12 Telefon Oppo Terkini dengan RAM 6 GB (Julai 2020)

Oppo adalah salah satu vendor telefon pintar yang paling terkenal di Nusantara. Pengilang telefon pintar ini telah menghasilkan rangkaian HP berkualiti tinggi dengan pelbagai ciri dan spesifikasi yang ditawarkan.

Oppo, yang menjuluki dirinya sebagai pakar selfie , tidak hanya menghasilkan telefon pintar khusus selfie, mereka juga menghasilkan telefon berprestasi tinggi yang membawa kapasiti RAM yang besar. Baiklah , kali ini saya akan memberikan senarai RAM Oppo 6GB HP terbaru yang boleh anda buat pilihan. Adakah anda ingin tahu? Dengarkan terus perbincangan di bawah, ya.

1. OPPO A31 6GB

Oppo A31

 • Skrin: IPS 6.5 inci
 • Chipset: Helio P35 (12nm)
 • CPU: Octa-core (4 × 2,3 GHz Cortex-A53 & 4 × 1,8 GHz Cortex-A53)
 • GPU: PowerVR GE8320
 • RAM : 4GB
 • Memori Dalaman: 128GB
 • Memori Luaran: microSDXC (slot khusus)
 • Kamera Belakang: Triple 12 MP + 2 MP + 2 MP
 • Kamera Depan: 8 MP
 • Bateri: Li-Po 4230 mAh yang tidak boleh ditanggalkan

Spesifikasi lengkap ...

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Sebagai tambahan kepada varian 4GB rasmi di Indonesia, ada juga OPPO A31 dengan varian RAM dan ROM yang lebih besar untuk menunjang kehidupan harian anda, iaitu 6GB dan 128GB.

Salah satu kelebihan membeli telefon bimbit ini ialah anda dapat memperoleh bateri kapastias 4230 mAh dengan harga di julat pertengahan. Sementara itu, terdapat landasan Helio P35 yang cukup untuk menjalankan aktiviti asas dan permainan ringan.

Dari segi reka bentuk, ia membawa reka bentuk yang cukup biasa dijumpai pada HP 2020 yang membawa sedikit tetesan air sehingga hanya tinggal beberapa bezel. Kanta depannya 8 MP dilekatkan dengan sejuk tanpa memakan banyak ruang. Hasilnya, saiz skrin 6.5 inci yang agak besar kelihatan semakin lega.

Ada satu perkara yang lebih unggul, iaitu fitur pengimbas cap jari di bahagian belakang yang mampu membuka kunci skrin hanya dalam jarak 0,47 saat. Hobi fotografi anda dapat disokong oleh keperluannya berkat tiga kamera di belakang badan dengan resolusi 12 MP (lebar), 2 MP (makro) dan 2 MP (sensor kedalaman).

Untuk makluman, telefon bimbit ini masih menggunakan sambungan microUSB yang agak  usang dan bukannya USB jenis-C yang telah menjunam di pasaran HP terkini. Tetapi sekurang-kurangnya telefon bimbit ini masih menyediakan port bicu audio 3.5 mm sehingga anda boleh memasang headset atau pembesar suara tambahan.

2. Oppo K3

 • Chipset : Qualcomm SDM710 Snapdragon 710 (10 nm)
 • RAM & Memori : 6GB & 64GB
 • Kamera : Dual 16 MP + 2 MP
 • Bateri : Li-Po 3765 mAh
 • Julat harga : Rp. 3,600,000

Spesifikasi lengkap ...

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Oppo melancarkan telefon bimbit baru yang lain, Oppo K3 yang mempunyai RAM 6 GB dengan sokongan memori dalaman 64 GB. Telefon bimbit berskala lebar 6.5 inci ini juga tersedia dalam pilihan RAM 8 GB dan memori dalaman 128/256 GB.

Oppo K3 mempunyai prestasi yang baik di kelasnya berkat kehadiran chipset Snapdragon 710 dari Qualcomm. HP dengan GPU Adreno 616 tentu dapat diangkat jika digunakan untuk menjalankan berbagai aplikasi, termasuk PUBG Mobile, walaupun pengaturan grafiknya tidak sejajar ke kanan.

