15 Permainan FPS Terbaik di Telefon Android yang Sangat Menarik

Mungkin kebanyakan gamer sudah biasa dengan permainan seperti Point Blank, Counter Strike, dan permainan perang lain yang menggunakan perspektif orang pertama. Ya, itulah yang dinamakan permainan FPS (First Person Shooter). Bukan lagi rahsia bahawa banyak pemain juga suka dan menikmati permainan yang mempunyai perspektif orang pertama ini.

Walau bagaimanapun, permainan FPS bukanlah permainan yang hanya boleh dimainkan melalui PC / Laptop. Anda juga boleh bermain permainan FPS yang sangat menarik hanya menggunakan telefon Android. Ingin tahu bagaimana keseronokan permainan perang FPS yang sangat mencabar? Lihat ulasan berikut.

1. PUBG Mudah Alih

PUBG Mudah Alih

Ini adalah salah satu permainan aksi pilihan editor yang telah dimuat turun lebih dari 100 juta kali di Play Store. Sejak pertama kali dilancarkan pada pertengahan 2016, PUBG mempunyai banyak pemain setia. Pada tahun 2018 permainan ini mendapat dua anugerah berprestij, iaitu 2018 Mobile Game of the Year dari Golden Joystick Award dan Google Play Awards 2018 untuk Permainan Terbaik, Permainan Kegemaran Kipas , dan Permainan Paling Kompetitif .

PUBG percuma untuk dimainkan ini memberikan gambar berkualiti tinggi HD dan bunyi 3D. Permainan ini juga dilengkapi kawalan mudah alih yang dapat disesuaikan, mod latihan, dan sembang suara. Pemain dapat merasakan kawalan yang lancar dan balistik yang realistik semasa bermain permainan ini.

Selain menawarkan mod TPS (Third-Person Shooter), PUBG juga dilengkapi dengan mod FPS (First-Person Shooter) . Kerana ini adalah permainan dalam talian, PUBG memerlukan sambungan internet yang stabil. Selain itu, spesifikasi telefon pintar untuk permainan ini mempunyai RAM minimum 2GB dan menggunakan OS Android 5.1.1 ke atas. Versi Lite tersedia untuk telefon pintar dengan spesifikasi rendah. Muat turun PUBG Mobile di sini.

2. Sniper 3D: Percuma dalam talian yang menyeronokkan

Penembak Gun Sniper 3D

Ini adalah salah satu permainan penembak tepat yang menarik dengan  permainan  FPS alias  menembak orang pertama. Di sini, pemain akan bertindak sebagai penembak tepat yang mesti menyelesaikan misi tertentu. Setiap misi yang dijalankan mempunyai skor dan hadiah tersendiri. Sekarang, dari skor dan hadiah, anda boleh  meningkatkan persenjataan anda  sehingga anda dapat menyelesaikan misi dengan lebih mudah.

Selain itu, 3D Sniper Gun Shooter juga dilengkapi dengan paparan animasi 3D yang cukup lancar. Malah, permainan ini juga mempunyai latar belakang yang berbeza-beza. Kemudian, anda juga tidak perlu risau tentang  kawalan permainan , kerana Sniper 3D Gun Shooter telah merancangnya semudah mungkin. Sekiranya anda berminat bermain permainan ini, anda boleh memuat turun permainan ini secara langsung di sini.

3. Pixel Gun 3D

Pixel Gun 3D

Nah, keunikan permainan 3D Pixel Gun FPS ini yang terdapat dalam grafik dan animasi yang dipaparkan oleh pembangun Pixel Gun 3D. Permainan ini menawarkan dua permainan, pertama, pemain dapat memilih cara bermain dengan mengundang rakan. Ini bermaksud permainan ini boleh dimainkan dalam berbilang pemain. Uniknya, anda boleh membawa sehingga lapan pemain ke dalam permainan ini yang anda tahu.

Permainan kedua, Pixel Gun 3D menawarkan cara untuk bermain bertahan. Di sini anda akan bermain sendiri dengan kisah yang cukup menegangkan. Anda akan ditugaskan untuk menyelesaikan misi dan tentu sekali lagi zombie menjadi musuh anda dalam permainan bertahan ini. Adakah anda berminat untuk memainkannya? Dapatkan permainan di sini.

4. PEMANDU MATI 2

PEMANDU MATI 2

Permainan melawan zombi sememangnya menjadi hebat di kalangan pemain permainan. DEAD TRIGGER 2 juga mengambil tema zombie untuk permainan ini. Di sini, DEAD TRIGGER 2 akan meletakkan pemain permainan sebagai watak utama dalam permainan yang ditugaskan untuk menjalankan misi.

