14 Permainan Adrenalin Drag Bike yang paling menarik di Android

Drag Racing atau racing menggunakan gaya drag bukanlah perlumbaan yang hanya boleh dilakukan oleh kenderaan roda empat. Sekiranya anda peminat kenderaan bermotor roda dua, anda juga boleh melakukan perlumbaan gaya seret ini yang anda tahu. Bukan asli, tetapi anda akan merasakan sensasi seperti melakukan perlumbaan drag sebenar dengan memainkan permainan drag bike.

Setelah membincangkan permainan drag racing sebelumnya, kami sekarang lebih fokus pada permainan drag bike, yang bermaksud permainan drag racing yang menggunakan motosikal sebagai kenderaan perlumbaan. Sudah tentu permainan drag bike tidak kurang mencabar dan menyeronokkan daripada permainan drag racing sebelumnya yang anda tahu. Ingin tahu? Lihat ulasan berikut.

1. Perlumbaan Basikal Sebenar

Perlumbaan Basikal Sebenar

Dengan lebih daripada 100 juta muat turun, Real Bike Racing adalah salah satu permainan drag bike yang paling popular di Play Store. Dengan permainan ini, pemain dapat mengalami cara memandu motosikal 200 HP. Bukan hanya perlumbaan, tetapi pemain juga dapat mengambil bahagian dalam perlumbaan kejuaraan dunia bersama dengan pelumba lain.

Real Bike Racing dilengkapi dengan sejumlah ciri. Sebahagian daripadanya adalah roda superbike unik yang terdiri daripada lebih daripada 10 jenis, cermin pandangan belakang yang berfungsi sepenuhnya, grafik 3D yang realistik dengan kesan pencahayaan dinamik ke mod VR (realiti maya) yang menyokong Google Cardboard & lain-lain. Untuk memainkannya segera muat turun permainan di sini.

2. Top Bike: Racing & Moto Drag

Perlumbaan Basikal & Drag Moto

Basikal drag drag yang menarik dan kami cadangkan lain kali dari pemaju permainan T-Bull. Top Bike: Racing & Moto Drag, itulah nama permainan yang telah menerima muat turun hampir 50,000 kali di PlayStore. Permainan ini juga tidak kurang menarik dengan menghadirkan pelbagai ciri andalan.

Sebilangan dari mereka adalah pemain yang dapat mengubahsuai motosikal mereka sendiri dengan menaik taraf. Bukan itu sahaja, anda juga dapat menaklukkan lebih dari 71 misi di dalamnya. Adakah cukup mudah untuk anda? Sekiranya senang, cubalah bermain dan buktikan permainannya dengan mengklik di sini.

3. Perlumbaan Permainan Basikal Percuma

Permainan Lumba Basikal Percuma

Pemain boleh memulakan karier perlumbaan mereka dengan mengendarai perlumbaan drag Ducati Streetfighter 848. Mereka juga dapat merasakan kelajuan perlumbaan drag dengan motor lain seperti Suzuki V-Strom 1000 ABS Adventure atau Yamaha V-Max. Selain itu, mereka juga dapat menyertai perlumbaan dan menunggang motosikal ke peringkat akhir perlumbaan drag.

Semasa perlumbaan, mereka bahkan dapat menonton kereta keren seperti BMW M5, Chevrolet Camaro SS, Nissan GT-R, Ferrari 458 Italia, Lamborghini Aventador LP 700-4 atau McLaren MP4-12C. Ingin mencuba sensasi drag racing dalam permainan Racing Games Bike Free? Muat turun permainan di sini.

4. SouzaSim - Edisi Moped

SouzaSim - Edisi Moped

Dalam permainan SouzaSim - Edisi Moped, pemain bebas memilih salah satu daripada 4 model motosikal yang ada. Selain memilih model, Anda juga diizinkan untuk melakukan modifikasi, seperti mengubah warna motor.

Selain itu,  permainan  yang dipersembahkan cukup mudah, terutamanya animasi grafik yang kelihatan kelihatan realistik. Berminat untuk bermain? Anda boleh  memuat turun  permainan di sini.

5. SouzaSim - Drag Race

SouzaSim - Perlumbaan Seret

Selain itu, ada permainan SouzaSim - Drag Race yang juga tidak kurang hebatnya menampilkan motosikal yang keren dan siap berlumba di jalan  seret. Selain itu, permainan ini juga mempunyai fitur di mana pemain dapat mengubah warna motor, mengubah motor, bahkan memberikan nama motor. Permainan ini akan menjadi lebih menarik apabila anda akan dihadapi oleh pemandu lain yang lebih mencabar. Ingin mencuba? Main di sini.

