15 Permainan Temple Run Terbaik Seperti yang Terbaik di Telefon Android

Temple Run adalah permainan paling popular dalam sejarah permainan Android. Dalam permainan ini, anda memainkan watak yang mencuri patung di kuil dan anda harus terus berlari sambil mengumpulkan mata untuk mengelakkan penjaga atau kawanan monyet mengejar anda. Dengan jalan cerita ringkas ini, Temple Run juga berjaya berada dalam senarai permainan luar talian terbaik di Android.

Sekiranya anda peminat permainan Temple Run, tetapi anda berjaya menyelesaikan permainan, sekarang adalah masa untuk terus mencuba permainan baru. Berikut ini akan memberikan senarai permainan seperti Temple Run terbaik untuk peranti Android.

1. Subway Surfers

peluncur kereta bawah tanah

Tidak kurang dengan Temple Run, ada Subway Surfers yang merupakan permainan melarikan diri dengan grafik HD yang lebih tajam dan berwarna-warni. Permainan pengembaraan ini menawarkan suasana moden dalam kehidupan seharian.

Sebagai pemain, anda akan menjalankan watak dalam bentuk budak lelaki yang melompat ke kereta, terbang dengan jetpack, melayari dengan papan hover , dan mengelakkan halangan dan orang jahat mengejar watak utama. Subway Surfers adalah permainan sederhana yang juga popular. Sebenarnya, permainan ini didakwa lebih menyeronokkan dan menyeronokkan daripada Temple Run.

2. Talking Tom Gold Run

bercakap tom gold run

Bayangkan jika anda boleh bermain Temple Run dengan watak-watak lucu  kebangetan . Ya, ini adalah Talking Tom Gold Rush yang menjalankan  permainan larian tanpa henti seperti Temple Run yang boleh dimainkan. Dalam permainan Talking Tom ini, anda harus mengejar penjenayah rakun yang telah mencuri emas.

Akan ada  pertempuran bos yang sangat menarik. Anda harus berlari dan melintasi rintangan untuk dapat mengejar rakun dan menyerangnya beberapa kali sehingga dia menyerah. Anda boleh mengumpulkan emas yang tersebar di sepanjang jalan dan menggunakannya untuk membeli pelbagai jenis peningkatan. Main permainan menggemaskan ini dengan mengklik pautan ini.

3. Talking Tom Hero Dash - Main Permainan

bercakap tom

Selain daripada Talking Tom Gold Run, ada siri lain yang disebut Talking Tom Hero Dash. Sudah tentu anda juga boleh memainkan watak lucu yang sama, tetapi sekarang dengan misi dan tema yang berbeza.

Sekarang anda akan bermain kucing ini sebagai pahlawan super. Anda boleh berlari untuk mengumpulkan duit syiling dan menggunakan kuasa super seperti  superhero untuk melepasi halangan atau melawan rakun yang ada.

Akan ada beberapa bos rakun yang mesti dikalahkan untuk menyimpan sebilangan watak dan memainkannya. Dan, anda juga berpeluang menyelamatkan pelbagai lokasi yang telah dirosakkan oleh rakun jahat.

Terus berlari, selamatkan rakan anda, dan dapatkan pelbagai kostum  superhero lucu semasa pengembaraan anda. Tom Talking Hero Dash adalah salah satu cadangan permainan Temple Run-like terbaik yang boleh anda mainkan.

4. Bendy dalam Nightmare Run

bendy dalam mimpi ngeri

Walaupun kedua-duanya membawa genre  platformer seperti Temple Run, Bendy dalam The Nightmare Run sedikit berbeza. Daripada berlari ke depan, anda harus menggerakkan watak untuk berlari ke arah perspektif kamera seperti permainan Pepsi-Man klasik di PS1.

Reka bentuk watak yang unik dan suasana kartun sekolah lama pada tahun 1930-an benar-benar menjadi pembezaan dalam permainan platformer yang satu ini.

Anda akan melakonkan beberapa watak seperti Bendy, Boris The Wolf, dan Alice Angle. Misi anda adalah untuk cuba lari dari mengejar watak jahat, menyekat rintangan, dan berusaha menyerang musuh.

