10 Permainan Menembak Terbaik di Telefon Pintar Android

Perkembangan permainan yang pesat menjadikan  pengembang berpusu pusu untuk mengembangkan permainan yang unik dan menyeronokkan. Salah satu permainan yang cukup maju adalah permainan menembak. Bercakap mengenai permainan menembak tidak bermaksud anda hanya bermain permainan perang atau permainan sniper.

Sebabnya ialah, anda boleh bermain permainan menembak dengan yang lebih unik konsep dan cenderung untuk menjadi sesuai untuk kanak-kanak. Nah, bagi anda yang ingin bermain permainan menembak tanpa konsep perang, anda boleh mengintip 10 permainan menembak terbaik yang unik dan pastinya menyeronokkan untuk dimainkan. Nantikan  !

1. Bubble Shooter - Happy Dragon Inc.

Penembak Gelembung

Permainan yang dibuat oleh  pemaju  Happy Dragon Inc. Ini adalah salah satu permainan menembak yang menarik untuk dimainkan. Cara bermain juga sangat mudah. Di sini, pemain hanya perlu memadankan warna bola yang sama, minimum tiga bola.

Tetapi, bola di bahagian atas akan terus menurun hingga ke bawah. Nah, anda mesti menjaga bola di atas dan menembak bola sehingga habis. Boleh buat? Muat turun  di sini.

2. Letupan Marble Jungle

Letupan Marble Jungle

Jungle Marble Blast adalah permainan seterusnya yang kami cadangkan. Perhatikan, permainan ini mempunyai lebih dari 400 tahap yang berbeza. Setiap peringkat mempunyai cabaran dan rintangan tersendiri. Selain memiliki banyak varian level, permainan ini juga menampilkan 21 latar belakang yang berbeza, jadi pemain tidak akan bosan memainkannya. Ingin mencuba bermain? Klik di sini untuk  memuat turun  permainan.

3. Penembak Gelembung

Penembak Gelembung 2

Permainan ini mempunyai nama dan cara bermain yang serupa dengan permainan Bubble Shooter dari Happy Dragon Inc. Perbezaan antara keduanya adalah paparan latar belakang. Sekarang, jika permainan Bubble Shooter ini mempunyai latar belakang yang lebih sederhana, tidak ada terlalu banyak gambar. Sekiranya anda lebih suka penampilan yang lebih ringkas, sesuai untuk bermain Bubble Shooter.

4. Bubble Witch 2 Saga

Penyihir Bubble 2 Saga

Permainan Bubble Witch 2 Saga adalah salah satu permainan menembak terbaik di Android. Permainan ini memang cenderung dimainkan oleh kanak-kanak. Tetapi tidak ada yang salah jika orang dewasa juga bermain permainan ini. Kerana Bubble Witch 2 Saga mempunyai keasyikan tersendiri dengan menembak  gelembung  berwarna-warni.

Konsep animasi yang ditawarkan oleh permainan Bubble Witch 2 Saga adalah  keajaiban. Selain menawarkan animasi yang menarik, permainan yang satu ini juga mempunyai cara bermain yang cukup mudah. Untuk memainkannya, anda hanya perlu mengarahkan  gelembung  untuk menembak  gelembung dengan warna yang sama.

Sekiranya anda berjaya menambahkan semua  gelembung , mata akan menjadi lebih besar. Cukup menarik bukan? Mari bermain permainan Bubble Witch 2 Saga di sini.

5. Gelembung Pemikiran Inside Out

permainan menembak Inside Out Thought Bubbles

Tidak jauh bezanya dengan permainan Bubble Witch 2 Saga, Inside Out Thought Bubbles juga menawarkan permainan menembak terbaik yang mengharuskan pemain untuk membuat balon. Cuma Inside Out Thought Bubbles menawarkan grafik animasi dari kartun Disney iaitu Inside Out.

Dalam permainan, Inside Out Thought Bubbles akan meminta anda menembak  gelembung  di  gelembung  di bahagian atas. Anda mesti menembak mengikut warna  gelembung . Oleh itu, jika anda mendapat  gelembung  merah, maka anda boleh mengarahkan  gelembung itu  menjadi merah. Mudah kan? Anda boleh mendapatkan permainan Inside Out Thought Bubbles percuma dengan mengklik di sini.

