10 Jenama Pembesar Suara Bluetooth Terbaik di Dunia menjelang 2020

Pembesar suara Bluetooth adalah pilihan terbaik untuk mendengar muzik di mana sahaja anda berada. Anda boleh menyambungkan peranti yang anda gunakan dengan pembesar suara mudah alih ini dengan jarak yang cukup jauh. Selain itu, kualiti audio pembesar suara Bluetooth juga tidak kalah dengan pembesar suara aktif yang menggunakan bicu atau penyambung USB.

Oleh kerana semua orang pasti menginginkan sesuatu yang lebih praktikal, maka ambil inisiatif untuk membuat senarai jenama pembesar suara Bluetooth terbaik yang boleh anda rujuk. Apakah jenama pembesar suara Bluetooth yang akan kami kaji di sini? Adakah pembesar suara Bluetooth murah di bawah 300 ribu? Ayuh , cari jawapannya di sini!

1. Dali Katch

Dali Menangkap Pembesar Suara Bluetooth Terbaik

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Di posisi pertama, terdapat pembesar suara bluetooth terbaik yang menggunakan kuasa bateri, iaitu Dali Katch. Pembesar suara ini dibungkus dengan perumahan padat yang elegan, sementara pemacu yang menyertai pembesar suara ini telah dikembangkan khas untuk dapat memberikan isyarat audio dari penguat digital dalaman.

Dali Katch menawarkan 2 profil audio, iaitu Clear yang sesuai untuk mendengarkan semua jenis muzik dan Hangat bagi anda yang ingin mendengarkan muzik dengan kesan bass yang mendalam. Dengan kapasiti bateri 2600 mAh, pembesar suara aktif ini dapat bertahan hingga 24 jam. Sambungan ke peranti juga menjadi lebih pantas kerana 8.3 juta pembesar suara sudah menggunakan Bluetooth 4.0.

2. Ruark Audio MR1 Mk2

Ruark Audio MR1 Mk2

Pendahulunya, MR1 telah memenangi pelbagai anugerah yang menjadikannya gelaran sebagai pembesar suara Bluetooth terbaik. Walau bagaimanapun, dalam siri terbaru Ruark Audio MR1 Mk2 anda juga mendapat banyak ciri yang diperbaiki sehingga kelihatan lebih sejuk.

Gabungan Bluetooth dan aptX pada pembesar suara membolehkan pembesar suara menyambung dengan cepat ke peranti anda. Pemacu Neodymium yang digunakan pada peranti ini juga telah dirancang secara khusus. Ruark Audio MR1 Mk2 juga dilengkapi dengan auto-standby yang dapat menjimatkan tenaga. Mempunyai 5 juta pembesar suara ini sekarang!

3. Harman Kardon Go + Main 2

Harman Kardon Go + Main 2

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Pembesar suara dengan bentuk boombox ini pasti menjadi pusat perhatian. Harman Kardon Go + Play 2 boleh disambungkan secara langsung ke PC atau telefon pintar tanpa menggunakan kabel, tetapi melalui Bluetooth. Bukan itu sahaja, pembangun pembesar suara juga menyediakan mikrofon.

Bateri yang digunakan oleh pembesar suara ini membolehkan Harman Kardon Go + Play 2 hidup selama 8 jam penuh. Sementara itu, kualiti audio yang dihasilkan oleh pembesar suara ini terdengar sangat jelas dan tajam. Selain itu, perincian bass dan treble juga didengar dengan jelas.

4. Caj JBL 3

Caj JBL 3

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Sejak itu dan sekarang, JBL masih mengaku sebagai jenama yang menghasilkan pembesar suara Bluetooth terbaik dengan warna yang berwarna - warni . Kelebihan pembesar suara Bluetooth JBL Charge 3 ialah mereka dapat menyambung ke 3 peranti pada masa yang sama untuk memainkan muzik pilihan anda.

Perkara yang penting, JBL Charge 3 tidak perlu diragui. Suara yang jelas dan sangat terperinci yang akan anda dengar dengan segera semasa anda mula menggunakan pembesar suara ini.

Kuasa bateri yang digunakan oleh peranti ini juga tidak dapat dilupakan kerana terdapat kapasiti bateri 6,000 mAh yang dapat menjamin pembesar suara dapat hidup selama 30 jam.

Pembesar suara dengan julat harga 2.3 juta juga diperakui IPX7, yang bermaksud pembesar suara ini kalis air pada kedalaman 3 meter. Selain itu, pembesar suara Bluetooth ini juga sesuai untuk kegunaan  luaran.

5. UE Boom 2

UE Boom 2

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Bila lagi anda boleh mempunyai pembesar suara Bluetooth terbaik yang dilengkapi dengan pelbagai ciri menarik dengan harga hanya 2.4 juta rupiah? UE Boom 2 adalah jenama pembesar suara bluetooth terbaik yang tahan air atau kalis air. Jadi, anda tidak perlu risau semasa meletakkan pembesar suara ini di tepi kolam renang atau bilik mandi.

