15 Permainan Paling Mencabar di Telefon Pintar Android

Suka permainan yang mencabar? Anda mungkin perlu mencuba beberapa permainan seram Android yang menakutkan dan mencabar. Namun, permainan yang mencabar tidak semestinya selalu membawa genre seram. Kadang-kadang kita pasti mahukan permainan dalam genre lain, tetapi aliran permainan sangat mencabar dan membuat kita penasaran untuk menyelesaikannya dengan segera.

sudah merangkum beberapa pilihan permainan yang paling mencabar untuk anda. Sejumlah permainan ini akan menajamkan otak dan refleks anda. Jadi, permainan yang mencabar tidak semestinya hanya dalam genre seram. Ayuh , cuba pasang salah satu permainan berikut.

1. Duet

Duet

Apabila banyak permainan dibuat dengan jalan cerita yang rumit, Duet hadir sebagai permainan minimalis tetapi dapat menguji ketangkasan radial seseorang. Permainan teka-teki satu ini memerlukan anda memutar dua bola di sekitar paksi tanpa perlu membuatnya jatuh ke siling.

Sudah tentu anda harus menumpukan perhatian sepenuhnya agar bola tidak jatuh. Bukan hanya itu, Duet juga membolehkan anda mencari cara baru untuk mengekalkan keseimbangan bola. Adakah anda ingin tahu mengenai permainan Duet? Ayuh , dapatkan permainan ini secara percuma melalui Play Store.

2. Otak Keluar - Bolehkah anda menyebarkannya?

Brain Out - Bolehkah anda mengatasinya

Sekiranya anda menyukai permainan teka-teki yang menajamkan otak, cubalah bermain permainan Brain Out - Bolehkah anda meneruskannya ?. Permainan ini telah dimuat turun lebih dari 100 juta kali di Play Store dengan penilaian yang baik.

Brain Out menyediakan pelbagai teka-teki yang menguji minda. Permainan ini menilai kemampuan berfikir logik, refleks, ketepatan, ingatan dan kreativiti pemain. Pemain mesti menjawab setiap teka-teki dengan cara yang tidak biasa untuk mengelakkan kecurangan.

Brain Out - Bolehkah anda mengatasinya? boleh dimainkan di luar talian. Sekiranya pemain sukar menjawab, permainan ini menawarkan sejumlah bantuan yang boleh dibeli atau diperoleh secara percuma. Permainan yang menarik dan mencabar ini boleh dimuat turun di sini.

3. Bilik Tiga

Bilik Tiga

Bagi anda yang gemar bermain permainan teka - teki dengan tekateki yang  sangat sukar, mungkin anda boleh mencuba The Room Three. Pada mulanya, The Room Three hadir sebagai permainan PC. Namun, sekarang anda boleh mendapatkan permainan ini dengan mengunjungi PlayStore. Permainan ini yang mendapat kedudukan 4.9 ternyata sangat sukar untuk diselesaikan.

Kerana, setiap ruangan yang anda masukkan mempunyai keanehan yang harus anda selesaikan. Bilik Tiga di PC sedikit berbeza dengan versi HP. Untuk versi HP, permainan ini lebih menumpukan pada melengkapkan ruang dan objek tanpa jalan cerita yang rumit. Bolehkah anda menyelesaikan semua teka-teki di The Room Three? Main permainan di sini.

4. Ujian Otak

Ujian Otak

Brain Test adalah permainan teka-teki rumit yang bebas ketagihan dengan serangkaian penggoda otak yang rumit. Teka-teki dan ujian rumit yang berbeza akan mencabar minda anda.

Memainkan permainan ini memerlukan daya berfikir yang tinggi, kerana teka-teki dan ujian yang perlu dijawab mungkin di luar akal fikiran. Jadi, pemain mesti berfikir di luar kotak untuk menyelesaikan permainan ini. Sekiranya anda ingin mencuba cabaran, segera muat turun permainan di sini.