Telefon bimbit ini dengan kapasiti bateri 4000 mAh juga sesuai untuk anda yang gemar mengambil gambar. Terdapat lensa kamera utama 16 MP dan 2 MP untuk kesan bokeh, dan kamera pop timbul 16 MP yang pastinya dapat memenuhi keperluan selfie anda.

Anda boleh menjadikan telefon bimbit ini sebagai pilihan pertama, terutama jika anda memerlukan HP Oppo dengan RAM 6 GB yang memiliki layar besar, prestasi lancar, mempunyai kamera yang dapat diandalkan untuk mengambil gambar dan reka bentuk yang tidak membuat anda usang.

Anda juga boleh membaca artikel mengenai kelebihan dan kekurangan telefon bimbit ini, sila rujuk artikel "Kelebihan dan Kekurangan Oppo K3" yang boleh menjadi panduan sebelum anda memutuskan untuk membeli telefon bimbit ini.

3. Oppo Reno

 • Chipset : Qualcomm SDM710 Snapdragon 710 (10 nm)
 • RAM & Memori : 6GB & 128GB
 • Kamera : Dual 48 MP + 5 MP
 • Bateri : Li-Po 3765 mAh
 • Julat Harga : Rp. 6,299,000

Spesifikasi lengkap ...

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Oppo melancarkan semula HP Oppo 6 GB RAM, siri Oppo Reno. Telefon bimbit, yang mempunyai bateri 3765 mAh, mempunyai panel AMOLED 6,4 inci dengan resolusi HD penuh + 1080 x 2340 piksel yang kelihatan jelas.

Oppo melengkapkan HP ini dengan chipset Qualcomm Snapdragon 710 yang merupakan cip kelas menengah. Telefon bimbit, yang juga terdapat dalam varian RAM 8GB, pastinya sesuai untuk kegunaan seharian. Membuka aplikasi dan bermain permainan seperti PUBG boleh dilakukan dalam satu tangan.

Oppo Reno menggunakan kamera selfie jenis pop-up bermotor dengan bentuk yang agak unik. Selain kamera selfie 16 MP, telefon bimbit ini juga mempunyai dua lensa kamera utama. Setiap lensa terdiri daripada satu lensa lebar 48 MP yang dilengkapi dengan fokus auto pengesanan fasa dan satu lensa 5 MP untuk sensor kedalaman aka kesan bokeh.

Telefon bimbit yang dilengkapi dengan teknologi pengecasan pantas sudah menggunakan port USB Type-C, anda tahu. Sekiranya anda memerlukan HP Oppo terbaru yang mempunyai reka bentuk yang indah, prestasi lancar untuk multitasking ke kamera yang berkemampuan, anda boleh memilih yang satu ini.

Anda juga boleh membaca dengan lebih terperinci mengenai HP ini dalam artikel "Kebaikan dan Kekurangan Oppo Reno". Siapa tahu artikel itu akan menjadi rujukan sebelum anda membeli.

4. Oppo F11 Pro

oppo f11 pro1

 • Chipset : Mediatek Helio P70 (12nm)
 • RAM & Memori : 6GB & 64GB
 • Kamera : Dual 48 MP + 5 MP
 • Bateri : Li-Po 4000 mAh
 • Julat harga : Rp. 4,999,000

Spesifikasi lengkap ...

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

HP terbaru Oppo, Oppo F11 Pro tersedia dalam varian RAM 4GB hingga 6GB dengan ROM 64 hingga 128 GB. Oppo F11 Pro dikuasakan oleh chipset Mediatek, Helio P70 yang pantas di kelasnya.

Oppo menggunakan lensa kamera jenis pop-up bermotor yang dapat muncul dan menyembunyikan secara automatik sebagai kamera depan khas untuk mengambil gambar selfie. Kanta itu sendiri beresolusi 16 MP.

Untuk kamera belakang, Oppo F11 Pro dilengkapi dengan dua lensa berukuran 48 MP dan 5 MP untuk sensor kedalaman. Lensa kamera 48 MP pada telefon bimbit ini menggunakan teknologi bining piksel. Teknologi ini menjadikan kamera mampu menghasilkan gambar beresolusi 12 MP dengan kualiti dan ketajaman yang baik.

Saiz skrin 6.5 inci itu sendiri tidak mempunyai poni alias seperti output HP pada masa ini, kerana telefon bimbit ini membawa kamera pop-up bermotor, sehingga paparan layar menjadi lebih luas.