6. Riptide GP: Renegade

Riptide GP Renegade

Dengan harga hanya Rp. 15 ribu, Anda dapat merasakan masa depan perlumbaan hidrojet haram, di mana penunggang perisai menendang aksi yang mematikan di atas air terjun yang besar, mengelakkan polis melalui jalan air awam, dan meningkatkan kecepatan yang sangat tinggi melintasi gelombang.

Di sini anda memainkan peranan sebagai pelumba hidrojet yang diusir dari liga GP Riptide, jadi anda terpaksa berlumba secara haram di sejumlah tempat yang mencabar. Menampilkan trek perlumbaan keseronokan yang dipenuhi dengan jalan pintas interaktif, rahsia dan halangan, Riptide GP: Renegade adalah permainan perlumbaan yang menarik untuk dicuba.

Beberapa ciri yang dimiliki oleh permainan ini termasuk Thrill-Ride Environment yang sejuk, Multiplayer dalam talian untuk bersaing dengan lapan pelumba lain dari seluruh dunia, Transforming Vehicles untuk memperbaiki garaj dan sebagainya. Sekiranya anda ingin mencuba, dapatkan permainan di sini.

7. Perlumbaan Basikal Drag Indonesia

Perlumbaan Basikal Drag Indonesia

Permainan ini dibuat oleh  pemaju  Indonesia,  anda tahu. Permainan Indonesia Drag Bike Racing juga tidak kalah dengan permainan lain di mana pemain dapat berlumba motosikal dengan model motosikal yang sangat dikenali di Indonesia. Model motor yang disajikan dalam permainan ini termasuk, TR9 1949 klasik, MIO Drag, Mio Drag Race, Drag RR RR, dan Harley Davidson Drag Race.

Di samping itu, motosikal yang dimiliki oleh pemain boleh diubah suai agar kelihatan lebih sejuk dan menarik. Dia berseru, ada berbagai  peta  jalan yang dapat digunakan untuk berlumba. Sekarang, untuk membuka setiap  folder , anda mesti mempunyai duit syiling khas terlebih dahulu. Menarik,  bukan? Ayuh, main permainan di sini.

8. MotorBike: Traffic & Drag Racing I Game Race Baru

Perlumbaan Trafik & Perlumbaan Seret I Perlumbaan Baru

MotorBike Game: Traffic & Drag Racing I Game Race Baru menyediakan lebih daripada 35+ motosikal dengan enjin bunyi sebenar, 10 mod berbeza untuk dimainkan dan 750 tahap untuk diselesaikan. Pemain juga boleh mengajak rakan mereka dalam talian untuk berlumba di Los Angeles, Moscow, Istanbul dan banyak lagi.

Selain mengalami sensasi mengendalikan motor sejauh 400 km, pemain juga dapat bersaing dengan pelumba profesional. Ikuti pelbagai pemandangan dan nikmati pengalaman memandu sebenar ini. Tetapi pemain diminta untuk tidak mengecewakan mereka, kerana mereka akan ditangkap!

Walaupun masih dalam peringkat pengembangan, permainan MotorBike: Traffic & Drag Racing I New Race Game patut dicuba. Sekiranya berminat untuk menyertai berjuta-juta orang yang telah memainkannya, segera muat turun permainan di sini.

9. Project Bikes GO: Rival Perlumbaan Bergerak Terbaik

Perlumbaan Tarik Biker Teratas 2017

Diklaim sebagai permainan minimalis, Project Bikes GO: Top Mobile Racing Rivals7 juga termasuk dalam kategori permainan drag bike yang kami cadangkan untuk anda. Permainan ini tidak akan membuat pemain menyeret perlumbaan motor di trek, tetapi anda akan melakukan perlumbaan drag di jalanan bandar. Pasti akan lebih mencabar kan?

Bukan hanya itu, permainan Project Bikes GO: Mobile Mobile Rivals Top ini akan meminta anda untuk memandu kelajuan motor dengan sangat tinggi. Sebabnya, anda akan ditugaskan untuk menaklukkan juara di bandar. Setelah anda menaklukkannya, pemain dapat banyak hadiah dan bonus. Sudah tentu ia akan sangat menguntungkan, mari kita bermain permainan di sini.

10. Drag Bike Racers

Drag Bike Racers

Sebelum berlumba motor, anda boleh memilih pelbagai pilihan motosikal. Sepatutnya, setiap motor mempunyai keunikan tersendiri. Anda hanya memilih yang sesuai dengan selera anda, mulai dari warna, model, hingga kehebatan ketika digunakan untuk berlumba.

Setelah selesai memilih, anda boleh segera memasuki arena lumba dengan perlumbaan motor yang dipilih. Di sana, anda boleh segera berlumba seperti pelumba profesional.