5. Pergi

Pergi

Go adalah permainan strategi sederhana seperti permainan papan pada umumnya. Anda akan bermain permainan papan 9 × 9, 13 × 13 atau 19 × 19. Walau bagaimanapun, pergerakan anda terhad sehingga anda perlu berfikir dengan bersungguh-sungguh sebelum mula menggerakkan benih di permainan papan ini.

Terdapat 10 tahap kesukaran yang ditawarkan oleh Go. Bagi pemula dan amatur, permainan ini mungkin sangat sukar. Namun, jika anda mahukan permainan yang sangat mencabar dan memerlukan anda berfikir keras, maka cubalah bermain Go.

6. Catur DroidFish

Permainan Droidfish yang paling mencabar

Anda pasti bersetuju bahawa catur adalah permainan yang sukar dan memerlukan tumpuan sepenuhnya. DroidFish Chess adalah permainan yang sangat mencabar kerana permainan yang dikembangkan oleh Peter Österlund sangat kompleks dan agak sukar.

Permainan ini menggunakan mesin Stockfish yang dikatakan sebagai mesin catur terkuat di dunia. Anda harus bertarung sekiranya anda ingin memenangi pertandingan catur di DroidFish Chess.

Anda harus tahu bahawa permainan ini direka untuk orang yang biasa atau profesional bermain catur. Permainan ini sangat sesuai untuk menguji kemahiran anda bermain catur dengan tahap kesukaran yang tinggi.

7. Bilik

Bilik

Ini juga salah satu permainan yang menjadikan  kezel  sukar ditaklukkan. Nama permainan adalah The Room, di mana pemain harus menyelesaikan teka-teki yang sangat sukar untuk diselesaikan.

Tenanglah, anda akan diberi petunjuk. Bersedia untuk otak anda untuk bermain permainan The Room? Sekiranya anda berminat, anda boleh membeli permainan ini dengan harga 14,000 rupiah di sini.

8. Pintu Baldur 1 & 2

Pintu Baldur

Baldur's Gate adalah permainan paling mencabar dalam genre RPG. Permainan ini mempunyai jalan cerita yang cukup panjang, di mana watak utama yang anda mainkan mesti memerangi kejahatan dengan sendirinya, menjalar bahagian kepahlawanan legenda, dan menghancurkan intipati gelap yang menghantui impiannya.

Terdapat begitu banyak orang jahat dan kawalan yang mesti anda pelajari di Baldur's Gate ini. Untuk dapat memainkan permainan yang mencabar ini, anda mesti terlebih dahulu membeli aplikasinya di Play Store.

9. VVVVVV

VVVVVV

Permainan yang paling mencabar dan menjengkelkan kali ini diberi nama VVVVVV. Jika dilihat dari grafik yang ditawarkan, VVVVVV kelihatan seperti permainan yang mudah dengan hanya bergantung pada animasi 2D. Namun, anda tidak boleh memandang rendah permainan ini yang mendapat penilaian 4.6.

Dalam permainan, pemain akan bermain sebagai kapten bernama Viridian. Tiba-tiba kapten Viridian terperangkap dalam labirin pelik. Anda mesti menyelamatkan diri dan seluruh kru. Dan anda akan menemui kesukaran dari misi menyelamat. Ingin tahu? Muat turun permainan di sini.

10. Fantasi Akhir IV

Fantasi Akhir IV

Siapa yang tidak kenal Final Fantasy? Permainan jRPG ini adalah permainan yang paling mencabar dan mendapat sambutan positif dari para pemain di seluruh dunia. Siri Final Fantasy IV yang hadir untuk peranti Android adalah versi port Nintendo DS, jadi anda boleh mengatakan bahawa siri Final Fantasy untuk Android adalah permainan yang paling sukar yang membuat para pemain lebih tercabar.

Musuh yang lebih keras, emas yang agak sukar dicari, dan membunuh semua orang yang menghalangi anda adalah sebahagian daripada permainan ini. Memandangkan Final Fantasy IV adalah permainan yang cukup terkenal, permainan ini dijual dengan harga yang cukup mahal di Play Store.