Oppo F11 Pro juga menyokong teknologi VOOC 3.0. yang mampu mempercepat proses pengecasan bateri. Baterinya sendiri mempunyai kapasiti yang besar, iaitu 4000 mAh.

Telefon bimbit ini boleh anda andalkan untuk ada di media sosial, bermain permainan yang tidak memerlukan spesifikasi yang terlalu tinggi untuk menonton video dari video blogger kegemaran anda melalui YouTube. Anda berminat?

Sudah tentu,  tetapi sebelum memutuskan untuk membelinya, anda juga harus mengetahui 10 Kelebihan dan Kekurangan Oppo F11 Pro ini untuk dipertimbangkan.

5. Oppo F11

oposisi-f11-11

 • Chipset : Mediatek Helio P70 (12nm)
 • RAM & Memori : 4GB & 128GB
 • Kamera : Dual 48 MP + 5 MP
 • Bateri : Li-Po 4000 mAh
 • Julat harga : Rp. 3,999,000

Spesifikasi lengkap ...

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Oppo F11 adalah versi Oppo F11 Pro yang lebih rendah. Sektor landasan dapur dari telefon bimbit ini juga dikendalikan oleh chipset buatan Mediatek, Helio P70 dengan sokongan RAM dan ROM 4 hingga 6 GB dan memori dalaman 64 hingga 128 GB.

Tidak banyak perbezaan antara kedua-dua telefon bimbit itu. Kamera belakang juga membawa dua lensa, masing-masing berukuran 48 MP dan 5 MP sensor kedalaman khas.

Cuma HP Oppo F11 dikhabarkan masih memiliki kedudukan di bahagian atas skrin. Oleh itu, kamera depan tidak menggunakan sejenis kamera pop timbul bermotor seperti Oppo F11 Pro. Tetapi resolusi tetap sama, yang berukuran 16 MP.

Di sektor skrin dan bateri, juga tidak ada perbezaan. Layar Oppo F11 juga berukuran 6.5 inci dan dilengkapi panel LCD LTPS IPS dengan skrin paparan yang jelas dan tetap selesa ketika digunakan.

Telefon bimbit ini juga telah disokong oleh bateri berkapasiti besar, iaitu 4000 mAh dan ada teknologi pengecasan pantas. Adakah anda berminat untuk memiliki telefon bimbit ini? Sekiranya anda memerlukan alternatif daripada Oppo F11 Pro, anda boleh menggunakan Oppo F11 ini.

Atau, adakah anda masih keliru memilih antara Oppo F11 dan Oppo F11 Pro? Jangan risau, kerana anda dapat membandingkan keduanya melalui artikel Oppo F11 Difference dan Oppo F11 Pro ini.

6. Oppo R17 Pro

kelebihan dan kekurangan oppo-r17-pro-new-1543905107

 • Chipset : Qualcomm SDM710 Snapdragon 710 (10 nm)
 • RAM & Memori : 8GB & 128GB
 • Kamera : Kamera stereo 3D Tripe 12 MP + 20 MP + TOF
 • Bateri : Li-Po 3700 mAh
 • Julat harga : Rp. 8,999,000

Spesifikasi lengkap ...

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Oppo R17 Pro adalah salah satu telefon bimbit terbaru dari vendor Oppo yang membawa RAM 6 GB dengan storan dalaman 128 GB yang tentunya masih boleh dikembangkan dengan menggunakan microSD hingga 256 GB.

HP premium dari Oppo ini menggunakan chipset Snapdragon 710 sehingga prestasinya boleh dikatakan agak pantas. Oppo R17 Pro pastinya dapat digunakan untuk bermain permainan popular, serta menjalankan pelbagai aplikasi lain.

Telefon bimbit ini dengan layar panel AMOLED 6,4 inci juga mempunyai kualiti layar yang baik, dan sesuai untuk menonton filem di telefon bimbit.

Tidak ketinggalan, Oppo menanamkan tiga lensa kamera utama, salah satunya adalah lensa 3D TOF yang mampu memotret objek dalam bentuk 3D. Sayangnya, lensa kamera 3D TOF ini masih tidak dapat digunakan. Walau bagaimanapun, dua lensa lain dan satu lensa kamera selfie 25 MP yang boleh anda percayai untuk gambar yang menyeronokkan.

