10 Jenama Bank Kuasa Terbaik dan Terbaik pada tahun 2020

Salah satu masalah yang sering dikeluhkan pengguna telefon pintar adalah penggunaan bateri peranti mereka yang boros. Oleh itu, banyak pengguna telefon pintar membawa bank kuasa untuk mengecas telefon pintar mereka sekiranya tiba-tiba habis.

Pada masa ini terdapat banyak produk power bank yang tersedia di pasaran dengan pelbagai kapasiti dan ciri. Nah, jika anda keliru memilih jenama bank kuasa terbaik yang ada sekarang, berikut akan mengkaji 10 bank kuasa terbaik tahun ini. Semua powerbank yang kami cadangkan sesuai untuk pelbagai jenama HP, dari telefon bimbit hingga iPhone, Android dan lain-lain.

1. Recci

powerbank recci rpb

Lihat Harga di Tokopedia

Jenama powerbank pertama yang paling disyorkan berasal dari jenama Recci. Recci's Powerbank menawarkan powerbank dengan kapasiti antara 5000 mAh hingga 10000 mAh. Jangan ketinggalan, produk yang dibuat oleh Recci juga disokong oleh pelbagai ciri canggih dan menarik seperti teknologi pengecasan pantas, pengecasan tanpa wayar, skrin LED, dan juga output berganda (jenis C & mikro serasi) sehingga menjadikan pengisian alat anda lebih mudah.

Ia tidak berhenti di situ, bank kuasa Recci juga menggunakan bateri berkualiti tinggi dan tahan lama, dan telah dilengkapi dengan ciri perlindungan pelbagai yang dapat mencegah pengecasan berlebihan,  overdischarge, dan juga litar pintas (litar pintas) . Jadi, selain ketahanan yang dijamin, powerbank ini juga sangat selamat untuk dibawa.

Dibungkus dengan reka bentuk yang ringkas, ringkas, tetapi masih moden dan kukuh, Recci powerbank boleh dikatakan powerbank siri premium tetapi berharga dengan harga yang berpatutan.

2. Anker

Bank Kuasa Jenama Anker Terbaik

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Seterusnya, ada jenama Anker yang patut dipertimbangkan. Jenama power bank yang dijual di pelbagai negara menyediakan bank kuasa antara 5,000 mAh hingga 26,800 mAh.

Kelebihan produk keluaran Anker ini adalah dalam teknologi PowerIQ yang memastikan pengisian bateri peranti anda lebih cepat. Walaupun harganya agak lebih mahal daripada jenis jenama power bank lain yang serupa, tetapi kualiti produk dari Anker sangat dipercayai dan dapat mengecas bateri dengan lebih cepat.

Anker juga memberikan jaminan rasmi selama 18 bulan untuk setiap produk sehingga anda tidak perlu risau jika kerosakan tidak disebabkan oleh kesalahan anda sendiri.

3. Xiaomi

Xiaomi

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Tidak mahu ketinggalan dalam menghasilkan bank kuasa, Xiaomi akhirnya mengeluarkan beberapa produk pengecasan bateri mudah alih ini. Dibungkus dengan bahan aluminium, bank kuasa keluaran Xiaomi kelihatan sangat elegan dan kukuh.

Power bank Xiaomi juga disokong oleh kawalan pintar USB dan pengecasan / pengecasan cip dari Texas Instruments. Dengan teknologi ini, litar cip akan dilindungi dengan 9 lapisan perlindungan. Papan induk dan bateri telefon pintar akan tetap dilindungi sekiranya berlaku litar pintas di bank kuasa ini.

Power bank ini dengan reka bentuk yang ringkas dan elegan tersedia dalam kapasiti 5,000 mAh, 10,000 mAh dan 15,000 mAh.

4. Aukey

Astaga

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Salah satu jenama bank kuasa terbaik yang harus anda pertimbangkan. Aukey yang merupakan jenama bank kuasa antarabangsa yang menampilkan ciri-ciri menarik. Antaranya ialah ciri Quick Charge untuk mengecas bateri telefon pintar atau meja dengan lebih pantas.

Dengan reka bentuk yang ringkas , Aukey juga menghadirkan beberapa jenis bank kuasa bersaiz minimalis sehingga mudah dimasukkan ke dalam poket anda. Dalam beberapa produk, Aukey telah membawa AiPower Charging Technology untuk menyesuaikan tahap pengisian dengan selamat.

Pada masa ini, Aukey menyediakan power bank dengan kapasiti 5,000 mAh hingga 30,000 mAh yang dapat disesuaikan dengan keperluan anda. Ini adalah salah satu bank kuasa terbaik dan harganya cukup berpatutan.

5. Vivan

Vivan

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Vivan menyediakan bank kuasa berkualiti dengan harga yang berpatutan. Reka bentuk dan warna power bank Vivan sentiasa kelihatan moden. Di samping itu, bank kuasa Vivan menawarkan pengalaman mengecas bateri atau telefon pintar yang lebih pantas dan selamat. Beberapa bank kuasa Vivan menyediakan 2 port yang dapat digunakan untuk mengecas telefon pintar dan satu lagi untuk mengecas power bank.