Tidak perlu risau kerana anda tidak dapat memainkannya, kerana semua kawalan dalam permainan Drag Bike Racers sangat mudah. Jadi, bagi sesiapa yang baru memainkannya, anda akan segera memahami cara memainkannya. Selain dilengkapi dengan kawalan sederhana, permainan ini juga mendakwa dapat menampilkan animasi yang licin dan halus. Mahu membuktikannya? Boleh terus bermain di sini.

11. Drag Bikes - Permainan perlumbaan drag motosikal yang realistik

Drag Bikes - Permainan perlumbaan drag motosikal yang realistik

Seterusnya, kami mencadangkan permainan Drag Bikes - permainan lumba drag motosikal yang realistik. Seperti namanya, permainan ini mendakwa dapat memaparkan lumba motor dan animasi  persekitaran  yang begitu nyata dan lancar.

Selain bangga dengan animasi, permainan ini juga mempunyai kawalan yang mudah. Kerana, anda hanya perlu memasang gas dan mengarahkan motor ke kanan atau kiri. Jadi, sesiapa sahaja yang baru bermain permainan ini, tidak akan merasa sukar.

Oh ya,  Drag Bikes - permainan lumba drag motosikal yang realistik juga dilengkapi dengan cabaran menarik. Perhatikan, permainan ini berjaya membuat sekitar 500 level yang dapat ditaklukkan oleh pemain. Setiap tahap yang dilalui, pemain akan mendapat duit syiling. Duit syiling yang diperoleh boleh digunakan untuk mengubahsuai motosikal atau membeli  barang yang  diperlukan untuk perlumbaan.

12. Wheelie Drag racing - Perlumbaan motosikal yang realistik

Perlumbaan Wheelie Drag

Dalam permainan lumba motosikal percuma ini dengan grafik 3D dan kawalan realistik, anda boleh memandu motosikal dan berlari amok melalui trek dan persekitaran yang berbeza sambil bersenang-senang melakukan roda & pergerakan motosikal yang luar biasa.

Beberapa ciri yang ditawarkan oleh permainan ini adalah reka bentuk yang bersih dan kemas dengan antara muka yang segar dan intuitif, grafik 3D berkualiti tinggi dengan kesan bunyi yang sejuk, pilihan penyesuaian dan penyesuaian yang tidak terhad, dan sebagainya. Sekiranya berminat bermain, segera muat turun permainan di sini.

13. Drag Bikes 2 - Edisi motosikal Drag Racing

Drag Bikes 2 - Edisi motosikal Drag Racing

Sama seperti permainan sebelumnya, dalam edisi motosikal Drag Bikes 2 - Drag Racing juga menyajikan penampilan animasi lumba yang begitu nyata. Belum lagi soal pilihan pelbagai model motosikal, membuatkan pemain berasa seperti berada di rumah untuk memainkannya.

Selain itu, permainan ini juga mempunyai ciri-ciri yang cukup menarik. Dalam edisi motosikal Drag Bikes 2 - Drag Racing, terdapat ciri  peningkatan  di mana pemain boleh mengemas kini perlumbaan motosikal mereka pada bila-bila masa.

Untuk  menaik taraf  perlumbaan motosikal, pemain edisi motosikal Drag Bikes 2 - Drag Racing mesti dapat sebanyak mungkin duit syiling. Untuk mendapatkan duit syiling, anda mesti memenangi setiap pertandingan perlumbaan motor. Nah, setiap kali anda melakukan perlawanan, anda mesti menang dalam 3 pusingan yang disediakan oleh permainan. Bolehkah anda menang dan mendapatkan duit syiling?

14. Drag racing - Permainan perlumbaan drag motor dalam talian

Drag racing - Permainan perlumbaan drag motor dalam talian

Satu lagi permainan menarik dengan konsep drag bike, iaitu Drag racing - permainan motor racing racing dalam talian. Seperti namanya, permainan ini boleh dimainkan dalam talian. Sekiranya anda bermain dalam talian, ini bermakna anda akan berhadapan dengan permainan lumba Drag lain - permainan lumba dragbike motor dalam talian di seluruh dunia.

Tetapi, jika anda tidak mahu bermain dalam talian, cubalah ciri luar talian. Dalam ciri luar talian terdapat sekitar 500 tahap yang mesti anda menakluki. Semakin tinggi tahap, semakin sukar rintangan dan cabaran yang harus dilalui. Walaupun begitu sukar, tetapi anda boleh  menaik taraf  basikal sehingga anda dapat menghadapi halangan dengan lebih mudah.

Apa pendapat anda tentang 14 permainan basikal drag yang telah dibincangkan sebelumnya? Sekiranya anda suka, anda boleh memuat turun dan memainkannya secara langsung. Dan jika anda mempunyai cadangan untuk permainan drag bike yang lebih menarik di Android, anda boleh menuliskannya di ruangan komen.