Permainan Memasak & Aplikasi Resipi Makanan Korea di Android

Pada masa kini, banyak perkara yang berkaitan dengan Korea yang menarik untuk dibincangkan dan diketahui, mulai dari pelancongan di Korea, budaya Korea , tokoh masyarakat Korea , pendidikan di Korea, bekerja di Korea, tinggal di Korea, hingga makanan khas Korea. Ketika budaya Korea tersebar dan tersebar ke seluruh dunia, maklumat mengenai perkara di atas telah menjadi permainan banyak orang.

Sehubungan dengan masalah ini, berminat untuk membincangkan sejumlah permainan di Android yang menyajikan permainan memasak makanan Korea. Di samping itu, perbincangan di bawah ini juga dilengkapi dengan aplikasi buku masakan yang mengandungi banyak resipi untuk hidangan khas Korea. Jadi, selain bermain memasak, anda juga boleh mencuba memasak makanan Korea di dunia nyata mengikut arahan yang ada dalam aplikasi.

Permainan Memasak Makanan Korea

Berminat untuk bermain permainan memasak, terutama makanan istimewa Korea? Sekiranya demikian, anda boleh melihat permainan berikut, ya.

1. Pengembaraan Memasak

Pengembaraan Memasak

Cooking Adventure adalah salah satu permainan memasak di Android yang menyediakan pilihan memasak makanan Korea. Di samping itu, anda juga boleh mencuba membuat hidangan dari negara lain. Dengan grafik yang halus dan watak lucu, permainan ini mencabar kemahiran dan kepantasan anda dalam memproses makanan.

Dalam Cooking Adventure, anda boleh menemui lebih daripada 20 restoran unik dengan tahap 1000+, 550 hidangan, dan 700 ramuan. Anda juga boleh mengumpulkan banyak resipi dan beratus-ratus peningkatan untuk bahagian dalaman dapur dan peralatan yang ada di dalamnya.

Ukuran permainan Cooking Adventure agak besar, mencapai 95 MB. Lebih daripada satu juta pengguna Android telah memuat turun permainan Cooking Adventure dan membuat hidangan lazat di dalamnya. Sekiranya anda berminat untuk memainkannya, muat turun permainan memasak ini di sini.

2. Hello Makanan Laut 2

Hello Makanan Laut 2

Selain itu, ada permainan Hello Seafood 2 yang juga membawa pilihan untuk memasak makanan Korea. Makanan dari negara lain seperti Jepun, China, Amerika, Itali, India, dan Vietnam boleh anda proses dalam permainan ini. Ukuran permainan Hello Seafood 2 cukup ringan, hanya 16 MB dan telah dimuat turun oleh lebih dari 100 ribu orang di Play Store. Pautan ke permainan Hello Seafood 2 ada di sini.

Dalam permainan memasak ini, anda boleh memasak dan menguasai lebih daripada 150 resipi. Ciri lain ialah anda dapat mencari resipi legenda yang tersebar di pelbagai pelosok dunia. Untuk membina restoran terbaik di dunia, anda juga boleh meningkatkan keperluan restoran anda. Dan banyak lagi ciri menarik yang terdapat dalam permainan Hello Seafood 2 ini. Ayuh, masak makanan kegemaran anda di sana!

3. Chef Hari Ini - Ladu

Lumuran

Walaupun tidak cukup memuaskan anda, anda boleh mencuba memasak makanan Korea dalam permainan ini. Seperti tajuk permainan, Today's Chef - Dumpling, semua yang boleh anda lakukan di sana adalah membuat ladu atau ladu dari beberapa bahan termasuk salah satunya adalah kimchi khas Korea.

Jadi apa yang anda lakukan setelah ladu selesai? Anda tukang masak dengan watak wanita yang comel akan makan ladu dengan senang hati. Selain proses memasak, itu adalah perkara lain yang dapat anda nikmati. Seperti permainan yang dibincangkan sebelumnya, Chef Today - Dumpling juga tidak begitu popular. Namun, jika anda ingin mencuba bermain, dapatkan permainan memasak di sini.

4. Makanan Jalan

Makanan jalanan

Adakah anda tahu Jagung Anjing? Anda  tahu,  makanan ringan Korea terkenal dan sangat kontemporari. Makanan ini sebenarnya berbentuk sosej yang dilumurkan dengan tepung, kemudian digoreng dengan minyak panas. Nah, sosejnya juga istimewa kerana ketika anda menggigit sosej terdapat mozzarella cair dan cair di mulut anda. Hmmmm  sedap sangat!

Dan ini adalah Street Food, di mana permainan ini mempunyai konsep bermain sebagai penjual makanan ringan gaya Korea yang disebut anjing jagung. Oleh itu, tugas anda cukup mudah, iaitu memasak anjing jagung mengikut pesanan pelanggan. Anda harus dapat memasak anjing jagung dengan cepat, tetapi jangan membakarnya. Sekiranya anda dapat melayani pelanggan dengan pantas maka anda berhak mendapat bonus dan hadiah! Ingin mencuba bermain permainan? Muat turun di sini.

5. Permainan Restoran K-Food

K-makanan

Selain Permainan Restoran K-Food, sangat sukar untuk mencari permainan khas untuk memasak makanan Korea di Play Store. Walaupun tidak begitu popular seperti permainan yang dibincangkan di atas, permainan K-Food Restaurant Games ini dilengkapi dengan ikon makanan Korea yang terkenal, seperti kimchi, tteokpokki, bibimbap, dan banyak lagi. Oleh itu, jika anda ingin lebih menikmati permainan memasak makanan Korea, cubalah memuat turun dan memasang permainan ini di telefon pintar anda.