Apa misi? Sudah tentu terdapat banyak misi dan cabaran yang mesti anda lalui. Bukan hanya menyediakan misi, DEAD TRIGGER 2 juga menghadirkan 10 wilayah dengan 33 pandangan berbeza. Tidak cukup untuk berhenti di situ, malah 37 senjata sudah siap untuk anda cuba lakukan dalam misi. Adakah anda bersedia mengatasi semua rintangan? Muat turun permainan di sini.

5. Tempur Moden 5

Tempur Moden 5

Bukan hanya sebagai permainan perang terbaik, kami cadangkan kepada anda. Modern Combat 5 juga merupakan salah satu permainan FP yang paling menarik dalam versi ini. Bagaimana tidak, permainan ini mendapat perhatian lebih daripada dua juta pengunduh yang telah memuat turun permainan ini di PlayStore.

Sudah tentu di sebalik kedua-dua juta pengunduh itu ada alasan bahawa permainan ini memang sangat menarik untuk dimainkan. Modern Combat 5 menyediakan lapan kelas untuk dipilih. Selain itu, terdapat banyak cabaran dan misi tegang untuk anda mencuba. Bersedia untuk mencuba? Cukup klik di sini dan dapatkan permainan, percuma!

6. Hitman Sniper

Hitman Sniper

Adakah anda mahukan permainan FPS yang berbeza dan unik? Ya, Hitman Sniper boleh menjadi pilihan tepat untuk anda. Dalam permainan ini, para pemain sebenarnya tidak digalakkan untuk menunjukkan diri mereka di hadapan musuh. Anda harus melakukan misi tersembunyi dan tersembunyi kerana anda adalah penembak tepat.

Anda diminta melakukan sekitar 150 misi dan sudah tentu pemain mesti berjaya menaklukkan semua misi ini. Mungkin terdengar senang apabila anda harus membunuh seseorang dari jauh. Namun, permainan ini akan menjadi sangat mencabar sekiranya anda gagal menjalankan misinya. Berminat? Klik di sini untuk bermain permainan secara langsung.

7. Op Kritikal

Op Kritikal

Ops Kritikal, permainan yang mengambil layar sebagai perspektif orang pertama cukup menarik dan menyeronokkan untuk dimainkan. Kerana permainan yang telah dimuat turun lebih dari 700,000 kali di PlayStore menampilkan permainan perang yang cukup mencabar dengan plot yang menarik.

Dalam cerita, permainan ini akan meletakkan anda dalam dua pilihan, menjadi anti-pengganas atau menjadi pengganas. Sekiranya anda memilih untuk menjadi anti-pengganas, maka anda mesti membunuh pengganas. Tetapi sebagai pengganas, anda harus menimbulkan kekacauan di bandar. Adakah anda pengganas atau anti-pengganas? Buat pilihan dan mainkan permainan di sini.

8. Menjadi Orang Mati

Ke Mati

Kali ini permainan FPS muncul lagi dengan mengambil tema zombie dalam permainan. Mungkin akan kelihatan sangat sederhana. Tetapi sebenarnya, permainan ini mampu meraih lebih dari satu juta muat turun di PlayStore yang anda tahu. Bukan tanpa alasan sekiranya Into the Dead menjadi salah satu permainan yang paling popular.

Sebabnya, permainan ini akan membawa anda dalam cabaran yang tidak terhad. Yang harus anda lakukan dalam permainan ini adalah menyelamatkan diri. Selamatkan diri anda dari apa? Sudah tentu zombie dahagakan daging manusia. Bukan hanya menyelamatkan diri, pemain juga akan diminta untuk menyelesaikan beberapa misi mini. Ingin mencuba? Muat turun permainan di sini.

9. NOVA Warisan

Warisan NOVA

Kali ini permainan FPS mungkin cukup untuk menguras memori telefon bimbit anda. Namun, anda tidak perlu merasa bimbang dan melancarkan untuk tidak mencuba permainan yang satu ini. Kerana, NOVA Legacy adalah permainan yang memaparkan skrin dari perspektif pertama dengan cabaran tegang. Tidak hanya stres, anda juga akan merasa ketagihan untuk bermain secara berterusan.

Permainan ini memberitahu seorang pahlawan, Kal Wardin, untuk melindungi Pentadbiran Kolonial dari serangan musuh. Wira akan dibantu oleh seorang wanita bernama Yelena dalam membantu menyelesaikan misi. Nah, adakah anda wira yang boleh dipercayai dalam menyelesaikan misi? Buktikan dan mainkan permainan di sini.

10. TIDAK DIBENARKAN

TIDAK DIBENARKAN

Memang nampaknya permainan FPS yang mengambil tema zombie menjadi permainan yang cukup diminati. Walaupun mengambil tema yang cukup utama, permainan ini cukup baik untuk anda mainkan di telefon Android. Permainan ini meminta anda membunuh zombie yang berkeliaran.

