15 Permainan untuk Rakan Ngabuburit Terbaik di Android

Keliru mencari aktiviti untuk mengisi masa ngabuburit? Bermain permainan boleh menjadi alternatif yang sesuai untuk menemani ngabuburit anda. Permainan untuk rakan ngabuburit anda mestilah permainan santai yang dapat menghiburkan.

Lupakan rutin harian yang melelahkan dan berehat dengan bermain permainan. Kerana sambil menunggu waktu iftar, anda pasti memerlukan sesuatu yang dapat membuat anda santai.

Perlukan rujukan mengenai beberapa permainan yang boleh dimainkan sementara menunggu waktu berbuka puasa tiba? Ayo , lihat cadangan permainan untuk rakan dari ngabuburit berikut. Pelbagai permainan ini boleh dimainkan di Android.

1. HAGO

HAGO

HAGO adalah aplikasi yang menggabungkan keperluan sosial dan kasual. Di sini terdapat puluhan permainan menarik yang boleh dijadikan ngabuburit rakan. Malah HAGO mempunyai sejumlah permainan yang disesuaikan dari permainan tempatan yang sangat popular pada masa itu.

Selain lebih dari 80 permainan, terdapat juga fitur Live Battles (PVP) di mana pemain dapat melakukan aksi menarik terhadap rakan atau pemain lain. Terdapat satu lagi ciri Saluran di mana pemain dapat membina dunia mereka sendiri di Saluran mereka.

Salah satu yang paling menggembirakan adalah berkawan melalui sembang suara, jadi permainan ini cukup interaktif. Sekiranya anda ingin mencuba HAGO, muat turun permainan di sini.

2. Zon Cacing

Zon Cacing

Sekiranya anda ingin bermain permainan semasa anda sedang ngabuburit, cubalah bermain permainan Worms Zone. Seperti namanya, di sini pemain bertindak sebagai cacing yang selalu kelaparan. Oleh itu, di sini anda mesti terus makan. Sekiranya anda tidak makan apa-apa, anda tidak akan mendapat mata dan cacing anda akan kelihatan kurus.

Tetapi berhati-hatilah dengan cacing lain, ya. Sekiranya anda menabrak cacing lain, cacing anda akan mati dan harus mula bermain lagi dari awal dengan 0 mata. Apa yang menyeronokkan di sini adalah bermain dalam talian. Oleh itu, anda harus bersaing untuk mendapatkan mata terbanyak dengan pemain lain dari semua negara. Berani mencuba? Main di sini!

3. Garena Bebas Api

Garena Bebas Api

Ngabuburit bermain bersama rakan-rakan akan sangat menyeronokkan. Oleh itu, di sini kami mencadangkan permainan Garena Free Fire. Permainan ini adalah permainan dalam talian di mana pemain mesti bertahan untuk menjadi pemenang.

Sistem permainannya cukup mudah, Garena Free Fire hanya menyediakan 10 minit untuk 50 pemain bertahan antara satu sama lain. Anda boleh saling membunuh untuk terus hidup.

Sebenarnya, selagi anda bertahan, ia juga dilengkapi dengan persenjataan yang berkelayakan. Banyak jenis pistol, bom tangan, dan keperluan lain untuk dapat menyerang pemain lain. Menariknya, di Garena Free Fire dapat membuat  skuad  lebih dari 4 pemain. Dengan  skuad,  survival tentunya lebih mudah daripada anda berjuang sendirian.

4. Mobile Legends

Mobile Legends Bang Bang

Permainan MOBA boleh menjadi pilihan tepat untuk ngabuburit. Kerana permainan MOBA seperti Mobile Legends sangat menyeronokkan dan memakan masa yang lama, jadi anda dapat melupakan rasa lapar dan dahaga anda seketika ketika bermain Mobile Legends. Sistem permainan di Mobile Legends mudah, anda hanya perlu membentuk pasukan yang terdiri daripada 5 orang untuk melawan pasukan lain.

Selama 10 minit, anda dan pasukan mesti dapat mengalahkan pasukan lawan dengan cara apa pun. Uniknya, Mobile Legends mempunyai banyak watak  pahlawan  yang dapat dipilih dan disesuaikan dengan  kemahiran  masing-masing. Anda juga boleh  meningkatkan  sehingga  wira yang  dipilih dapat menjadi lebih kuat. Berminat untuk bermain permainan dalam talian ini? Anda boleh memuat turun permainan secara langsung  di  sini.

5. PUBG BERGERAK

PUBG BERGERAK

Mirip dengan Garena Free Fire, PUBG MOBILE juga akan mengundang anda untuk bertahan dan tidak dibunuh oleh pemain PUBG MOBILE yang lain. Untuk bertahan, PUBG MOBILE menyediakan pelbagai senjata yang kuat. Adapun beberapa pilihan untuk menyerang dan senjata dapat dilakukan dengan  menembak dan mengalahkan.

