15 Permainan Simulasi Terbaik yang Terdapat di Telefon Pintar Android

Selain permainan sekolah lama, permainan lucu, anda juga dapat memainkan permainan simulasi terbaik di Android. PlayStore memang terkenal sebagai gudang aplikasi untuk pengguna Android. Walau bagaimanapun, begitu banyak orang sering keliru permainan mana yang terbaik dan menyeronokkan.

Kali ini mensasarkan sasaran untuk permainan simulasi terbaik Caris Signal versi. Adakah terdapat permainan simulator bas, simulator kereta, simulator trak dan simulator kapal terbang? Anda berminat dan ingin tahu bermain sepuluh permainan yang akan dibincangkan kali ini? Mari kita lihat ulasan berikut.

1. Simulator Bas Indonesia

Simulator Bas Indonesia

Sesuai dengan nama permainan, Bus Simulator Indonesia mengambil pemain sebagai pemandu bas. Tetapi, anda bukan pemandu bas di luar negeri, melainkan pemandu bas "rasa tempatan" sesuai dengan keadaan di Indonesia. Model bas mengikuti  trend  bas di Indonesia dengan tanduk "Om Telolet Om."

Bukan hanya bas, yang membuat anda lebih selesa adalah lokasinya di Indonesia. Ya, Bus Simulator Indonesia ini menampilkan jalan-jalan yang sama persis dengan jalan-jalan di Indonesia  Permainan yang paling penting dengan grafik animasi 3D boleh dimainkan secara percuma di sini.

2. Julat Balik

Julat Balik

Sekiranya permainan ini ditujukan untuk pemain yang suka parkour. Ya, Flip Range ini akan menjadikan pemain sebagai ahli sukan parkour yang boleh dipercayai. Tetapi, tentu pada awalnya anda harus bersabar kerana anda juga perlu berlatih terlebih dahulu. Sekiranya anda sudah mahir, maka anda boleh memanjat tembok yang menjulang dengan mahir.

Sehingga pemain merasa lebih dicabar, permainan Flip Range juga dibuat dengan tahap yang berbeza. Di setiap tingkat terdapat cabaran menarik, sama ada memanjat tembok, atau melompat dari dinding ke dinding. Menariknya, anda boleh melakukan 70 trik parkour di Flip Range. Sangat lengkap,  bukan ? Ayuh, main permainan di sini.

3. Tempat Perlindungan Fallout

Tempat Perlindungan Fallout

Fallout Shelter memegang gelaran sebagai salah satu permainan terbaik dengan memenangi Anugerah DICE 2016. Kali ini permainan disimulasikan, pemain dikehendaki mengawal semua perkara yang berkaitan untuk bertahan.

Dikatakan, bahawa bumi telah rosak dan manusia mesti berjuang untuk terus hidup. Manusia hanya dapat melindungi tempat perlindungan bawah tanah. Di sini anda sebagai pemimpin mesti mengawal stok makanan, minuman, air, dan juga mengawal pertahanan. Jangan biarkan pemberontak memasuki tempat perlindungan dan membunuh penduduk.

Anda juga akan dicabar dengan tahap kebahagiaan penduduk di tempat perlindungan. Pemain tidak hanya memperhatikan makanan, kesihatan, juga keselamatan. Tetapi juga, harus memperhatikan kebahagiaan warga negara. Ingin mencuba? Muat turun permainan di sini.

4. Telur, Inc

Permainan simulasi Egg Inc

Sekiranya Fallout Shelter sebelumnya menghadirkan permainan simulasi sebagai pemimpin, kali ini juga dengan permainan yang akan menjadikan anda pemimpin. Bukan pemimpin yang mengawal warganegara, tetapi permainan simulator perniagaan. Egg, Inc. permainan di mana para pemain harus menjalankan perniagaan pengeluaran telur.

Ia mungkin terdengar remeh dan mudah. Tetapi siapa sangka, Egg, Inc. agak rumit. Dalam permainan ini, anda harus mengira jumlah kos pendapatan dan perbelanjaan yang anda tahu. Jumlah pembelian peralatan sehingga penjualan. Bagaimana anda berminat? Muat turun di sini.

