10 Aplikasi untuk Menukar JPG Terbaik ke PDF pada Android

Adakah anda menghadapi masalah dan kekeliruan untuk menukar fail JPG ke PDF? Sekiranya anda menghadapi masalah ini, kami akan memberikan penyelesaian dengan 10 aplikasi untuk menukar JPG ke PDF dengan mudah di telefon Android anda. Ya, dengan pilihan aplikasi untuk menukar JPG ke PDF, anda boleh menukar fail gambar ke format PDF dengan mudah hanya dengan satu klik.

10 Aplikasi untuk Menukar JPG ke PDF pada Android

Ingin mengetahui ciri lengkap setiap aplikasi yang kami cadangkan? Teruskan membaca artikel ini hingga akhir!

1. Imej ke PDF dan Perkongsian

aplikasi untuk menukar jpg ke pdf Gambar ke PDF dan Perkongsian

Bermula dengan aplikasi bernama Image to PDF and Sharing, dengan aplikasi ini anda dapat membuat perubahan pada format dari format JPG ke PDF dengan mudah. Di sini, anda hanya perlu mengklik pilih gambar untuk memilih gambar yang ingin anda ubah ke PDF.

Setelah anda menentukan gambar yang ingin anda ubah formatnya, anda boleh menukarnya menjadi PDF dengan segera . Sebelumnya, aplikasi ini juga akan memberikan pemberitahuan untuk menukar nama fail. Sekiranya anda ingin menukar nama fail, kemudian ketik nama fail di bahagian ganti nama.

Setelah selesai menukar nama fail, sekarang adalah masa untuk melakukan penukaran dan tunggu sebentar sehingga Gambar ke PDF dan Berkongsi selesai menukar fail anda ke PDF. Sangat mudah dan ringkas, bukan? 

2. Penukar JPG ke PDF

Penukar JPG ke PDF

Aplikasi untuk menukar JPG ke PDF kali ini datang dari pembangun Weeny Software. Semudah aplikasi sebelumnya, JPG ke PDF Converter juga mempunyai fitur yang dapat secara langsung menukar fail JPG anda ke format PDF.

Bagaimana? Mudah, pertama anda hanya perlu memuat turun aplikasi JPG ke PDF Converter. Kemudian, masukkan aplikasi. Kemudian, pilih gambar yang ingin anda ubah menjadi PDF. Adakah anda sudah selesai? Cukup klik pada menukar ke PDF dan tunggu beberapa saat sehingga JPG ke PDF Converter menyelesaikan proses penukaran . Bagaimana anda mahu mencuba menggunakan aplikasi ini?

3. Imej ke Penukar Pdf

Imej ke Penukar Pdf

Seterusnya, terdapat Image to Pdf Converter sebagai salah satu aplikasi untuk menukar JPG ke PDF terbaik di Android. Kali ini nama aplikasi adalah Image to Pdf Converter. Ini adalah aplikasi yang mempunyai antaramuka yang agak sederhana sehingga memudahkan pengguna menggunakan aplikasi ini.

Sebagai tambahan kepada antara muka yang mudah, anda juga akan mudah menyusun fail JPG ke PDF dalam satu klik. Di sini, anda perlu melalui peringkat memilih foto yang ingin anda ubah menjadi PDF. Selepas itu, dengan hanya satu klik, anda boleh menukar fail foto anda dengan segera ke PDF dan Image to Pdf Converter akan menyimpannya di galeri anda.

4. Tukar JPG ke PDF & Pengimbas

Tukar JPG ke PDF & Pengimbas

Seperti namanya, tentu ini adalah aplikasi untuk menukar JPG ke PDF. Dalam aplikasi ini, pengguna akan difasilitasi dalam menukar JPG ke PDF. Malah, anda juga dapat menyimpan hasil penukaran secara langsung di penyimpanan awan!