Oh ya,  di sini juga anda boleh membentuk pasukan dengan pemain MOBILE PUBG yang lain. Dengan pasukan, anda dapat mengatur strategi bersama-sama sehingga anda dapat hidup bersama.

Baiklah, bagi mereka yang berminat bermain MOBILE PUBG ini rasanya mereka harus menyiapkan kapasiti yang sangat besar kerana permainan ini akan memakan kapasiti 2GB. Juga, permainan ini hanya dapat dimainkan dengan telefon Android yang sudah mendukung minimum OS 5.1.1.

6. Kehidupan Selepas

Kehidupan Selepas

Anda juga boleh mencuba permainan yang sedang meningkat ini sambil ngabuburit. Di LifeAfter, pemain akan bermain permainan dengan konsep  survival. Permainan ini memberitahu bahawa dunia telah dimusnahkan oleh virus mematikan yang merebak ke seluruh negara. Virus ini ternyata menyerang semua makhluk hidup dan menjadikannya zombie.

Tidak ada yang dapat diselamatkan, tidak ada ubat yang dapat mengurangkan virus. Jadi, di sini anda harus berjuang untuk hidup agar tidak dijangkiti virus yang mematikan itu. Caranya, anda boleh mengambil semua jenis bekalan, peralatan, dan senjata yang ada. Pegang dengan semua peralatan!

7. Tiles Hop: EDM Rush!

Jubin Hop

Ini adalah permainan pilihan editor muzik yang dapat dimainkan di luar talian, menjadikannya sesuai untuk menjadi teman ngabuburit tanpa perlu disambungkan ke internet. Permainan ini menggabungkan permainan pantas, dan irama muzik berkualiti tinggi seperti gendang, piano atau gitar. Di sini pemain akan dijemput untuk melakukan lompatan sebanyak mungkin untuk mencapai skor tinggi.

Untuk memainkannya, cukup dengarkan muzik dan gunakan refleks muzik untuk menyeret bola ke kiri atau ke kanan untuk memandu bola dari jubin ke jubin. Singkatnya, buat bola melompat dan cuba untuk tidak jatuh dari jubin. Kemudian ikuti irama dan jangan terlepas jalan untuk melambung bola.

Beberapa ciri yang ditawarkan oleh permainan Tiles Hop: EDM Rush! termasuk 30+ pilihan lagu yang menyeronokkan, 20+ latar belakang yang berbeza, 10+ pilihan bola langit, dan sebagainya. Untuk memainkannya, muat turun permainan pertama di sini.

8. Jetpack Joyride

Jetpack Joyride

Ngabuburit akan merasa cepat jika anda bermain permainan arcade yang menyeronokkan, seperti Jetpack Joyride. Di sini, anda akan memandu Barry, watak utama, untuk membawa jetpack ke makmal saintis jahat untuk mengambil jetpack hasil eksperimennya.

Namun, permainan ini tidak semudah yang anda bayangkan, kerana ada beberapa halangan yang harus diatasi, seperti tembakan peluru, gelembung, laser, dan pelangi. Pencetus Jetpack Joyride sama seperti yang pernah mencipta permainan Fruit Ninja. Permainan percuma ini telah dimuat turun 100 ribu kali oleh pengguna peranti Android.

9. Smart TTS 2020

Smart TTS 2020

Ngabuburit hanya mahu bermain permainan ringan? Sekiranya ya, cuba mainkan Smart TTS 2020. Seperti namanya, di sini anda hanya perlu mengisi jawapan untuk teka-teki silang seperti mengisi TTS di surat khabar. Tetapi ada sesuatu yang menarik mengenai permainan ini, anda boleh mengubah  latar belakang dengan warna yang anda suka. Jadi, bermain TTS tidak akan membosankan. Apa lagi, permainan ini boleh diakses di  luar talian yang anda tahu !

10. Raja Ludo

Ludo King ™

Ngabuburit bermain permainan di telefon bimbit tidak perlu memuat turun permainan berat  Kerana, di sini kami juga ingin mengesyorkan permainan yang ringan tetapi masih menyeronokkan untuk dimainkan, iaitu Ludo King. Dalam permainan ini, pemain akan dijemput untuk bermain Ludo tetapi  dalam talian. Ya, di sini anda boleh bermain dengan pemain Ludo King yang lain atau menjemput rakan  dalam talian  untuk bermain bersama.

Untuk cara bermain sama seperti bermain ludo secara umum, anda hanya perlu membawa 4 biji ke dalam rumah sesuai dengan warnanya. Apa yang menggembirakan Ludo King ialah ketersediaan ciri  sembang. Oleh itu, semasa bermain, anda juga boleh berbual dengan pemain Ludo King yang lain. Mahu main? Muat turun  terus  di sini.

