10 Aplikasi Penyuntingan Foto Lucu Terbaik di Telefon Pintar Android

Ingin mencuba mengedit anti-arus perdana, lucu dan unik? Hanya dengan telefon pintar Android, anda dapat mengedit foto yang lucu dan unik, bahkan dapat mengubah wajah yang anda kenal, ditambah dengan kesan animasi yang menarik. Mahu? Mari cuba 10 aplikasi penyuntingan gambar lucu terbaru dan paling popular di Android.

Beberapa aplikasi penyuntingan gambar lucu bahkan boleh mengubah wajah orang dan menambahkan kesan animasi seperti kesan haiwan seperti anda menggunakan aplikasi Snapchat. Ingin mencubanya dengan hasil antimainstream? Belum afdol jika belum mencuba 10 aplikasi penyuntingan gambar lucu berikut.

10 Aplikasi Penyuntingan Foto yang Lucu dan Unik

1. Penapis Selfie Live YouCam Fun

Penapis Selfie Live YouCam Fun

Menyunting foto agar kelihatan menarik dan sejuk adalah arus perdana. Kes lain jika anda menggunakan aplikasi yang satu ini. Kata-kata yang menarik dan sejuk mungkin tidak termasuk dalam keterangan. Anda dapat merasakan sensasi lucu dan unik ketika mengedit foto anda menggunakan aplikasi Filem Selfie Selfie YouCam.

Kerana aplikasi YouCam Fun Live Selfie Filters mempunyai sebilangan besar kesan serta pelekat yang membuat editor ketagihan untuk menyunting. Anda boleh menukar gambar anda seperti anda adalah seorang koki, marmot, serigala, dan banyak lagi kesan animasi haiwan.

Tentunya aplikasi ini akan mudah digunakan untuk sesiapa sahaja yang memuat turun aplikasi YouCam Fun Live Selfie Filters. Ingin mencuba? Anda boleh mendapatkan aplikasi ini secara percuma di PlayStore atau cukup klik di sini.

2. PenuaanBooth

Aplikasi penyuntingan gambar AgingBooth yang lucu

Sekiranya anda ingin mengubah wajah anda seperti ibu bapa atau bahkan nenek, anda boleh menggunakan aplikasi penyuntingan gambar lucu yang dipanggil AgingBooth. Sesuai namanya, aplikasi ini akan mengubah wajah anda seperti usianya.

Dengan kesan kedutan pada wajah sehingga kulit mula kendur. Ciri lain yang ditawarkan oleh AgingBooth ialah anda dapat berkongsi penyuntingan foto unik ini ke media sosial anda, seperti Facebook, Twitter, dan juga melalui E-mel. Menarik kan? Anda boleh memuat turunnya secara percuma dengan mengklik di sini.

3. Penyunting Foto Kamera Selfie PIP

Penyunting Foto Kamera Selfie PIP

Dibangunkan dan dicipta oleh pembangun Lyrebird Studio, aplikasi ini dinamakan PIP Selfie Photo Editor. Kali ini aplikasi dapat merasakan sensasi kesan animasi haiwan seperti Snapchat media sosial. Kerana aplikasi PIP Selfie Photo Editor mempunyai kesan animasi yang unik, menarik dan lucu dengan kesan haiwan.

Selain ketersediaan pelbagai efek animasi, Anda juga dapat menikmati lebih dari 40 bingkai yang dapat digunakan dalam proses penyuntingan. Pengguna juga dapat menukar penapis dengan memilih lebih dari 30 penapis yang tersedia dalam aplikasi.

Rasanya tidak tepat untuk mengedit foto tanpa pelekat, PIP Selfie Photo Editor juga tidak terhindar dari lebih dari 1000 pelekat yang dapat digunakan oleh pengunduh aplikasi. Bersedia untuk mengedit foto antimainstream? Klik di sini untuk memuat turun aplikasi secara langsung.