Selain dapat menukar, aplikasi ini dibuat oleh Fun LOL APPS juga dapat digunakan sebagai fail pengimbas untuk menjadi format PDF atau JPG. Anda juga boleh menyimpannya secara langsung di galeri foto HP atau di penyimpanan awan. Sekiranya anda berminat menggunakannya, anda hanya boleh klik pada pautan ini dan dapatkan aplikasinya, percuma!

5. Penukar Imej ke PDF - Infosoft DLM

Imej ke Penukar PDF - Infosoft DLM

Selain itu, anda boleh memilih Image to PDF Converter sebagai salah satu aplikasi untuk menukar JPG ke PDF terbaik di Android. Kenapa? Kerana, dengan aplikasi ini anda hanya perlu melalui tahap pendek untuk menjadikan JPG sebagai PDF. Cukup, pilih gambar dan tukar terus ke PDF. Bagaimana, sangat mudah dan sederhana, ya? Ingin mencuba juga? Boleh dimuat turun di sini.

6. Imej ke Penukar PDF - BG Studio

Imej ke Penukar PDF - BG Studio

Untuk tidak dikalahkan oleh pembangun lain, BG Studio juga membuat dan mengembangkan aplikasi yang memungkinkan Anda menyulap file JPG ke dalam file PDF dengan mudah dan praktikal. Mahu tahu bagaimana?

Sangat mudah, tetapi pastikan anda sudah mempunyai aplikasi Image to PDF Converter. Sekiranya anda memuat turunnya, anda boleh segera memilih gambar yang ingin anda ubah formatnya. Setelah selesai, anda boleh menukar nama fail terlebih dahulu, kemudian menukar fail tersebut. Mudah dan tidak rumit, bukan?

7. Penukar JPG ke PDF Percuma

Penukar JPG ke PDF Percuma

Aplikasi seterusnya adalah JPG to PDF Converter Free. Dalam aplikasi, anda boleh menggunakan semua ciri-cirinya secara percuma. Selain itu, aplikasi JPG to PDF Converter Free juga boleh digunakan di  luar talian yang anda tahu ! Apa yang menarik lagi, aplikasi ini juga mempunyai ciri kod laluan  untuk mengelakkan orang lain melihat fail anda.

Selain ciri lengkapnya, JPG to PDF Converter Free juga mempunyai  alat  untuk menentukan ukuran PDF. Sebagai contoh, anda ingin menukar fail gambar ke PDF dengan ukuran Huruf, Undang-undang, atau A4. Oh ya,  selain dapat menetapkan ukuran fail, aplikasi ini juga  menyokong  format gambar seperti JPG, PNG, GIF, BMP, dan lain-lain.

8. Imej ke Penukar PDF - Rectfy

Imej ke Penukar PDF - Rectfy

Seterusnya, kami mengesyorkan aplikasi dari Rectfy dengan nama aplikasi Image to PDF Converter. Dalam aplikasi ini anda boleh menukar beberapa gambar menjadi PDF di  luar talian. Selain itu, cara menggunakan aplikasi ini juga sangat mudah. Tetapi, sebelum anda mengetahui cara menggunakannya, anda mesti memuat turun aplikasinya terlebih dahulu di sini.

Sekarang, setelah anda mempunyai aplikasi, langkah pertama adalah memilih gambar yang ingin anda ubah menjadi PDF. Selepas itu, anda boleh terus klik  Convert to PDF. Akhirnya, tunggu sebentar sehingga aplikasi selesai menukar fail anda.

9. Imej ke PDF - Aplikasi Alat Sosial

Imej ke PDF - Aplikasi Alat Sosial

Untuk aplikasi seterusnya, kami mengesyorkan aplikasi Gambar ke PDF yang dibuat oleh Aplikasi Alat Sosial. Aplikasi ini menyokong pelbagai format gambar, mulai dari JPEG, PNG, BMP, GIF, hingga WebP. Selain  mendukung  pelbagai format, aplikasi ini juga dapat digunakan di  luar talian  sehingga Anda tidak perlu bersusah payah menyambung ke internet. Sebenarnya, aplikasi ini juga dapat menukar lebih dari dua gambar sekaligus yang  anda tahu. Cukup lengkap,  bukan ? Boleh dimuat turun di sini.

