10 Permainan Voodoo Terbaik yang Menyeronokkan untuk Mengisi Masa Lapang

Voodoo bukan nama permainan, tetapi nama alias pembangun alias permainan dan pembuat di Android. Kebelakangan ini Voodoo cukup aktif melancarkan permainan ringan, tetapi seronok bermain. Tidak jarang, permainan yang dibuat oleh Voodoo sangat popular di kalangan peminat permainan Android.

Sebut saja Helix Jump, salah satu permainan Voodoo berjaya memikat pengguna Android dengan permainan sederhana tetapi membuat banyak kebisingan. Nah, jangan hanya tahu mengenai Helix Jump, kerana sebenarnya Voodoo mempunyai banyak permainan menarik dan membuat keributan lain, anda tahu.  Apakah mereka? Berikut adalah senarai 10 permainan Voodoo terbaik yang seronok dimainkan semasa masa lapang.

1. Helix Jump

Helix Jump

Anda pasti biasa dengan permainan Voodoo terbaik, ya? Memang, Voodoo semakin dikenali dengan kehadiran Helix Jump. Nah, permainan ini sendiri agak mudah tetapi membuat pemain membuat banyak kebisingan.

Cara bermain, anda hanya perlu memastikan bahawa bola boleh jatuh ke bawah. Malangnya, untuk mencapai bahagian bawah, terdapat sejumlah balok blok. Nah, blok dengan warna yang berbeza akan mematahkan bola dan pemain akan dinyatakan Game Over.

Bolehkah anda menggelecek bola ke bawah tanpa mematahkan bola? Sekiranya anda merasa yakin dan dapat menyelesaikan misi, maka mainkan permainan di sini.

2. Kertas.io 2

Kertas.io 2

Akhir sekali terdapat permainan Paper.io 2 sebagai salah satu permainan Voodoo terbaik. Tidak kurang menarik dengan permainan yang telah disebutkan sebelumnya, kerana Paper.io 2 juga mampu membuat pemain teruja! Jadi, bagaimana untuk memainkannya?

Sangat mudah, anda hanya perlu memotong atau mengambil wilayah kertas pemain lain. Anda boleh memindahkan kertas anda ke mana sahaja. Tetapi ada syaratnya, kertas anda mungkin tidak bertembung dengan kertas lain. Sekiranya ia bertembung, kawasan kertas anda akan berkurang. Boleh buat? Ayuh, muat turun di sini.

3. Bandar Orang Ramai

Bandar Orang Ramai

Adakah anda suka bergaul dengan rakan-rakan di tengah bandar? Sekiranya demikian, anda boleh mencuba bermain permainan Voodoo yang disebut Crowd City ini. Sekiranya ditafsirkan dalam bahasa Indonesia, Crowd City bermaksud kota yang ramai.

Dalam permainan ini pemain akan dijemput untuk mengumpulkan orang dari seluruh pelosok kota dan memusnahkan musuh mereka dengan kepemimpinan yang mereka buat. Untuk menang, mereka mesti membuat kumpulan terbesar di bandar.

Kerana diklasifikasikan sebagai unik dan menyeronokkan, permainan ini telah dimuat turun lebih dari 100 juta kali dengan penilaian di atas empat. Sekiranya anda ingin mencuba, dapatkan permainan di sini.

4. aquapark.io

aquapark.io

Tidak dapat bercuti ketika musim panas tiba? Jangan risau. Cuba mainkan permainan aquapark.io dari Voodoo. Ini adalah permainan slaid air yang berwarna dan terang dan menyeronokkan.

Permainan Voodoo ini mengajak pemain mencapai hujung gelongsor air, dan berusaha menjadi yang pertama. Mereka bahkan boleh bertemu pemain lain semasa perlumbaan.

Setakat ini aquapark.io telah dimuat turun lebih dari 100 juta kali di Play Store dengan penilaian yang baik. Sekiranya anda ingin mencuba bermain, muat turun permainan di sini.

5. Lubang.io

Lubang.io

Untuk permainan ini, ia adalah lebih mudah! Dalam permainan, yang anda lakukan hanyalah menggerakkan lubang dan membuat objek dan orang-orang di sekitarnya juga masuk ke dalam lubang anda. Kedengarannya sangat mudah, bukan ? Baiklah, tetapi anda tidak boleh memandang rendah permainan ini.

Kerana, pada awal bermain, anda hanya akan diberi modal lubang kecil. Sementara itu, memasukkan objek besar, seperti kereta dengan skor tinggi, memerlukan lubang besar. Sekiranya anda ingin mempunyai lubang yang lebih besar, maka anda mesti rajin bermain dan mendapat tempat pertama di Hole.io.

6. Blok Ular VS

Blok VS Ular

Sesuai dengan nama permainan, salah satu permainan Voodoo terbaik menampal ular dengan blok. Apa maksud awak? Jadi, di sini pemain akan diposisikan sebagai ular dengan bentuk bulat. Apa yang mesti anda lakukan ialah makan nombor yang ada untuk menjadikan badan ular lebih panjang.

