10 Aplikasi Pengesan Hantu Terbaik di Telefon Android

Adakah anda seseorang yang mempercayai hantu dan ingin memburu hantu menggunakan telefon Android? Mungkin anda boleh mencuba salah satu daripada 10 aplikasi pengesanan hantu untuk telefon Android unik ini. Sebabnya, aplikasi ini mungkin dapat mengesan hantu di sekitar anda.

Atau anda mungkin mempunyai keberanian yang cukup besar untuk memburu hantu dengan aplikasi pengesanan hantu. Adakah anda mempunyai aplikasi kamera menangkap hantu sebenar? Atau aplikasi pengesanan hantu hanyalah perangkap dan hanya mode? Ingin tahu? Dapatkan jawapan dalam ulasan berikut.

10 Aplikasi Pengesan Hantu Terbaik

Apakah beberapa aplikasi pengesanan hantu yang terbaik? Lihat senarai berikut secara langsung.

1. Hantu

Aplikasi pengesanan hantu

Berani mengetahui kedudukan hantu di sekitar anda? Aplikasi pengesan hantu yang disebut Ghost akan membantu anda dalam mencari kedudukan hantu yang berada di dekat anda. Beberapa ciri tertanam untuk mengetahui lokasi hantu di sekitar.

Pertama, ciri Magnetophone dipasang di mana pengguna aplikasi dapat mengetahui bunyi hantu. Kemudian, anda juga boleh bergantung pada fitur Paranormal Detector, yang bermaksud anda akan mengesan seberapa kuat hantu yang anda temui.

Aplikasi hantu juga menghadirkan fitur Peta untuk mengetahui lokasi hantu di sekitar pengguna aplikasi. Anda juga dapat menangkap hantu yang anda dapati dengan Kamera Hantu. Namun, fitur Ghost Camera hanya dapat digunakan untuk aplikasi berbayar dari Ghost. Bersedia untuk memburu hantu dengan Hantu? Muat turun aplikasi di sini.

2. Ghost Radar®: KLASIK

Radar Hantu KLASIK

Anda boleh menjadi Ghostbuster seperti dalam filem dengan menggunakan aplikasi pengesanan hantu dari Ghost Radar®: CLASSIC. Aplikasi ini menyediakan ciri radar di mana pengguna akan dapat mengetahui keberadaan hantu yang sedang dicari.

Bukan hanya untuk mencari lokasi hantu yang tinggal, artikel Ghost Radar®: CLASSIC juga dilengkapi dengan fitur suara. Ciri ini akan memberi anda suara dan kemudian mendengar bagaimana hantu ditangkap oleh aplikasi Ghost Radar®: CLASSIC.

Antara muka yang terdapat dalam aplikasi Ghost Radar®: CLASSIC benar-benar klasik sesuai dengan namanya. Anda akan disajikan dengan antara muka hijau dan akan diberi titik ketika hantu dikesan. Ingin mencubanya? Klik di sini dan muat turun aplikasinya.

3. Ghost Detector Pro

Pengesan Hantu Pro

Aplikasi pengesanan hantu lain yang boleh anda pasang pada telefon pintar berasaskan Android anda kali ini dilengkapi dengan nama aplikasi Ghost Detector Pro. Aplikasi ini mempunyai reka bentuk dan antara muka hijau. Ghost Detector Pro juga menawarkan paparan reka bentuk seperti radar yang mengesan sesuatu.

Anda akan merasakan sensasi yang unik dalam mencari hantu dengan aplikasi Ghost Detector Pro. Apabila hantu muncul dan dikesan oleh aplikasi Ghost Detector Pro, aplikasi tersebut secara automatik akan memberikan titik hijau pada radar. Begitulah cara aplikasi ini berfungsi. Berminat mencari hantu dengan Ghost Detector Pro? Muat turun aplikasi di sini.

4. PRO Pengesan Hantu Sebenar

PRO Pengesan Hantu Sebenar

Seperti pengesan hantu profesional, aplikasi pengesanan hantu Real Ghost Detector PRO akan memberi anda sensasi bagaimana rasanya menjadi Ghostbuster. Sama seperti aplikasi sebelumnya yang telah disebutkan, Real Ghost Detector PRO juga memaparkan cara kerjanya dengan menyediakan radar.

Real Ghost Detector PRO akan memberikan isyarat radar elektromagnetik yang membolehkan hantu hadir. Selain mengesan hantu yang ada, anda juga dapat menangkap hantu secara langsung dengan fitur menangkap. Ingin mencuba menjadi Ghostbuster dengan Real Ghost Detector PRO? Klik di sini dan bersedia untuk memburu hantu.

5. Pengesan Hantu

Pengesan Hantu

Hanya dengan telefon pintar Android anda boleh menjadi pemburu hantu. Dengan aplikasi Ghost Detector Ghost Detector ini, pengguna akan dapat mengetahui lokasi hantu dengan mudah. Aplikasi Ghost Detector malah mengaku dapat berkomunikasi dengan aktiviti paranormal yang anda tahu.

Ghost Detector berfungsi dengan bantuan elektromagnetisme yang akan mengesan hantu di sekitar anda. Radar secara automatik pada Ghost Detector akan memberitahu kehadiran hantu yang telah dikesan oleh gelombang elektromagnetik. Anda berminat untuk mencuba aplikasi Ghost Detector? Muat turun aplikasi di sini.

6.TRS Ghost Finder - Radar

TRS Ghost Finder - Radar

Cari hantu dengan aplikasi pengesanan hantu TRS - Pencari Hantu Radar. Aplikasi ini tidak jauh berbeza dengan aplikasi sebelumnya yang telah disebutkan. Dalam aplikasinya, TRS Ghost Finder - Radar membawa fitur untuk mengesan penjelajah menggunakan radar.

