Petua dan Trik untuk Menyingkirkan Rakan-rakan di LINE termudah

Sebelum ini, kami telah membincangkan dan mengkaji petua dan cara untuk membuat sembang kumpulan di LINE. Sasaran kami kali ini adalah untuk memberikan petua dan trik tentang cara menghapus rakan di LINE. Seperti yang anda ketahui, LINE adalah media sosial yang sangat popular untuk pengguna Android, Windows phone, iPhone dan lain-lain.

LINE adalah salah satu media untuk terus berhubung dan bercakap dengan rakan. Walau bagaimanapun, kadang-kadang anda mempunyai rakan yang tidak anda kenali dan mungkin juga anda mempunyai rakan LINE yang cukup menjengkelkan. Itulah sebabnya kami menyediakan kaedah termudah dan paling praktikal untuk menghapus rakan di LINE.

Sebelum ini, kami akan memberi anda gambaran mengenai perkara yang boleh anda lakukan untuk menghapus rakan di LINE. Anda boleh melakukannya dengan 3 cara iaitu, menyembunyikan rakan, menyekat rakan, dan memadam rakan. Ketiga kaedah ini mempunyai fungsi untuk tidak menunjukkan rakan LINE dalam aktiviti garis masa LINE anda. Tetapi ketiga-tiganya juga mempunyai faedah yang berbeza. Mari kita bincangkan bermula dari rakan sorok.

Cara Menyembunyikan Rakan di Talian

Hide friend adalah salah satu kemudahan yang disediakan oleh LINE untuk menyembunyikan rakan di LINE. Dengan menggunakan kaedah ini, anda tidak akan menghapus sepenuhnya rakan di LINE. Anda hanya akan menyembunyikan kenalan rakan anda di LINE dari garis masa dan juga berbual. Ini caranya:

1. Buka aplikasi LINE dan pergi terus ke simbol "orang" di sebelah kiri LINE. Simbol "orang" ini akan memaparkan semua rakan anda, kenalan kumpulan, dan juga akaun rasmi. Selepas itu, anda mencari rakan yang akan menjadi anda

Cara Menyembunyikan Rakan di Talian 1

2. Setelah anda menentukan rakan LINE mana yang ingin anda sembunyikan, anda boleh menekan rakan LINE anda cukup lama sehingga muncul beberapa pilihan, salah satunya adalah perkataan "sembunyikan." Anda hanya boleh mengklik "sembunyikan".

Cara Menyembunyikan Rakan di Talian 2

3. Kemudian anda akan ditanya soalan sama ada anda benar-benar ingin menyembunyikan rakan anda atau tidak. Sekiranya anda bertekad untuk menyembunyikan kenalan LINE rakan anda, klik "OK" dan anda telah berjaya menyembunyikan rakan LINE anda. Mudah kan?

Cara Menyembunyikan Rakan di Talian 3

Cara Menyekat Rakan di LINE

Nah, bagi anda yang tidak berpuas hati dengan menyembunyikan kenalan LINE anda, anda boleh menyekat rakan LINE anda. Jadi apa perbezaan antara blok dan sembunyi? Sebenarnya perbezaannya tidak terlalu banyak.

Sekiranya menyembunyikan hanya menyembunyikan kenalan dan kemas kini dalam garis masa LINE, maka blok itu sepenuhnya menghalang akses semua rakan LINE untuk berhubung dengan anda. Oleh itu, dengan adanya kemudahan blok ini, rakan LINE yang telah disekat tidak dapat menghantar sembang sama sekali.

Bukan hanya berbual, rakan LINE yang disekat juga tidak dapat membuat panggilan, panggilan video, menghantar gambar, dan sebagainya. Dengan kemudahan blok ini, anda tidak akan pernah melihat rakan LINE anda dalam garis masa LINE. Adakah anda mahu melakukannya? Ikuti cara menyekat rakan di LINE di bawah:

1. Anda boleh membuka aplikasi LINE anda kemudian memilih simbol "orang" di sebelah kiri "sembang". Seperti yang dijelaskan sebelumnya, simbol "orang" ini akan memaparkan semua rakan LINE anda. Bukan hanya rakan LINE, simbol "orang" ini juga akan memaparkan kumpulan itu bersama dengan akaun rasmi yang anda "tambahkan".

2. Setelah anda memasukkan senarai rakan LINE anda, kemudian cari atau pilih rakan LINE yang ingin anda sekat. Sekiranya anda ingin mencarinya dengan cepat, anda boleh menggunakan ciri carian di bahagian atas dengan simbol "kaca pembesar."

Cara Menyekat Rakan di LINE 1

3. Kemudian, jika anda telah menemui rakan yang ingin anda sekat, anda boleh mengetuknya lama pada akaun rakan LINE anda. Jika demikian, LINE akan memaparkan pilihan sembang, Panggilan percuma, Blokir, dan juga. Untuk menyekat, pilih dan klik pada kata "Sekat."

Cara Menyekat Rakan di LINE 2

4. Setelah anda mengklik perkataan "Block", LINE secara automatik akan meminta kepercayaan anda untuk menyekat rakan LINE anda. Sekiranya anda merasa yakin dan benar-benar ingin menyekat rakan LINE anda, maka anda boleh klik "OK" dengan warna hijau. Nah, anda sudah selesai menyekat rakan LINE anda. Rakan yang telah disekat tidak lagi dapat berbual dengan anda. Cara Menyekat Rakan di LINE 3

Cara Menghapus Rakan di LINE

Tidak seperti teman sembunyikan dan rakan sekatan, ciri hapus rakan di LINE akan menghapus sepenuhnya rakan LINE anda. Jadi, hapus rakan akan berfungsi untuk menghapus rakan LINE anda seperti anda belum menambah rakan LINE. Hapus rakan berfungsi untuk menghapus kenalan LINE yang telah anda tambahkan sebelumnya.

