10 Permainan Simulator Bas Terbaik di Telefon Pintar Android

Mengingat tentang permainan simulasi pastinya tidak terlepas dari nama permainan simulasi yang memandu bas. Sesungguhnya beberapa permainan simulasi mempunyai konsep dengan kenderaan pengangkutan atau bermotor. Kali ini, ia akan memberikan cadangan mengenai 10 permainan simulator bas terbaik yang boleh dimainkan di Android.

Permainan simulator bas ini pasti akan membawa anda dalam sensasi seperti memandu bas sebenar. Kereta besar dengan kapasitas penumpang yang tidak kecil digunakan sebagai permainan simulasi untuk kemudian Anda dapat bermain di perangkat Android. Ingin tahu permainan simulasi bas terbaik yang boleh dimainkan? Lihat ulasan mengenai isyarat Caris.

1. Simulator Bas: Asal

simulator bas asal

Sekiranya anda ingin mengetahui cita rasa menjadi pemandu di bandar-bandar besar seperti LA, Rome, Paris dan Alaska, Bus Simulator: Original adalah permainan simulasi bas yang sesuai untuk anda. Dengan pelbagai  peta  realistik dan sebilangan bas yang dapat dipilih, permainan ini akan menjadikan anda ketagihan dengan rangkaian aktiviti memandu bas.

Perincian dalaman, animasi penumpang, dan perkara-perkara lain benar-benar dikemas sebaik mungkin untuk menyajikan pengalaman yang serupa. Walaupun bas bertembung secara tidak sengaja, badannya akan kelihatan lekuk. Walaupun hanya simulator, anda mesti berhati-hati agar tidak menyebabkan kerosakan pada bas.

Terdapat sekurang-kurangnya 25 bas yang boleh dipilih seperti  tingkat dua , bas sekolah, bas luar, dan banyak lagi. Permainan ini tentunya juga menyajikan ciri - ciri  dalam talian bagi anda yang ingin bersaing untuk mencapai  kedudukan tertinggi. Berminat? Sila muat turun Bus Simulator: Asli pada pautan ini.

2. Simulator Bas Indonesia

Simulator bas Indonesia

Rasa mahu menjadi pemandu bas di Indonesia? Cubalah permainan Bus Simulator Indonesia ini, anda mungkin dapat merasakan sensasi menjadi pemandu bas antara bandar, antara wilayah, dan juga antar pulau seperti pemandu bas di Indonesia. Permainan ini digubah dan dibuat oleh pembangun Maleo.

Bus Simulator Indonesia atau biasanya disingkat BUSSID menyediakan kawalan butang untuk menggerakkan simulator bas dengan mudah dan juga. Bukan hanya itu, tentu saja bas yang terdapat dalam permainan ini hanyalah bas di Indonesia. Ingin bermain? Muat turun permainan dengan mengklik di sini.

3. Simulator Bas Jurulatih

Simulator Bas Jurulatih

Menyimpan satu kenderaan besar, sebuah bas, memang tidak mudah. Namun, anda masih boleh menaiki bas dengan mudah hanya dengan bergantung pada telefon pintar gaya Android. Cukup mainkan permainan simulator bas satu ini, anda boleh merasakan sensasi menjadi pemandu bas. Dengan permainan ini, anda boleh mencuba menaiki bas di peta yang ada.

Anda bukan hanya pemandu bas, malah anda boleh menjadi jurulatih pemandu bas yang lain. Selain itu, permainan ini dilengkapi dengan permainan untuk melakukan pengurusan perniagaan pengangkutan bas. Sudah tentu permainan ini dilengkapi dengan grafik yang menarik. Ingin mencuba? Muat turun permainan di sini.

4. Simulator Pengangkutan Awam

simulator pengangkutan awam

Sekiranya permainan simulator bas lain menyediakan pelbagai jenis bas, kali ini permainan Simulator Pengangkutan Awam memberikan variasi atau jenis bas yang biasa digunakan sebagai alat pengangkutan. Permainan ini akan membawa anda untuk mengalami bagaimana menjadi pemandu bas dengan grafik 3D.

Bukan itu sahaja, anda juga dapat menikmati reka bentuk dalaman bas yang tidak perlu anda beli, alias percuma! Malah butang kawalan untuk memandu bas kelihatan nyata yang anda tahu. Adakah anda juga mahu memainkannya? Muat turun permainan di sini.

5. Simulator Bas Berat

simulator bas berat

Tidak jauh berbeza dengan permainan simulator bas yang lain, permainan Simulator Bas Berat ini juga menyajikan pelbagai jenis bas yang boleh digunakan untuk memainkannya. Bukan itu sahaja, malah pemain dapat merasakan sensasi seperti pemandu bas sebenar dengan permainan yang sangat realistik.

