15 Permainan Perlumbaan Kereta Terbaik & Paling Menarik di Android

Permainan lumba adalah salah satu kategori permainan yang paling digemari dari semasa ke semasa. Dari awal hingga sekarang, permainan lumba ini sememangnya digemari, terutamanya oleh lelaki. Memandu sambil mengatasi beberapa kereta lawan dalam permainan akan memberikan sensasi tersendiri bagi semua orang yang memainkannya.

Adakah anda pengguna telefon pintar atau tablet Android? Jika ya, berikut akan memberikan beberapa ulasan mengenai permainan lumba kereta Android terbaik yang semestinya ada di telefon pintar atau tablet anda.

1. Pemacu Berkelajuan Garena

Pemacu Berkelajuan Garena

Permainan perlumbaan kereta yang menarik ini dilengkapi dengan nama Garena Speed ​​Drifters. Ada sesuatu yang unik dalam permainan ini, kerana Garena Speed ​​Drifters mempunyai 3 mod permainan yang cukup menyenangkan, iaitu  mod item, mod kelajuan,  dan  mod peringkat. 

Dalam  mod item,  pemain dapat membuat pasukan dan mengumpulkan setiap  item  dari hasil perlumbaan. Dalam mod ini juga, anda dapat melindungi rakan sepasukan yang berlumba dengan menggunakan  barang yang  mereka ada.

Bagi  mod kelajuan,  pemain boleh berlumba bila-bila masa dan di mana sahaja. Malah  trek  untuk perlumbaan adalah pelbagai. Nah, jika dalam  mod peringkat anda  harus memainkannya secara  dalam talian,  kerana anda akan bersaing dengan pemain Garena Speed ​​Drifters lain di seluruh dunia. Tetapi, jika anda bosan berlumba, pemain juga boleh mengumpulkan aksesori untuk pemandu,  anda tahu. Ayuh, segera bermain permainan di sini.

2. Perlumbaan Sebenar 3

Perlumbaan Sebenar 3

Sekiranya anda mahukan permainan lumba kereta Android yang serius dan serius, Real Racing 3 adalah pilihan yang tepat. Setiap kereta mempunyai prestasi yang sesuai dengan spesifikasinya, baik daya tarikan, berat, pengendalian, dll. Di samping itu, reka bentuk permainan ini juga kelihatan nyata, anda suka melihat video lumba kereta secara langsung .

Di Real Racing 3, anda juga dapat memilih kereta yang anda mahukan, bermula dari Ferrari, Porsche, Lamborghini, Mercedes-Benz, atau Audi. Bukan hanya itu, terdapat 12 pilihan litar dengan tahap kesukaran yang berbeza. Ingin berlumba dengan rakan anda? Permainan ini juga menyediakan mod berbilang pemain. Real Racing 3 adalah permainan yang boleh dimuat turun secara percuma di Play Store.

3. Keperluan untuk Kelajuan: Tanpa Had

Need for Speed ​​permainan perlumbaan kereta android terbaik

Apabila anda mahukan permainan lumba kereta dengan litar yang kelihatan nyata, Need for Speed: No Limits adalah pilihan yang ideal. Permainan ini, yang dilancarkan pada tahun 2015, telah mendapat maklum balas positif dari peminat permainan lumba kereta. Bagaimana tidak, paparan grafik yang ditawarkan oleh permainan ini kelihatan begitu realistik.

Selain prestasi kereta, paparan litar juga merupakan elemen penting dalam permainan lumba kereta. Need for Speed: No Limits adalah permainan yang dibuat oleh Electronic Arts yang menjadi kegemaran para pemain yang gemar permainan lumba kereta.

4. Asfalt 8: Airbone

Asfalt 8

Kereta lumba yang boleh terbang, mengapa tidak? Bukankah itu juga digambarkan dalam filem-filem yang boleh dilompat atau terbang ketika terlibat dalam perlumbaan? Asphalt 8: Airbone adalah permainan yang menawarkan keseronokan berlumba dengan kereta yang boleh terbang.

Salah satu varian kereta utama dalam permainan ini adalah Lamborghini Veneno, yang dapat melompat, terbang dan berguling. Permainan percuma ini adalah permainan yang dikembangkan oleh Gameloft. Di Asphalt 8: Airbone, terdapat 13 trek untuk dipilih dan 95 jenis kereta mewah yang siap menemani anda untuk berlumba.

5. Berlumba di Kereta 2

Perlumbaan di dalam Kereta 2

Sekiranya anda ingin bermain permainan lumba dengan perspektif yang berbeza, maka Racing in Car 2 boleh menjadi pilihan yang tepat. Kerana, dalam permainan ini memaparkan sudut pandang  kokpit  kereta. Jadi, anda akan dibawa dalam suasana seperti memandu kereta lumba sebenar.