Well , jika anda memerlukan telefon bimbit dengan reka bentuk kontemporari yang mempunyai skrin yang jelas, kamera mampu dan prestasi yang baik, anda boleh memilih telefon ini.

Sekiranya anda ingin mengetahui telefon bimbit ini dengan lebih mendalam, anda boleh membaca artikel "Kelebihan dan Kekurangan Oppo R17 Pro". Mungkin artikel itu menjadi rujukan atau rujukan sebelum anda memutuskan untuk membeli.

7. Oppo F9

oppo-f9-pro-sunrise-red (Salin)

 • Chipset : Mediatek MT6771 Helio P60 (12 nm)
 • RAM & Memori : 6GB & 64GB
 • Kamera : Dual 16 MP + 2 MP
 • Bateri : Li-Po 3500 mAh
 • Julat harga : Rp. 4,999,000

Spesifikasi lengkap ...

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Oppo F9 adalah salah satu telefon buatan Oppo yang juga membawa RAM 6 GB dengan storan dalaman atau memori dalaman 64 GB. HP dengan skrin 6.23 inci yang dilengkapi dengan reka bentuk kontemporari juga tersedia dalam pilihan RAM 4 GB dengan kapasiti memori dalaman yang sama.

Oppo F9 mempunyai skrin dengan paparan yang bagus dan selesa di mata. HP, yang dikuasakan oleh chipset Helio P60, juga dapat diandalkan untuk menjalankan pelbagai aplikasi kerana prestasinya yang baik. Telefon bimbit ini juga mampu menjalankan pelbagai permainan popular.

Telefon bimbit ini juga mempunyai sektor kamera dengan gambar berkualiti tinggi. Oh ya, menariknya, Oppo F9 dilengkapi dengan VOOC Fast Charging, yang menjadikannya dapat dicas lebih pantas daripada biasa.

Sekiranya anda mahukan telefon bimbit dengan prestasi, reka bentuk yang cantik dan cantik dengan bezel minimum, skrin lebar dan jelas ke kamera yang berkemampuan, anda boleh menjadikan Oppo F9 ini sebagai pilihan. Untuk pertimbangan sebelum membeli, sila baca artikel 10 Kelebihan dan Kekurangan OPPO F9.

8. Oppo R15 Pro

Oppo R15 Pro

 • Chipset : Qualcomm SDM660 Snapdragon 660 (14 nm)
 • RAM & Memori : 6GB & 128GB
 • Kamera : Dual 16 MP + 20 MP
 • Bateri : Li-Po 3430 mAh
 • Julat harga : IDR 8,500,000

Spesifikasi lengkap ...

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

HP OPPO R15 Pro bergantung pada chipset Snapdragon 660, disokong oleh RAM 6 GB dan memori dalaman 128 GB, menjadikan HP ini prestasi yang baik dan sesuai untuk kegunaan harian anda. Dari mula membuka aplikasi media sosial, hingga bermain permainan.

Lebih-lebih lagi, telefon bimbit ini membawa skrin dengan panel OLED 6,28 inci yang pastinya mempunyai warna yang tajam dan paparan yang jelas serta sudut pandangan yang luas.

Di sektor kamera, Oppo R15 Pro dilengkapi dengan dua kamera utama, masing-masing dengan lensa 16 dan 20 MP yang dilengkapi dengan lampu kilat LED untuk hasil foto maksimum. Sementara di bahagian depan terdapat lensa selfie khas berukuran 20 MP.

Telefon ini sesuai untuk anda yang mahukan HP Oppo dengan RAM yang besar, skrin berkualiti, prestasi yang cukup pantas dan reka bentuk serta kamera kontemporari. Anda berminat membeli telefon pintar ini?

9. Oppo R15

Oppo R15

 • Chipset : Mediatek MT6771 Helio P60 (12 nm)
 • RAM & Memori : 6GB & 128GB
 • Kamera : Dual 16 MP + 5 MP
 • Bateri : Li-Po 3450 mAh
 • Julat harga : IDR 7.500.000

Spesifikasi lengkap ...