Kumpulkan pelbagai tin sup yang tersebar di jalan untuk menjadi lebih kuat dan nikmati keseronokan berlari di lokasi yang mencengkam seperti kapal lanun, tempat yang dihiasi dengan sampah, dan sebagainya. Inilah Bendy in The Nightmare yang dijamin ketagihan.

5. Bas Rush

bas terburu-buru

Sesuai dengan nama permainannya, Bus Rush memang memperlihatkan pelbagai bas sebagai halangan ketika anda mencari duit. Namun, selain bas yang menjadi penghalang terdapat pelbagai halangan lain, berupa tangga, pokok, dan banyak lagi.

Selain rintangan yang disediakan cukup bervariasi, Bus Rush juga menyediakan banyak pilihan watak yang dapat dipilih oleh pemain. Watak yang boleh dipilih ialah Roy, Zoey, Darryl, dan Katie. Sekarang, di mana watak kegemaran anda dalam Bus Rush?

6. Pengembaraan Alto

Pengembaraan Alto

Alto's Adventure adalah permainan yang serupa dengan Temple Run dan juga menuai kejayaan. Permainan ini yang membawa grafik 2D memerlukan watak yang anda mainkan untuk berlari ke atas dan ke bawah bukit, mengelakkan halangan, mengumpulkan duit syiling, dan melompati jurang. Semua yang anda lakukan hanyalah untuk mengawasi para penatua gunung.

Walaupun membawa grafik sederhana, permainan ini sangat menarik dan dapat membuat anda ketagih. Alto's Adventure akan mengajak anda untuk menjalankan papan luncur salji  seperti di dunia nyata. Anda juga boleh mencabar rakan anda untuk bertanding untuk mendapat markah tertinggi.

7. Minion Rush

minion tergesa-gesa

Siapa yang tidak kenal Minions? Watak utama dalam filem Despicable Me kini hadir dalam permainan yang mempunyai tajuk yang sama dengan filem ini. Anda akan memainkan watak Minion yang melompat, berguling, mengelak, dan menyerang pemain lain dalam permainan ini.

Bukan hanya itu, anda juga akan mendapat banyak kejutan yang menyenangkan, seperti ketika watak anda menjadi Minion Fury dan mendorong Fluffy Unicorn atau Rocket Gru. Anda akan menggunakan senjata untuk memerangi penjenayah eksklusif seperti Vector, El Macho dan Villaintriloquist. Minion Rush adalah permainan larian yang sesuai untuk kanak-kanak.

8. Jetpack Joyride

jetpack joyride

Satu lagi permainan yang serupa dengan Temple Run yang sangat popular di luar negara, iaitu Jetpack Joyride. Permainan yang memerlukan watak untuk berjalan tanpa had membawa watak bernama Barry yang memandu jetpack.

Tugas anda sebagai pemain adalah membuat watak berjalan sejauh mungkin untuk mengelakkan halangan, melarikan diri dari orang jahat, dan mengumpulkan sebanyak mungkin duit syiling. Duit syiling yang anda kumpulkan boleh digunakan untuk membeli peralatan , mesin, kenderaan, dan kuasa . Jetpack Joyride menawarkan tahap kesenangan yang sama dengan Temple Run.

9. Smash Hit

smash hit

Ikuti perjalanan surealis melalui dimensi dunia yang lain, bergerak selaras dengan suara dan muzik, dan hancurkan semua yang menghalangi anda. Itulah plot mudah untuk bermain Smash Hit. Anda akan melemparkan bola ke panel kaca untuk mengelakkan serangan. Walau bagaimanapun, jumlah bola yang anda lemparkan juga berfungsi sebagai kehidupan anda.

Oleh itu, sentiasa perhatikan bila dan di mana anda harus membuang bola. Smash Hits juga menawarkan grafik berkualiti yang menjadikan permainan ini banyak ulasan positif dari pengguna Android melalui Google Play Store.

10. Sonic Dash

puting sonik

Ini adalah versi pertama permainan Sonic Dash 2 di PlayStore. Permainan ini juga merupakan salah satu permainan pilihan editor PlayStore terbaik. Macam mana boleh jadi? Sonic Dash dapat meraih lebih daripada 3 juta muat turun di PlayStore.

Dalam permainan, Sonic Dash membuat pemain berlari untuk menangkap  cincin  di jalan. Di sini juga, anda boleh memilih pelbagai watak dalam Sonic, iaitu Tails, Shadow dan Knuckles. Berminat untuk bermain? Muat turun di sini.

