13 Permainan 2 Pemain Paling Menarik di Telefon Pintar Android

PlayStore memang menyediakan pelbagai aplikasi menarik yang boleh anda gunakan. Salah satunya adalah aplikasi permainan. Pengguna Android mesti biasa dengan pelbagai permainan yang ada di PlayStore termasuk permainan 2 pemain.

10 Permainan 2 pemain ini membolehkan anda bermain permainan dengan rakan sekerja, saudara, atau dengan keluarga. Sudah tentu, sepuluh permainan ini akan sangat menggembirakan jika dimainkan bersama. Tanya permainan apa? Bagaimana cara memainkannya? Semua akan dikaji dalam perbincangan berikut mengenai Caris Signal.

1. HAGO

HAGO

HAGO, salah satu permainan yang popular sekarang, juga boleh dimainkan oleh dua pemain. Dalam permainan ini, anda mesti disambungkan ke internet untuk dapat bermain dengan pemain HAGO di seluruh dunia. Dia menangis, di HAGO tidak hanya menyediakan satu permainan, ada banyak permainan menarik dan membuat anda ketagihan bermain.

Ciri yang jarang ditemui dalam permainan lain adalah, anda boleh berbual dengan pemain lain. Bukan melalui  berbual,  tetapi melalui suara dan video. Ya, anda boleh mengatakan  bahawa  anda boleh bermain sambil membuat panggilan video dengan lawan utama anda. Menarik,  bukan ? Ayuh, segera bermain permainan dari HAGO di sini.

2. Raja Ludo

Raja Ludo

Permainan klasik yang menarik ini kini boleh dimainkan di telefon pintar. Setakat ini, Ludo King telah dimuat turun lebih dari 100 juta kali di Play Store, menjadikannya permainan 2 pemain atau lebih yang mesti dimainkan. Ludo King menyokong mod luar talian, di mana pemain boleh bermain dengan komputer atau berbilang pemain tempatan.

Agar tidak bosan, Ludo King menyediakan pelbagai pilihan tema yang menarik dan menarik. Contohnya seperti Tema Alam, Tema Mesir, Tema Mode Disco / Malam, Tema Pinball dan sebagainya.

Sementara itu, ciri yang ditawarkannya termasuk berbual dengan rakan, mencabar rakan Facebook, menyimpan pilihan untuk permainan, statistik permainan, dan lain-lain. Sekiranya anda ingin menghidupkan kembali kegembiraan masa lalu, cubalah bermain permainan ini. Muat turun Ludo King di sini.

3. Pesta Stickman

Pesta Stickman

Stickman Party adalah koleksi permainan berbilang pemain tempatan / berbilang pemain, termasuk permainan untuk satu pemain, permainan 2 pemain, 3, atau bahkan sebanyak 4 pemain pada perangkat yang sama (telefon pintar atau tablet).

Semakin banyak orang bermain semakin seronok. Walau bagaimanapun, anda juga boleh bermain sendiri untuk satu pemain, terutamanya untuk mempraktikkan kemahiran anda untuk kemenangan kemudian ketika anda bermain dengan rakan.

Beberapa koleksi permainan yang tersedia termasuk Stickman Run untuk 1-4 pemain, Multiplayer Tanks, Soccer, bounce ball, mewarnai warna, dan sebagainya. Sekiranya anda ingin menyertai puluhan juta pemain lain, segera muat turun Stickman Party di sini.

4. Terikat

Terikat

Bounden, permainan 2 pemain dengan bergantung pada pergerakan badan. Permainan ini adalah permainan menari. Anda akan diminta untuk menari dengan rakan permainan anda. Di sini juga pemain Bounden dapat melakukan tarian seperti balet dan tarian lain.

Hanya dengan menggunakan satu telefon pintar, anda dan pasangan untuk bermain permainan secara langsung dapat memainkan permainan Bounden. Cara kerjanya cukup unik dan cukup mudah. Pemain hanya perlu meletakkan jari di skrin telefon pintar.

Kedua-dua pemain meletakkannya di tepi skrin. Pemain satu boleh meletakkan jari di hujung bawah sementara pemain dua boleh meletakkan jari di hujung atas skrin. Selepas itu, menari seperti yang diperintahkan. Cukup unik dan menarik bukan? Muat turun Bounden di sini.

5. Bebas Catur

Bebas Catur

Bermain catur secara digital hanya menggunakan telefon pintar Android? Sudah tentu anda boleh lakukan dengan permainan 2 pemain ini dari Chess Free. Seperti namanya, permainan ini tersedia secara percuma di PlayStore. Seperti bermain catur, peraturannya seperti bermain catur di papan catur.

Anda boleh menjemput rakan untuk bertanding. Pemain boleh mengajak sesiapa sahaja untuk menjadi lawan catur. Tidak perlu risau untuk menghabiskan kuota internet, artikel Chess Free boleh dimainkan di luar talian. Anda berminat? Anda boleh klik di sini untuk mendapatkan permainan, percuma!

6. Catur

Catur

Sama seperti permainan Chess Free sebelumnya, Chess juga menawarkan permainan dua pemain yang menarik dan cukup untuk membuat otak berfikir. Bagi anda yang gemar bermain catur tetapi sukar membawa papan catur, cubalah memuat turun permainan Catur ini. Dalam permainan ini, anda boleh bermain catur dengan rakan atau saudara.

Tetapi, jika tidak ada rakan untuk bermain Catur, maka anda boleh bermain  pemain tunggal  menentang AI. Sudah tentu, menentang AI juga cukup mencabar dengan adanya 9 tahap yang mempunyai kesukaran tersendiri. Ingin bermain? Muat turun di sini.