4. Kamera Jelek

Kamera Jelek

Kali ini, aplikasi penyuntingan gambar lucu bersamaan dengan aplikasi selfie yang unik. Kamera Ugly - selfie lucu aplikasi yang akan mengubah wajah anda menjadi jelek sesuai dengan nama aplikasi. Aplikasi ini akan mengubah wajah anda sepenuhnya dengan mengecilkan hidung anda menjadi ukuran super mini atau bahkan memberi kesan penyok pada wajah anda.

Kesan yang boleh digunakan pada aplikasi Kamera Jahat ini adalah memutarbelitkan, mendua dan mengubah. Selain mengambil gambar lucu, aplikasi ini juga akan memberikan kesan "jelek" jika anda mengambil video juga membuat GIF. Ingin mencuba? Cukup klik di sini untuk memuat turun aplikasi.

5. Kesan Muka Lucu

Kesan Muka Lucu

Kesan Wajah Lucu, aplikasi yang dibuat oleh pembangun AppTornado. Aplikasi penyuntingan satu ini cukup unik, menarik, lucu, dan anti-arus perdana. Foto anda akan kelihatan pelik ketika anda mengedit dengan aplikasi Kesan Wajah Lucu.

Kerana aplikasi Funny Face Effect mampu mengubah wajah anda seperti membesarkan mata, mengangkat hidung malah membuat senyuman anda sangat lebar. Di samping itu, pengguna dapat mengedit diri mereka agar benar-benar mempunyai badan yang sangat terkandung.

Sudah tentu aplikasi ini mudah digunakan untuk sesiapa sahaja yang memuat turun aplikasi Funny Face Effect. Bersedia untuk berkongsi suntingan lucu kepada rakan? Muat turun aplikasi Kesan Wajah Lucu di sini.

6. Kamera Lucu

Kamera Lucu

Ingin mempunyai aplikasi kamera lucu? Cuba  deh  pakai aplikasi Kamera Lucu. Aplikasi percuma ini akan menjadikan foto anda membesar atau mengecilkan wajah anda secara automatik. Jadi, wajah anda kelihatan konyol di hadapan Kamera Lucu.

Ia tidak berhenti di situ, kerana anda masih boleh menambahkan kesan unik untuk menjadikan gambar lucu anda lebih menarik. Beberapa pilihan kesan seperti,  salji, reben, kepingan salji,  dan  ais. Adakah anda juga mahu mempunyai gambar bodoh? Segera gunakan aplikasi Kamera Lucu ini, ya.

7. UglyBooth

UglyBooth

Kembali lagi dengan aplikasi yang menawarkan ciri "jelek" dalam aplikasi. Tidak seperti Kamera Ugly yang juga berfungsi sebagai aplikasi foto. Kali ini, UglyBooth adalah aplikasi penyuntingan foto yang akan mengubah wajah anda menjadi "jelek".

PiVi & Co sebagai pembangun aplikasi UglyBooth menawarkan pelbagai ciri menarik kepada penggunanya. Salah satunya adalah mengedit wajah menjadi jelek, seperti kesan zits, hidung membesar, dan banyak lagi. Antimainstream cukup kan? Sekiranya anda ingin mencubanya, anda boleh klik di sini untuk memuat turun aplikasi UglyBooth.

8. BaldBooth

BaldBooth

Bosan mengubah wajah menjadi jelek atau mengedit foto agar kelihatan lekuk? Cuba deh aplikasi penyuntingan gambar yang lucu ini. BaldBooth, bukan aplikasi penyuntingan foto yang menunjukkan keburukan atau senyuman yang sangat lebar. Walau bagaimanapun, aplikasi ini menawarkan penyuntingan foto yang lucu dan unik dengan kesan botak.

Anda boleh mengedit foto anda menjadi botak dan tidak mempunyai rambut. Tidak botak penuh, tetapi separuh botak di bahagian depan kepala anda. Mula-mula anda hanya perlu mengambil gambar wajah anda dan rambut anda mesti kelihatan.

Kemudian pergi ke aplikasi BaldBooth, dan edit rambut anda menjadi botak. Menarik kan? Klik di sini jika anda ingin mencuba aplikasinya.