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Oppo R15 adalah versi 'penjimatan' Oppo R15 Pro yang juga membawa RAM 6 GB. Kedua-duanya membawa layar dengan panel OLED 6,28 inci dengan resolusi 19: 9 yang lega dan selesa digunakan, di dalam dan di luar rumah.

Perbezaannya terletak pada sektor dapur pacu dan kamera, serta kapasiti bateri. OPPO R15 Pro menggunakan chipset buatan Qualcomm, iaitu Snapdragon 660, sementara OPPO R15 menggunakan chipset buatan Mediatek, iaitu Helio P60. Walaupun begitu, kedua-duanya mempunyai prestasi yang baik.

Di sektor kamera, Oppo melengkapkan telefon bimbit ini dengan dua kamera utama berukuran 16 dan 5 MP bersama dengan lampu kilat LED untuk hasil foto yang optimum. Sementara di bahagian depan, tepat di poni atau lekukan, ada lensa berukuran 20 MP untuk selfie.

Sekiranya anda mahukan HP dengan layar besar, reka bentuk moden, dan kualiti kamera serta prestasi yang baik, OPPO R15 anda boleh pilih, ya .

10. Oppo F7

PELUANG F7

 • Chipset : Skrin sentuh kapasitif LCD LTPS IPS
 • RAM & Memori : 6GB & 128GB
 • Kamera : 16 MP
 • Bateri : Li-Ion 3400 mAh
 • Julat harga : IDR 4,000,000

Spesifikasi lengkap ...

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Oppo F7 juga merupakan telefon Oppo lain yang membawa RAM 6 GB. Telefon bimbit ini mempunyai kelebihan dalam sektor kamera. Kedua kamera depan dan belakang sudah menggunakan teknologi AI atau kecerdasan buatan , sehingga kamera dapat menyesuaikan diri dengan objek yang akan disasarkan untuk hasil foto yang lebih baik.

Sektor landasan dapur dari HP juga tidak mengecewakan, Oppo F7 dapat menjalankan permainan kelas PUBG dengan tetapan grafik yang disesuaikan. Selain itu, telefon bimbit ini juga sesuai untuk memenuhi keperluan multimedia berkat layar lebarnya, yang berukuran 6.23 inci.

Malangnya, telefon bimbit dengan reka bentuk bezel moden yang minimum belum menyokong NFC atau pengecasan pantas . Namun, jika anda tidak keberatan dan masih mahu membeli telefon bimbit dengan jangka hayat bateri yang cukup baik, anda boleh membelinya dengan segera.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai spesifikasi yang ditawarkan oleh HP ini, maka anda boleh membaca 10 kelebihan dan kekurangan Oppo F7 sebagai pertimbangan penting sebelum membelinya.

11. Oppo F5

PELUANG F5

 • Chipset : Mediatek MT6763T Helio P23 (16 nm)
 • RAM & Memori : 4GB & 32GB
 • Kamera : 16 MP
 • Bateri : 3200 mAh Li-Ion
 • Julat harga : IDR 2,499,000

Spesifikasi lengkap ...

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Oppo juga mengeluarkan Oppo F5 dengan kapasiti RAM 6 GB yang dilengkapi dengan memori dalaman 4 GB. Telefon ini juga tersedia dalam versi RAM 4GB dengan storan dalaman 32GB yang tentunya masih boleh dikembangkan menggunakan memori luaran hingga 256GB.

Oppo F5 dikuasakan oleh chipset Helio P23 sehingga prestasinya agak baik untuk HP di kelasnya. Di sektor kamera, HP hanya dilengkapi dengan satu lensa kamera utama 16 MP, tetapi gambar yang diambil tidak mengecewakan.

Begitu juga untuk kamera selfie. Oppo hanya menyematkan satu lensa kamera 20 MP sahaja. Walau bagaimanapun, satu lensa sudah tentu mencukupi untuk memenuhi keperluan selfie anda.

Oppo F5 mempunyai reka bentuk yang menarik dan dilengkapi dengan skrin paparan penuh berukuran 6.0 inci dengan bezel nipis. Skrin itu sendiri mempunyai resolusi Full HD +, jadi telefon ini sesuai untuk peranti multimedia. Malangnya, badan belakangnya masih diperbuat daripada plastik polikarbonat yang nampaknya kurang mewah. Namun, jika anda tidak keberatan, anda masih boleh menjadikan telefon ini sebagai pilihan.