6. Lagenda Marmer

Lagenda Marmer

Permainan menembak terbaik dengan konsep  lucu  kali ini hadir dengan nama permainan Marble Legend. Permainan ini bukan permainan yang memerlukan anda menembak  gelembung. Di sini anda mesti menembak  bola marmar  atau berwarna.

Mungkin terdengar senang, tetapi sebenarnya anda tidak boleh memandang rendah Marble Legend. Sebabnya, permainan ini akan menampilkan banyak marmar  berwarna -  warni yang akan masuk ke dalam lubang. Tugas pemain adalah untuk menghentikan  guli  masuk ke dalam lubang.

Anda boleh menghentikannya dengan menembak  marmar  ke arah  marmar  yang sedang berjalan. Anda boleh memadankan warna  marmar  yang akan anda tembak dengan  marmar  yang sedang berjalan. Sekiranya anda berjaya menembak semua  marmar yang  sedang berjalan, maka anda menang! Muat turun Marble Legend di sini.

7. Bunny Shooter

Bunny Shooter

Masih dengan permainan menembak tetapi bukan permainan perang. Kali ini anda boleh memilih permainan Bunny Shooter untuk menjadi salah satu penyelesaian terbaik. Permainan ini menawarkan animasi arnab yang comel. Walau bagaimanapun, arnab dalam permainan ini anda mesti menakluki. Kerana arnab di Bunny Shooter adalah arnab pencuri.

Bunny-kelinici di Bunny Shooter bersedia untuk mencuri kerenah anda. Baiklah, tugas anda adalah menjaga agar wortel tidak diambil oleh arnab nakal. Anda boleh menembak arnab nakal sehingga anda tidak lagi dapat mencuri wortel. Dan apa yang mengganggu anda adalah pencuri arnab akan terus ketawa apabila anda gagal menembak mereka. Oleh itu, anda tidak membiarkan pengawal anda kecewa! Dapatkan permainan Bunny Shooter di sini.

8. Bubble Shooter - Studio Candy Bubble

Bubble Shooter - Candy Bubble Studio

Kembali lagi dengan permainan menembak terbaik yang menawarkan konsep menembak  gelembung. Bubble Shooter adalah permainan yang cukup menarik untuk dimainkan pada masa lapang. Dalam Bubble Shooter permainan ini, anda akan diminta untuk menembak  buih  di  lain buih  .

Tujuan penembakan  gelembung  adalah untuk mengelakkan  gelembung  turun ke bawah. Anda mesti mengelakkan  gelembung  menyentuh pangkal. Sekiranya  gelembung di  atas menyentuh bahagian bawah maka anda akan kalah. Oleh itu, pastikan anda menembak  gelembung . Muat turun Bubble Shooter di sini.

9. Tembak Zombirds

Tembak Zombirds

Sekiranya anda berfikir bahawa zombie menakutkan maka itu tidak berlaku untuk permainan Shoot The Zombirds. Kerana permainan Shoot The Zombirds sebenarnya kelihatan menggemaskan dan menarik. Shoot The Zombirds adalah permainan yang mudah, ketagihan, dan juga sangat unik.

Shoot The Zombirds mempunyai kisah di mana tugas utama pemain adalah menjaga labu di daratan. Pemain mesti menjaga labu supaya tidak dimakan atau diambil oleh burung zombie. Ya, ini bukan zombie manusia tetapi burung yang menjadi zombie.

Nah, tugas pemain cukup mudah iaitu hanya perlu menembak zombi yang memakan burung labu. Cukup unik bukan? Mari bermain permainan di sini.

10. Angry Birds POP Bubble Shooter

Angry Birds POP Bubble Shooter

Sebelum ini ada permainan menembak  gelembung  yang menawarkan animasi kartun Disney Inside Out. Baiklah, buat kali ini shoot shoot  bubble  menampilkan watak animasi dari Angry Birds. Ini bukan permainan Angry Birds, permainan yang satu ini mempunyai konsep bermain yang tidak jauh berbeza dengan  bubble shooter.