Setelah anda mengetahui adanya hantu dengan radar yang telah disiapkan oleh aplikasi TRS Ghost Finder - Radar, pengguna dapat segera menangkap penampakan hantu dengan fitur penangkapan yang telah disisipkan dalam aplikasi TRS Ghost Finder - Radar.

Cukup mudah digunakan bukan? Aplikasi TRS Ghost Finder - Radar tersedia secara percuma atau percuma. Selain itu, aplikasi TRS Ghost Finder - Radar hanya dapat digunakan untuk telefon bimbit berbasis Android. Ingin mencubanya? Muat turun aplikasi di sini.

7. Pemerhati Hantu

Pemerhati Hantu

Ghost Observer ada di sini untuk anda sebagai aplikasi pengesanan hantu yang unik. Aplikasi ini didakwa dapat mengetahui lokasi kemunculan hantu yang ada di sekitar anda. Pengguna aplikasi Ghost Observer dapat menangkap hantu atau mengambil gambar malah merakam hantu dengan kamera telefon bimbit.

Uniknya, aplikasi Ghost Observer dilengkapi dengan fitur penterjemah hantu di mana anda boleh berkomunikasi dengan hantu yang telah anda tangkap. Malah aplikasi Ghost Observer juga dilengkapi oleh papan Ouija. Berminat untuk menggunakan aplikasi Ghost Observer? Klik di sini dan segera tangkap hantu.

8. Hantu Sonar

Sonar Hantu

Masih terdapat aplikasi pengesanan hantu yang unik yang juga dapat Anda gunakan untuk telefon Android. Aplikasi ini dinamakan Ghost Sonar. Mempunyai cara kerja yang tidak jauh berbeza dengan aplikasi yang disebutkan sebelumnya.

Ghost Sonar akan mengesan hantu dengan mengeluarkan isyarat. Kemudian di skrin telefon bimbit anda, tanda akan menunjukkan lokasi hantu. Aplikasi Ghost Sonar mengesyorkan menggunakan pembesar suara untuk membuat bunyi hantu lebih tepat.

Walaupun begitu, Ghost Sonar juga tidak menjamin ketepatan aplikasi pengesanan hantu ini. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakannya dan cuba membuktikan seberapa tepat aplikasi Ghost Sonar. Berminat? Klik di sini dan dapatkan permohonannya dengan segera.

9. Pengesan hantu (EMF)

Pengesan hantu (EMF)

Tangkap hantu dengan kamera telefon Android biasa? Anda boleh melakukannya dengan memasang aplikasi pengesan hantu Ghost Detector (EMF). Aplikasi ini memasang fitur di mana selain untuk mengesan hantu, pengguna dapat langsung menangkap penampilan yang muncul.

Aplikasi ini berfungsi dengan menggunakan sensor untuk mengetahui keberadaan hantu di rumah anda atau di mana anda berada sekarang. Dalam aplikasi Ghost Detector (EMF), ada juga lampu suluh yang membantu anda menerangi tempat ketika anda berburu di tempat gelap. Ingin mencuba? Muat turun aplikasi di sini.

10. Pengesan EMF muktamad

Pengesan EMF muktamad

Mengandalkan Medan Magnetik B dengan microTesla, Gauss dan juga milliGauss, Ultimate EMF Detector adalah aplikasi yang boleh dikatakan sebagai aplikasi pengesanan hantu. Ultimate EMF Detector juga mengatakan bahawa kemungkinan aplikasi dapat menentukan kedudukan hantu.

Anda juga boleh mendapatkan aplikasi Ultimate EMF Detector tanpa iklan dengan memuat turun aplikasi Ultimate EMF Detector Pro. Adakah anda ingin merasakan sensasi mencari hantu dengan aplikasi yang satu ini? Muat turun aplikasi di sini.

Cadangan Permohonan Lain

Sebagai tambahan kepada 10 aplikasi di atas, kami masih mempunyai beberapa cadangan untuk anda yang ingin mengesan hantu dengan aplikasi. Apa benda itu? Lihat ulasan penuh di bawah.

11. Ghost Sensor - Pengesan EM4

Sensor Hantu - Pengesan EM4

Bagi anda yang ingin tahu tentang kewujudan hantu, anda mungkin boleh mencuba aplikasi yang disebut Ghost Sensor - EM4 Detector. Ini adalah aplikasi di mana anda dapat mengesan kehadiran hantu dengan mudah. Ya, anda hanya perlu mengaktifkan aplikasi Ghost Sensor - EM4 Detector.

Kemudian, aplikasi ini akan memaparkan radar / isyarat, dan jika isyaratnya sangat kuat, itu bermakna ada hantu di kawasan itu. Oh ya,  aplikasi ini menggunakan algoritma EM4 untuk mengetahui keberadaan hantu. Berminat untuk mencubanya?

12. Pengesan Hantu Sebenar - Radar

Pengesan Hantu Sebenar - Radar

Tidak jauh dari aplikasi sebelumnya, Real Ghost Detector - Radar ini juga akan memaparkan radar apabila terdapat hantu di dekat anda. Aplikasi ini bergantung pada daya elektromagnetik yang dapat menentukan kewujudan roh.

Uniknya, apabila ada hantu di dekat anda, anda dapat segera menangkap sosok hantu itu dengan  alat  yang telah diberikan dari aplikasi Real Ghost Detector - Radar,  anda tahu. Ingin mencubanya? Muat turun di sini.

Itulah sepuluh aplikasi pengesanan hantu yang boleh anda gunakan untuk mencari dan mencari hantu yang ada. Bolehkah anda mempercayainya atau tidak, anda ingin mencuba salah satu aplikasi ini?