Permainan memasak ini dilengkapi dengan grafik yang cukup bagus. Di sana anda akan menemui pelbagai ciri seperti audio yang boleh dinyahaktifkan, memilih versi permainan arked dan klasik, terdapat 12 peta dan hampir 300 tingkat percuma yang boleh anda mainkan pada bila-bila masa. Permainan K-Food Restaurant ini baru sahaja dimuat turun oleh seribu orang di Play Store.

Aplikasi Resipi Masakan Korea

Setelah membincangkan beberapa permainan yang mempunyai konsep memasak makanan Korea, kami kini akan menyediakan beberapa aplikasi resipi masakan Korea. Dengan aplikasi ini akan mudah bagi anda untuk mencari resipi Korea yang sesuai untuk dimasak di rumah.

1. Resipi Korea

Resepi Korea

Resipi Korea adalah buku masakan percuma yang menyediakan pelbagai resipi untuk hidangan Korea yang lazat dan sihat. Dari kimchi hingga bibimbap, anda boleh mendapatkan banyak resipi untuk masakan Korea di sini. Kategori buku resipi Korea ini ialah Hidangan Utama Korea, Barbeku Korea, Sup Nasi Ayam, Sup Korea, Pencuci mulut Korea, Daging Sapi Korea, Nasi Korea, Tahu Kedelai, dan banyak lagi.

Antara muka aplikasi Resipi Korea dibuat dengan baik dan mesra pengguna . Beberapa ciri yang dibawanya termasuk menu pencarian resipi, resipi kegemaran, koleksi resipi yang dapat diakses di luar talian , berkongsi resipi dengan rakan atau keluarga, kandungan nutrisi setiap makanan, dan lain-lain. Sekiranya anda berminat untuk menggunakan aplikasi buku masakan mudah alih ini, anda boleh memuat turunnya di sini.

2. Resepi Makanan Korea

Resepi Makanan Korea

Dalam aplikasi buku resipi hidangan Korea ini, anda boleh menemui pelbagai makanan terkenal dengan beberapa kategori seperti ayam, pasta, keju, coklat, daging lembu, telur, ikan, dan banyak lagi. Setiap maklumat makanan yang disertakan dengan gambar kecil, komposisi, arahan, dan keterangan. Jadi, selain memasak, anda juga dapat mengetahui kandungan nutrien makanan yang anda proses.

Anda juga boleh membuat dan menetapkan menu memasak anda sendiri. Dan sebagai ciri tambahan, anda boleh membuat jadual untuk menu makanan anda. Selain itu, aplikasi ini juga membolehkan anda menambahkan atau mengatur makanan rawak mengikut kehendak anda dan berkongsi maklumat yang ada melalui e-mel atau Facebook. Muat turun aplikasi buku masakan di sini.

3. Resipi Korea Mudah

Resipi Korea Mudah

Berikut adalah resipi mudah untuk banyak hidangan Korea seperti  Vegetarian Bibimbap, Beef Bulgogi, Korean Spicy Chicken and Potato Korean Steak, Korean BBQ Short Ribs (Gal-Bi), Korean BBQ Beef (Pul-Kogi), Chap Chee Noodles, Skillet Chicken Bulgogi , Stew Tofu Lembut Korea (Soon Du Bu Jigae), Dakdoritang (Stew Ayam Pedas Korea), Sup Bubur Kacang Korea (Miso), Chigae Doenjang Korea (Pasta Kacang / Sup Tauhu) , dan banyak resipi lain yang lazat.

Aplikasi Resipi Korea Mudah juga dilengkapi dengan jumlah hidangan, masa yang diperlukan untuk memasak, komposisi makanan, petua memasak, kandungan nutrien setiap makanan, dan lain-lain. Sekiranya anda berminat untuk menggunakan buku masakan mudah alih ini , sila muat turun aplikasinya di sini.

4. Panduan Makanan Korea Antarabangsa

Makanan Korea

Ini adalah aplikasi yang mengandungi maklumat mengenai 700 hidangan tradisional Korea. Setiap hidangan dilengkapi dengan penerangan ringkas yang dapat digunakan dalam buku menu restoran. Oleh itu, jika anda merancang untuk membuka restoran khas Korea di Indonesia, aplikasi ini dapat membantu. Terdapat juga item menu Korea dalam 25 kategori.

Dari beratus-ratus hidangan, anda boleh mendapatkan kira-kira 50 resipi makanan Korea yang dilengkapi dengan bahan utama, ciri rasa, dan maklumat lain yang berkaitan yang dapat dilihat dalam gambar. Berpuluh ribu orang telah menggunakan aplikasi ini. Sekiranya anda menginginkannya, sila muat turun di sini.

Itulah beberapa permainan mengenai memasak makanan Korea yang telah dikumpulkan setakat ini dan akan terus dikemas kini . Selain bersenang-senang dengan permainan, anda juga boleh langsung mempraktikkan memasak hidangan Korea melalui aplikasi resipi makanan di atas. Sekiranya anda berminat untuk belajar bahasa Korea melalui telefon pintar anda, baca dahulu artikel ini di Aplikasi Pembelajaran Bahasa Korea Terbaik.