Dalam permainan Angry Birds POP Bubble Shooter ini anda harus menembak  gelembung di  atas. Anda harus memadankan  gelembung yang  akan ditembak dengan  gelembung di  atas. Jadi, di sini pemain akan memainkan peranan Angry Bird yang bertugas menembak  gelembung  menggunakan katapel. Unik dan terdengar menarik bukan? Main permainan segera di sini.

11. Bunny Pop

Bunny Pop

Bunny Pop adalah permainan yang menawarkan konsep bermain dengan menembak bola. Permainan ini anda boleh bermain dengan mudah. Anda hanya perlu mengarahkan meriam yang berisi bola ke arah bola berwarna-warni yang ada di atas. Anda boleh menembaknya dengan memadankan warna bola.

Selain mempunyai konsep permainan yang mudah, permainan ini juga mempunyai animasi grafik yang menarik perhatian terutama untuk kanak-kanak. Dalam Bunny Pop ini akan dipaparkan watak arnab comel yang sedia membantu anda menembak bola meriam. Juga, permainan Bunny Pop siap dengan lebih dari 200 tahap. Bolehkah anda menakluk? Buktikan dengan bermain permainan Bunny Pop di sini.

12. Pakar Menembak 3D Botol

Pakar Menembak 3D Botol

Nah, permainan menembak ini bukan permainan menembak  gelembung  atau bola. Dalam permainan yang dibangunkan oleh  Permainan Tap-Percuma pemaju  ini membawa permainan menembak botol. Memang, di sini anda akan diberikan seperti senjata sebenar, tetapi senjata ini bukan untuk berperang.

Anda boleh menggunakan pistol untuk menembak botol. Anda mesti menembak botol di hadapan anda sehingga jatuh dan bahkan pecah. Selain menawarkan permainan menarik, permainan ini juga mempunyai grafik animasi 3D, anda tahu. Cukup moden kan? Anda boleh mendapatkan permainan Pakar Menembak 3D Botol ini dengan mengklik di sini.

13. Penembak Gelembung

Penembak Gelembung

Bermain permainan menembak  gelembung  pada masa lapang cukup menggembirakan bagi sesetengah orang. Itulah sebabnya kami memberikan pilihan permainan Bubble Shooter sebagai salah satu permainan menembak. Sudah tentu Bubble Shooter bukanlah permainan menembak seperti permainan FPS.

Bubble Shooter mempunyai konsep bermain di mana pemain mesti menembak  gelembung di  atas. Anda mesti memecahkan setiap  gelembung  yang menumpuk di atas. Sekiranya anda gagal menembak semua  gelembung  , maka permainan akan berakhir. Ini bermakna anda kehilangan permainan. Anda tidak mahu kalah dalam permainan ini? Oleh itu, tembakan  gelembung ada di sini.

14. Serangan Galaxy

Serangan Galaxy

Sekiranya permainan yang satu ini memang permainan arcade, tetapi ia membawa konsep menembak. Jadi, pemain hanya perlu fokus pada musuh di hadapannya. Kemudian, gerakkan semua senjata untuk menembak musuh masing-masing. Anda juga tidak boleh bertembung dengan pesawat musuh jika anda tidak mahu  permainan berlebihan. Ayuh, segera muat turun permainan Galaxy Attack di sini.

15. Menembak Tembikai 3D

Permainan Penembak Tembikai

Sebelumnya ada permainan menembak botol, tetapi kali ini Anda mengesyorkan permainan menembak tembikai. Ya, dengan permainan ini, para pemain diberitahu untuk menembak setiap tembikai di hadapannya.

Jangan ketinggalan, kerana pemain mesti betul-betul menembak tembikai dengan betul. Lebih menarik lagi, anda harus mengikuti setiap tahap kerana masing-masing tahap dalam Watermelon Shooting 3D masing-masing mempunyai tahap kesukaran, anda tahu. Pandai menembak? Cuba buktikan dengan bermain permainan ini dan muat turun permainan di sini.

Sekarang, itulah perbincangan mengenai 10 permainan menembak tanpa konsep peperangan. Anda boleh bermain sepuluh permainan untuk mengisi masa yang kosong atau hanya untuk  menyegarkan. Bagaimana anda berminat untuk mencuba permainan mana? Sekiranya terdapat cadangan permainan menembak lucu lain, anda boleh menulisnya di ruangan komen.