Pemindahan Kredit Indosat yang mudah dengan Samsung Galaxy A8

Setelah berjaya mengeluarkan pelbagai telefon pintar canggih, Samsung kini memfokuskan pada inovasi kamera. Ini direalisasikan melalui produk terbarunya - Samsung Galaxy A8. Telefon pintar ini pertama kali dilancarkan pada akhir Disember 2017.

Agaknya, inovasi Samsung kali ini berjaya menjadikan generasi Millennial kagum. Terbukti, acara Pelancaran Pengguna di Jakarta pada Januari 2018, berjaya menarik minat pembeli. Terutama, dari pihak Millennials yang menggunakan masa untuk membeli output perdana Samsung.

Adakah Samsung Galaxy A8 telah tiba di bandar anda? Sekiranya tidak, tunggu kehadirannya sambil menyiapkan anggaran sekitar Rp. 6 juta.

Bagi kad SIM, peranti ini sesuai dengan mana-mana pengendali, termasuk Indosat. Oleh itu, anda masih dapat menikmati pelbagai perkhidmatan, terutamanya pemindahan kredit Indosat. Sekiranya anda tidak mengetahui kaedah pemindahan nadi Indosat yang sah, anda dapat melihat caranya di laman web Traveloka.

1. Mempunyai Dwi Kamera

Samsung Galaxy A8 - jalantikus.com Samsung Galaxy A8 - jalantikus.com

Buat pertama kalinya, Samsung membenamkan dua kamera di bahagian depan. Diklaim sebagai setara dengan kapal induk telefon pintar, Samsung Galaxy A8 menunjukkan kemampuannya untuk menangkap gambar selfie. Tidak hanya dilengkapi dengan dual 16 MP + 8 MP, kamera ini juga mempunyai ciri Wide Selfie.

Kewujudan ciri-ciri ini menjadikan tangkapan kamera lebih fokus dan dapat mengesan wajah secara automatik. Tidak ketinggalan, ciri Quick Launch menjadikan selfie lebih mudah. Cukup dengan menekan ikon Laman Utama dua kali, kamera segera muncul.

2. Reka Bentuk Elegan yang Berpakaian Logam

Samsung Galaxy A8 - cdn.pocket-lint.com Samsung Galaxy A8 - cdn.pocket-lint.com

Tersedia dalam empat pilihan warna, badan Samsung Galaxy A8 kelihatan elegan dengan pembalut logam. Kombinasi gaya terkini dan model anggun, menjadikan telefon pintar ini memburu generasi Millenials.

Ketebalan badan hanya 8.4 mm dengan ketinggian 149.2 mm. Manakala lebarnya sekitar 70.6 mm. Bahagian depan dan belakang badan dibalut dengan bingkai aluminium dan pelindung kaca Gorilla.

3. Bateri Kuat

Samsung Galaxy A8 - infoje.com Samsung Galaxy A8 - infoje.com

Walaupun kelihatan langsing, bateri Samsung cukup kuat. Dengan kapasitas 3050 mAh, Anda tidak perlu risau kehabisan kuasa ketika membuka banyak aplikasi. Di samping itu, teknologi pengecasan pantas menjadikan pengisian bateri lebih cepat.

Anda juga boleh membuat panggilan lebih lama menggunakan telefon pintar ini. Lalu, apa sebabnya jika talian telefon terputus secara tiba-tiba? Mungkin, kredit tidak cukup di telefon bimbit. Oleh itu, daripada mengganggu anda pergi ke kaunter, lebih baik membeli kredit di ejen dalam talian, seperti Traveloka. Atau minta rakan memindahkan denyutan Indosat supaya lebih cepat.

4. Dilengkapi dengan Hybrid SIM Tray

Samsung Galaxy A8 - amazonaws.com Samsung Galaxy A8 - amazonaws.com

Galaxy A8 disajikan dengan model slot hibrid. Reka bentuk ini membolehkan kad SIM 2 "hitchhike" di slot microSD. Oleh itu, anda perlu memilih antara menggunakan kad SIM 2 atau kad microSD.

