10 Cara Menjadi Selebriti Terkenal di Instagram dengan Mudah

Instagram telah menjadi salah satu aplikasi media sosial yang paling popular dan terkini. Instagram hanyalah aplikasi percuma yang boleh anda gunakan untuk berkongsi momen berharga anda melalui foto atau video. Namun, bukan hanya itu, ternyata Instagram juga dapat menjadikan anda selebriti yang anda kenali.

Nah, inilah yang digelar selebriti Instagram selebriti. Biasanya disebut sebagai selebriti adalah pengguna akaun Instagram dengan ribuan bahkan berjuta-juta pengikut dengan pengikut yang lebih sedikit daripada pengikut yang mereka miliki.

Tidak hanya bergantung pada banyak pengikut, tetapi selebriti itu berkongsi gambar atau video yang pernah disukai oleh banyak suka dan komen. Inilah yang menjadikan pemilik akaun Instagram (selebriti) menjadi sangat terkenal walaupun selebriti ini bukan artis atau idola yang sering muncul di layar.

Dengan begitu banyak pengikut, suka, dan juga komen menjadikan selebriti ini mempunyai peminat. Dan tahukah anda bahawa menjadi selebriti bukan hanya mendapat peminat? Dengan menjadi selebriti, anda dapat meraih keuntungan berjuta-juta dolar dengan menawarkan banyak barang sokongan.

Biasanya penjual akan meminta selebgram untuk mempromosikan barang dagangan dan memuat naiknya ke akaun Instagram selebriti. Dengan cara itu jika anda menjadi selebriti, anda boleh menetapkan tarif harga untuk mempromosikan barang dagangan, anda tahu. Tetapi, menjadi selebriti dan mendapat sokongan bukanlah sesuatu yang mudah, ya.

Sekiranya anda berminat untuk menjadi selebriti, maka anda harus memperhatikan beberapa perkara penting. Baiklah, kali ini saya akan memberikan petua dan trik bagaimana menjadi selebriti. Namun, ingat bahawa tidak ada hasil segera, ya. Maksudnya, tidak ada satu cara untuk diraikan dalam sehari.

1. Mempunyai Akaun Media Sosial Selain IG

7 cara untuk diraikan

Petua dan trik pertama mengenai bagaimana menjadi program ialah anda mesti mempunyai akaun media sosial lain selain Instagram. Lebih baik jika anda mempunyai banyak aplikasi media sosial seperti Facebook, Twitter, LinkedIn, Path dan media sosial lain. Atau anda juga boleh menggunakan aplikasi Siaran Langsung selain Instagram.

Lebih baik lagi jika anda mempunyai akaun Youtube. Kenapa? Instagram adalah aplikasi media sosial yang mudah dihubungkan dengan media sosial lain, seperti FB, Path, LinkedIn dan banyak lagi. Sekiranya anda mempunyai semua itu, secara automatik semua rakan anda di media sosial lain juga akan mengetahui akaun Instagram anda.

Ini juga akan memberi manfaat kepada anda untuk menambah suka dan pengikut akaun Instagram anda. Selain itu, mungkin ada rakan yang berkongsi muat naik anda ke media sosial yang lain. Ini juga akan memberi manfaat kepada anda untuk menjadi lebih terkenal.

2. Muat Naik Foto Berkualiti Dengan Sains Asas Fotografi

8

Petua dan trik bagaimana untuk menjadi program selebriti kedua, anda mesti memperhatikan kualiti foto yang akan anda muat naik. Kenapa? Seperti yang kita ketahui bahawa aplikasi Instagram mengkhususkan penggunanya untuk selalu mengemas kini dalam bentuk foto dan video.

Sudah tentu untuk membuat orang yang berminat ingin menyukai dan menjadi pengikut selebriti, anda mesti memberi perhatian kepada kualiti foto. Orang akan menyukai gambar yang anda muat naik jika mereka tampan, warna yang sesuai dan juga berkualiti tinggi.

Dengan kata lain, ini bermaksud anda juga perlu mempunyai pengetahuan asas mengenai fotografi. Dengan mempunyai pengetahuan asas mengenai fotografi, sekurang-kurangnya anda dapat membuat foto atau video berkualiti yang dapat menarik perhatian banyak orang. Setuju?

3. Bentuk Profil Menarik

9

Masih mengenai bagaimana menjadi selebriti dengan kemahiran asas fotografi. Selain anda perlu memuat naik foto berkualiti, anda juga harus membuat profil akaun Instagram yang menarik dan membuat orang ingin mengikuti akaun Instagram anda.

Anda boleh menulis bio yang menarik di akaun Instagram anda atau anda juga boleh menyusun foto yang anda muat naik agar kelihatan kemas dan menarik ketika orang membuka profil anda. Ini akan memberikan daya tarikan tersendiri yang akan menjadikan Instagram anda dibanjiri pengikut dan suka. Sila baca artikel mengenai cara membuat profil Instagram yang menarik, di sini.

4. Jelaskan Foto sebagai Menarik Mungkin

6

Selain foto yang anda muat naik yang berkualiti dan menarik, anda juga harus menulis keterangan atau kapsyen dalam foto dengan kata-kata yang menarik. Tulis kapsyen atau keterangan yang menggambarkan diri anda dan juga tujuan foto.

Buat penerangannya pendek, jelas, ringkas, dan juga menarik. Tidak jarang pengikut akan melihat dan berminat kerana keterangan atau kapsyen yang anda buat. Anda juga boleh menyenaraikan kenalan anda untuk tujuan sokongan.