11. Sonic Dash 2

Sonic Dash 2

Sonic Dash 2 adalah permainan gaya Temple Run yang membawa watak landak biru dan telah menjadi kegemaran ramai orang sejak awal. Permainan ini mempunyai plot yang sangat klasik, seperti berlari sambil mengumpulkan duit syiling, mengelakkan halangan, dan mengalahkan Dr. Robotnik.

Selain Sonic, dalam permainan Sonic Dash 2 juga muncul beberapa karakter baru, seperti Amy, Hedgedog, Tails, Knuckles, dan Sticks. Permainan yang membawa grafik 3D ini benar-benar boleh menjadi permainan yang menarik untuk mengisi masa lapang.

12. Jalan Lintas

jalan melintang

Berbanding dengan Temple Run, Crossy Road mengambil pendekatan yang lebih perlahan  . Anda harus cuba mengelakkan pelbagai kereta atau kereta api yang melintas ketika melintas.

Pada mulanya anda akan dapat bermain sebagai ayam, tetapi secara beransur-ansur anda akan dapat membuka watak haiwan lain seperti kuda, zebra, katak, dan sebagainya.

Terus melalui rintangan dan anda akan merasakan kesibukan kota yang semakin menyukarkan permainan ini. Dibungkus dalam reka bentuk piksel, permainan ini benar-benar dapat menarik minat anak-anak berkat kesamaannya dengan permainan popular seperti Minecraft. Penasaran dengan permainan ini? Muat turun Crossy Road di Google Play Store atau melalui pautan ini.

13. Pelari Puteri Subway

pelari puteri bawah tanah

Ingin bermain permainan menarik dengan konsep  permainan  seperti Temple Run? Sekiranya ya, anda juga harus bermain Subway Princess Runner. Ini adalah permainan percuma di Android yang telah membuat hampir 200,000 pengguna Android merasa seperti bermain di rumah. Sebabnya, permainan ini mempunyai animasi grafik yang menarik di mana watak seorang puteri ditampilkan untuk mengambil duit syiling di jalan raya.

Bukan hanya seorang  puteri  , kerana pemain juga dapat memilih beberapa watak  puteri  menarik lainnya. Walaupun dikuasai oleh  puteri  yang terkesan sebagai "gadis", ada juga watak lelaki  Selain kelengkapan watak, Subway Princess Runner adalah permainan yang mengasyikkan, jadi ia tidak akan membosankan pemain untuk memainkannya. Datang segera dapatkan permainan di sini.

14. Pelari Kucing: Hiaskan Rumah

Pelari Kucing

Sekiranya anda ingin bermain permainan yang serupa dengan Temple Run dengan watak yang comel dan menggemaskan, maka anda boleh memilih Cat Runner. Seperti namanya, permainan ini siap memaparkan animasi watak kucing yang menggemaskan untuk berjalan-jalan mengambil duit syiling di sepanjang jalan dengan grafik 3D yang menakjubkan dan moden.

Titik menarik dari Cat Runner adalah ketersediaan ciri untuk menghias bilik. Ya, jika pemain tidak berlari mengumpulkan duit syiling, kucing akan tinggal di bilik khas.

Nah, bilik khas itu boleh dihiasi sesuka hati dengan aksesori yang comel dan menarik. Untuk mendapatkan aksesori, anda boleh menukarnya dengan duit syiling yang telah dikumpulkan lebih awal. Menarik,  bukan ? Ayuh, bermain di sini.

15. Larian Monyet Rimba

lari monyet hutan

Dalam permainan Jungle Monkey Run ini, anda tidak mengejar duit syiling atau  cincin,  tetapi mengejar pisang. Ya, di sini pemain akan diposisikan sebagai monyet yang terus berlari mendapatkan pisang di jalanan.

Selain itu, Jungle Monkey Run cukup mencabar dengan kehadiran 75 level. Cara bermain permainan Jungle Monkey Run juga sangat mudah, cukup  ketuk  layar untuk melompat dan menghindari semua halangan.

Itulah koleksi permainan yang serupa dengan Temple Run yang boleh anda pasangkan pada peranti Android anda. Jadi, anda tidak perlu berpegang pada Temple Run jika anda masih mahu bermain permainan yang menawarkan aliran berjalan tanpa had.