7. Jalan Lintas

Jalan Crossy

Anda mesti biasa dengan permainan kereta yang mengharuskan anda mengelakkan segala-galanya semasa anda berada di jalanan. Crossy Road, permainan yang akan membuat pemain harus mengelakkan kesesakan lalu lintas, sungai, dan mesti mengelakkan kemalangan kenderaan.

Permainan seperti ini sesuai untuk menghabiskan masa. Namun, jika anda merasa bosan bermain sendiri, anda boleh mengajak rakan-rakan untuk berlumba yang paling cepat tiba. Sudah tentu ia dapat dilakukan kerana Crossy Road adalah salah satu permainan 2 pemain yang cukup menyeronokkan ketika dimainkan dengan rakan-rakan.

Sebelum anda mengajak rakan untuk bertanding, pastikan telefon bimbit anda, telefon pintar dan lawan anda disambungkan ke WiFi. Nah, adakah ini mencabar rakan anda untuk berlumba kereta? Muat turun aplikasi Crossy Road di sini.

8. Glow Hoki 2

Hoki Glow 2

Sekarang untuk bermain hoki tidak perlu menggunakan papan hoki yang sangat berat dan luas. Cukup bergantung pada telefon pintar anda dan muat turun Glow Hockey 2. Permainan ini akan membawa anda suka bermain hoki di papan hoki. Perbezaannya adalah, anda memainkannya di skrin telefon bimbit yang digunakan sebagai papan.

Anda juga boleh berduel dengan rakan sekerja untuk bermain Glow Hockey 2. Sebabnya, Glow Hockey 2 sudah siap dengan ciri permainan 2 pemain dan juga fitur glowing in the dark ketika bermain. Unik dan menarik. Ingin mencuba?

9. Minecraft

Minecraft

Kali ini pemain game 2 dilengkapi dengan bentuk permainan di mana pemain diharuskan membuat rumah dan peralatan, mencari makanan, dan banyak lagi. Mungkin ini adalah salah satu permainan berbilang pemain yang agak rumit.

Di sini, anda akan memulakan permainan dengan menjalani kehidupan primitif di dalam gua dan kemudian dari masa ke masa anda harus mengembangkannya menjadi istana. Kerana permainan ini dapat dimainkan oleh dua orang, itu tidak bermaksud bermain di telefon bimbit yang sama.

Sudah tentu lawan anda mesti mempunyai permainan Minecraft mereka sendiri pada peranti Android mereka. Juga, permainan Minecraft ini bukan permainan percuma. Anda harus bersedia membelanjakan sekitar 99,000 untuk satu permainan. Anda berminat? Muat turun permainan di sini.

10. JAM NBA

JAM NBA

Sekiranya anda melihat dari namanya, mungkin ada di antara anda yang dapat meneka bagaimana permainan ini berfungsi. Ya, NBA CLOCK adalah permainan bola keranjang. Tidak seronok bermain sendiri tanpa lawan, NBA JAM menyediakan ciri di mana pemain boleh mengundang rakan sebagai lawan anda.

Tidak seperti Minecraft, NBA JAM hanya memerlukan satu permainan pada satu peranti Android untuk dimainkan bersama. Lebih baik lagi jika anda mempunyai alat kawalan yang dapat disambungkan ke telefon bimbit Android. Untuk bermain dalam pelbagai pemain, anda hanya perlu menyambung ke WiFi atau hanya menggunakan blutooth. Berminat? Klik di sini untuk memuat turun aplikasi.

11. Pertempuran Laut 2

Pertempuran Laut 2

Akhir sekali, permainan 2 pemain dengan konsep perang di laut ini disebut Sea Battle 2. Sudah tentu anda boleh memainkannya dengan rakan atau keluarga untuk bertanding. Cukup gunakan satu Android dan boleh memainkannya secara langsung.

Sekiranya anda tidak mempunyai rakan untuk bermain, Sea Battle 2 mempunyai ciri di mana anda boleh menyambung ke internet dan bermain dalam talian. Jadi, anda boleh menemui rakan duel Sea Battle 2 dalam talian. Berminat? Muat turun aplikasi dengan mengklik di sini.

12. Pandemik

Pandemik

Nah, kali ini permainan 2 pemain berasal dari papan permainan atau apa yang disebut dalam permainan papan Indonesia. Dalam permainan ini, pemain permainan lebih fokus untuk mengawal kawasan. Sudah tentu tidak keren jika permainan ini dimainkan sendiri, bukan?

Anda boleh menggunakan mod permainan berbilang pemain. Anda juga boleh menjemput rakan, saudara, atau orang lain untuk berduel dengan anda dalam permainan Pandemik ini. Pandemik akan menyiapkan misi menyelamatkan dunia dan menyembuhkan penyakit. Sudah tentu ada masa yang tersedia sebelum menjadi Game Over! Berminat? Muat turun di sini.

13. Biliard 3D Pool Break Pro

Pool Break Pro 3D Biliard

Kembali lagi dengan permainan 2 pemain yang cukup dengan hanya menggunakan satu telefon bimbit. Kini permainan ini disebut Pool Break Pro 3D Billiard. Boleh diduga, permainan ini adalah permainan Biliar. Anda boleh bermain dengan rakan anda sebagai lawan.

Cara bermain cukup mudah dan praktikal. Pemain satu akan bermain biliard pertama, selepas giliran kedua, Pemain 2 akan memainkannya dan seterusnya sehingga pemenang muncul. Mudah kan? Sekiranya anda mahu memainkannya, klik di sini untuk memuat turun aplikasinya.

Nah, itulah sepuluh permainan 2 pemain yang paling menarik dan menyeronokkan yang dimainkan dengan rakan atau keluarga. Adakah terdapat salah satu permainan di atas yang ingin anda cuba?