11. Di Luar sana: Edisi Ω

Di Luar sana Edisi Ω

Sekiranya anda menyukai permainan survival , maka anda harus mencuba Out There: Ω Edition kerana permainan ini dijamin sangat menyeronokkan dan membuat anda penasaran untuk segera menyelesaikannya. Kisah permainan ini bermula apabila watak yang anda mainkan terbangun dari cryonics di bahagian dalam angkasa lepas dan anda harus bertahan dalam perjalanan kembali ke bumi.

Pembangun permainan ini nampaknya ingin memberikan pengalaman kepada pemain untuk berinteraksi dengan makhluk asing yang cenderung jahat dan tidak ramah. Anda harus tergesa-gesa untuk mendapatkan pengambilan oksigen akan dapat terus bernafas di ruang angkasa.

Di samping itu, Out There: Ω Edition akan mengajak anda belajar meningkatkan dan meningkatkan kemampuan kapal angkasa anda. Permainan ini akan mengajak anda mencari jalan keluar dan bertahan di angkasa.

12. Pandemik: Permainan Papan

Pandemik

Permainan papan ini mengharuskan anda menjadi ahli CDC dan mesti menghentikan dan menyembuhkan wabak sebelum merebak ke pelbagai wilayah. Setiap pemain akan mempunyai kebolehan khas yang akan memudahkan pemain bergerak dan menyembuhkan penyakit.

Pandemic: The Board Game adalah permainan yang cukup terkenal di kalangan pengguna Android. Di samping itu, anda mesti berlumba dengan masa untuk memenangi permainan Pandemic: The Board Game.

13. XCOM: Musuh Dalam

XCOM: Musuh Dalam

Ini adalah permainan penembak strategi di mana anda harus memindahkan kepingan seperti peta seperti permainan papan . XCOM: Enemy Within mempunyai sentuhan permainan RPG, simulasi, dan elemen berbilang pemain dalam talian.

Sekumpulan penjahat dalam permainan ini akan menyukarkan anda dan tentunya menyukarkan anda untuk naik level. Namun, ada beberapa cara untuk menang di XCOM: Enemy Within, seperti melalui mod kempen dan berbilang pemain dalam talian .

14. Pixel Dungeon

Pixel Dungeon

Keterangan permainan Pixel Dungeon sudah berisi peringatan bahawa anda akan sering "mati" ketika bermain game ini. Bagi anda yang pertama kali bermain Pixel Dungeon, permainan yang satu ini pasti akan terasa sangat sukar.

Dengan grafik bertema retro, Pixel Dungeon menyediakan beberapa watak yang boleh anda pilih sendiri. Sebagai pemain, anda mesti menolong watak yang anda mainkan untuk dapat mencari jalan keluar. Pixel Dungeon adalah permainan yang boleh dipasang secara percuma dan mendapat penilaian 4.2 di Play Store.

15. Heksagon Super

Hexagon Super

Mencari permainan yang paling mencabar untuk dimainkan? Mungkin anda harus mencuba Super Hexagon, di mana anda harus memutar pusat agar bertepatan dengan pembukaan segi enam yang runtuh di atas anda.

Mekanik Super Hexagon sebenarnya sangat mudah, anda hanya memerlukan beberapa minit untuk mempelajarinya. Walau bagaimanapun, hanya untuk melengkapkan tahap pertama memerlukan banyak masa. Untuk dapat bermain Super Hexagon, anda mesti terlebih dahulu membeli aplikasi Play Store ini.

Sebilangan cadangan permainan yang paling mencabar pasti akan menjadi hiburan anda sendiri. Ayuh, pasang dan mainkan permainan ini sekarang. Sekiranya anda mempunyai cadangan permainan Android lain yang anda rasa cukup mencabar untuk dimainkan, tulis tajuk permainan dan ulasan ringkas anda di ruangan komen di bawah.