5. Flight Pilot Simulator 3D Percuma

Flight Pilot Simulator 3D Percuma

Adakah anda ingin menjadi juruterbang dengan hanya bergantung pada telefon pintar Android? Anda boleh mencuba salah satu versi permainan simulasi pesawat terbaik Caris Signal. Di sini bukan hanya merasakan sensasi memandu pesawat, dengan kesan 3D juga menjadikannya lebih nyata ketika anda menaiki kapal terbang.

Bukan hanya itu, permainan Flight Pilot Simulator 3D Free juga akan menyediakan panel seperti pesawat sebenar yang anda tahu. Bukan hanya untuk menerbangkannya, anda juga harus menjalankan misi yang diberitahu oleh permainan. Adakah anda bersedia untuk menjadi juruterbang dengan pelbagai misi? Klik terus di sini untuk memuat turun permainan.

6. Pengurus Stesen

Pengurus Stesen

Sebagai pengurus, ia memang pekerjaan yang mungkin dianggap keren. Namun, siapa sangka, pekerjaan yang satu ini juga agak sukar anda ketahui. Anda boleh mencubanya dengan mencuba permainan Station Manager ini. Di sini anda bertindak sebagai pengurus stesen yang mengendalikan segalanya.

Sudah tentu semua perkara ini berkaitan dengan stesen. Permainan simulasi pengurusan stesen kereta api berhadapan dengan perkara seperti membangunkan stesen, membeli kereta api baru, dan perkara lain yang mesti dipertimbangkan oleh pengurus. Adakah anda mahu mencubanya? Muat turun Pengurus Stesen di sini.

7. Simulator Kambing

siri simulator kambing

Bagaimana rasanya mensimulasikan menjadi kambing? Ya, permainan simulasi ini meletakkan pemain sebagai kambing. Sesuai dengan nama permainan Goat Simulator, maka anda akan bertindak dan bertindak seperti kambing.

Goat Simulator adalah salah satu permainan simulator yang disyorkan. Unik, menarik, dan juga ketagihan, permainan ini cukup diminati. Dalam permainan, pemain Goat Simulator akan diberi misi sebagai kambing yang selalu menjengkelkan.

Anda mesti mengganggu aktiviti manusia dalam permainan. Anda boleh menipu manusia atau berlari dalam kesesakan lalu lintas. Sebenarnya, anda sebagai kambing boleh mengganggu cara permainan besbol yang anda tahu! Cukup menarik untuk bermain bukan? Muat turun permainan Goat Simulator secara langsung di sini.

8. Simulator Penerbangan Tidak Terbatas

Simulator Penerbangan Tidak Terbatas

Kembali lagi dengan permainan simulator kapal terbang. Kali ini permainan simulasi dipanggil Infinite Flight Simulator. Permainan ini menyediakan sekitar 35 pesawat dengan 17 daripadanya boleh digunakan secara percuma dan 18 yang lain boleh anda beli atau beli.

Bukan hanya untuk bermain sendiri, anda boleh menggunakan permainan Infinite Flight Simulator ini sebagai permainan 2 pemain atau berbilang pemain. Oleh itu, anda boleh menjemput sesiapa sahaja untuk bermain permainan simulasi ini bersama-sama.

Infinite Flight Simulator juga menyediakan fitur di mana anda juga dapat menentukan penerbangan dengan melihat keadaan cuaca. Sekiranya anda merasa orang awam dapat mengawal pesawat, Infinite Flight Simulator juga menawarkan buku log. Ingin tahu? Main permainan dengan mengklik di sini.

9. SimCity BuildIt

SimCity BuildIt

Tidak jauh berbeza dengan RollerCoaster Tycoon, di sini juga anda sebagai pemain akan melakukan simulasi pengurusan. Perbezaannya adalah, RollerCoaster Tycoon melakukan pengurusan taman permainan sementara SimCity BuildIt adalah permainan simulasi untuk mengawal dan mengurus sebuah bandar.

Anda akan dijadikan pemimpin bandar atau boleh dipanggil walikota. Tidak mudah sebagai pemimpin bandar. Anda harus memikirkan segalanya dari mengatasi kesesakan lalu lintas, pengangguran, air dan elektrik untuk penduduk, hingga masalah kewangan di bandar yang anda juga harus atasi sebaik mungkin. Anda berminat? Muat turun permainan secara langsung di sini.