Kualiti suara yang baik dan badan yang tahan terhadap calar adalah kelebihan yang ditawarkan oleh UE Boom 2. Mengapa kita mengatakan bahawa pembesar suara ini murah? Kerana tidak banyak pembesar suara Bluetooth yang kalis air dan mempunyai kualiti bunyi yang cukup baik seperti UE Boom 2.

6. Bose SoundLink Mini II

Bose SoundLink Mini II

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Ingin mendengar suara yang lebih dramatik semasa menonton atau mendengar muzik? Cuba beli Bose SoundLink Mini II. Selain ringan, beg ini juga memberikan suara semula jadi. Bose juga menambah mikrofon ke pembesar suara yang membolehkan anda menyambung ke panggilan suara.

Selain itu, Bose SoundLink Mini II juga membawa reka bentuk yang sangat cantik dan elegan. Sebagai salah satu jenama pembesar suara terkenal, Bose juga menyediakan bateri yang cukup tahan lama. Bateri yang digunakan mampu menghidupkan pembesar suara ini selama 10 jam. Dengarkan muzik bila-bila masa dan di mana sahaja dengan bergantung pada pembesar suara Bluetooth untuk julat 3-5 juta ini.

7. Jam Tangan Logam Berat HX-P920

Jam Logam Berat HX-P920

Pada pandangan pertama, Jam Logam Berat HX-P920 memang serupa dengan Bose SoundLink Mini II. Bahan yang digunakan oleh pembesar suara ini adalah aluminium, tetapi beratnya masih ringan. Bercakap tentang kualiti audio, pembesar suara ini dilengkapi dengan bass dan vokal tajam yang mengagumkan.

Berbeza dengan pembesar suara bersaiz mini lain yang kurang mampu menyampaikan bass dengan baik, Jam Logam Berat HX-P920 benar-benar memberikan kesan bass yang sempurna dan tidak mengganggu pendengaran. Pembesar suara ini juga dilengkapi dengan beberapa butang untuk memainkan muzik. Jam tangan HX-P920 Heavy Metal berharga 3.2 juta rupiah.

8. UE Wonderboom

UE Wonderboom

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Cek Harga di Bukalapak

Bentuk unik dari UE Wonderboom benar-benar mencuri perhatian sesiapa sahaja yang melihatnya. Pembesar suara ini hadir dalam bentuk seperti bom tangan mini dengan warna- warni . Apa yang menjadikan UE Wonderboom istimewa ialah pembesar suara ini kalis air . Tidak hanya tahan terhadap percikan air, pembesar suara ini bahkan boleh direndam di dalam air.

Suara lantang dengan bass dan treble yang seimbang memang menjadi nilai tambah bagi pembesar suara ini. Walaupun saiznya sangat kecil, UE Wonderboom dapat bertahan selama 10 jam. Ini adalah pembesar suara Bluetooth terbaik yang pernah ada! Anda boleh memiliki pembesar suara ini dengan membelinya dengan harga 2 juta.

9. Riva S

Riva S

Semak Harga di Shopee

Satu lagi pembesar suara bluetooth tahan air yang mesti anda ada, Riva S. Dari segi bentuknya, Riva S berbeza dengan UE Wonderboom. Riva S dilengkapi dengan rasuk yang lebih besar dan lebih kukuh. Dengan teknologi Trillium surround yang melengkapkan pembesar suara ini, suara yang dihasilkan menjadikannya lebih kuat.

Anda juga boleh mendapatkan audio stereo kerana Riva S sudah menyokong TrueWireless Stereo. Riva S juga direka dengan pensijilan kalis air IPX4, tetapi pembesar suara ini tidak boleh direndam di dalam air. Harga untuk satu unit pembesar suara Riva S adalah 2 juta rupiah.

10. Muvo Kreatif 2c

Muvo Kreatif 2c

Semak Harga di Shopee

Ingin berpesta di pantai atau di tepi kolam renang sambil mendengar muzik? Creative Muvo 2c sedia menemani anda. Oleh kerana pembesar suara juga tahan terhadap percikan air, jadi anda tidak perlu risau sekiranya pembesar suara rosak ketika terkena percikan air ketika berpesta.

Walaupun ukurannya tidak terlalu besar, Creative Muvo 2c dilengkapi dengan radiator pasif yang memastikan prestasi pembesar suara bass terdengar bagus. Malangnya, bateri yang digunakan oleh pembesar suara ini hanya mampu menyokong pembesar suara ini selama 6 jam sahaja. Harga jualan Creative Muvo 2c hanya 1 juta rupiah.

Sepuluh jenama pembesar suara Bluetooth terbaik dari sini bersedia menemani anda sambil mendengar muzik di mana sahaja anda berada. Kualiti audio yang dihasilkan oleh orang ini sudah pasti jauh lebih baik daripada terbina dalam audio ditemui pada PC atau anda alat .

Oh ya,  jika anda mencari rujukan untuk pembesar suara Simbadda yang baik, kami telah mengkaji beberapa produk dalam 10 artikel Speaker Simbadda Terbaik ini.