5. Pilih Hashtag Kanan dan Kanan

10

Cara lain untuk menjadi selebriti ialah anda mesti memperhatikan hashtag atau hashtag yang akan anda gunakan. Pastikan hashtag yang anda sertakan adalah hashtag yang betul dan sesuai dengan foto yang anda muat naik.

Hashtag yang anda gunakan akan memberi kesan pada pencarian di Instagram. Sekiranya hashtag yang anda sertakan sesuai dan sesuai, secara automatik foto yang anda hantar / muat naik akan mudah dikesan oleh orang lain. Sekiranya orang menyukainya, kemungkinan orang itu boleh menjadi pengikut dan kegemaran anda yang sebenar.

6. Spam Hashtag dilarang

11

Masih mengenai hashtag untuk petua dan trik bagaimana menjadi selebriti. Setelah anda menjumpai hashtag yang tepat dan sesuai, anda tidak perlu menambahkan hashtag lain agar foto yang dimuat lebih senang dicari dalam carian Instagram.

Tepat dengan terlalu banyak hashtag, membuat orang merasa enggan dan malas melihat foto yang anda muat naik. Sekiranya orang malas dan enggan melihat foto secara automatik, mereka juga akan enggan mengklik butang ikuti pada profil Instagram anda.

Oleh itu, anda dilarang menghantar hashtag berlebihan. Hanya dua atau tiga hashtag yang dapat menggambarkan atau menggambarkan gambar dan juga diri anda.

7. Jadual Pengeposan

12

Sekiranya anda ingin menjadi selebriti popular seperti artis terkenal, salah satu helah dan petua bagaimana menjadi selebriti adalah dengan menetapkan jadual kapan anda perlu menyiarkan atau memuat naik foto / video di akaun Instagram anda.

Tonton siapa pengikut anda di akaun Instagram anda. Sekiranya pengikut atau peminat anda kebanyakannya adalah anak sekolah, kemudian muat naik dengan masa yang tepat. Contohnya, pada waktu malam atau lewat petang ketika anak-anak sekolah baru pulang dari sekolah.

Sekiranya anda menyiarkan atau mengemas kini pada tengah malam dengan pengikut pelajar sekolah, biasanya pengikut anda berehat dan tidak berada dalam talian. Oleh itu, perhatikan masa yang tepat untuk mengemas kini foto atau video.

8. Memberi Kesan Positif kepada Pengikut

13

Petua dan trik bagaimana menjadi selebriti yang sangat penting adalah memberi kesan positif kepada pengikut Instagram anda. Sekiranya anda ingin terkenal sebagai selebriti, jangan terkenal sebagai selebriti dari sudut negatif.

Menjadi selebriti selebriti dengan cara yang positif. Beri tindak balas kepada pengikut yang memberi komen pada siaran anda dengan cara yang positif untuk menjadikan pengikut akan menjadi peminat setia anda.

Salah satu kaedah yang berkesan untuk meningkatkan penglibatan positif dan organik pengikut anda adalah dengan menggunakan perisian aplikasi Activfans.com. Cara kerjanya sangat mudah dan semuanya automatik sepenuhnya. Bagi mereka yang ingin tahu, sila layari laman web untuk mengemas kini ciri terkini.

Di samping itu, ada kemungkinan jika anda memberi respons positif kepada pengikut, maka peminat anda akan memberitahu bagaimana sikap dan sifat positif anda kepada orang lain. Ini juga akan memberi manfaat kepada anda, selain anda menjadi orang yang baik, anda juga akan dikenali sebagai selebriti dengan cara yang positif.

Walau bagaimanapun, sikap positif yang anda berikan tidak semestinya membuat anda atau tetapan anda . Sikap dan tindak balas positif ini yang anda berikan mestilah wajar tanpa dibuat untuk keuntungan sahaja.

9. Gunakan Aplikasi Penyokong

picsart

Untuk memudahkan anda menjadi selebriti yang teratur, anda tidak hanya memerlukan pengikut. Sebabnya, selebriti juga memerlukan beberapa aplikasi sokongan. Ya, ada beberapa aplikasi Android yang mesti digunakan oleh selebriti.

Apakah mereka? Sebilangan dari mereka, tentu saja, selebgram memerlukan aplikasi penyuntingan foto. Kenapa? Kerana, tanpa aplikasi untuk mengedit foto selebriti akan mengalami kesukaran untuk membuat foto yang  estetik  dan hadir. Selain aplikasi penyuntingan foto, Anda juga memerlukan aplikasi penjadwalan Instagram. Adakah anda ingin mengetahui mengenai aplikasi sokongan selebgram yang lain? Anda boleh mendaftar masuk dalam artikel ini.

10. Bekerjasama dengan Selebriti Lain

kerjasama

Ini adalah kaedah yang cukup berkesan. Sekiranya anda ingin menjadi selebriti, cubalah berinteraksi dan berkenalan dengan selebriti lain. Sekiranya perlu, anda boleh membuat kolaborasi yang unik dan menarik. Ini akan menarik pengikut IG anda.

Sebabnya, jika anda mempunyai hubungan baik dengan selebriti lain, secara automatik anda akan dilihat sebagai selebriti yang mesra. Bukan itu sahaja, anda juga boleh melakukan sesuatu yang kreatif dan inovatif dengan program lain. Contohnya membuat video, atau membuat  penutup lagu,  atau perkara unik lain.

Itulah beberapa petua dan trik bagaimana menjadi selebriti. Pada masa lalu, selebriti hanya terhad kepada artis terkenal. Tetapi sekarang, semuanya boleh menjadi selebriti, seperti jilbab, selebriti, alat solek, atau lain-lain. Oh ya, petua ini juga boleh digunakan untuk anda yang berminat untuk menjadi influencer.