Selain sudut pandang yang diklasifikasikan sebagai berbeza dari yang lain, Racing in Car 2 juga dilengkapi dengan ciri-ciri yang berkelayakan, seperti animasi 3D yang diproses licin,  permainan yang  mudah, dan ketersediaan pelbagai lokasi perlumbaan serta kereta lumba yang keren. Bagi mereka yang berminat memainkannya, anda boleh  memuat turunnya  di sini.

6. Mengejar Mendatar

Mengejar Horizon

Permainan perlumbaan kereta satu ini mungkin kelihatan berbeza dengan permainan lumba hari ini yang cenderung menggunakan kereta sukan terkini. Horizon Chase adalah permainan yang membawa tetapan 80-90 tahun. Jadi, kereta yang digunakan untuk perlumbaan juga kelihatan agak lama dan klasik.

Mekanisme yang ditawarkan oleh permainan ini sedikit berbeza kerana kawalan Horizon Chase sangat mudah. Namun, berkat sentuhan grafik dan muzik yang bagus, Horizon Chaze telah menjadi salah satu permainan kegemaran yang banyak dimuat turun di Google Play Store.

7. Asfalt Xtreme

Asfalt Xtreme

Sekiranya Asphalt 8: Airbone menawarkan permainan perlumbaan kereta dengan kereta sedan, maka Asphalt Xtreme akan menyajikan permainan kereta lumba offroad. Dalam permainan, Asphalt Xtreme mempunyai 7 kategori dengan lebih dari 35 tahap bersama dengan tahap kesukaran yang berbeza. Di samping itu, Asphalt Xtreme menyediakan kemudahan  berbilang pemain dalam talian  .

Oleh itu, anda boleh berlumba dengan kelajuan kereta offroad dengan 400  acara kerjaya  dan juga 500  cabaran penguasaan. Bukan itu sahaja, pemain juga dapat mengubahsuai kereta offroad mereka untuk menjadikannya lebih sejuk dan sukar. Ingin merasakan keseronokan perlumbaan kereta offroad di Asphalt Xtreme? Muat turun permainan secara langsung dengan mengklik di sini.

8. CSR Racing 2

Perlumbaan CSR 2

Permainan perlumbaan kereta yang paling menarik dan menyeronokkan kali ini disebut CSR Racing 2. Permainan yang telah memperoleh lebih daripada 2 juta muat turun di PlayStore adalah salah satu permainan drag racing yang mendebarkan. Dalam permainan, CSR Racing 2 membebaskan pemain untuk membeli dan menaik taraf kereta mereka.

Juga, CSR Racing 2 mempunyai pelbagai mod permainan. Beberapa mod permainan disediakan, seperti  mod kempen  dan juga  berbilang pemain  yang boleh dimainkan dalam talian. Dari segi grafik, CSR Racing 2 menyediakan grafik 3D yang cukup baik untuk permainan Android. Tertarik dengan ciri lain? Anda boleh menemuinya dengan bermain CSR Racing 2 di sini.

9. Drag Racing

Perlumbaan Seret

permainan lumba kereta yang satu ini juga menawarkan permainan drag racing. Drag Racing adalah ciri yang membolehkan pemain mengubah dan menaik taraf kereta mereka sendiri. Diketahui, Drag Racing mempunyai lebih dari 50 pilihan kereta lumba yang siap untuk anda pilih dan tingkatkan.

Anda boleh memilih kereta lumba seperti Skyline GT-R, Mustang 69 classic klasik, malah BMW M4. Tidak jauh berbeza dengan CSR Racing 2, permainan yang dibuat oleh  pembangun  Creative Mobile ini juga menyediakan ciri  berbilang pemain  di mana anda dapat bersaing dengan pemain di seluruh dunia secara dalam talian. Bersedia untuk memenangi perlumbaan dalam Drag Racing? Muat turun permainan secara langsung di sini.

10. Street Racing 3D

Street Racing 3D

Dilihat dari namanya, sudah pasti permainan ini memaparkan grafik animasi 3D. Tidak hanya unggul dari segi grafik, Street Racing 3D juga memiliki sejumlah fitur yang cukup untuk membuat Anda ketagih ingin terus bermain permainan ini.