9. Pengisar Multi Muka

Pengisar Multi Muka

Tidak seperti aplikasi lain, Multi Face Blender menawarkan penyuntingan foto yang lebih unik iaitu dengan menggabungkan foto anda dengan foto orang lain. Contohnya anda ingin menyatukan foto dengan seseorang yang berkumis, anda boleh menggunakan aplikasi ini.

Anda juga boleh meletakkan gambar anda bersama datuk dan nenek anda. Aplikasi ini menyediakan ciri pemadam apabila dianggap tidak sesuai ketika anda menggabungkan dua foto. Berminat dan ingin tahu mengenai aplikasi ini? Klik di sini untuk memuat turun dan menggunakan aplikasi secara langsung.

10. Kamera LookMe

Kamera LookMe

LookMe Camera adalah aplikasi yang juga boleh menjadi aplikasi selfie dengan kesan menarik. Selepas mengikuti kursus, anda boleh mengeditnya secara langsung menggunakan aplikasi Kamera LookMe. Banyak kesan yang ditawarkan oleh aplikasi Kamera LookMe.

Kamera LookMe menawarkan kesan animasi haiwan seperti yang terdapat di aplikasi media sosial Snapchat. Unik, lucu, menarik, dan juga hadir, itulah gambar untuk aplikasi yang boleh anda gunakan untuk mengedit gambar lucu yang menarik dari LookMe Camera.

Selain dapat memberikan kesan animasi haiwan, anda dapat menyatukan semua suntingan foto menggunakan fitur kuliah. Berminat untuk mencuba aplikasi yang satu ini? Cukup klik di sini dan muat turun aplikasinya dengan segera.

Cadangan Permohonan Lain

Masih belum cukup berpuas hati dengan sepuluh permohonan di atas? Tenanglah, Kami masih mempunyai beberapa pilihan untuk aplikasi bagi anda yang ingin mengambil gambar dengan bodoh. Penasaran dengan aplikasi itu? Ayuh, segera lihat ulasan berikut:

11. Kamera Lucu - Pixelab

Kamera Lucu - Pixelab

Pixelab tidak mahu ketinggalan untuk mengembangkan dan membuat aplikasi kamera lucu dan penyuntingan foto yang disebut Kamera Lucu. Dalam aplikasi itu, anda boleh menggunakan kesan  gangguan  semasa mengambil gambar.

Juga, anda akan difasilitasi untuk menyiarkan foto dan suntingan gambar lucu anda secara langsung ke media sosial, seperti FB dan Instagram. Perkara yang baik adalah, aplikasi ini ringan, yang hanya memerlukan ruang 1.9MB  .

12. Video Penukar Wajah

Video Penukar Wajah

Sebenarnya aplikasi ini bukan untuk foto, melainkan untuk membuat video pendek yang lucu dan konyol. Dalam aplikasi tersebut, Face Changer Video menyediakan pelbagai kesan bodoh untuk video pendek yang anda buat.

Terdapat lebih daripada 28 kesan tidak masuk akal yang boleh anda gunakan. Selain kesan lucu, anda juga dapat memberikan pelbagai pelekat yang menarik untuk menambahkan kesan unik pada hasil video anda. Berminat? Anda boleh memuat turun aplikasi secara langsung di sini.

13. Kamera Foto yang menyeronokkan 2

Kamera Foto Menyeronokkan 2

Nampaknya penyuntingan yang sangat amatur, ya? Itulah hakikat lucu dan tidak masuk akal dari aplikasi Fun Photo Camera 2 ini. Ya, dengan aplikasi percuma ini, anda dapat mengedit foto anda menjadi gambar lucu dan konyol.

Terdapat beberapa  templat  menarik yang telah disediakan oleh aplikasi Fun Photo Camera 2. Anda hanya perlu memotong foto anda, kemudian menempelkannya pada  templat yang  ada. Tenang, foto dari aplikasi ini dijamin mempunyai resolusi HD  .

Berikut adalah ulasan 10 aplikasi penyuntingan gambar lucu dan unik pada telefon pintar Android anda. Aplikasi penyuntingan foto mana yang menjadi kegemaran anda?