Di samping itu, Heavy Bus Simulator menyediakan latar belakang pelbagai bandar untuk menjadi lebih menarik. Uniknya, permainan Heavy Bus Simulator juga dilengkapi dengan perhitungan ketersediaan petrol juga. Jadi, jangan kehabisan gas ya! Dapatkan dan mainkan permainan di sini.

6. Simulator Bas IDBS

Simulator bas IDBS

Kali ini permainan simulator bas telah dibuat dan dibangunkan oleh Indonesia asli pemaju bernama IDBS Studio. Sekiranya anda biasanya melihat bas malam yang biasanya membawa penumpang ke wilayah lain dan bahkan ke pulau lain, anda boleh menemui bas malam dalam permainan IDBS Bus Simulator ini.

Kerana, dalam permainan ini dipasang berbagai variasi bus yang mungkin dapat anda kenali dan anda dapati dengan mudah di terminal bas Indonesia. Namun, kali ini anda menemuinya dalam permainan Android. Terdapat 4 mod stereng dalam bermain yang anda tahu. Ingin tahu bagaimana memainkannya? Klik sahaja di sini.

7. Simulator Bas 17

simulator bas 2017

Memandu bas tidak hanya dilakukan dalam kehidupan nyata, artikel anda juga dapat menaiki bas dengan menggunakan permainan Bus Simulator 17. Permainan ini menyediakan berbagai latar belakang yang dapat dinikmati oleh pemain, seperti kota, pinggir bandar, perindustrian dan juga kawasan luar bandar.

Anda juga akan dapat menaiki bas di kawasan pergunungan, gurun, jalan-jalan bandar dan banyak lagi. Pelbagai varian bas boleh dipilih oleh para pemain termasuk jenis bas dua tingkat yang terdapat di Bus Simulator 17. Bosan bermain permainan ini sahaja? Jemput rakan anda dan bermain dalam mod berbilang pemain! Muat turun permainan di sini.

8. Simulator Bas Bergerak

simulator bas bergerak

Mobile Bus Simulator adalah salah satu permainan simulator bas terbaik di Android oleh Caris Signal. Dalam permainan, anda akan diposisikan sebagai pemandu bas yang membawa penumpang dari satu bandar ke bandar lain.

Sebagai  pemandu,  sudah tentu anda juga akan diminta untuk mematuhi sebarang tanda lalu lintas yang ada. Uniknya, pemandu Mobile Bus Simulator akan mendapat wang dari setiap penumpang yang anda hantar. Ingin mencuba bermain? Muat turun di sini.

9. Permainan Bas Percuma - Permainan Simulator Teratas

permainan bas percuma

Permainan Simulator Bas ini juga menawarkan permainan simulasi yang memandu bas dengan kesan grafik 3D. Di samping itu, anda juga akan merasa bagaimana menjadi pemandu bas yang boleh dipercayai. Ciri lain yang ditawarkan adalah pemandangan kota yang siap menjadi lokasi ketika anda memfokuskan diri untuk memandu bas.

Bukan hanya itu, anda bukan hanya memandu bas, tetapi para pemain diminta untuk mengikuti lorong bas yang ditentukan oleh permainan. Sebenarnya, anda juga dapat merasakan lalu lintas, anda tahu, kerana permainan ini mempunyai ciri lalu lintas yang nyata. Bagaimana anda suka permainan simulasi yang satu ini? Muat turun permainan di sini.

10. Simulator Memandu Bas Dunia

simulator memandu bas dunia

Grafik tinggi adalah salah satu tarikan untuk permainan World Bus Driving Simulator. Dengan suasananya yang kelihatan seperti nyata, permainan ini juga menyajikan ciri seperti bas yang asli seperti menyesuaikan kedudukan pemandu, undang-undang fizik yang realistik, serta mengubah keadaan cahaya.

Bagi anda yang mempunyai telefon bimbit yang baik, kentang juga dapat menyesuaikan konfigurasi grafik agar permainan ini dapat berjalan dengan lebih lancar. Terdapat sebilangan bas dengan pelbagai jenis yang juga mempunyai ciri tersendiri. Jadi, anda tidak akan bosan dengan bas yang sama kerana setiap bas akan menawarkan  rasa yang berbeza ketika memandu. Klik pautan ini untuk bermain World Bus Driving Simulator.