Bagi mereka yang lebih suka menggunakan kad SIM, ini tidak menjadi masalah. Namun, pengguna dua kad, sering dilema dengan teknologi hibrid ini. Kerana kad memori diperlukan sebagai penyimpanan data, terutama multimedia.

Untuk mengatasi masalah ini , Samsung akhirnya melengkapkan Galaxy A8 dengan 64 GB. Kapasiti super besar ini dimaksudkan sebagai pengganti jika anda tidak mempunyai kad memori.

5. Landasan Super Advanced Kitchen

Samsung Galaxy A8

Samsung melengkapkan CPU Galaxy A8 dengan chipset Exynos 7885 Octa dan pemproses Octa Core. Teknologi ini menyokong kelajuan 1.8 GHz hingga 1.3 Hz. Oleh itu, pengguna dapat membuka pelbagai aplikasi, melayari, memanggil, atau mendengarkan muzik mengikut isi hati mereka tanpa rasa takut memuatkan lama.

6. Sistem Pengendalian Berkelayakan

Samsung Galaxy A8 - aws-dist.brta.in Samsung Galaxy A8 - aws-dist.brta.in

Ciri Galaxy A8 lebih sempurna dengan sistem operasi Nougat yang dikeluarkan oleh Google. OS ini disematkan khas untuk output Android mewah pada tahun 2018.

Berbanding dengan Marshmallow OS, Nougat mempunyai ciri yang lebih menarik. Sebagai contoh, mempunyai ciri Project Stelve, Night Mode, dan Virtual Reality (VR). Ketiga-tiga mereka didakwa dapat meningkatkan prestasi telefon pintar.

7. Sokong Rangkaian 4G

Samsung Galaxy A8 - duniagadget.com (1)

Samsung Galaxy A8 - duniagadget.com

Urusan penyambungan, Samsung Galaxy A8 sudah pasti. Pengguna dapat mengakses seluruh rangkaian dari telefon pintar ini, termasuk tahap 4G. Selain itu, ia juga dilengkapi Bluetooth dan NFC.

8. Perlindungan Berganda daripada Air dan Debu

Samsung Galaxy A8 - duniagadget.com (2) Samsung Galaxy A8 - duniagadget.com

Adakah anda pernah mendengar mengenai teknologi IP68? Untuk semua produknya, Samsung sering mendapat pensijilan IP68. Sijil ini dikeluarkan oleh Suruhanjaya Elektronik Antarabangsa. Tujuannya adalah untuk menjelaskan tahap keselamatan peralatan elektronik.

Dengan sijil IP68, Samsung Galaxy A8 lebih tahan terhadap habuk dan air. Keseluruhan perlindungan, sehingga bahan apa pun tidak dapat masuk ke dalam telefon bimbit.

9. Skrin Canggih

Samsung Galaxy A8

Mengangkat konsep paparan infiniti , skrin Samsung Galaxy A8 hampir tanpa bezel. Nisbahnya adalah 18, 5: 9, dengan model lebar mendatar. Reka bentuk ini menjadikan menonton filem lebih menarik dan menyeronokkan.

Skrin AMOLED yang tersemat menjadikan paparan gambar lebih tajam, lebih terang, dan lebih jelas. Walaupun begitu, teknologi ini menggunakan kuasa rendah. Oleh itu, ia dapat menjimatkan bateri.

10. Sistem Pembayaran Bayar Samsung ada

Pemindahan nadi Indosat dengan Samsung Galaxy A8 Samsung Galaxy A8 2018

Samsung Pay adalah satu kejayaan dari syarikat selular - Samsung. Tersedia secara eksklusif, Samsung Pay menawarkan kemudahan pembayaran di mana-mana pusat membeli-belah. Syaratnya, anda mesti mendaftarkan kad kredit. Selepas itu, Samsung Pay dapat digunakan untuk transaksi di kedai kad bersepadu.

Demikianlah artikel mengenai spesifikasi Samsung Galaxy A8 yang sesuai dengan kad dari semua operator telekomunikasi selular, termasuk Indosat. Sekiranya anda memerlukan maklumat mengenai pemindahan nadi Indosat, anda boleh melayari laman Traveloka.