10. Main Percuma The Sims

The Sims Percuma Main

Permainan simulasi ini juga lebih popular dalam versi PC dan komputer riba. Namun, kali ini The Sims FreePlay hadir sebagai salah satu permainan simulasi yang tersedia untuk pengguna telefon pintar Android anda. Dalam permainan ini, anda akan melakukan simulasi seperti kehidupan anda di kalangan sosial. Anda boleh memilih watak mengikut citarasa.

Malah pemain boleh memilih pekerjaan yang diinginkan. Sudah tentu simulasi sebagai seseorang yang bersosial tidak dapat hidup sendiri, anda juga boleh mencari pasangan, mempunyai keluarga untuk mempunyai anak. Berminat untuk bermain? Muat turun dan mainkan permainan di sini.

11. Simulator Pakar Bedah

Simulator Pakar Bedah

Simulator sebagai doktor yang melakukan pembedahan juga hadir di PlayStore. Permainan simulasi ini disebut sebagai Surgeon Simulator. Sudah tentu anda sebagai doktor mesti melakukan pembedahan dan rawatan yang tepat untuk pesakit.

Animasi darah dan pesakit akan kelihatan begitu nyata. Anda juga akan dibekalkan dengan alat untuk menjalankan operasi seperti doktor di hospital. Bagaimana anda mahu mencuba menjadi pakar bedah? Muat turun permainan secara langsung di sini.

12. Simulator Kereta Api Indonesia

Simulator Kereta Api Indonesia

Pernah membayangkan menjadi juruteknik? Jika anda ingin mencuba profesion sebagai juruteknik, anda boleh memulakannya dengan bermain permainan Indonesian Train Simulator. Ini adalah permainan di mana anda akan diposisikan sebagai juruteknik.

Keretapi ini bukan sekadar kereta api, anda akan mengawal semua jenis kereta api di Indonesia. Anda juga ditugaskan untuk menghantar penumpang dengan selamat ke destinasi mereka. Berhati-hatilah semasa menaiki kereta api, kerana cuaca tiba-tiba bertambah buruk! Ingin mencuba bermain permainan? Muat turun di sini.

13. Kargo Pemandu Lori

Kargo Pemandu Lori

Sekiranya sebelum ini anda akan menjadi jurutera, maka ia berbeza dengan permainan simulasi yang satu ini. Dalam Truck Driver Cargo, pemain akan ditugaskan sebagai pemandu trak yang membawa banyak kargo. Jangan bayangkan memandu di jalan yang lancar seperti jalan tol.

Kerana, pemain akan diberi cabaran di jalan berbatu, melalui pergunungan, bahkan melalui sungai! Bukan itu sahaja, malah cuaca akan berubah bergantung pada tahap kesukaran. Jadi anda berani mencuba? Main permainan di sini.

14. Mudah Alih Sims ™

Mudah Alih Sims ™

Sudah biasa,  dong,  dengan permainan The Sims? Permainan yang sangat popular di PC ini, kini masuk ke PlayStore. Ya, anda boleh bermain permainan The Sims pada peranti Android. Sama seperti versi permainan PC, anda akan diminta untuk membina rumah, menjalankan aktiviti, dan mencipta  kemahiran  watak anda. Ingin mencuba bermain The Sims ™ Mobile? Muat turun di sini.

15. Kren Penggali Berat

Kren Penggali Berat

Sekiranya anda ingin bermain permainan simulasi yang berbeza dari biasa, maka anda boleh memuat turun permainan Heavy Excavator Crane secara langsung. Permainan ini tidak memerlukan anda memandu trak, bas atau kereta api. Dalam permainan ini, anda akan memandu Cane Excavator, alat untuk mengorek pasir.

Pasti bukan perkara yang mudah dan akan menjadi cabaran baru yang  anda tahu. Belum lagi animasi grafik yang dipaparkan cukup baik untuk rakan sekelas permainan Android. Jadi,  mahu mencuba permainan ini?

Nah, perbincangan berikut di atas adalah 10 permainan simulasi terbaik yang boleh anda mainkan di telefon Android. Adakah terdapat 10 permainan di atas yang anda mahu mainkan?