Dalam permainan ini, pemain akan dibekalkan dengan lebih dari 10 kereta lumba keren dalam gaya Street Racing 3D. Di samping itu, anda juga dapat berlumba dalam pelbagai tetapan yang  berbeza  dan jalan untuk berlumba juga cukup mencabar dan menarik. Di samping itu, anda dapat mengawal permainan dengan mudah kerana antara muka yang dipaparkan juga ringkas tetapi menarik.

11. Perlumbaan pantas 3D

Perlumbaan pantas 3D

Seterusnya ialah Fast Racing 3D yang merupakan salah satu permainan perlumbaan kereta terbaik dari isyarat Caris. Permainan ini yang dikembangkan oleh pemaju Doodle Mobile Ltd menawarkan permainan konsep perlumbaan kereta yang menyeronokkan dan mencabar. Dalam permainan, Fast Racing 3D menyediakan 48 tahap dengan tahap kesukaran yang berbeza.

Sama seperti permainan lumba kereta lain, Fast Racing 3D juga membolehkan pemain menaik taraf kereta lumba mereka menjadi lebih ketat dan sukar. Di samping itu, anda boleh mendapatkan kereta lumba baru untuk mengumpulkan  hadiah  dalam bentuk  wang tunai. Tetapi untuk mendapatkan  ganjaran,  anda mesti memenangi pertandingan perlumbaan kereta. Sedia? Muat turun permainan di sini.

12. Demam Perlumbaan

Demam Perlumbaan

Tidak dikalahkan oleh  pembangun  lain Gameguru adalah salah satu pembangun permainan lumba kereta yang menarik. Permainan yang mendapat lebih daripada 1 juta kali muat turun disebut Racing Fever. Racing Fever adalah permainan lumba kereta berbilang pemain yang boleh anda mainkan dengan sambungan internet, alias dalam talian.

Dalam permainan, anda boleh memilih kereta lumba yang anda suka dengan bebas. Di samping itu, Racing Fever menyediakan 6 pilihan  bilik  mulai dari pelumba amatur hingga pelumba profesional. Bukan itu sahaja, malah Racing Fever juga siap memaparkan grafik yang cukup terperinci dengan  latar belakang  perlumbaan yang berbeza. Ingin bermain? Boleh bermain secara langsung dengan mengklik di sini.

13. NITRO NATION ™ 6

Nitro Nation Drag Racing

Nitro Nation Drag Racing juga tidak mahu kalah dengan menawarkan pelbagai jenis kereta sejuk untuk perlumbaan kereta. The permainan yang dicipta oleh  Creative Mobile pemaju  agak lengkap dengan beberapa kereta yang terkenal di dunia jenama seperti Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Ford, Jaguar, Mercedes-Benz, Nissan, Subaru, Volkswagen, dan banyak lagi.

Tidak hanya menawarkan pelbagai jenis kereta lumba yang keren, Nitro Nation Drag Racing juga akan membolehkan para pemain menaik taraf kereta lumba mereka. Anda boleh menambah kepantasan, mengubah suai  badan  kereta dan banyak lagi. Bersedia untuk berlumba di Nitro Nation Drag Racing? Mari berlumba di sini.

14. Perlumbaan Kereta Drift Sebenar

Perlumbaan Kereta Drift Sebenar

Pernah menonton filem The Fast and Furious: Tokyo Drift? Dalam filem itu ada orang yang pandai melayang bernama Drift King. Anda juga boleh menjadi The Real Drift King dalam permainan, iaitu Real Drift Car Racing.

Permainan ini tersedia dalam versi percuma dan berbayar. Dalam versi percuma, anda hanya boleh memainkan 4 litar. Semasa dalam versi berbayar semua litar terkunci dapat dimainkan. Real Drift Car Racing boleh disesuaikan untuk pemula yang ingin menyesuaikan tahap kesukaran.

15. Beach Buggy Racing

Perlumbaan Pantai Buggy

Bosan dengan permainan lumba yang menggunakan pelbagai varian kereta sukan dan mekanisme yang rumit? Mainkan salah satu permainan perlumbaan kereta Android sederhana dan ringan terbaik, Beach Buggy Racing.

Cara bermain permainan ini hampir sama dengan ketika anda bermain Mario Kart atau Crash Team Racing. Namun, anda benar-benar tidak dapat membandingkan permainan perlumbaan ini dengan permainan perlumbaan profesional seperti Need for Speed ​​atau Real Racing 3. Kerana sebenarnya, Beach Buggy Racing direka hanya untuk keseronokan.

Ini adalah rujukan dari sepuluh permainan perlumbaan kereta Android terbaik yang boleh anda mainkan untuk mengisi masa lapang. Ini adalah permainan perlumbaan koleksi terbaik dari Google Play Store untuk tablet dan telefon pintar Android anda.