Apabila anda menemui blok, anda boleh memukulnya. Namun, perhatikan nombor di setiap blok. Nombor di blok akan mengurangkan jumlah badan dari makanan yang anda makan sebelumnya. Sekiranya badan ular anda tidak mempunyai bilangan yang cukup, jangan berani memukul balok, ya! Ayuh, main permainan di pautan ini.

7. Lukis Pendaki

Lukis Pendaki

Satu lagi permainan Voodoo yang popular yang boleh anda cuba mainkan ialah Draw Climber. Permainan ini telah dimuat turun lebih dari 50 juta kali di Play Store dengan penilaian yang cukup baik.

Draw Climber mengajak pemain berlumba dengan cara yang menyeronokkan. Pemain mesti menarik kaki sendiri untuk memenangi perlumbaan.

Sebarang gambar yang dibuat oleh pemain akan membuatnya terus berjalan! Namun, apabila terperangkap mereka dapat menarik bentuk lain untuk dilalui! Kedengarannya menarik, bukan? Muat turun permainan di sini.

8. Jalan Warna

Jalan Warna

Terdapat satu lagi permainan Voodoo yang membuat anda berdua teruja dan ketagih, Color Road. Permainan ini sangat mudah, anda hanya perlu memastikan bola berada di landasan yang betul. Kemudian, terdapat tiga jalan yang berbeza.

Di depan jalan ada gambar bentuk dan warna, Anda hanya perlu memastikan bola yang berjalan menabrak gambar dan bentuk yang sesuai dengan bola. Sekiranya segitiga kuning muncul, ini bermaksud anda harus menabrak bola kuning, dan seterusnya.

Adakah anda berminat untuk bermain permainan Color Road ini? Sekiranya berminat, mari kita pasang dan pasang Color Road pada telefon bimbit Android anda melalui pautan ini.

9. Lompat Tumpukan

permainan voodoo terbaik Stack Jump

Ini juga salah satu permainan yang dibuat oleh Voodoo yang menyeronokkan untuk dimainkan . Kerana, dalam Stack Jump ini anda hanya perlu melompat-lompat. Bukan melompat seperti katak, tetapi di sini anda harus melompat ke blok atau batu yang akan muncul dari sisi.

Blok dan batu akan terus menumpuk tinggi. Baiklah, tugas anda hanya untuk memastikan anda tidak jatuh ketika berada di atas timbunan blok. Oh ya, yang menjadikan permainan ini lebih mencabar adalah, blok akan datang secara rawak dengan kelajuan tertentu. Bolehkah anda bertahan sehingga awan tinggi? Main di sini.

10. Lukis Joust!

Lukis Joust

Dalam permainan ini pemain akan diajak untuk membina kenderaan dan menggunakannya untuk bertarung dengan lawan. Pemain boleh menggunakan sejumlah peralatan semasa pertempuran, termasuk kapak, tombak, meriam, pedang, dan semua jenis senjata yang dapat dilekatkan pada troli.

Terdapat juga puluhan jenis kereta api, pelbagai arena dan musuh yang tidak berkesudahan. Dengan ukuran sekitar 62MB, permainan Draw Joust! Telah dimuat turun lebih daripada 10 juta kali di Play Store. Sekiranya anda ingin mencuba bermain, muat turun permainan di sini.

11. Hit Sempurna. . .

Hit Sempurna. . .

Permainan Hit Sempurna. . . ini boleh dikatakan sebagai gabungan TENKYU dan Blok Ular VS. Kenapa? Kerana permainan ini akan meminta pemain mengumpulkan sebanyak mungkin bola sehingga bola memanjang seperti ular.

Tetapi, cabaran lain adalah, beberapa blok selalu menghalang kelajuan bola anda. Anda mesti dapat mengelakkan dari setiap rintangan ini untuk masuk ke lubang terakhir. Sekiranya anda mencapai blok, anda akan dinyatakan gagal. Bagaimana, sekarang, mahu mencuba bermain permainan ini? Muat turun di sini.

12. Percikan!

Percik!

Kali ini permainan Voodoo terbaik ialah Splashy! Permainan ini juga banyak dimainkan . Walaupun terlihat sederhana dan mudah, hanya dengan mengetuk layar dan melompat-lompat bola, sebenarnya permainan ini cukup mencabar.

Apa yang membuat permainan ini menarik adalah, bola yang anda lompat mungkin jatuh ke tebing. Sekiranya bola jatuh, itu bermakna anda harus mengulangi permainan lagi. Cukup sukar, ya? Ayuh, bermain permainan di sini.

Semua permainan dari Voodoo dapat menjadi rujukan bagi mereka yang menemukan permainan menarik, ringan, sederhana, tetapi mencabar. Nah, jika anda lebih suka bermain permainan Voodoo mana? Jangan ragu untuk berkongsi pendapat anda di ruangan komen, ya. Selamat bermain!