10 Teaser Otak untuk Telefon Android Paling Mencabar

Permainan bukan hanya untuk menghiburkan para pemain. Kadang-kadang beberapa permainan benar-benar memberikan pendidikan atau faedah untuk pemain. Anda boleh memilih jenis permainan yang dapat meningkatkan prestasi otak, seperti 10 penggoda otak yang kami sarankan kali ini.

Bahkan penggoda otak ini, beberapa di antaranya adalah permainan yang dapat mengasah otak kanan dan kiri, juga memiliki konsep sebagai permainan teka-teki logik. Nah, kira-kira ada permainan penggoda otak dengan konsep kuiz penggoda otak, permainan matematik, dan teka-teki mencari item? Ingin tahu? Lihat akhir artikel ini!

1. Otak Keluar - Bolehkah anda mengatasinya?

otak keluar

Bukan sahaja anda mempertajam logik, Brain Out memaksa anda berfikir secara kreatif dalam menyelesaikan masalah. Perintah dalam permainan ini seolah-olah cuba memerangkap anda untuk memberikan jawapan yang salah. Anda mesti berusaha berfikir di  luar kotak untuk menyelesaikan setiap cabaran.

Terdapat beratus-ratus tahap yang dapat anda mainkan dalam permainan ini, dijamin anda akan merasa pening dan "kesal", dan merasa bangga kerana anda telah berjaya menyelesaikan setiap tahap yang  tidak masuk akal . Nikmati permainan penggoda otak ini dengan mengklik pautan ini.

2. Gulung teka-teki slaid Ball®

gulung bola

Bitmango telah berjaya mengembangkan permainan penggoda otak yang disebut Roll the Ball® - slaid puzzle. Permainan ini cukup popular dengan jumlah penuduh mencapai lebih dari 900,000 kali di PlayStore. Permainan ini anda boleh mainkan di telefon bimbit Android dan peranti Android lain.

Ringkas tetapi cukup menguras otak, Roll the Ball® - teka-teki slaid hanya meminta anda menggulung bola. Walau bagaimanapun, anda mesti menyambungkan paip yang belum disambungkan. Setelah semua paip disambungkan, bola akan bergolek secara automatik sesuai dengan saluran paip yang ada. Berminat? Muat turun permainan dengan mengklik di sini.

3. Aa

aa permainan penggoda otak

Permainan yang membuat otak anda diasah dengan baik dengan bermain permainan. Kedengarannya sederhana dengan animasi grafik sederhana menjadikannya permainan yang mudah. Namun, kebenarannya tidak seperti itu. Memang permainan ini sangat senang dimainkan.

Anda hanya perlu mengetuk setiap nombor di bahagian bawah. Kemudian, setiap nombor yang anda ketik akan memasuki bulatan di tengah. Untuk tahap awal akan sangat mudah, tetapi pada tahap yang lebih tinggi anda akan menemui garis hitam dalam bulatan.

Anda mesti mengetuk setiap nombor tanpa menyentuh garis hitam dalam bulatan. Ingat, bulatan itu akan terus berputar, jadi anda harus lebih fokus untuk memainkannya. Ingin tahu? Tekan di sini.

4. Gelas Selamat

Gelas Selamat

Seterusnya, Happy Glass menjadi salah satu permainan yang cukup untuk menguras otak anda, walaupun misinya sederhana, pemain hanya perlu memastikan bahawa gelas itu tetap berisi air dan tidak kosong. Sekiranya gelas kosong, kaca akan memaparkan wajah yang sedih.

Cara mengisi air ke dalam gelas, anda hanya perlu melukis pelbagai bentuk yang kemudian akan membawa air ke dalam gelas. Bagaimana, bunyinya sangat mudah,  bukan ? Ayuh, buat gelas lagi gembira dengan bermain permainan di sini.

5. Bebaskan Saya PERCUMA

buka sekatan saya

Tidak kurang menarik dan mesti lebih fokus juga mempunyai kekuatan logik yang kuat, Unblock Me FREE adalah salah satu penggoda otak terbaik pilihan kami. Permainan yang telah diarahkan oleh Kiragames pemaju menarik agak perhatian pengguna Android dengan membuat lebih daripada 600,000 muat turun.