Terutama jika anda memerlukan telefon bimbit yang dapat memenuhi keperluan harian anda, seperti hiburan, mengambil gambar atau bermain permainan. Berminat untuk membeli Oppo F5? Lihat artikel yang membincangkan 10 Kelebihan dan Kekurangan Oppo F5 dari pagar boleh dipertimbangkan sebelum membeli.

12. Oppo R11s Plus

oposisi RAM 6GB terkini

 • Chipset : Qualcomm SDM660 Snapdragon 660 (14 nm)
 • RAM & Memori : 6GB & 64GB
 • Kamera : Dual 16 MP + 20 MP
 • Bateri : Li-Po 4000 mAh
 • Julat Harga : Rp. 9,250,000

Spesifikasi lengkap ...

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Oppo R11s Plus adalah HP Oppo dengan prestasi yang cukup pantas berkat chipset Snapdragon 660 yang disematkan. Telefon bimbit yang membawa RAM 6 GB dengan ROM 64 GB membawa skrin panel OLED yang jelas dengan ukuran 6.43 inci.

Sektor kamera dari telefon bimbit ini yang membawa dua lensa kamera utama 20 dan 16 MP dan satu lensa kamera untuk gambar selfie juga wajar dilakukan. Impulsegamer berkata, HP ini masih boleh mengambil gambar dengan kualiti yang baik walaupun dalam keadaan cahaya rendah.

Well , jika anda mahu telefon pintar dengan baik multitasking keupayaan, kamera yang baik dan skrin besar tetapi badan HP yang sangat nipis, anda boleh memilih telefon bimbit dengan kapasiti bateri yang besar.

13. Oppo R9s

Oppo R9 Plus

 • Chipset : Qualcomm MSM8953 Snapdragon 625 (14 nm)
 • RAM & Memori : 4GB & 64GB
 • Kamera : 16 MP
 • Bateri : Li-Po 3010 mAh
 • Julat harga : Rp. 6,999,000

Spesifikasi lengkap ...

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Akhirnya, terdapat Oppo R9s yang juga menggunakan RAM 6 GB dengan kapasiti memori dalaman 64 GB. Dari segi prestasi, HP boleh dikatakan tidak mengecewakan. Dengan chipset Snapdragon 625 anda masih boleh menikmati prestasi yang baik.

Anda juga dapat menggunakan sektor kamera untuk wujud di media sosial, baik Instagram, Facebook dan Twitter. Kewujudan lensa kamera belakang 16 MP pastinya dapat memenuhi keperluan anda. Well , jika anda suka mengambil selfies, anda boleh menggunakan kamera lensa 16 MP di hadapan skrin.

Sekiranya anda memerlukan RAM Oppo 6 GB dengan kamera dan layar yang berkualiti, kualiti bateri yang besar hingga prestasi yang mencukupi, Oppo R9s ini sesuai untuk anda. Berminat untuk memiliki telefon bimbit ini?

Itulah 12 HP Oppo dengan RAM 6 GB terbaru yang boleh anda pilih. Sudah tentu, anda boleh memilih salah satu dari semua HP di atas dan menyesuaikannya dengan keperluan dan anggaran anda . Nah, bagaimana, anda berminat membelinya?

Oh ya, jika anda ingin mengetahui apa HP Oppo membawa RAM 3 GB, sila baca artikel RAM HP Oppo 3 GB terbaru dari sini.

Senarai Harga HP Oppo Terkini

* Klik pada nama produk untuk spesifikasi lengkap

* Harga boleh berubah bila-bila masa

ProdukHargaKaji semulaBeli
Telefon PintarHargaKaji semulaBeli
Oppo A12 3/321,999,000Kaji semulaPembeli

Lazada

Oppo A12 4/642,499,000Kaji semulaPembeli

Lazada

Oppo A1k1,799,000Kaji semulaPembeli

Lazada

Oppo A312,398,000Kaji semulaPembeli

Lazada

Oppo A3s1,659,000Kaji semulaPembeli

Lazada

Oppo A5 (2020)2,399,000Kaji semulaPembeli

Lazada

Oppo A522,999,000Pembeli

Lazada

Senarai harga lengkap ...