10. Penukar JPG Ke PDF - The AppGuru

JPG To PDF Converter - The AppGuru

Satu lagi aplikasi untuk menukar JPG ke PDF. Ini adalah aplikasi yang dipanggil JPG To PDF Converter dan boleh menukar JPG ke PDF dengan mudah. Anda hanya perlu memilih gambar yang ingin anda ubah ke PDF, kemudian biarkan JPG To PDF Converter berfungsi untuk mengubahnya.

Selain dapat mengubah format JPG, Anda juga dapat menyulap format PNG, BMP, dan JPE ke dalam format PDF seperti sebelumnya. Sangat mudah, bukan? Sekiranya anda ingin memiliki aplikasi ini, anda boleh memuat turun dan memasangnya di PlayStore atau klik di sini.

Cadangan Permohonan Lain

Sebagai tambahan kepada 10 aplikasi di atas, kami masih mempunyai cadangan untuk aplikasi yang tidak kurang hebatnya. Tetapi sayangnya, aplikasi cadangan ini tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Imej Ke PDF

Imej Ke PDF

Masih dengan aplikasi yang dapat menukar JPG ke PDF, nama aplikasinya adalah Image To PDF. Tidak seperti aplikasi lain, Image To PDF bukan sahaja dapat menukar JPG ke PDF. Sebabnya, anda juga boleh menukar fail JPG, JPEG, PNG, dan GIF menjadi fail PDF dalam satu klik. Hebat, bukan?

Di samping itu, anda boleh mengambil gambar dengan kamera secara langsung dan menjadikannya secara langsung sebagai fail PDF dengan aplikasi Image To PDF ini. Adakah anda memerlukan aplikasi ini?

2. Penukar Imej ke PDF - Teknologi ADi

Penukar Imej ke PDF - Teknologi ADi

Tidak perlu bingung mencari kaedah untuk menukar JPG ke PDF. Dengan aplikasi ini yang dibuat oleh Teknologi ADi, anda dapat dengan mudah membuat gambar sebagai fail PDF dan anda boleh membukanya secara langsung dalam aplikasi pembaca PDF.

Image to PDF Converter adalah salah satu aplikasi termudah yang kami cadangkan untuk anda. Kerana, Image to PDF Converter hanya akan meminta anda memilih gambar dan menukar fail JPG ke PDF. Tunggu, dan Penukar Imej ke PDF akan menjadikan fail gambar sebagai PDF. Sudah selesai? Anda boleh menyimpannya di galeri atau menghantarnya melalui e-mel.

3. Penukar Imej Ke PDF - Muat turun Aplikasi

Penukar Imej Ke PDF - Muat turun Aplikasi

Masih ingin tahu mengenai permohonan menukar JPG ke PDF? Masih ada, di sini, aplikasi yang dibuat oleh Appsload yang membolehkan pengguna menukar fail JPG ke PDF. Adakah Image to PDF Converter, di sini anda boleh menukar JPG ke PDF dengan mudah hanya dengan beberapa klik.

Tidak hanya satu gambar yang dapat digunakan sebagai PDF, bahkan Anda juga dapat memilih beberapa gambar untuk menjadikannya sebagai file PDF. Cukup mudah, ya?

Perbincangan kali ini berakhir mengenai aplikasi untuk menukar JPG ke PDF. Aplikasi mana yang anda mahu gunakan? Atau ada cadangan lain? Tuliskan di ruangan komen. Oh, ya, bagi anda yang memerlukan aplikasi pengimbas di Android, anda boleh membaca cadangannya dalam artikel ini. Semoga bermanfaat!