Sederhana, permainan ini tidak akan membuat anda kesulitan dalam cara bermain. Walau bagaimanapun, setiap peringkat akan lebih mencabar. Dalam permainan Unblock Me PERCUMA, anda hanya perlu meninggalkan blok merah untuk keluar.

Walau bagaimanapun, blok coklat akan menghalang. Tugas anda adalah memindahkan blok coklat sehingga tidak menghalang jalan untuk blok merah. Boleh buat? Buktikan dengan mengklik di sini.

6. ∞ Gelung Infiniti

gelung tak terhingga

Menggabungkan garis tidak teratur ke blok rapi adalah tugas yang dapat dilakukan dengan memainkan permainan penggoda otak ini. ∞ Infinity Loop, itulah nama untuk permainan yang dikembangkan oleh pembangun ∞ Infinity Loop.

Permainan ini juga diklasifikasikan sebagai dapat mengasah fokus juga mengasah logik anda. Sebabnya, tidak mudah untuk menggabungkan garis-garis yang tidak berlekuk dengan bentuk lengkung yang berbeza menjadi susunan rasuk yang kemas. Adakah anda merasakan anda boleh melakukannya? Cuba dan buktikan dengan bermain permainan the Infinity Loop, klik di sini untuk memuat turun.

7. Titik Otak

Titik Otak

Permainan regangan Translimit ini juga dapat menjadi salah satu pilihan yang paling tepat bagi anda yang ingin mengasah otak anda hanya menggunakan telefon Android. Brain Dots, permainan penajam otak yang telah mencapai lebih daripada 500,000 muat turun di PlayStore.

Antaramuka dan cara bermain cenderung mudah untuk menjadikan permainan ini dapat dimainkan oleh kanak-kanak berumur sekurang-kurangnya 3 tahun. Cara bermain Anda hanya perlu menarik jalan untuk satu bola sehingga anda dapat bertembung dengan bola lain. Mudah kan? Pada peringkat awal, anda akan menggambarnya dengan sangat mudah, tetapi apabila tahap mulai merangkak, ia akan menjadi sangat sukar. Mainkan Titik Otak di sini.

8. Otak Hidup!

otaknya

Tajamkan otak anda dengan permainan Brain It On! Ia tidak jauh berbeza dengan permainan Brain Dots. Cuma permainan ini yang dibuat oleh Orbital Nine Games mempunyai lebih banyak variasi tahap kesukaran yang tidak mudah atau mencabar. Otak Hidup! akan meminta pemain menerangkan apa yang dipesan.

Jadi sebagai contoh ada pesanan untuk menggulung gelas, anda harus membuat gambar yang akan membuat gulungan kaca. Juga, ada tantangan di mana anda harus memasukkan 2 bola ke dalam gelas, jadi anda harus membuat gambar untuk mendorong dua bola ke dalam gelas. Seronok dan mencabar, mari cuba di sini.

9. Tukang paip

tukang paip

Kali ini permainan penggoda otak muncul sebagai permainan yang disebut Plumber. Permainan Magma Mobile yang tercicir ini membawa permainan di mana pemain mesti menyambung paip. Tidak semua paip mesti disambungkan ke satu paip.

Anda hanya perlu membuat garis paip dengan lancar dari satu hujung paip ke hujung yang lain. Tidak mudah, artikel yang harus anda fokuskan adalah memperhatikan paip mana yang hendak disambungkan dan yang mana harus ditinggalkan. Adakah anda mahu bermain Plumber? Tekan di sini.

10. 2048

2048

Penggoda otak lain kini hadir dengan nama 2048. Ya, permainan ini penuh dengan nombor. Tenanglah, anda tidak diminta untuk mengira atau menambah nombor hingga 2048. Anda hanya perlu menggabungkan nombor yang sama untuk mendapatkan skor yang lebih tinggi.

Cara bermainnya mudah, anda hanya perlu memindahkan nombor. Contohnya, nombor dua digeser ke kanan atau kiri. Namun, setiap kali anda menukar nombor, akan selalu ada nombor baru. Jangan sampai anda mengisi semua kotak dengan nombor. Anda boleh menggabungkan nombor yang sama. Menarik dan menyeronokkan, mari kita bermain 2048 dengan mengklik di sini.