Bukan hanya zombi manusia, bahkan ada bos dari masyarakat zombie. Sudah tentu bos zombie ini tidak mudah dikalahkan. Anda juga dibekalkan dengan sekitar 150 misi untuk diselesaikan dengan segera. Bagaimana anda berminat untuk memainkannya? Cukup klik di sini untuk memuat turun dan bermain permainan.

11. Tembak Pembunuh-Gun Pembunuh

Tembak Pembunuh-Gun Pembunuh

Kemahiran anda dalam menembak juga dapat dibuktikan dengan bermain permainan Shoot Hunter-Gun Killer. Ini adalah permainan 3D FPS dengan antara muka yang boleh dikatakan cukup baik untuk permainan di Android. Di sini, pemain mesti dapat menembak musuh.

Tenang, pemain pasti akan dilengkapi dengan pelbagai pistol dan persenjataan yang mencukupi untuk melawan musuh. Anda boleh menggunakan pistol dengan pelbagai jenis seperti M16 hingga AK47. Juga, permainan ini menyediakan pelbagai latar belakang untuk dimainkan, seperti  IceWorld, Desert, City. Berminat? Dapatkan permainan di sini.

12. Misi Rahsia Komando Sebenar

Misi Rahsia Komando Sebenar

Ini adalah permainan aksi lain yang dimainkan dalam mod FPS. Dalam permainan ini pemain akan ditugaskan untuk melayani negara dan membunuh musuh. Mereka mesti menjadi pahlawan yang sangat berani dan mahir dalam permainan sniper luar talian ini. Terdapat puluhan misi strategik yang dapat dilaksanakan dalam Misi Rahsia Komando Sebenar dan pemain harus menyelesaikan semua misi untuk menjadi komando.

Permainan ini dapat dimainkan di luar talian tanpa jaringan internet, sehingga dapat menjadi hiburan yang cukup menarik pada waktu luang. Permainan permainan aksi ini sangat penuh aksi & sangat mendebarkan. Lebih daripada 50 juta orang telah memainkan permainan ini di Android. Sekiranya anda ingin menjadi salah satu daripadanya, segera muat turun Misi Rahsia Komando Sebenar di sini.

13. Kesan Mati 2

Kesan Mati 2

Memainkan permainan FPS yang sangat tertekan juga mencabar, Dead Effect 2 boleh menjadi salah satu penyelesaian terbaik untuk anda. Permainan ini menyediakan tiga watak utama yang boleh dipilih oleh pemain. Anda sebagai pemain pastinya akan menjadi watak utama.

Di sini anda akan dibekalkan dengan peralatan, persenjataan sederhana dan terhad. Tidak perlu bimbang kehabisan peluru, artikel yang anda dapat mencari keperluan kelengkapan di arena yang telah disiapkan oleh Dead Effect 2. Tentu jalan cerita yang ditawarkan tidak kurang menarik yang anda tahu. Ingin mencuba? Muat turun permainan di sini.

14. Raja Pemburu Zombie

Raja Pemburu Zombie

Sekiranya anda ingin bermain permainan FPS yang mencabar, cubalah bermain permainan Zombie Hunter King. Seperti namanya, di sini musuh anda adalah zombie yang siap menerkam pada bila-bila masa. Jadi, tugas anda hanyalah bertahan dengan senjata yang ada. Perhatikan, permainan ini mempunyai 20 senjata termasuk senapang,  senapang, sniper,  dan banyak lagi.

Dalam permainan ini pemain juga dibenarkan  meningkatkan  senjata agar lebih kuat melawan zombi. Menariknya, anda juga dapat bersaing dalam skor dengan pemain Zombie Hunter King di seluruh dunia dengan ciri-ciri PvP. Menarik, bukan ? Ayuh, main permainan di sini.

15. Tutup Teguran

Tutup Teguran

Cover Strike (CS) adalah permainan menembak pasukan luar talian 3D FPS yang direka untuk peminat permainan FPS. Dalam permainan percuma ini, pemain akan dijemput untuk menyertai pertempuran dan memusnahkan semua musuh bersama pasukan mereka.

Permainan ini terdiri daripada beberapa ciri menarik, termasuk lebih daripada 20 senjata moden seperti Desert Eagle, AK47, M4A1, AWP, GATLIN dan sebagainya, grafik 3D yang realistik dan animasi yang hebat, dan sebagainya.

Setakat ini Cover Strike telah dimainkan oleh lebih daripada 50 juta orang dari seluruh dunia. Sekiranya anda ingin mencuba permainan FPS yang satu ini, muat turun permainan di sini.

Itulah cadangan permainan FPS terbaik dan paling mencabar untuk dimainkan di telefon bimbit Android anda. Nah, adakah anda telah menentukan permainan mana yang akan anda mainkan?