11. Subway Surfers

Subway Surfer

Adakah anda ingin mengemas kini dalam talian tetapi tidak mempunyai rancangan data? Jangan risau kerana terdapat banyak permainan luar talian Android terbaik yang dapat dimainkan tanpa memerlukan jaringan internet. Salah satunya adalah Subway Surfers.

Kerana ia menyeronokkan dan mencabar, permainan ini telah menjadi salah satu permainan kegemaran editor untuk dilewatkan. Di sini pemain akan melakonkan watak yang dikejar oleh pemeriksa pemarah dan anjingnya. Dia mesti berlari secepat mungkin di lorong kereta bawah tanah dan dapat mengelakkan kereta api yang akan datang. Sekiranya tidak, pemeriksa akan menangkap dan permainan selesai.

Beberapa ciri yang ditawarkan oleh permainan ini termasuk grafik HD yang berwarna-warni dan terang, melayari dengan Hoverboard, melakukan gerakan akrobatik dengan cepat, dan lain-lain.

Kerana popularitinya, Subway Surfer telah dimuat turun lebih dari 1 bilion kali di Play Store dengan penilaian yang baik. Sekiranya anda belum mencubanya, dapatkan permainannya segera di sini.

12. Lukis Joust!

Lukis Joust

Salah satu permainan Voodoo terbaik juga layak menjadi teman ngabuburit. Dalam permainan ini pemain akan diajak untuk membina kenderaan dan menggunakannya untuk bertarung dengan lawan. Pemain boleh menggunakan sejumlah peralatan semasa pertempuran, termasuk kapak, tombak, meriam, pedang, dan semua jenis senjata yang dapat dilekatkan pada troli.

Terdapat juga puluhan jenis kereta api, pelbagai arena dan musuh yang tidak berkesudahan. Dengan ukuran sekitar 62MB, permainan Draw Joust! Telah dimuat turun lebih daripada 10 juta kali di Play Store. Sekiranya anda ingin mencuba bermain, muat turun permainan di sini.

13. Fun Race 3D

Fun Race 3D

Ini adalah permainan ringan dan sangat sesuai untuk menghabiskan masa sementara menunggu berbuka puasa. Nama permainan yang kami cadangkan adalah Fun Race 3D. Sesuai dengan nama permainan, permainan ini mengajak pemain untuk berlumba dengan pemain permainan Fun Race 3D. Bukan kereta lumba atau kenderaan lain, tetapi anda hanya perlu berlari untuk mengelakkan semua cabaran yang ada.

Nah, cabaran yang ada dalam permainan ini berbeza-beza. Tetapi semua cabaran di sini mesti dielakkan dan jangan biarkan anda jatuh di bawah laut. Sekiranya berjaya, anda boleh mendapatkan duit syiling yang kemudiannya dapat digunakan untuk  meningkatkan  watak baru. Menarik,  bukan ? Sekiranya anda berminat untuk bermain permainan dengan segera!

14. Lanskap rumah

Rumah kediaman

Anda menganggap peranan seseorang yang baru pindah ke rumah yang lebih luas dan lega. Memang rumah yang baru anda duduki itu sangat mewah dan lapang, tapi malangnya ia tidak dijaga. Oleh itu, anda akan diminta untuk menyusun semula dan menyusun semula semua yang ada di rumah, dari bilik, ruang tamu, bilik mandi, dan banyak lagi.

Untuk dapat menyusun semula semuanya, anda mesti mendapat bintang terlebih dahulu. Sekiranya anda memerlukan bintang maka anda perlu menyelesaikan semua misi yang diberikan oleh Homescapes. Apakah misi? Anda hanya perlu memadankan sekurang-kurangnya 3 gambar yang sama. Itu sahaja, terdengar senang,  bukan ?

15. Lumba Mendaki Bukit

Perlumbaan pendakian bukit

Fingersoft membuat permainan yang akan mengundang anda untuk melakukan sedikit jalan raya . Tapi ambil mudah kerana anda hanya perlu pergi ke luar jalan dalam permainan. Hill Climb Racing adalah permainan yang mempunyai watak utama bernama Newton Bill, pelumba bercita-cita muda yang pakar dalam mendaki semua bukit curam dengan keretanya.

Anda mesti menakluki bukit yang curam hanya dengan kereta yang dipandu oleh Newton Bill. Terdapat 10 jenis kenderaan yang boleh ditingkatkan dan 11 tingkat untuk menyelesaikan permainan ini. Sepanjang perjalanan, anda juga akan mengumpulkan duit syiling dengan pelbagai nilai. Permainan ini untuk rakan ngabuburit anda boleh dimuat turun secara percuma di Google Play Store.

15 permainan untuk rakan ngabuburit anda boleh dimuat turun di tablet atau telefon pintar anda. Dengan permainan santai dan menarik ini, anda tidak akan merasa bosan ketika menunggu matahari terbenam . Anda akan larut dalam permainan ini dan tidak merasakan waktu berbuka puasa telah tiba.