11. 100 Pintu Musim

100 pintu musim

Jika sebelumnya permainan penggoda otak menyajikan permainan yang memusingkan dengan menggabungkan paip atau bahkan melukis sesuatu, berbeza dengan permainan yang dibuat oleh pembangun Bonbeart Games ini. 100 Doors Seasons menawarkan permainan di mana pemain mesti dapat melepaskan diri dari banyak pintu.

Setiap pintu mempunyai cara unik untuk dibuka. Anda boleh menggoncang telefon bimbit anda, ada yang perlu menggosok pintu untuk membukanya, dan bahkan ada cara langsung untuk menolak pintu. Semua bergantung pada pintu. Anda boleh melarikan diri dan keluar dari pintu? Sekiranya anda boleh, terus bermain permainan di sini.

12. Hello Kucing

hai kucing

Permainan ini kini popular di kalangan pengguna Android. Adakah Hello Cats, yang akan membuat pemain marah. Sebenarnya, misi yang dilalui cukup sederhana, iaitu menyelamatkan kucing. Walau bagaimanapun, untuk menyelamatkan kucing, anda perlu menggambar beberapa perkara yang diperlukan oleh kucing.

Tidak perlu melukis gambar yang bagus, cukup berimprovisasi untuk menyelamatkan kucing. Contohnya, dengan membantu kucing mendapatkan minuman, anda harus melukis pelbagai bentuk supaya kucing dapat mengambil minuman tersebut. Boleh buat? Sekiranya anda boleh, mari buktikan dengan  memuat turun  permainan di sini.

13. Brainzzz

otak otak

Apa yang menarik tentang Brainzzz ialah, anda boleh memilih pelbagai konsep permainan yang dapat menajamkan otak. Ada berbagai jenis permainan yang tersedia, seperti OneLine, Tangram, Flow, Puzzle jigsaw Animal, Block, Maze, Piperoll, Colorfill, dan bahkan permainan Sudoku.

Brainzzz juga dirancang untuk anda yang menyukai cabaran kerana setiap permainan mempunyai tahap kesukaran yang berbeza-beza, malah ada permainan yang mempunyai 8 tahap kesukaran yang  anda ketahui. Jadi adakah anda yang boleh memenangi permainan di Brainzzz? Buktikan segera dan dapatkan permainan di sini.

14. Tahap Itu Lagi 3

Tahap Itu Lagi 3

That Level Again 3, satu lagi permainan penggoda otak yang digolongkan sebagai versi Caris Signal yang terbaik dan terbaik. Permainan ini akan menjadikan logik pemikiran anda berjalan untuk mencari penyelesaian dan cara terbaik untuk mengambil kunci yang ada.

Setiap tahap mempunyai tahap kesukaran yang berbeza. Tahap awal mungkin anda tidak akan menemui kesukaran dan cenderung mudah. Tetapi pada peringkat seterusnya anda akan merasa terbeban untuk mengambil kunci. Adakah anda ingin mencuba cabaran Tahap Itu Lagi 3? Muat turun permainan di sini.

15. DOP: Lukis Satu Bahagian

dop menarik satu bahagian

Teaser otak yang disyorkan adalah DOP: Draw One Part. Seperti namanya, anda hanya perlu menarik satu bahagian untuk menjawab arahan yang mengandungi mesej  samar . Bukan hanya asal lukisan, anda harus meneka bahagian mana yang tidak lengkap sehingga gambar anda dianggap betul.

Pada awal permainan, mesej atau  petunjuk yang ada cukup mudah difahami tetapi lama-kelamaan mesej ini akan semakin sukar difahami. Anda akan merasa seperti seorang detektif yang harus menyelesaikan kes-kes yang sukar. Ini adalah permainan yang sangat menarik, dan anda boleh memainkannya melalui pautan ini.

Nah, apa pendapat anda mengenai 10 penggoda otak terbaik dan terbaik di atas? Semua permainan ini boleh dimainkan dari pelbagai kumpulan termasuk kanak-kanak. Teaser otak mana yang anda mahu mainkan?