Tukar Video dengan Mudah dengan Wondershare Video Converter Ultimate

Pernahkah anda terfikir mengapa terdapat begitu banyak jenis format video? Setiap format video mempunyai kelebihan tersendiri. Cuma format video MP4 yang paling popular ketika ini. Sebagai maklumat, tidak semua peranti atau perisian dapat membuka video dengan format tertentu. Terdapat perisian yang hanya dapat menerima video MP4, tetapi tidak dapat membaca format AVI.

Sekiranya anda ingin mengubah format fail, anda mesti menggunakan aplikasi video tukar. Satu aplikasi penukar video yang mudah dikendalikan dan menyediakan percubaan percuma ialah Wondershare Video Converter Ultimate. Dengan menggunakan aplikasi ini, anda boleh menukar format video sambil membakar CD.

Apa itu Wondershare Video Converter Ultimate?

Wondershare Video Converter Ultimate

Seperti namanya, Wondershare Video Converter Ultimate adalah aplikasi yang dapat digunakan untuk menukar format video, misalnya dari AVI ke MP4. Aplikasi ini boleh dipasang pada PC atau komputer riba dengan sistem operasi Windows dan Mac.

Sama seperti Kotak Alat Video atau aplikasi penukaran video lain, Wondershare menawarkan UI yang sangat mesra pengguna sehingga banyak orang dapat menggunakan aplikasi ini dengan sangat mudah.

Bukan hanya itu, Wondershare juga menawarkan fungsi pembakaran CD sehingga anda dapat memindahkan pelbagai format fail ke CD. Sudah tentu aplikasi ini akan memudahkan anda kerana setelah anda menukar video, anda boleh segera memindahkannya ke CD.

Wondershare juga menyediakan 1,000 format yang tentunya anda boleh pilih mengikut keperluan. Sebenarnya, kelajuan Wondershare dalam menukar video atau membakar CD agak pantas. Anda tidak perlu membuang masa memproses format fail video kerana semuanya dapat dilakukan dengan cepat dengan Wondershare.

Cara Menukar Video dengan Wondershare

Sebagai aplikasi penukar video yang memberikan kemudahan kepada penggunanya, operasi Wondershare sememangnya sangat mesra . Sebenarnya, orang yang tidak mempunyai pengalaman penukaran video sebelumnya juga dapat menggunakan aplikasi ini. Inilah cara menukar video dari format AVI ke MP4 menggunakan Wondershare:

  • Muat turun Percuma Wondershare Video Converter Ultimate.

Wondershare 1

  • Pasang aplikasi pada PC atau komputer riba Windows 10/8/7 atau Mac OS X 10.13 / 10.12

Wondershare 2

  • Buka aplikasi Wondershare dan pilih menu "Convert". Klik butang "Tambah Fail" untuk memilih video AVI yang hendak ditukar

Wondershare 3

  • Pilih MP4 sebagai format output

Wondershare 4

  • Klik "Convert" untuk menukar format video AVI ke MP4

Wondershare 5

Hanya dengan langkah mudah ini anda boleh menukar video. Sebenarnya, Wondershare menawarkan pengalaman penukaran video yang lebih pantas daripada Kotak Alat Video. Anda boleh mendapatkan semua kemudahan ini dengan memasang Wondershare Video Converter Ultimate pada PC dan komputer riba anda.

Fungsi Wondershare Selain Menukar Video

Bukan hanya aplikasi penukar video biasa, ternyata Wondershare juga menawarkan beberapa kelebihan yang menjadikan aplikasi ini lebih menarik untuk dimiliki. Berikut adalah beberapa faedah lain yang ditawarkan oleh Wondershare Video Converter Ultimate:

1. Bakar CD

Bakar CD

Dengan menu "Burn", anda dapat memindahkan video secara langsung ke CD atau membakar video ke folder DVD / ISO.

2. Muat turun video

Muat turun Video

Salah satu fungsi Wondershare yang paling banyak digunakan adalah memuat turun video dari YouTube dan laman web lain. Anda hanya perlu menyalin pautan URL video yang ingin anda muat turun, kemudian tampalkannya ke aplikasi ini. Selain itu, Wondershare juga dapat digunakan untuk merakam video dari laman streaming atau aktiviti desktop dari komputer anda.

3. Pindah

Pindahkan

Wondershare juga menawarkan fitur "Transfer" di mana anda dapat memindahkan video yang baru saja ditukar, dimuat, atau dirakam dengan aplikasi ini ke peranti iOS / Android, Pemacu Flash USB, dan cakera keras luaran.

4. Kotak alat

Kotak alat

Aplikasi ini juga disatukan ke dalam beberapa ciri popular di Kotak Alat. Untuk pengguna Windows Wondershare, anda boleh menggunakan Fix Video Metadata, VR Converter, Cast to TV, Screen Recorder dan GIF Maker.

Kecemerlangan Wondershare

Sebagai aplikasi penukaran video, sudah tentu Wondershare mesti bersaing dengan sebilangan aplikasi lain yang serupa. Jadi, apa kelebihan aplikasi Wondershare yang mampu mengungguli sebilangan aplikasi lain?

  • Proses Penukaran Pantas

Tidak semua aplikasi penukaran video menawarkan pengalaman penukaran format dalam waktu yang singkat. Semakin besar ukuran fail yang dipilih, semakin lama proses penukarannya. Dengan aplikasi penukar avi ke mp4 ini, anda tidak perlu menunggu lama. Semua boleh dilakukan dengan cepat dan praktikal.

  • Sokong 1,000 format

Wondershare menyokong menukar kepada 1,000 format yang berbeza. Jadi, ia tidak hanya terhad pada fotmat AVI, MP4, 3GP, dan WMV. Terdapat banyak pilihan format yang dapat anda sesuaikan dengan keperluan anda.

  • Satu Aplikasi Multifungsi

Mungkin sekarang anda mempunyai aplikasi untuk menukar video anda sendiri, membakar CD anda sendiri, untuk memuat turun YouTube sendiri. Sekiranya anda memasang Wondershare, maka anda tidak perlu memasang banyak aplikasi. Cukup Wondershare maka semua keperluan videografi anda akan dipenuhi.

Wondershare adalah pilihan yang tepat untuk menukar video, membuat GIF, membakar CD, dan sebagainya. Sekiranya anda tidak mahu terburu-buru membeli aplikasi ini, cuba dulu percubaan percuma yang ditawarkan. Anda boleh mencuba pengalaman menggunakan aplikasi penukaran video pelbagai fungsi ini sebelum membeli versi lengkap .