11. Memandu Bas Telolet 3D

telolet

Inilah dia, permainan simulator bas yang sangat tebal dengan nuansa Nusantara. Dengan bermain Telolet Bus Driving 3D, anda juga dapat membunyikan tanduk bas khas Indonesia yang berbunyi "Telolet!" setiap kali anda melewati sekumpulan anak-anak. Seberapa kerap anda membuat anak-anak gembira juga akan direkodkan dan menambah skor anda.

Dengan suasana yang realistik dan mekanisme pemanduan bas, digabungkan dengan berbagai lokasi terkenal di Indonesia, Telolet Bus Driving Simulator layak dinobatkan sebagai salah satu permainan simulasi bas terbaik. Untuk menambahkan  perendaman , permainan ini juga menyajikan pelbagai NPC unik dalam lalu lintas seperti Kopaja, Metromini, Microbus, dan sebagainya. Tunggu apa lagi? Muat turun permainan di sini sekarang!

12. Bus Simulator 2020 - Permainan Bas Percuma

simulator bas 2020

G ame Bus Simulator 2020 juga hadir untuk anda yang ingin mengalami bagaimana menjadi pemandu bas. Memandu dan mengendalikan bas dengan tiga jenis variasi mod boleh dilakukan dalam permainan Bus Simulator 2020 ini.

Tidak hanya itu, Bus Simulator 2020 juga menyajikan pelbagai jenis bas yang boleh anda gunakan semasa anda ingin bermain sebagai pemandu bas. Walaupun dilaporkan, permainan ini akan dikembangkan lebih lanjut dengan ciri berbilang pemain, anda tahu. Cukup mainkan permainan ini dengan mengklik di sini.

13. ID Pelancongan Bas Simulator ES

id pelancongan simulator bas ais

Sekiranya anda menyukai permainan bas yang mempunyai penyesuaian penuh, ES Bus Simulator ID Tourism mungkin akan menarik minat anda. Terdapat ciri garaj untuk anda melakukan serangkaian penyesuaian seperti menambahkan aksesori ke bahagian dalam kabin, warna cat bas, dan banyak lagi.

Sekarang ada beberapa kota di Indonesia yang dapat Anda jelajahi, yaitu Pati, Kudus, dan Semarang. Sebagai pemandu bas pelancongan, anda ditugaskan untuk membawa pelbagai penumpang ke pelbagai tempat pelancongan di Indonesia. Suasana tanah air yang tebal dan penyesuaian yang mendalam, permainan simulator bas ini dijamin akan membuat anda ketagih. Ayuh muat turun ID Pelancongan Bas Simulator ES dengan mengklik pautan ini!

14. Simulator Memandu Bas Coach 2018

Simulator Memandu Bas Coach 2018

Ingin menguji kemampuan anda untuk menaiki bas? Kemudian anda boleh bermain permainan Coach Bus Driving Simulator 2018. Ini adalah permainan yang kaya dengan ciri di mana pemain akan diminta untuk menaiki bas untuk membawa penumpang ke destinasi mereka.

Namun, jangan lupa tanda lalu lintas! Anda mesti mematuhi setiap peraturan di jalan raya. Sekiranya anda berjaya melalui pelbagai misi dengan baik, maka anda boleh  menaik taraf  bas yang anda naiki menjadi bas paling keren. Menarik,  bukan? Mari bermain permainan di sini.

15. Simulator Memandu Bas Sekolah Menengah Super 3D

memandu bas sekolah menengah

Adakah anda sering menonton filem remaja di luar negara? Tentunya tidak asing lagi dengan bas sekolah kuning yang sering dijumpai di tanah Paman Sam? Dalam permainan bertajuk Super High School Bus Driving Simualtor 3D, anda dapat merasakan pemandu bas sekolah gaya Barat.

Tugas anda, tentu saja, adalah untuk menyerahkan anak-anak sekolah menengah ke tempat tujuan mereka dengan selamat, dan memikul tanggungjawab sebagai moda pengangkutan ketika sekolah melakukan kajian lapangan.

Terdapat sekurang-kurangnya 110 tingkat dengan 140 bas yang berbeza yang boleh membuat anda berasa seperti di rumah bermain untuk masa yang lama. Bukan hanya itu, anda akan berpeluang membawa penumpang yang sangat istimewa, iaitu mantan Presiden Barrack Obama. Berminat? Mainkan permainan Super High School Bus Driving Simulator di pautan ini!

Berikut ini adalah ulasan mengenai 10 versi permainan simulator bas terbaik yang boleh anda mainkan dan muat turun di PlayStore secara percuma. Bagaimana, anda telah menentukan permainan mana yang akan anda muat turun dan siap dimainkan?