Walaupun tidak menyediakan power bank dengan kapasiti yang terlalu besar, tetapi jenama ini menawarkan power bank dengan kapasiti yang cukup untuk membantu anda apabila kehabisan bateri, dari 5.000 mAh hingga 11.000 mAh.

6. Hippo

Hippo

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Salah satu jenama bank kuasa terkenal di Indonesia ialah Hippo. Jenama yang satu ini menawarkan power bank dengan reka bentuk yang menarik . Sebenarnya, beberapa varian agak unik dari segi reka bentuk, seperti jenis Swift dan Eyes.

Bercakap tentang kualiti, bank kuasa Hippo sudah boleh digunakan pada port USB Type-C. Selain itu, semua produk Hippo dilengkapi dengan fitur Pengecasan Cepat yang akan mempercepat proses pengisian bateri peranti anda.

Kapasiti power bank yang ditawarkan sangat berbeza-beza, antara 2,600 mAh hingga yang terbesar menjadi 24,000 mAh. Berminat untuk membeli bank kuasa Hippo?

7. Tidak diperlukan

Tidak diperlukan

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Uneed adalah jenama power bank yang wajar dipertimbangkan. Mana tidaknya, bank kuasa yang tidak diperlukan dengan kapasiti hanya 5,600 mAh dapat digunakan untuk mengecas bateri 2-3 kali. Sebilangan produk keluaran Uneed sudah dilengkapi dengan fitur Quick Charge 3.0 untuk mempercepat proses pengisian bateri pada peranti.

Pada masa ini, Uneed menyediakan kapasiti power bank antara 5,600 mAh hingga 12,000 mAh. Walaupun kapasitas yang ditawarkan tidak terlalu besar, tetapi produk ini mampu mengecas telefon pintar atau tablet sehingga bateri benar-benar penuh, dan dapat digunakan pada berbagai telefon pintar dan tablet.

8. Veger

Veger

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Jenama power bank dari negara tirai buluh ternyata sangat diminati di China. Dalam satu hari, kilang Veger dapat menghasilkan 20 ribu unit bank kuasa setiap hari. Tanpa ragu, kapasiti power bank yang ditawarkan bermula dari 10,000 mAh hingga 25,000 mAh.

Dengan power bank berkapasiti besar, anda boleh menggunakan power bank sepanjang hari untuk mengecas 3-5 peranti sehari. Yang paling penting, harga bank kuasa Veger ini sangat berpatutan. Dengan hanya 200 ribu rupiah, anda dapat membawa pulang bank kuasa Veger dengan kapasiti 25,000 mAh.

9. Hame

Hame

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Semasa anda mencari bank kuasa terbaik dengan reka bentuk moden, mengapa tidak mempertimbangkan membeli bank kuasa Hame? Hame menyediakan produk power bank dalam pelbagai jenis dan kapasiti. Namun, yang paling unggul dan paling laris di pasaran adalah Hame T6.

Ini adalah bank kuasa berkapasiti sebenar terbaik dari Hame yang langsing dan mempunyai ketukan untuk menunjukkan status kuasa . Selain itu, power bank 10,000 mAh ini dapat digunakan selama 5 jam. Sekiranya anda merasakan bahawa kapasiti 10,000 mAh masih kurang, Hame juga menyediakan power bank dengan kapasiti 20,000 mAh.

10. Delcell

Delcell

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Siapa kata anda mesti mempunyai dana beratus-ratus ribu untuk memiliki power bank yang baik? Hanya dengan 50 ribu rupiah, anda boleh mendapatkan bank kuasa Delcell dengan kapasiti 4,000 mAh. Walaupun kapasitinya tidak terlalu besar, tetapi power bank ini dapat diandalkan ketika bateri telefon pintar anda habis sepenuhnya.

Sekiranya anda mempunyai anggaran yang lebih banyak, beli saja Delcell yang menyediakan kapasiti 10,500 mAh sehingga boleh digunakan sebagai pengecas 4 kali sehingga bateri kuasa bateri habis.

Delcell juga melengkapkan produknya dengan Power Management Sceme dan Intellegence Circuit Control yang berfungsi menghentikan pengisian bateri secara automatik sekiranya bateri telefon pintar atau tablet anda penuh.

11. Probox

Probox

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Sekiranya anda merindui power bank dengan penampilan yang unik dan berbeza dari yang lain, Probox menyediakan power bank yang paling sesuai dengan anda. Jenama ini memulakan bank kuasa dalam bentuk kucing kartun atau bank kuasa yang dilengkapi dengan gambar Transformers atau pahlawan super dalam filem Justice League.

Probox menghadirkan power bank dengan pelbagai pilihan kapasiti. Malah, jenama ini juga melengkapkan produknya dengan ciri-ciri untuk memutuskan kuasa secara automatik sekiranya pengecasan bateri selesai.

Sekarang itulah senarai jenama bank kuasa terbaik yang kami cadangkan pada tahun 2017. Pastikan anda membelinya di kedai yang dipercayai untuk mengelakkan bank kuasa palsu. Jangan lupa membaca petua kami mengenai cara memilih bank kuasa yang baik di sini.