibuat oleh Naxeex Studio ini juga mempunyai ukuran yang cukup kecil dan hanya memerlukan 1GB RAM

Tidak teruk , di sini. Dome of Doom boleh menjadi pilihan terbaik bagi anda yang ingin bermain PUBG tanpa bimbang kehabisan kuota internet. Sila muat turun  Dome of Doom  di sini.

Permainan gaya PUBG sangat sesuai untuk dimainkan oleh budak lelaki, jika anda mencari cadangan permainan lain, baca artikel ini: 10 Permainan Anak Lelaki Terbaik dan Paling Menyeronokkan di Android.

Itulah 10 permainan seperti PUBG yang tidak kurang menarik untuk dimainkan. Semua permainan di atas boleh menjadi alternatif untuk bermain PUBG melalui telefon bimbit berasaskan android pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Berminat untuk mencuba? Sila muat turun permainan melalui pautan yang disediakan.