Sekiranya anda memadam rakan, anda sebenarnya tidak akan dapat melihat akaun LINE rakan anda lagi. Begitu juga dengan rakan LINE anda, mereka tidak akan dapat melihat akaun LINE anda lagi malah rakan LINE yang telah dipadamkan tidak akan muncul dalam garis masa anda. Inilah cara menghapus kenalan LINE rakan anda:

1. Buka aplikasi LINE dan pertama sekali anda boleh menyekat atau menyembunyikan rakan LINE anda. Kami telah menerangkan tentang cara menyekat atau menyembunyikan rakan LINE pada perenggan sebelumnya.

2. Kemudian, anda boleh mengklik simbol "titik" di sebelah kanan. Dalam ciri simbol "titik tiga" terdapat pelbagai kemudahan lain seperti kedai pelekat, teman menambah, Kedai Tema, dan banyak lagi. Anda hanya perlu mengklik "Tambah rakan" dengan simbol orang dan simbol "+".

Cara Menghapus Rakan di LINE 1

3. Setelah anda mengklik "tambah rakan" maka anda boleh mengklik simbol "roda gigi" di sudut kanan atas.

Cara Menghapus Rakan di LINE 2

4. Kemudian, LINE akan memaparkan "pengguna tersembunyi" dan juga "pengguna yang disekat." Anda perlu tahu, pengguna tersembunyi adalah rakan LINE yang anda sembunyikan. Manakala pengguna yang disekat adalah rakan LINE yang anda blokir. Nah, sekarang anda boleh mengklik pengguna tersembunyi / pengguna yang disekat. 

Cara Menghapus Rakan di LINE 3

Anda harus menyesuaikannya dengan rakan LINE yang telah disekat / disembunyikan pada peringkat pertama. Di sini, pilih "pengguna yang disekat" kerana kami akan menghapus rakan yang telah disekat pada peringkat pertama.

5. Setelah anda memilih pengguna tersembunyi / pengguna yang disekat, sekarang LINE akan memaparkan senarai rakan LINE yang telah anda blokir. Sekarang, yang perlu anda lakukan ialah klik "edit" di sebelah kanan akaun LINE anda yang disekat. Klik "edit" dengan segera.

Cara Menghapus Rakan di LINE 4

6. Kemudian LINE secara automatik akan memaparkan pilihan untuk membuka blokir atau menghapus rakan, anda cukup klik "hapus." Nah, sekarang anda telah memadamkan rakan LINE anda. Sangat mudah bukan?

Cara Menghapus Rakan di LINE 5

Anda perlu tahu bahawa setelah anda menghapus kenalan LINE rakan, anda boleh menambahkan rakan LINE anda sekali lagi dengan meminta baris idnya sekali lagi. Kemudian, tambahkan rakan LINE yang anda padamkan kenalannya. Itulah satu-satunya cara anda boleh berkawan dengan kenalan LINE yang telah anda "hapus".

Cara Membuka Sekatan / Nyahlihatkan Rakan LINE

Bagi anda yang mungkin kesal kerana telah disekat atau tersembunyi rakan-rakan LINE, maka ada cara-cara untuk un-blok dan menyahsembunyikan anda tahu. Tidak seperti ciri hapus, rakan Blok dan Sembunyikan LINE masih dapat dipulihkan seperti sebelumnya tanpa perlu meminta baris id. Ini caranya:

1. Anda boleh memasukkan aplikasi LINE secara langsung. Setelah masuk, anda boleh segera memilih simbol titik di sebelah kanan atas. Selepas itu, anda boleh klik "tambah rakan".

Cara Melepaskan Sekatan Rakan LINE 1

2. Sekiranya anda telah memasukkan "add friend" maka anda sekarang boleh mengklik simbol gear di sudut kanan atas.

Cara Melepaskan Sekatan Rakan LINE 2

3. Setelah itu, LINE secara automatik akan memaparkan apa yang disebut "urus rakan." Dalam "urus rakan" anda dapat melihat dua pilihan, pengguna tersembunyi dan juga pengguna yang disekat. 

Cara Membatalkan Pemblokiran Rakan 3

4. Sekarang, untuk membongkar atau membuka blokir rakan LINE, kedua-duanya mempunyai kaedah yang sama. Di sini kita akan mengambil contoh untuk menjelmakan semula rakan LINE, jadi kita akan memilih "pengguna tersembunyi."

Cara Melepaskan Sekatan Rakan 4

Kemudian, anda akan ditunjukkan senarai rakan tersembunyi anda. Di sebelah kenalan tersembunyi rakan LINE terdapat kata "edit." Anda boleh mengklik "edit" untuk langkah seterusnya.

5. Kemudian, anda boleh memilih Unhide secara langsung yang disenaraikan pada paparan LINE. Nah, sekarang anda mempunyai Unhide rakan LINE anda. Mudah?

Cara Menyahsekat Rakan LINE 5

Baiklah, bagi anda yang sudah melakukan rakan LINE, maka rakan LINE yang sudah anda Nyahlihat akan dipaparkan dalam garis masa LINE anda. Juga, rakan LINE anda akan muncul dalam senarai rakan LINE anda.

Berikut ini adalah tutorial cara menghapus rakan di LINE. Anda boleh melakukan ini dengan 3 cara. Walau bagaimanapun, kedua-dua cara di antara mereka tidak dipadamkan sepenuhnya dan hanya bersembunyi dari garis masa LINE. Walaupun menghapus rakan adalah ciri yang akan menghapus sepenuhnya rakan LINE anda. Bagaimana awak melakukannya?